واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
چهار سال بعد از سونامی ویرانگر فوکوشیما؛
انرژی هستهای به ژاپن بازگشت
دولت ژاپن می گوید که برای کاهش هزینه هنگفت واردات انرژی و همچنین کاهش میزان فزاینده تولید دی اکسید کربن، باید به نیروی اتمی تکیه کند.... بیش از ۱۰۰ میلیون دلار برای نصب سیستم های ایمنی تازه در نیروگاه سندای هزینه شده است.
به گزارش سرویس بین الملل جام نیوز، ژاپن اولین راکتور اتمی خود را تحت مقررات تازه و شدید ایمنی پس از فاجعه ۲۰۱۱ فوکوشیما راه اندازی کرده است. در پی ذوب سوخت هسته ای راکتور فوکوشیما پس از زلزله و سونامی آن سال، کلیه نیروگاه های اتمی ژاپن به تدریج تعطیل شدند. اما شرکت برق کیوشو پس از گذر از یک رشته آزمون های سفت و سخت ایمنی، اولین راکتور خود در نیروگاه سندای را صبح سه شنبه روشن کرد. به نوشته سایت بی بی سی، شرکت های برق در ژاپن برای از سرگیری کار ۲۵ راکتور درخواست داده اند، که در خلال مخالفت شدید افکار عمومی صورت می گیرد. فاجعه سال ۲۰۱۱ در نیروگاه فوکوشیما دایچی ناشی از یک زلزله و سونامی عظیم متعاقب آن بود. کیوشو گفت که راکتور شماره یک در سندای کارش را در ساعت ۱۰:۳۰ صبح سه شنبه به وقت محلی شروع کرد. انتظار می رود که این راکتور از روز جمعه شروع به تولید برق کند و در طول ماه آینده به حداکثر ظرفیت تولید برسد.
بازگشت انرژی هسته ای در میان اعتراض برخی از مردم ژاپن کاهش هزینه انرژی بی بی سی که پیش از این انرژی هستهای برای مردم ایران را گران، غیرلازم و غیراقتصادی میدانست، نوشته است:
شینزو آبه نخست وزیر ژاپن روز دوشنبه گفت که دولت پس از "عبور راکتورها از سخت ترین تدابیر نظارت ایمنی در جهان" می خواهد از ورود مجدد آنها به چرخه تولید انرژی مطمئن شود. دولت گفت که ژاپن برای کاهش هزینه هنگفت واردات انرژی و همچنین کاهش میزان فزاینده تولید دی اکسید کربن، باید به نیروی اتمی تکیه کند. روپرت وینگفیلد هیز خبرنگار بی بی سی در توکیو می گوید که بیش از ۱۰۰ میلیون دلار برای نصب سیستم های ایمنی تازه در نیروگاه سندای هزینه شده است. با این حال کارشناسان اخطار داده اند که راکتورهایی که چند سال کار نکرده اند گاه مشکل ساز می شوند. سازمان نظارت بر انرژی اتمی ژاپن در ماه سپتامبر گذشته مجوز فعالیت دو راکتور در سندای را تحت مقررات شدید ایمنی صادر کرد. راکتور دوم قرار است اکتبر فعال شود.
فاجعه سال ۲۰۱۱ باعث لطمه دیدن راکتورهای فوکوشیما شد رسانه انگلیسی بی بی سی می گوید علیرغم طرح های دولت مقاومت شدیدی در میان افکار عمومی در برابر شروع به کار نیروگاه های اتمی وجود دارد و از جمله دوشنبه و سه شنبه تظاهراتی در برابر نیروگاه سندای برگزار شد. ساکنان محلی می گویند نگران خطرات بالقوه آتشفشان های فعال در منطقه هستند. نائوتو کان، نخست وزیر وقت ژاپن در زمان بحران فوکوشیما، که رهبری این تظاهرات را به عهده داشت گفت: "ما نیازی به نیروگاه های اتمی نداریم." او افزود که فاجعه فوکوشیما "افسانه ایمنی و ارزان بودن نیروی هسته ای، که خطرناک و پرهزینه بودن آن ثابت شد، را برملا کرد." در ماه مارس ۲۰۱۱ یکی از شدیدترین زلزله هایی که تاکنون ثبت شده در آب های نزدیک ژاپن روی داد که امواج عظیم سونامی را بلند کرد. تقریبا ۱۶ هزار نفر مردند و بیش از ۲۵۰۰ نفر هنوز مفقود هستند. با این حال هیچ کدام از آنها به دلیل فاجعه اتمی نبود هرچند در جریان تخلیه بعد از فاجعه شماری جان خود را از دست دادند. 444
۲۰/۰۵/۱۳۹۴ - ۱۰:۴۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 49]