واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۴ مرداد ۱۳۹۴ (۹:۲۵ق.ظ)
افتتاح بيش از 300 خانه بهداشت در هفته دولت موج - وزير بهداشت گفت: تا پايان مهر هزار و 500 خانه بهداشت ديگر راه اندازي ميشود تا مجموع خانههاي بهداشت ساخته شده حتي بيش از وعده اي که داديم بوده و به خدمت رساني بيشتر به روستاييان بپردازد.
به گزارش خبرگزاري موج، سيد حسن هاشمي در اولين جلسه ستاد هماهنگي و پيگيري توسعه سلامت مناطق کمتر توسعه يافته اظهار داشت: تکاليف و وظايف وزارت بهداشت در خصوص روستاها مشخص است و نيازي به تغيير ساختار وجود ندارد به گونه اي که محل احداث خانهها و مراکز بهداشت در روستاها و همچنين پايگاههاي بهداشتي و مراکز جامع خدمات سلامت کاملاً مشخص و معلوم است.
وزير بهداشت در خصوص تصويب اساسنامه براي ستاد مذکور با اشاره به بندهاي 3 و 4 اين اساسنامه گفت: در بند 3 به نوسازي، بازسازي و تجهيز خانهها و مراکز بهداشتي در مناطق کمتر توسعه يافته و در بند 4 نيز به جلب مشارکت کمکهاي مردمي، سازمانهاي مردم نهاد و خيرين سلامت اشاره شده که اهميت بسيار زيادي دارد.
هاشمي گفت: ممکن است در کنار وظايف اساسنامه، براي بيمه روستايي و اورژانس نيز اقداماتي انجام شود و از همه مهم تر کمبود شديدي است که در زمينه نيروي انساني به ويژه پزشک، پرستار، ماما و بهورز وجود دارد.
وزير بهداشت بازسازي و نوسازي مراکز بهداشت را يکي از اولويتهاي اصلي اين ستاد مطرح کرد و از در نظر گرفتن اعتبارات لازم در اين خصوص خبر داد.
هاشمي ادامه داد: ضروري است تا اولويتهاي استاني مناطق کمتر توسعه يافته مشخص شوند تا بر اساس برنامه ريزي بتوان مشکلات اين مناطق را کاهش داد.
هاشمي با اشاره به اين که کارايي بيمه روستايي بايد تقويت شود، افزود: بيمه روستايي در چندين سال گذشته کارايي بهتري داشت اما در حال حاضر بيمه سلامت ايرانيان بهتر و مناسب تر از بيمه روستايي است و لازم است تا تصميمات لازم در خصوص عملکرد بهتر اين بيمهها براي ارائه خدمات به روستاييان اتخاذ شود.
وي ادامه داد: لازم است تا دوگانگي بيمه روستايي و بيمه سلامت ايرانيان هر چه زودتر برطرف شود و در روستاها منابع واحدي براي روستاها وجود داشته باشد.
وزير بهداشت خاطر نشان کرد: به طور ميانگين براي ساخت هر خانه بهداشت 90 تا 100 ميليون تومان، مرکز بهداشت 700 ميليون تا 1 ميليارد تومان، پايگاههاي بهداشت 500 ميليون تومان و مراکز جامع خدمات سلامت به 2 ميليارد تومان اعتبار نياز است و لازم است تا اولويتهاي هر استان به صورت دقيق مشخص شود.
هاشمي ادامه داد: سازمان بهزيستي کشور در اقدامي ارزنده فايلي از اطلاعات نيازمندان کشور مانند معلولان و زنان بي سرپرست در کل کشور را تهيه کرده که هر فرد يا نهاد ميتوانند بر اساس توانايي خود ميزان کمکهاي خود را اعلام کنند، بنابراين لازم است تا براي تحقق بند 4 اساسنامه اين ستاد که بر نقش مشارکتهاي مردمي، سازمانهاي مردم نهاد و خيرين سلامت چنين اقدامي انجام شود.
وزير بهداشت گفت: براي تأمين اعتبار ارائه خدمات به مناطق کمتر توسعه يافته لازم است تا به بودجه سال 95 و برنامه ششم توسعه نگاه ويژه اي شود.
وزير بهداشت از اختصاص رقم 1 درصد ماليات بر ارزش افزوده و منابع پزشک خانواده به منظور تکميل شبکه بهداشتي در کشور خبر داد و گفت: با 3 هزار ميليارد تومان ميتوانيم شبکه کل کشور را اداره کنيم؛ چرا که بعيد است در آينده منبع اعتباري ديگري براي تحقق آن اختصاص دهند.
هاشمي با بيان اين که تکميل شبکه بهداشتي کشور را نميتوان يک شبه راه اندازي کرد گفت: بخشي از اين مقدار اعتبار که صرف حقوق و دستمزد ميشود را بايد براي تأمين زير ساختهاي آينده بخش سلامت که بسيار حائز اهميت است هزينه کرد.
وزير بهداشت گفت: در حال حاضر تکميل شبکه بهداشت در شهرهاي کمتر از 20 هزار نفر و بين 20 تا 50 هزار نفر را در دستور کار داريم و در سال آينده شهرهاي ديگري با جمعيت بيش از 100 و 150 هزار نفر به آن اضافه ميشوند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 15]