واضح آرشیو وب فارسی:هموطن سلام: ايجاد سيستم قابل كاشت براي كنترل تومورهاي سرطاني توسط محقق ايراني
در اين فناوري از هچ تجهيزات الكترونيكي و تراشه اي استفاده نشده و از اين رو توليد تجاري آن ساده تر خواهد بود و مي توان اميدوار بود تا با هزينه كمتري توليد شود.
دانشيار ايراني دانشگاه پوردو سيستم قابل كاشت كوچكي ابداع كرده است كه پس از تزريق به بدن، ميزان پرتوهايي كه به تومورهاي بيماران سرطاني تابانده مي شود را به دقت كنترل و اندازه گيري مي كند تا آسيب جانبي به بدن وارد نشود.
اين فناوري نوين سيستم بي سيم كوچكي است كه درون تومورهاي سرطاني كاشته شده و اين امكان را براي متخصصان فراهم مي كند تا از ميزان پرتوهايي كه تومورها در جريان فرآيند پرتودرماني دريافت مي كنند تشخيص دقيقي ارائه كنند.
اين فناوري نوين كه هم اكنون در دانشگاه پوردوي آمريكا و با سرپرستي بابك ضيائي دانشيار دپارتمان مهندسي برق و رايانه اين دانشگاه در حال تكميل شدن است، در آينده اي نزديك به عنوان ابزاري مطمئن براي متخصصان درماني در هدف قرار دادن تومورهاي سرطاني با استفاده از پرتوهاي مخصوص به كار گرفته خواهد شد. اين درحالي است كه هيچ آسيبي به بافتها و سلولهاي سالم اطراف وارد نمي شود.
بابك ضيائي - دانشيار ايراني دانشگاه پوردو
اين سيستم جديد در داخل كپسولي جاسازي شده است كه تنها 5/2 ميليمتر قطر و دو سانتيمتر درازا دارد. اين مجموعه آنچنان كوچك است كه مي توان با استفاده از سرنگي بزرگ آن را به نقطه مورد نظر در بدن بيمار تزريق كرد.
فناوري نويني كه اين محقق ايراني ابداع كرده است نسخه ساده و البته پيشرفته اي از تشعشع سنجي است كه معمولا براي رديابي پرتوهاي خطرناك در مناطق مستعد به كار گرفته مي شود.
در اين سيستم نوين سيم پيچي قرار دارد كه مي تواند بارهاي الكتريكي را در خود ذخيره كند. اين مجموعه در كل مداري را تشكيل مي دهد كه از فركانس رزونانسي الكترومغناطيسي ويژه اي برخوردار است. هنگامي كه اين مجموعه در معرض پرتو قرار مي گيرد بار الكتريكي به تدريج پراكنده مي شود و در نهايت با استفاده از آنتني كه در خارج از بدن بيمار قرار دارد مي توان تغيير نهايي به وجود آمده در فركانس ياد شده را اندازه گيري كرد.
بابك ضيائي در اين خصوص گفت : اين فناوري نوين دوز تراكمي را كه بيمار سرطاني در هر مرحله از پرتودرماني دريافت مي كند اندازه گيري مي كند. اين فناوري نوين درحالي ابداع شده است كه سيستم مشابهي نيز چندي پيش ابداع شد اما به گفته ضيائي، فناوري نويني كه وي ابداع كرده است از تراكم كمتر سيستمهاي الكترونيكي برخوردار است و به دليل سادگي سيستم جنبه هاي كاربردي بيشتري خواهد داشت.
وي گفت : در فناوري كه ابداع كرده ام از هچ گونه تجهيزات الكترونيكي و تراشه اي استفاده نشده است و از اين رو توليد انبوه و تجاري آن ساده تر خواهد بود و مي توان اميدوار بود تا با هزينه كمتري توليد شود.
پنجشنبه 2 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: هموطن سلام]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 254]