واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۹ مرداد ۱۳۹۴ (۱۶:۳۹ب.ظ)
کاهش چشمگير قيمت روغن در بازار جهاني موج - افت قيمت محصولات لبني و روغنهاي گياهي باعث شد تا شاخص بهاي مواد غذايي فائو به پايينترين سطح خود از سپتامبر سال 2009 برسد.
به گزارش خبرگزاري موج، سازمان خواروبار و کشاورزي ملل متحد (فائو) در اطلاعيهاي اعلام کرد: قيمتهاي جهاني محصولات لبني در ماه ژوئيه (10 تير الي 10 مرداد) سال 2015 در پي کاهش تقاضاي واردات شيراز سوي چين، کشورهاي خاورميانه و شمال آفريقا و اتحاديه اروپا به شدت سقوط کرد.
قيمت جهاني محصولات غذايي اساسي در ماه ژوئيه سال جاري ميلادي (10 تير الي 10 مرداد) به پايينترين سطح متوسط ماهانه (طي 6 سال گذشته) از سپتامبر سال 2009 بدين سو رسيد.
بنا بر گزارش اين سازمان، افت شديد بهاي محصولات لبني و روغنهاي گياهي موجب شد تا افزايش قيمت شکر، حبوبات و غلات در ماه گذشته ميلادي کمرنگ شود، حال آن که شاخص قيمتهاي جهاني گوشت در اين ماه همچنان ثابت ماند.
به گزارش دفتر نمايندگي فائو در جمهوري اسلامي ايران، شاخص بهاي جهاني مواد غذايي فائو به طور متوسط در ماه ژوئيه به 164.4 واحد رسيد، که در مقايسه با ماه ژوئن (10 خرداد الي 10 تير) 1.0 درصد و مدت مشابه در سال قبل 19.4 درصد کاهش داشت.
شاخص وزن تجاري فائو در سطح بازارهاي بين المللي پنج گروه اصلي کالايي شامل حبوبات و غلات، گوشت، محصولات لبني، روغنهاي گياهي و شکر را مورد بررسي قرار داده است.
بنا بر اين گزارش، در ماه ژوئيه کاهش تقاضاي واردات شير توسط چين، کشورهاي خاورميانه و شمال آفريقا و اتحاديه اروپا موجب شد تا شاخص بهاي محصولات لبني در مقايسه با ماه قبل به ميزان 7.2 درصد افت کرده و در نهايت فراواني صادراتي محصولات لبني را در بازارهاي جهاني به همراه داشت.
شاخص بهاي روغنهاي گياهي نيز در ماه ژوئيه به ميزان 5.5 درصد در مقايسه با ژوئن کاهش داشت و به پايينترين ميزان خود از ژوئيه سال 2009 رسيد. اين سقوط در واقع در پي کاهش قيمت جهاني روغن پالم اتفاق افتاد که به واسطه افزايش توليد و عرضه اين محصول در آسياي جنوب شرقي رخ داد، حال آنکه کند شدن آهنگ صادرات اين محصول توسط مالزي نيز بر اين جريان اثرگذار بوده است. از سوي ديگر افت بيشتر قيمت روغن درپي عرضه گسترده اين محصول براي صادرات توسط کشورهاي آمريکاي جنوبي صورت گرفت، چراکه اين روند باعث شد تا چشم انداز عرضه جهاني اين محصول را براي سال 2015/16 در حالت مثبت قرار گيرد.
بهاي حبوبات و غلات نيز در ماه ژوئن به ميزان 2.0 درصد رشد کرد اما همچنان 10.1 درصد پايين تر از قيمتهاي مشابه سال قبل در ماه ژوئيه بود. از سوي ديگر براي دومين ماه متوالي رشد قيمتهاي گندم و ذرت که به نوبه در پي بهبود قابل ملاحظه وضعيت جوي در شمال آفريقا و اروپا رخ داد، باعث شد تا شاخص کل بهاي حبوبات وغلات با رشد مواجه شود، حال آنکه در اين ميان شاخص بهاي برنج با کاهش نسبي همراه بوده است.
به گزارش فائو، شاخص بهاي گوشت در ماه ژوئيه نيز در مقايسه با ماه قبل از آن (ژوئن) همچنان بدون تغيير ماند. به گونه اي که در فرآيند محاسبه اين شاخص، رشد جهاني قيمت گوشت گاو به نوعي باعث کمرنگ شدن اثر کاهش قيمت گوشت گوسفند شد، در حالي که قيمت گوشت مرغ همچنان ثابت ماند.
گفتني است، شاخص بهاي شکر نيز در ماه ژوئيه به ميزان 2.5 درصد در مقايسه با ماه ژوئن سال 2015 به دليل شرايط نسبتاً ايده آل برداشت در منطقه برزيل رشد داشت.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]