واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: حمایت مکتوب ژنرال های آمریکایی از توافق هسته ای با ایران
ده ها ژنرال بازنشسته ارتش آمریکا در نامه ای سرگشاده از توافق هسته ای با ایران حمایت کردند و خواستار تایید آن در کنگره این کشور شدند.
آفتاب : به نوشته روزنامه آمریکایی واشنگتن پست، آنها در این نامه توافق هسته ای با ایران را "کارآمدترین راهکار موجود فعلی برای ممانعت از دست یافتن ایران به سلاح هسته ای" (طبق ادعای آمریکا و متحدانش) دانسته اند.
امضاکنندگان این نامه شامل ژنرال های بازنشسته نیروهای مسلح آمریکا از جمله "جیمز کارترایت" معاون پیشین رییس ستاد مشترک ارتش آمریکا و "جوزف هوآر" فرمانده سابق فرماندهی مرکزی همچنین "مریل مک پیک" از نیروی هوایی آمریکا هستند.
همچنین "هارولد رابینسون" ژنرال بازنشسته نیروی دریایی و خاخام یهودی نیز این نامه را امضا کرده است.
آنها در این نامه می افزایند: اقدام نظامی به اندازه توافق کارآمد نیست، در صورتی که به صورت کامل اجرا شود. اگر ایرانی ها نقض عهد بکنند، فناوری پیشرفته، نظارت ها و سازمان های اطلاعاتی ما به این موضوع پی می برند و اقدام نظامی آمریکا همچنان معتبر است.
اگر آمریکا توافق را رد کند، ایرانی ها طی یک سال می توانند به بمب دست یابند.
این ادعاها در حالیست که جمهوری اسلامی ایران بارها اعلام کرده است که برنامه هسته ایش صلح آمیز است و قصد دستیابی به سلاحهای هسته ای را ندارد و آژانس بین المللی انرژی اتمی و حتی منابع اطلاعاتی آمریکا نیز اذعان کرده اند که تاکنون هیچ سندی دال بر نظامی بودن اهداف این برنامه به دست نیاورده اند.
این نامه در حالی منتشر می شود که "جان کری" وزیر امور خارجه آمریکا دیروز (سه شنبه) در مصاحبه ای با شبکه خبری رویترز گفت اگر توافق در کنگره آمریکا رد شود و بعد ما خواستار اقدامی جسورانه تر علیه ایران شویم، متحدان واشنگتن به ما می خندند. نه تنها اعتبار بین المللی آمریکا تضعیف می شود بلکه جایگاه دلار نیز به عنوان ذخیره ارزی جهان تهدید خواهد شد.
این نامه در حالی نوشته و منتشر می شود که دولت اوباما از هفته ها قبل تلاش همه جانبه ای را برای توضیح و تشریح توافق هسته ای به اعضای کنگره آغاز کرده است.
وزیران امور خارجه، انرژی و دارایی آمریکا بارها در کمیسیون های مختلف و صحن مجلس سنا و نمایندگان حاضر شده و به سوالات نمایندگان مخالف توافق در این زمینه پاسخ داده اند.
از دیگر سو، لابی طرفدار رژیم صهیونیستی از جمله کمیته روابط عمومی آمریکا و اسرائیل (آیپک) نیز تلاش های خود را برای مجاب کردن اعضای کنگره به منظور رد توافق تشدید کرده است.
کنگره آمریکا از زمان دریافت متن برجام،60 روز برای بررسی توافق با ایران وقت دارد و تا 17 سپتامبر (26 شهریور) باید به آن رای بدهد.
کنگره در ماه اوت تعطیل است و 8 سپتامبر (17 شهریور) تعطیلات تابستانی پایان می یابد.
تاریخ انتشار: ۲۱ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۲:۵۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]