واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
چرا از دولت قبل بابت تحریم ها سوال نشد؟
معاون کل سرپرست نهاد ریاست جمهوری گفت: از صدا و سیما سوال دارم که چرا در برابر تحریمهای اقتصادی، موشکی، نظامی، بانکی و دریایی عملکرد دولت قبل را به چالش نکشید.
روز نو : دکتر مرتضی بانک در همایش بازگشایی دفتر مرکزی حزب اعتدال و توسعه خراسان رضوی که در تالار ابن سینا برگزار شد، اظهار کرد: بنده از صدا و سیما سوال دارم که چرا تحریم های موشکی، اقتصادی، نظامی، بانکی و دریایی را که در زمان دولت دهم و نهم حاکم بود به چالش نکشید و آن زمان کجا بود.
وی با بیان اینکه صدا و سیما چرا برداشتن تحریمها را که در قالب حرکت عزت مندانه و با شکوه صورت گرفته را به چالش میکشد، تصریح کرد: این سوالی است که باید توسط مسئولین ذیربط پاسخ داده شود.
وی با تاکید بر این که باید حرکتهای حزبی و تشکیلاتی نهادینه شود، افزود: امروز سالگرد استقرار دولت تدبیر و امید در 24 مرداد دو سال گذشته است.
بانک با اشاره به اینکه روی کارآمدن دولت فعلی محصول مشارکت عملی مردم با همکاری گروههای سیاسی بود، عنوان کرد: دولت نهم و دولت کنونی از منظر سیاسی تفاوتهای چشمگیری دارند، چرا که در دولت قبل کشور از نظر داخلی تقریبا بسته و امنیتی بود و شرایط بسیار خشن، تقابلی و دور از تفکر و برنامه ریزی بر کشورحاکم بود.
وی گفت: نگاه به مذهب در دوره قبل نگاهی افراط گرایانه بر پایه خرافات، اوهام و بدون توجه به مبانی اسلام اصیل بود.
وی ادامه داد: در دولت قبل جامعه افراطگونه بدون منطق و بدون توجه به حضور واقعی مردم و مبتنی بر امور شخصی بود که با بی توجه به مسائل کارشناسی و مبانی تجربی عموما موضع گیریهای بدون برنامه ریزی اتخاذ میکرد.
بانک بیتوجهی به برنامهریزی، عدم آیندهنگری، اتکا به مفاهیم ماورایی و توسعه خشونت و افراطگرایی در موضوعات اجتماعی را از مهمترین شاخصههای دولت نهم و دولت دانست و افزود: محدود کردن رسانهها و همچنین انحصاری کردن آنان و باز گذاشتن دست عوامل و عناصر در حوزههای مختلف از جمله ویژگیهای دولت قبل است.
وی با اشاره به افراطیگریهای متعدد در حوزه سیاست خارجی دولت قبل افزود: در دولت نهم و دهم یک نوع از افراطیگرایی مفرط و بی توجه به منافع ملی مشهود بود، سیاست خارجی در دولت قبل احساس گونه و بدون منطق و بر پایه مفاهیم داخلی تعریف میشد و پاسخ دولت به روابط خارجی نامتعادل بود.
بانک گفت: بالعکس در دولت کنونی، سیاست خارجی به حالت تنشزدایی و تعادل در آمده به طوری که کشور نژاد پرست صهیونیستی مواضع تندی علیه سیاست خارجی ایران اتخاذ کرده است.
وی با تاکید بر این که همدلی، همراهی و اتحاد در دولت نهم و دهم در دستور کار نبود و عکس آن عملی میشد، گفت: دو سال پیش دولت تدبیر و امید با اتحاد و اعتماد مردم در شرایط بحرانی روی کار آمد.
معاون کل سرپرست نهاد ریاست جمهوری عنوان کرد: زمانی دولت به دکتر روحانی تحویل داده شد که 140 هزار میلیارد تومان تعهدات سفرهای استانی 70 هزار میلیارد تومان کمکهای تسهیلاتی سفرهای مذکور و مقادیر هنگفتی نیز بابت مسائل مالی و بدهی های مسکن مهر وجود داشت، این بدهیها در شرایطی به وجود آمده بود که درآمد دولت 700 میلیارد دلار و فروش نفت بشکه ای 100 دلار بود.
وی ادامه داد: تورم در دولت قبل 40 الی 44 درصد و ذخایر کالاهای اساسی دولت به 10 الی 15 روز و در برخی از موارد به یک هفته تقلیل یافته بود.
بانک یادآور شد: در چنین شرایطی دولت قبل قطعنامهها را کاغذ پاره و فاقد تاثیر اعلام میکرد، به طوری که 20 الی 25 درصد هزینههای روابط خارجی افزایش یافت.
وی با بیان این که در دولت قبل تحریمهای زیادی علیه ایران اعمال شد و در حقیقت برای کشور ذلت رقم خورد، اظهار کرد: در آن زمان رسانه عمومی این مسائل را به چالش نمیکشید، اما تیم مذاکره کننده در قالب حرکت عزتمندانه بیشترین امتیازات را کسب کرد و و امروز به آن ایراد میگیرند.
معاون کل سرپرست نهاد ریاست جمهوری این دو گانگی در شیوه رفتار را در چارچوب منافع ملی ندانست و تصریح کرد: چنین رفتاری در چارچوب منافع ملی نمیگنجد.
بانک با اشاره به اهمیت روابط دو جانبه کشورمان عنوان کرد: روابط دو جانبه بسیار مهمتر از شرکت در اجلاسهای بین المللی است، هرچند که اگر بتوانیم در اجلاسهای بین المللی نظر، تئوری و خط مشی ارائه دهیم مفید است، اما روابط دو جانبه تاثیر به سزایی در سیاست خارجه خواهد داشت.
وی افزود: کشور ما امروز به جایی رسیده است که هیات های سیاسی از کشورهای اروپایی و در سطح وزرای خارجه و رئیس جمهور به ایران رفت و آمد دارد، این درحالی است که در دولت قبل روابط به کشورهایی در قعر آمریکایی لاتین ختم میشد که این کشورها نمی توانستند دردی از ما دوا کنند.
بانک با بیان اینکه متاسفانه مبنای برخی از افراد تندروی داخلی در خصوص مذاکرات هستهای همچون موضعگیری اسرائیل است، افزود: اگر این افراد تندرو منطقشان در جامعه جاری میشد چطور ممکن بود دولت کنونی در مسائل سیاست خارجی فائق آید.
معاون کل سرپرست نهاد ریاست جمهوری ر بخش دیگری از سخنانش با تاکید بر این که مردم باید هرچه گستردهتر در انتخابات شرکت کنند، افزود: حضور گسترده مردم می تواند افراطیون را محدود کند.
وی با اشاره به بازگشایی خانه احزاب بعد از 7 سال عنوان کرد: در دولت کنونی بسترهای مناسبی برای حضور فعالان سیاسی فراهم شده است و وزارت کشور هم باید این زمینه را بیش از پیش بهبود بخشد.
بانک گفتمان اعتدال را گفتمان پایدار و مستمر اعلام کرد و افزود: آنچه ما به دنبال آن هستیم تعمیق بخشیدن به گفتمان عدالت است.
منبع: ایسنا
تاریخ انتشار: ۲۴ مرداد ۱۳۹۴ - ۲۲:۳۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 17]