تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 17 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر(ع):خداوند عزوجل کسی را که در میان جمع ، بدون ناسزاگویی شوخی کند، دوست دارد .
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ووچر پرفکت مانی

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1805313276




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

اصلي‌ترين بحران کشور مشکل بحران آب است


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۲۴ مرداد ۱۳۹۴ (۱۶:۱۵ب.ظ)
اصلي‌ترين بحران کشور مشکل بحران آب است موج - وزير نيرو با بيان اين که برخي مساله آب و اهميت آن و بحران آب را کمتر از واقعيت ارزيابي مي‌کنند، اظهار داشت: اصلي‌ترين بحران کشور مشکل بحران آب است که تمام شئون کشور را از خود متأثر مي‌کند.
به گزارش خبرگزاري موج، حميد چيت‌چيان امروز، شنبه، در اولين گردهمايي مشترک مديران ستادي و استاني وزارتخانه‌هاي نيرو و جهاد کشاورزي که با محوريت طرح احيا و تعادل بخشي منابع آب زيرزميني برگزار شد، با بيان اين مطلب که برخي مساله آب و اهميت آن و بحران آب را کمتر از واقعيت ارزيابي مي‌کنند، اظهار داشت: اصلي‌ترين بحران کشور مشکل بحران آب است که تمام شئون کشور را از خود متأثر مي‌کند.
وزير نيرو افزود: آمارها حکايت از آن دارد که سال به سال وضعيت بدتر مي‌شود و اگر چاره‌جويي نشود، بخش کشاورزي صدمه ديده و کشاورزان شغل خود را از دست خواهند داد و پديده مهاجرت و حاشيه‌نشيني بيشتر شده و از همه مهم‌تر امنيت غذايي به مخاطره مي‌افتد. در اثر برداشت بي‌رويه از منابع آب کشور، سالانه ۱۲۰۰ کيلومتر کف‌شکني در چاه‌هاي کشور انجام مي‌شود.
وي با بيان اين که اين مشکل پيچيده داراي ابعاد فني، اقتصادي و امنيتي است، بيان داشت: با تمام پيچيدگي‌ها و مشکلات موجود، اگر ايمان داشته باشيم و عزم جدي براي رفع اين معضل به کار گيريم، مي‌توانيم با همدلي و هماهنگي دستگاه‌هاي ذي‌ربط و همچنين همراهي مردم بر اين مشکل عظيم فائق شويم.
وزير نيرو در خصوص وضعيت منابع آب زيرزميني گفت: در سال‌هاي اخير حدود 6 ميليارد مترمکعب در سال از ميزان آب قابل‌ تجديد بيشتر استفاده کرده‌ايم، به‌ طوري که جمع کل برداشت مازاد از ذخاير آب استاتيک به ۱۱۴ ميليارد مترمکعب رسيده و سطح ايستايي آب مرتب در حال کاهش است. هم اکنون سالانه ۱۲۰۰ کيلومتر کف شکن چاه‌ها در کشور انجام مي‌شود.
وي با بيان اين که بسياري از باغ‌هاي کشور و هفت هزار هکتار از باغ‌هاي پسته خشک شده است، به خشک شدن تالاب‌ها و درياچه‌هاي اروميه، بختگان، گاوخوني و هامون اشاره کرد و افزود: خشک شدن و کاهش روان آب‌ها و رودخانه‌هاي کشور و وجود ريزگردها از ديگر نشانه‌هاي بحران آب در کشور است.
چيت‌چيان با اشاره به اين که دشت خوزستان از نظر وضعيت آب در شرايط وخيمي بسر مي‌برد، به کيفيت آب به عنوان علامت ديگري از بحث بحران اشاره کرده و اضافه کرد: در استاني مانند کرمان غالب منابع آبي دچار مشکل است و رودخانه کارون نيز با افت شديد کيفيت مواجه شده است به‌طوري که اهواز و آبادان و خرمشهر که در مجاورت اين رودخانه هستند، نمي‌توانند از آب آن استفاده کنند و وزارت نيرو از کرخه خط لوله بزرگي احداث کرده تا بتواند آب شرب مردم اين مناطق را تأمين کند.
وي، علت بروز اين بحران را خشک‌سالي مستمر ۱۵ ساله و کاهش بارش متوسط کشور ذکر کرد و ادامه داد: ميزان متوسط بارش بلندمدت کشور تا 7 تا 8 سال قبل، ۲۵۰ ميلي‌متر بوده که به ۲۴۴ ميلي‌متر رسيده و در چند سال اخير به ۲۰۵ ميلي‌متر کاهش يافته و سال جاري از ۱۸۸ ميلي‌متر بارش بهره‌مند بوديم و اين مساله نشان از اين دارد که با کاهش ۲۰ درصدي متوسط بارش بلندمدت مواجه بوده‌ايم.
وزير نيرو، گرم شدن کره زمين، تغيير اقليم، افزايش درجه حرارت، بالا رفتن ميزان تبخير را از ديگر عوامل بحران در منطقه و کشور خواند و اضافه کرد: مشکل ديگري که باعث شده به اين بحران بيشتر دامن زده شود، ورود فاضلاب‌هاي (شهري، صنعتي و زه‌آب‌هاي کشاورزي که حامل کود شيميايي و سموم مورد استفاده هستند) به منابع آب کشور است که باعث شده کيفيت آب را تحت تأثير قرار دهد.
وي با بيان اين که وقوع بحران محرز، علل بحران روشن و ضرورت چاره‌جويي بسيار سريع است، خاطرنشان کرد: آمارها حکايت از آن دارد که سال به سال وضعيت بدتر مي‌شود و اگر چاره‌جويي نشود، بخش کشاورزي صدمه ديده و کشاورزان شغل خود را از دست خواهند داد و پديده مهاجرت و حاشيه‌نشيني بيشتر شده و از همه مهم‌تر امنيت غذايي به مخاطره مي‌افتد. همگي بايد دست‌به‌دست هم بدهيم و قبل از آنکه سلامت مردم مورد تهديد قرار گيرد، به‌طورجدي به دنبال حل مشکل باشيم.
وي تصريح کرد: پيدا کردن مقصر و مسبب اين بحران به حل مشکل کمک نمي‌کند، زيرا؛ حتي اگر مقصر اصلي را هم پيدا و به اشد مجازات برسانيم مشکل بحران آب حل نخواهد شد، بنابراين با فکر و تدبير و چاره‌انديشي و همياري تمامي دستگاه‌ها بايد تلاش کنيم هرچه سريع‌تر از اين بحران خارج شويم.
وزير نيرو با بيان اين که در سه دولت گذشته 7 بار شوراي عالي آب تشکيل شده ولي در دولت تدبير و اميد تاکنون ۱۲ بار اين شورا تشکيل جلسه داده است، تصريح کرد: اين مساله حاکي از آن است که دولت به‌طور خاص و جدي به دنبال راهي براي برون رفت از چالش آب است و به همين خاطر پيشنهاد داده‌ايم تا شوراي حفاظت از آب در استان‌ها و شهرها و حتي دشت‌ها تشکيل شود و با تشکيل تشکل‌هاي آب بران و حوزه‌هاي آبريز و مشارکت مردم، دستگاه‌هاي دولتي و نمايندگان کشاورزان بتوانيم برنامه‌هاي تخصصي براي خروج از بحران آب داشته باشيم.
وي اهداف شوراي عالي آب که براي وزارت نيرو تعيين شده را شامل جلوگيري از اضافه برداشت نسبت به آب تجديدپذير، برگشت سالانه پنج درصد از ذخاير زيرزميني آب استاتيک برشمرد که تا ۲۰ سال آينده بتوانيم به ايستايي آب برسيم، افزود: چاه‌هاي غيرقانوني که مجوز ندارند تعطيل مي‌شوند و طبق قانون با آنان برخورد خواهد شد.
چيت‌چيان با تأکيد بر تعيين آب قابل‌برنامه‌ريزي در کشور و جلوگيري از فعاليت چاه‌هايي را که پروانه بهره‌برداري دارند، ولي بيش از حد مجاز برداشت مي‌کنند، از ديگر برنامه‌هاي وزارت نيرو عنوان کرد و تأکيد کرد: در پروانه‌هاي بهره‌برداري که قبلاً نيز صادر شده تجديدنظر خواهد شد.













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن