واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: سفر رئيس جمهوري ايران به دهلي هنوز از سوي مطبوعات هند دنبال ميگردد((۲
دهلي نو- روزنامه ايشين ايج چاپ دهلي نو در ادامه مصاحبه ي اختصاصي خود با سفير جمهوري اسلامي ايران نوشت ، نبي زاده راجع به احتمال احداث يك رشته خط لوله گاز زيردريايي از غرب آسيا به هند گفت ، در مورد خط لوله گاز زيردريايي خارج از قلمرو پاكستان ممكن است كه موجب تاخير بيدليل در اجراي طرح خط لوله گاز ايران - پاكستان - هند شود.
وي افزود: اين يك موضوع جديد نيست و پنج يا شش سال پيش از سوي مشاوران هند و ايران مطرح گرديد. آنان دريافتند كه احداث و حفظ خط لولهاي در بستر دريا به سبب فناوري مورد نياز براي انجام اين كار پرهزينه خواهد بود . خط لوله زيردريايي ممكن است كه از يك خط لوله روي زميني امن تر باشد اما كارشناسان آن موقع معتقد بودند كه يك خط لوله روي زميني بهتر از يك خط لوله زيردريايي است .
نبي زاده افزود: تعمير يك خط لوله روي زميني در صورت وقوع حادثه اي راحت تر از يك خط لوله زيردريايي خواهد بود. علاوه براين ها، يك خط لوله روي زميني فرصتهاي شغلي براي مردم سه كشور هند، ايران و پاكستان ايجاد خواهد كرد. همچنين در تثبيت صلح در ميان اين سه كشور و همچنين در منطقه مفيد واقع خواهد گشت .
سفير ايران در هند راجع به معامله ال.ان .جي . بين هند و ايران گفت ، معامله گاز طبيعي مايع (ال .ان .جي .) كاملا از طرح خط لوله گاز بين سه كشور مجزا است .
وي افزود: رسانهها سعي دارند كه اين دو را به يكديگر مرتبط سازند ولي حقيقتا اينگونه نيست . شركت ملي نفت ايران بايستي اين معامله را تاييد كند. يادداشت تفاهمي امضا شد اما برخي جنبههاي حقوقي آن بايستي مورد بررسي قرار گيرد كه تبادل نظرها در اين خصوص ادامه دارد.
در ضمن ، قيمت ال.ان .جي . افزايش يافته و معامله ال.ان .جي . بين ايران و هند بايستي اختلاف قيمت را در خود به گنجاند.
سفير جمهوري اسلامي ايران راجع به روابط اقتصادي دو كشور هند و ايران گفت ، آزادسازي اقتصادي و خصوصيسازي يك موضوع جدي در ايران از چهار يا پنج سال پيش تا كنون است . بنابراين ، زمينهها براي سرمايهگذاري خارجي در ايران هموار شده است .
شركتهاي هندي نسبت به سرمايهگذاري در بندرعباس و چابهار علاقه نشان داده اند. تاتا خواهان احداث يك كارخانه فولاد است . شركت اسار مشتاق احداث يك كارخانه فولاد و يك پالايشگاه نفت است .
دولت ايران قعطات مناسب زمين را در اختيار تاتا و اسار قرار داده است . اسار از قبل حصاري را اطراف زمين خود احداث كرده و آماده آغاز ساختمانسازي است .
به نوشته روزنامه ايشين ايج نبي زاده همچنين در گفت و گو با خبرنگار اين روزنامه گفته است كه برخي مشكلات از قبيل بيمه و بانكداري وجود داشتند اما ما اميدواريم كه آنها رفع شوند. تحريمها و محدوديتهاي اعمالي روي بانكهاي ايراني كاملا غيرقانوني هستند.
سفير ايران ميافزايد: در قطعنامه سازمان ملل تنها گفته شده كه بررسي معاملات بانكي مربوط به برنامه هستهاي ضروري است اما برخي از نيروهاي درگير در انجام معاملات دلاري براي ما مشكل ايجاد كرده اند. ما اميدواريم كه اين موانع را بزودي رفع كنيم .
وي در پاسخ به سووال خبرنگار ايشين ايج در خصوص رفتار هند در رابطه با موضوع هستهاي ايران گفته است كه وي از اظهارات اخير وزير امور خارجه هند خرسند است .
نبي زاده افزود، از اظهارات وي (وزير امور خارجه هند) مبني بر اينكه ايران عامل ثبات در منطقه است استقبال ميكنم . وي راجع به وضع عراق و افغانستان گفت ، عراق و افغانستان همسايگان ايران هستند. ناآرامي و بي ثباتي در اين كشورها نه تنها بر ايران بلكه كل منطقه تاثير خواهد گذاشت .
وي افزود: ما حداكثر همكاري خود را با جامعه بينالمللي در جهت برقراري صلح و ثبات در همسايگي خود انجام دادهايم . ايران و هند آمادگي خود را براي كمك به بازسازي افغانستان اعلام كردند. ما در افغانستان بطور مستقل كار كرديم اما از حمايت خوب يكديگر برخوردار بوديم .
ما حداكثر تلاش خود را در جهت تضمين ثبات در عراق نيز انجام داديم .
خوشبختانه رهبران عراقي ، دوستان خود ايران هستند و مردم ايران و مردم عراق داراي روابط خوبي با يكديگر هستند.
رفت و آمد بين مردم ايران و عراق براي برقراري ثبات خوب است و اين چيزي است كه دولتهاي عراق و ايران نيز خواستار آن هستند. اما متاسفانه ايالات متحد هيچ اقدامي را در جهت تثبيت وضع در عراق انجام نميدهد.
آمريكاييها همچنان ما را متهم ميكنند. ما اميدواريم كه دولت منتخب در عراق همچنان مستقل باقي مانده و مسير توسعه را دنبال كند. عراق هيچ نيازي به كمك نيروهاي خارجي ندارد. شكي در اين نيست كه همه كشورها به حفظ روابط خود با ديگر كشورهاي جهان نياز دارند و بدون شك عراق نيز خواهان برقراري روابط اقتصادي با همه كشورها خواهد بود و بنابراين ، ما به عنوان همسايه اين كشور حداكثر كمك خود را به آنان خواهيم كرد.
وي راجع به شصتمين سالگرد اشغال فلسطين گفت ، ما شصتمين سالگرد رژيم صهيونيستي را نميپذيريم . ما آن را به عنوان شصتمين سالگرد اشغال سرزمين فلسطين توسط اسرائيل تلقي ميكنيم . تاريخ شصت سال گذشته مملو از سركوبي مردم فلسطين است و آن با گذشت هر يك روز تشديدتر ميشود.
غيرنظاميان فلسطيني ، زنان و كودكان بيگناه ، كشته ميشوند. ما اميدواريم كه جامعه بينالمللي حقوق مردم فلسطين را درك نمايد و اجازه ندهد كه عده معدودي خواسته خود را به دليل تامين منافع شخصي خود بر ديگران تحميل كنند. متاسفانه ، حضور آمريكا در عراق و افغانستان موجب تشديد تروريسم شده است .
سفير ايران در هند افزود: ما معتقديم كه تروريسم مانعي بر سر راه توسعه است . تروريسم موضوعي است كه هر دو كشور ايران و هند از آن بيزار هستند. ايران انفجارهاي جيپور را محكوم كرده است . ايران اين واقعه را به عنوان يك عمل تروريستي تلقي ميكند و ما قتل افراد بيگناه را در اين انفجارها تسليت گفته و ميگويم .
پنجشنبه 2 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 367]