واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۵ مرداد ۱۳۹۴ (۱۶:۱۳ب.ظ)
در گفت و گو با مجري طرح فازهاي 15 و 16 مطرح شد: 6 ميليارد دلار سرمايه گذاري در دو فاز 15 و 16 صورت گرفته/ استخراج روزانه 56 ميليون مترمکعب گاز از اهداف اين طرح است موج - فازهاي 16 و 15 پارس جنوبي از فازهاي اولويت دار وزارت نفت است که قرار است تا پايان شهريور سالجاري به بهره برداري برسد.
به گزارش خبرگزاري موج، قرارداد توسعه فاز 16 و 15 پارس جنوبي تيرماه 1385 ميان شرکت ملي نفت ايران و قرارگاه خاتم الانبياء (ص) - پيمانکار بخش خشکي- و شرکت مهندسي و ساخت تاسيسات دريايي ايران- پيمانکار بخش دريايي- امضا شد اما از سال 1389 به دليل اعمال تحريمها عليه صنعت نفت کشور شرکت "آريا نفت شهاب" جايگزين قرارگاه شد.
ساخت سکوها و سازههاي فوقاني اين دوفاز توسط دو شرکت ايزوايکو و صف و با نظارت شرکت تاسيسات دريايي انجام ميشود و ساخت لولههاي دريايي بر عهده شرکت مهندسي و ساخت تاسيسات دريايي است. همچنين حفاري 24 حلقه چاه اين دو فاز توسط شرکت حفاري دانا کيش در حال انجام است.
در فاز 16 و 15 پارس جنوبي براي نخستين بار ساخت و نصب 45 هزار تن سازههاي فلزي، 2500 کيلومتر کابلکشي برق و 2000 کيلومتر کابلگذاري ابزار دقيق در محوطه 160 هکتاري پالايشگاه با تلاش متخصصان ايراني اجرا شده است.
براساس اين گزارش، هدف از طرح توسعه فاز 15و 16 پارس جنوبي با دو سکو و 24 حلقه چاه، توليد روزانه 50 ميليون متر مکعب گاز طبيعي، 80 هزار بشکه ميعانات گازي، 400 تن گوگرد و سالانه يک ميليون تن گاز مايع و يک ميليون تن اتان است که درآمد حاصل از فروش محصولات توليدي آن معادل سه ميليارد دلار تخمين زده شده است.
* انجام مهندسي فازهاي 15 و 16 توسط شرکت هاي ايراني
رضا فروزش در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاري موج، در رابطه با فازهاي 15 و 16 گفت: سرمايه گذاري صورت گرفته در اين دو فاز تا کنون در حدود 6 ميليارد دلار بوده که به تفکيک چهار ميليارد دلار مرتبط با بخش تاسيسات خشکي، يک ميليارد دلار مرتبط با بخش تاسيسات فراساحل، يک ميليارد دلار مرتبط با بخش حفاري هزينه شده است.
وي در ادامه استخراج روزانه 56 ميليون مترمکعب گاز غني از مخزن را از اهداف توليدي اين طرح دانست و گفت: پالايش و توليد روزانه 50 ميليون مترمکعب گاز شيرين، توليد روزانه 77 هزار بشکه ميعانات گازي، توليد سالانه 1.05 ميليون تن گاز مايع LPG، توليد سالانه يک ميليون تن اتان، توليد روزانه 400 تن گوگرد از محصولات اين طرح است.
فروزش در ادامه در رابطه با بخش فراساحل اين پروژه گفت: بخش فراساحل شامل دو عدد سکوي دريايي هريک به ظرفيت يک ميليارد فوت مکعب از 11 حلقه چاه حفاري شده در فاصله 115 کيلومتري ساحل عسلويه، دو رشته خط لوله 32 اينچ دريايي جمعا به طول 230 کيلومتر که گاز استخراج شده از مخزن را به تاسيسات بخش خشکي مي رساند، از ويژگي هاي بخش فراساحل است.
وي در پايان گفت: فازهاي 15 و 16 به عنوان اولين پروژه پارس جنوبي است که علاوه بر مهندسي آن که در بخش هاي مختلف توسط شرکت هاي ايراني انجام پذيرفته به عنوان طراحي مبنا براي ديگر پروژه هاي پالايشگاهي جديد و در حال اجراي پارس جنوبي در نظر گرفته شده است.
بنا به گفته فروزش در طراحي سکوها و جکت هاي دريايي 53.76 درصد، پالايشگاه 51.58 درصد، خطوط لوله دريا 26.25 درصد و حفاري چاه هاي دريا 49.80 از دانش متخصصان ايراني استفاده شده است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 21]