واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: يك مسوول كميسيون ملي يونسكو :ذخيرهگاههاي "زيست كره" ارزيابي ميشوند
داخلي. اجتماعي. محيط زيست. ذخيرهگاهها. مازندران.
رييس اداره علوم كميسيون ملي يونسكو بر توجه هر چه بيشتر به ۹ذخيرگاه زيست كره ، ثبت جهاني شده كشور تاكيد كرد و گفت :يونسكو ذخيره گاههاي ثبت شده جهاني را هر ده سال ارزيابي خواهد كرد.
" محمد علي وحدت " روز پنجشنبه كه در شانزدهمين جلسه كميته ملي انسان و كره مسكون (MAB)در محل ذخيرگاه زيست كره ميانكاله بهشهر استان مازندران سخن ميگفت، افزود: اين ارزيابيها با هدف حفظ و نگهداري از ميراث طبيعي و ذخاير محيط زيستي صورت ميگيرد.
وي بر مديريت جامع ذخيره گاههاي كشور تاكيد كرد و همچنين گفت: اكنون علاوه بر ذخيره گاههاي ثبت شده قبلي ايران از ۱۱ذخيرگاه جديد كشور پرونده سه ذخيرگاهزيست كره به منظور معرفي به يونسكو و ثبت جهاني در دست تهيه است.
رييس اداره علوم كميسيون ملي يونسكو با بيان اينكه توجه به اقيانوسها، آب شرب و كشاورزي ، زمين شناسي و محيط زيست چهار ماموريت اصلي اين كميسيون است ، ادامه داد: اكنون سونامي در اقيانوسها، كمبود آب شرب و كشاورزي، و خظراتي كه ذخيره گاههاي زيست كره را تهديد ميكند به عنوان چالشهاي اصلي دنيا است.
وي امروزپنجشنبه (بيست دوم ماه مي) را روز تنوع زيستي در دنيا خواند و گفت: كشاورزي پايدار ، تامين زندگي كشاورزان و ترويج ارتقا سلامت انسان از شعارهاي امسال است.
" وحدت " خاظر نشان كرد: اكنون مسايل زيست محيطي يكي از عوامل ارتباطات بينالمللي است كه ايران با داشتن ۹ذخيرهگاه ثبت شده ميتواند ارتباط مطلوبي را با دنيا برقرار كند.
وي گفت: اكنون حضور كنترل شده انسان در ذخيرگاههاي زيست كره در دستور كار يونسكو قراردارد و اين اتفاق در كشورمان بايد به صورت حساب شده و با قوانين انجام شود.
وي همچنين به توسعه صنعتي كشورها اشاره كرد و گفت : هر گونه توسعهبايد علمي بوده و نبايد به محيط زيست آسيبي برساند.
رييس اداره علوم كميسيون ملي يونسكو خاطر نشان كرد: امسال طرح جامع مديريت بر ذخيرگاههاي زيست كره ايران تدوين شده است.
بهگزارش خبرنگار ايرنا،"حسين گنجيدوست" رييس دانشكده محيط زيست دانشگاه تربيت مدرس و عضو كميته ملي انسان و كره مسكون سازمان حفاظت محيط زيست كشور به حضور كنترل شده انسان و توسعه صنعتي با رعايت استاندارهاي زيست محيطي تاكيد كرد و گفت: حركت انسان در زمين فساد آور است.
وي ادامه داد: توسعه صنايع نفتي ، نيروگاهي و بندري ضروري است اماگسترش نبايد به محيط زيست آسيبي وارد كند.
وي بر اطلاع رساني قواعد و ضوابط زيست محيطي در بين اقشار مختلف تاكيد كرد و گفت: حضور متخصصيندر كنار مردم ميتواند در حفظ و نگهداري محيط زيست كمك كند.
وي از وجود ۱۹اثر طبيعي در كشور خبر داد و گفت: ارزش ميراث طبيعي در كشور را اطلاع رساني كنيم تا همه در حفاظت از آن كوشا باشيم.
به گزارش خبرنگار ايرنا اعضاي كميسيون انسان و كره مسكون حفاظت محيط زيست كشور پس از برگزاري اين نشست از شبه جزيره ميانكاله بازيد كردند.
در سراسر ساحل جنوبي درياي خزر، تنها يك شبه جزيره به نام "ميانكاله" وجود دارد كه در منتهي اليه جنوب شرقي درياي خزر واقع شده و نام خود را از دو "كاله" (شكستگي ساحلي يا رودخانه) واقع در طرفين شمالي و جنوبي گرفته است.
شبه جزيره "ميانكاله" به عنوان منطقهاي حفاظت شده در فهرست تالابهاي جهان در كنوانسيون رامسر در سال ۱۳۵۵به ثبت رسيد و به عنوان يكي از ذخاير بيوسفري جهان كه داراي ارزشهاي اكولوژي و زيستي است شناخته ميشود.
اين شبه جزيره از شمال به درياي خزر، از جنوب به خليج گرگان، از شرق به آشوراده و از غرب به اراضي "زاغمرز" ، مرداب "لپو" و نيروگاه نكا محدود ميشود.
فضاي شبه جزيره، مرغزار نيمه شرجي است كه عمدهترين درختچههاي آن بوتههاي "انار و تمشك وحشي" است و همه ساله صدها هزار پرنده مهاجر از انواع "فلامينگو، پليكان، قو، غازخاكستري، اردك و..." فرود ميآيند و توليد مثل و زمستان گذراني ميكنند.
علاوه بر پرندگان فوق، انواع پرندگان بومي مانند "قرقاول، سار، كبوتر" و حيواناتي مانند "خرس، خوك، شغال و جوجه تيغي" نيز در اين منطقه وجود دارند.
شبه جزيره ميانكاله داراي ۶۸هزار هكتار وسعت است.ك/۳
پنجشنبه 2 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 317]