واضح آرشیو وب فارسی:فارس: نويسنده دفاع مقدس: حماسه خرمشهر نگين درخشان دفاع مقدس است
خبرگزاري فارس: يكي از نويسندگان حوزه دفاع مقدس گفت: حماسه آزادي خرمشهر، نگين درخشان هشت سال دفاع مقدس است و اين موضوع آنقدر قابليت دارد كه بناي تاريخ شفاهي براي تاليف شعر و داستان باشد.
اكبر صحرايي امروز در گفتگو با خبرنگار فارس در شيراز گفت: نقطه عطف ادبيات جنگ و دفاع مقدس در 34 روز سقوط خرمشهر و حماسههايي است كه مردم براي آزادسازي آن آفريدند.
اين نويسنده با اشاره به نقش زنان در فتح خرمشهر ادامه داد: اوج حضور زنان و حماسههايي كه آنان در طول دوران دفاع مقدس خلق كردند در حماسه خرمشهر رقم خورد، زناني كه گاه تداركاتچي، گاهي مشغول دفن جنازه شهدا و گاهي هم تك تيرانداز بودند.
صحرايي گفت: تاريخ مملكت در قالب ادبيات ماندگار خواهد شد و حماسههايي كه غيرواقعي بودهاند نيز وقتي در قالب داستان ريخته شود در اذهان عمومي واقعي جلوه كرده و جزيي از تاريخ ميشود.
نويسنده داستان «پرونده 312» افزود: اگرچه داستان لايههاي پنهان درخود دارد، اما شعر دفاع مقدس به دليل حماسي و احساسي بودن جلوتر و تاثيرگذارتر بوده و نقش مهمي در ترغيب مردم به دفاع از ميهن داشته است.
اين نويسنده داستانهاي دفاع مقدس با تصريح اينكه اكنون شعر نيز از حالت شعارزدگي خارج شده و ميتواند به تعمق بپردازد به ظرفيت بالاي هنرمندان استان فارس اشاره و اضافه كرد: متوليان رسمي فرهنگ نميتوانند از اين ظرفيتها استفاده كنند و با وجود امكانات موجود، مشكل برنامهريزي و مديريت باعث عقبماندگي متوليان امر از نويسندگان و شعرا شده است.
خالق كتاب «كانال مهتاب» گفت: مهمترين راهكار اين معضل نقد ادبيات دفاع مقدس و بازنگري در حوزه جشنوارههاست، اگر چه هدف بايد كشف استعدادهاي بالقوه و حمايت و سمت و سو دادن به اين استعدادها باشد.
صحرايي ادامه داد: آفتشناسي نقد، شعر و داستان، تجديد نظر و نوآوري و ايجاد طرحي نو ميتواند در ادامه اين رسالت بزرگ راهگشا باشد.
اين نويسنده دفاع مقدس گفت: شيراز علاوه بر پايتخت فرهنگي كشور يكي از قلههاي ادبيات دفاع مقدس بود، هرچند تاكنون يك كلاس داستان به معناي خاص هم به خود نديده است.
انتهاي پيام/م
جمعه 3 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 522]