واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: اوباما: ايران دست از آرمانهايش بردارد تضمين ميدهم پيشرفت كند!
با آنكه رئيسجمهور امريكا وارد سال پاياني دوران رياست جمهورياش ميشود اما سخنانش نشان ميدهد كه نه از گذشته تاريكش درس گرفته و نه مردم ايران را شناخته است. اوباما ميگويد اگر مردم ايران از مواضعشان كوتاه بيايند او تضمين ميدهد كه پيشرفت كنند!
رئيسجمهور امريكا در تازهترين توجيهش براي تحريمهاي دارويي و مواد غذايي عليه ملت ايران گفته است كه «راه بهتري نداشتيم.» وي كه از حاميان جدي فتنه 88 و براندازي جمهوري اسلامي است بار ديگر ضمن تمجيد و تعريف از ملت ايران، خواستار تغيير و تحول داخلي ايران شد.
رئيسجمهور امريكا اين سخنان را در جريان مصاحبهاي با وبسايت خبري ميك (MIC) و در پاسخ به سؤالات چند نفر از ايران و سرزمينهاي اشغالي مطرح كرد.
به نوشته بيبي سي، وبسايت خبري ميك در جريان اين مصاحبه، سؤالاتي را براي رئيسجمهور امريكا پخش كرد كه قبلاً در ايران، اسرائيل [سرزمينهاي اشغال شده] و امريكا ضبط شده بود.
غزل حكمي از ايران از اوباما پرسيد چرا با تحريمهاي سنگين تا اين حد به مردم ايران فشار ميآوريد و آيا راه ديگري براي رسيدگي به مشكل برنامه اتمي ايران نيافتيد؟ اوباما چنين پاسخ داد: «متأسفانه راه بهتري براي انجام اين كار نداشتيم. كاري كه مجبور بوديم انجام دهيم اين بود كه تحريمهاي شديدتري اعمال كنيم تا ايران انگيزه بيشتري براي آمدن پاي ميز مذاكره داشته باشد.»
پس از انقلاب اسلامي در ايران و تسخير لانه جاسوسي امريكا در تهران، اين كشور رابطه سياسي و اقتصادياش با ايران را قطع كرد. ايران در 35 سال گذشته تحت تحريمهاي امريكا و برخي كشورها قرار داشته اما امريكا از سال 89 به بعد با فشار به جامعه جهاني اين تحريمها را به مواد غذايي و دارويي گسترش داد.
تحريم جهاني مواد غذايي و دارويي كه مستقيماً مردم ايران را نشانه گرفته بود تنها در دوره اوباما سابقه داشته است و حتي جورج بوش تندرو نيز اين اقدام غيرانساني و ضداخلاقي را مرتكب نشده بود.
وبسايت ميك اشاره ميكند كه از سال ۲۰۱۰ امريكا و متحدانش حلقه تحريمهاي مالي بر اين كشور را تنگتر كردند. باراك اوباما كه هنوز هيچ تحريمي عليه ملت ايران را لغو نكرده و براي اجراي توافق چالشي جدي با كنگره دارد، اضافه كرد: «اميد ما اين است كه اين توافق به نفع مردم ايران تمام شود. اما تا آن زمان اين تحريم ها تنها راه چاره براي قانع كردن ايران نسبت به اين مسئله بود كه نگرانيهاي جامعه بينالمللي را جدي بگيرد.»
اوج دشمني رئيسجمهور امريكا با ملت ايران زماني در اين گفتوگو آشكار ميشود كه او ضمن تعريف و تمجيد از مردم ايران، تلويحاً خواستار تغيير در نظام جمهوري اسلامي ميشود.
وي زماني كه از چشم انداز روابط ايران و امريكا سخن گفت، ابتدا از مردم ايران تعريف كرد: «قبلاً بارها گفتهام كه ايران يك كشور فوق العاده با استعداد است. با فرهنگي كهن با مردمي بسيار هوشمند و من برايشان آرزوهاي خوب دارم.»
سپس هدفش از اين تعريف و تمجيد را با اين خواستهها نمايان ساخت: «بايد تحولي، حتي تدريجي، در داخل ايران روي دهد تا به اين نتيجه برسند كه شعار مرگ بر امريكا يا انكار هولوكاست در ميان رهبران اين كشور يا تهديد به نابودي اسرائيل يا رساندن سلاح به حزب الله كه در ليست گروههاي تروريستي[!] است باعث ميشود ايران در چشم بخش بزرگي از جهان منزوي شود و به شما تضمين ميدهم در لحظهاي كه حكومت ايران دست از اين شعارها و رفتارها بكشد، به لطف اندازه، استعدادها و منابعش فوراً شاهد بالا گرفتن نفوذ و قدرتش در جهان خواهد بود.»
رسانه فارسي زبان بيبي سي انگلستان به نقل از رئيسجمهور امريكا نوشت: اين تحولات به تغييرات در صحنه سياسي ايران و تغيير در ذهنيت رهبران اين كشور بستگي خواهد داشت. آقاي اوباما گفت كه شايد نسل جوان ايران اين تحول را ممكن كند.
دولتمردان امريكا كه در پيدايش و گسترش فتنه 88 نقش غيرقابل انكاري داشتند از راههاي مختلفي، مانند حمايت رسانهاي، شبكههاي اجتماعي و افزايش تحريم كوشيدند نظام سياسي ايران را تغيير دهند. باراك اوباما و هيلاري كلينتون در آن دوران حتي ابايي از نشان دادن مديريت خود در پشت صحنه براندازي نداشتند.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۲۰ مرداد ۱۳۹۴ - ۲۱:۴۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]