واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: رييس جمهوري فرانسه به انگولا ميرود
پاريس - نيكلا ساركوزي رييس جمهوري فرانسه امروز (جمعه ) باهدفهاي بزرگ و راهبردي به كشور غني ولي فقير مانده انگولا سفر ميكند.
اين نخستين سفر يك رييس جمهوري فرانسه بعد از ده سال به اين كشور سرشار از ذخاير غني سنگ اورانيوم است .
اليزه ، كاخ رياست جمهوري فرانسه ، هدف از اين سفر را پايان دادن به تعارضات به ارث رسيده از قبل ناميده است .
با اين حال وراي اين موضعگيري نمادين ، قيمتهاي بالاي نفت و احتياج بي سابقه فرانسه به سنگ اورانيوم از اهداف پشت پرده ديگري در اوضاع و احوال كنوني خبري ميدهد.
فرانسه تقريبا تمامي نفت مورد نياز خود را وارد ميكند.
قيمت بالاي اين كالا در بازارهاي جهاني و اثرات ان بر اقتصاد فرانسه سبب شده است تا پاريس بارديگر كشورهايي مانند انگولا را كه سالها آنها را فراموش كرده بود به عنوان اولويت در سياست خارجي خود به شمار آورد.
فرانسه از اين رهگذر ميتواند از يكسو به منابع تامين مواد اوليه نفتي واتمي خود تنوع ببخشد و ازسوي ديگر با انعقاد قراردادهاي جديد ، زمينه توسعه سياست فروش راكتورهاي اتمي خود به بازارهاي جهاني را فراهم سازد.
فرانسه بيش از ۵۰درصد از سوخت نيروگاههاي اتمي خود را از كشور نيجر وارد ميكند.
اينك منابع زير زميني اورانيوم آنگولا ميتواند پشتوانه خوبي براي اينده سوخت هستهاي فرانسه باشد و پاريس در قراردادهاي همكاري هسته اي خود با كشورهاي ديگر ، از گزينه آنگولا براي خارج كردن رقيب از صحنه مناقصهها سود خواهد برد.
علاوه بر اين فرصت خوبي براي سرمايهگذاري شركتهاي نفتي و اتمي بزرگ فرانسوي در آنگولا فراهم و بيش از گذشته پاي انها به اين كشور فقير نگه داشته شده افريقايي كه دومين كشور نفتي قاره افريقا است باز ميشود.
گفته ميشود پرونده انگولا گيت كه دران فروش سلاح توسط فرانسه به رژيم آنگولا مطرح است ، قرار است در پاييز امسال مورد رسيدگي قرار گيرد.
در اين خصوص نيز وعدههايي به نفع رژيم انگولا به مقامات اين كشور داده شده است .
اليزه در خصوص اين قضيه اعلام كرده است كه هيچ شهروند آنگولايي مورد تعقيب نيست و تنها اين امر مسئله بين فرانسه و فرانسويان ميباشد.
اين امر سبب شد تا راه براي ايجاد روابط جديد بين دو كشور باز شود .
در ماجراي آنگولا گيت بين سالهاي ۱۹۹۳تا ۲۰۰۰در زمان جنگ داخلي آنگولا تجار فرانسوي سلاحها و تجهيزات نظامي به مبلغ ۷۹۰ميليون دلار به رژيم آنگولا فروختند.
تعدادي از سياستمردان فرانسوي به رشوه خواري در اين ماجرا متهم هستند.
ساكوزي رئيس جمهوري فرانسه در حالي با پيش ذهنهاي اقتصادي به ديدار رئيس جمهوري آنگولا ميرود كه اين كشور در سال ۲۰۰۲توانسته است از جنگ داخلي رها شود.
اليزه اين كشور آفريقايي را كشوري در وضعيت آشتي ملي و در مسير دمكراسي به شمار آورده است ولي برخي سازمانهاي غير دولتي همچنان از رشوه خواري انبوه و از روشهاي سركوبگرانه از سوي رژيم آنگولا خبر ميرسد.
آنگولا كه از مستعمرات سابق بلژيك است اينك توان توليد ۹/۱ميليون بشكه نفت در روز را دارد.
اين كشور از ذخيره نفتي زيادي براي سالهاي متمادي برخوردار است وبعد از نيجريه دومين صادركننده نفت آفريقا ست .
هم اكنون شركتهاي فرانسوي توتال و الف در آنگولا حضور دارند و اروا نيز اميدوار است بتواند مجوز استخراج اورانيوم در جنوب اين كشور را به چنگ آورد.
با سفر ساركوزي ، فرانسه با كشوري روابط برقرار ميكند كه با داشتن ۱۶ ميليون جمعيت و ذخاير عظيم زير زميني ، از فقيرترين كشورهاي جهان به شمار ميرود.
سياستمداران فرانسوي با توجه به بازار اقتصادي قابل پيش بيني براي فناوري هستهاي در قرن ۲۱از هم اكنون پشتوانههاي اورانيوم خوبي را براي خود دست و پا كرده اند.
ضمن اينكه در بخش نفت نيز سرمايهگذاري در اين كشور تاحدي اثرات افزايش قيمت نفت بر اقتصاد فرانسه را كاهش ميدهد و كاستي حضور شركتهاي نفتي فرانسوي در ديگر نقاط جهان را جبران ميكند.
بايد ديد دولتمردان انگولايي با شناخت از ذهنيت فرانسويان تا چه ميزان به محتواي قراردهاي خود با پاريس حساس خواهند بود.
جمعه 3 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 167]