واضح آرشیو وب فارسی:مهر: سخن روز/نيرنگ اولمرت براي بقا ؛سنت "اسد"ها و راز وساطت تركها
خبرگزاري مهر - گروه بين الملل : در حالي كه رسانه ها از مذاكرات به اصطلاح صلح سوريه و رژيم صهيونيستي با ميانجيگري تركيه خبر مي دهند؛هر كدام از طرفين با وجود اعتقاد به بي نتيجه بودن مذاكرات،همچنان با ميانجيگري تركيه به اين گفتگوهاي تبليغاتي و پوچ ادامه مي دهند.
"زيپي ليوني" وزير امور خارجه رژيم صهيونيستي روز گذشته مدعي شده بود : اگر سوريه خواهان صلح با دولت يهودي است، پس بايد فاصله خود را با ايران حفظ كرده و رابطه خود را با گروههايي همچون حماس و حزب الله قطع كند."
وزير امور خارجه تركيه هم همزمان اعلام كرد كه مذاكرات صلح غير مستقيم ميان سوريه و رژيم اسرائيل زير نظر تركيه دوطرف را راضي كرد و اين مذاكرات ادامه خواهد يافت.
اين در حالي است كه وزير اطلاع رساني سوريه شب گذشته اعلام كرد كه كشورش پيش شرطهاي وزير امور خارجه رژيم صهيونيستي براي صلح با سوريه مبني بر قطع روابط اين كشور با حزب الله و جنبش حماس را رد مي كند.
نيرنگ اولمرت براي جلوگيري از سقوط
موضوع ميانجيگري تركيه براي حل اختلافات بين سوريه و رژيم صهيونيستي كه اخيرا مطرح شده است و شروط اسرائيل يعني قطع روابط سوريه با ايران و حزب الله و حماس در مقابل بازپس دادن بلندي هاي جولان به اين كشور و نقشي كه تركيه به عنوان دوست مشترك اسرائيل و سوريه بازي مي كند؛ همگي بازي ورشكستگان است براي ادامه حيات سياسي خود.
هر كدام از اين كشورها در اين بازي تبليغاتي پوچ كه هيچ نتيجه اي براي آنچه هدف مذاكرات عنوان شده است، ندارد؛ منافع گروه سياسي خود را جستجو مي كند تا برقراري صلح بين سوريه و اسرائيل يا جلوگيري از گسترش نفوذ ايران، حزب الله و حماس.
اين بازي را مي توان از جهتي نيرنگ ايهود اولمرت براي جلوگيري از سقوط سياسي خود ارزيابي كرد ؛ وي كه به خاطر شكست در جنگ 33 روزه جولاي 2006 از رزمندگان حزب الله و همچنين فساد مالي از كمترين محبوبيت در ميان آراء عمومي اسرائيل برخودار است؛ در تلاش براي نگه داشتن خود در صحنه سياسي اين رژيم است .
از لحاظ منطقه اي هم كشوري مثل مصر ترجيح مي دهد كه در مذاكره با رژيم اشغالگر با ايهود باراك وزير جنگ اين رژيم مذاكره كند تا اينكه با اولمرت مذاكره نمايد و حتي تشكيلات خودگردان فلسطين هم مذاكرات خود را بدون داشتن اميد به اولمرت با بنيامين نتانياهو رهبر حزب ليكود و از مخالفان اولمرت انجام مي دهد و به اين ترتيب اولمرت بدون داشتن وجهه داخلي و منطقه اي با اين نيرنگ در حال انجام آخرين تقلاها براي حفظ خود است .
همچنين اولمرت كه اصلا در اين موضوع جدي نيست؛ حتي اگر جدي هم بود شخصيتي نبود كه بتواند چنين تصميمي را اجرايي كند .
در حالي كه يك سخنگوي رژيم اشغالگر قدس موضوع پس دادن كامل جولان به سوريه را رد كرده است طبق آخرين نظرسنجي ها هم بيش از 70 درصد اسرائيلي ها با پس دادن جولان مخالفند.
و اما نقش سوريه
در رابطه با نقش سوريه در اين بازي هم بايد به سنت حاكم بر سياست "اسد"ها توجه كرد شيوه اي كه اسد پسر و رئيس جمهور فعلي سوريه در پيش گرفته است؛ يادآور سنت "حافظ اسد" پدر وي در اين ارتباط است كه سعي مي كرد بدون اينكه به دزد اجازه دزدي دهد وي وارد خانه شود و سپس دزد را رسوا كند و اكنون بشار اسد در پي رسوا كردن ماهيت صلح ناپذير رژيم صهيونيستي است .
بشار اسد بارها تاكيد كرده است كه بازپس داده شدن جولان از سوي رژيم صهيونيستي را فقط با ضمانت آمريكا قبول دارد و حتي تضمينهاي دولت بوش را قبول نداشته و به نتيجه رسيدن مذاكرات در زمان بوش را امكان پذير ندانسته است .
سوريه كه دغدغه لبنان را دارد و نگران محاصره اقتصادي غرب و اروپا و همچنين جنگ احتمالي عليه خود از طرف دولت كنوني آمريكاست؛ ترجيح داده است تا براي گذار از مرحله پايان عمر بوش و آرام شدن منطقه با نشان دادن تمايل براي مذاكره با اسرائيل وجهه بين المللي خود را بهبود ببخشد.
اكنون سوريه با نشان دادن آمادگي خود براي مذاكره با رژيم صهيونيستي؛ تقيه سياسي در پيش گرفته و در پي نشان دادن چهره جنگ طلب اسرائيل به مردم منطقه و جهان است .
پشت پرده ميانجيگري تركيه
درباره ميانجيگر اين بازي سياسي، حزب اسلامگراي ليبرال تركيه با بي توجهي به برخي ارزشهاي اسلامي براي نزديك كردن خود به غرب، رژيم صهيونيستي را به عنوان دروازه حل مشكلات خود در داخل و خارج برگزيده است.
اين حزب كه در بدترين شرايط سياسي قرار داردَ؛ از طرفي در داخل حاكميت تركيه با لائيكها و ارتش در حال جنگ است و از طرف ديگر مذاكراتش با اتحاديه اروپا براي پيوستن به اين اتحاديه با چالشهاي جدي روبرو شده است و به اين ترتيب با ميانجيگري در برقراري آنچه صلح بين رژيم صهيونيستي و سوريه مي نامد؛ براي ادامه حيات سياسي خود مبارزه مي كند.
------------------------------------------------
" محمد صادق الحسيني"، كارشناس مسائل جهان اسلام
جمعه 3 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 305]