واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۹ مرداد ۱۳۹۴ (۱۴:۲۹ب.ظ)
يک کارشناس اقتصادي؛ هدف گذاري صنعت خودرو بايد جذب بازار خاورميانه باشد موج- خودروسازان داخلي قابليت خوبي چه از جهت مهندسي و نيروي انساني کارآمد چه از جهت پايين بودن دستمزد در مقايسه با خاورميانه دارند بنابراين با هدف گذاري درست ميتوانند به راحتي درصد قابل توجهي از بازار خاورميانه را کسب کند.
به گزارش خبرگزاري موج، علي مهرپور لايقي، کارشناس اقتصادي با بيان مطلب فوق گفت: شرايط فعلي و پيش روي صنعت خودرو بايد به سمت جذب بازارهاي خاورميانه هدايت شود نه اين که به تيراژ 2 ميليوني داخل بسنده شود.
وي در ادامه افزود: صنعت خودرو در جامعه هدف 70ميليوني جايگاه ويژه اي را نشان ميدهد در واقع پتانسيل خيلي بالقوه اي براي رشد وجود دارد که با يک سري ابتکارات خيلي ساده بالفعل ميشود.
مهرپور لايقي توضيح داد: تکنولوژي توليد خودروهاي مصرفي ما حداقل به 10 سال پيش برمي گردد که چشم انداز اين صنعت با برداشتن تحريمها در سه حوزه قابل تقسيم است.
وي با اشاره به احتمال کاهش قيمت به عنوان نخستين حوزه بررسي صنعت خودرو پساتحريم گفت: شخصاً کاهش قيمتي متصور نيستم. بهترين تصور ما در قيمت خودرو کاهش حداکثر 5 درصدي است که چنانچه تعادل و ثبات قيمتي ايجاد شود، بهترين پيش بيني براي صنعت خودرو در اين بخش خواهد بود.
مهرپور لايقي در گام دوم به تيراژ توليد اشاره کرد و گفت: تغيير در تيراژ را بايد به يک مقطع کوتاه مدت و بلندمدت تقسيم کرد. چون بدنه جامعه انتظار دارند بعد از توافق قيمتها کاهش پيدا کند و بابت تحريمها اثر ويژه اي در کاهش قيمت ببيند تقاضا در بازار کم ميشود بنابراين اين رويه تيراژ توليدي را افزايش نميدهد.
وي ادامه داد: اين تقاضا به شکل تقاضاي پنهان در بازار باقي ميماند تا زماني که بازار به اين نتيجه برسد که کاهش قيمت محسوسي وجود ندارد و پس از آن تقاضا وارد بازار عرضه ميشود در نتيجه در بلند مدت تيراژ خودرو افزايش پيدا ميکند.
اين کارشناس صنعت خودرو، بحث کيفيت خودرو را سومين نکته مهم صنعت خودرو پساتحريم خواند و گفت: يک مسأله مهم در صنعت خودرو کيفي نبودن خودروهاي توليد داخل است. برداشته شدن تحريمها بيشترين اثرگذاري را در افزايش کيفيت ميگذارد که اين موضوع هم در دو مقطع کوتاه مدت و بلند مدت قابل بررسي است.
وي در اين باره توضيح داد: شرکتهاي خودروساز در دوره تحريم به هر شکلي و با دور زدن تحريمها نيازهاي خود را برطرف ميکردند که با برداشته شدن تحريمها ميتوانند از بهترين جا با بهترين قيمت و بهترين کيفيت خريد خود را انجام دهند؛ بنابراين تغيير در کيفيت در کوتاه مدت در خودروهايي که هم اکنون توليد ميشود ديده ميشود و البته در بلند مدت با ورود خودرسازان خارجي به ايران و مشارکت آنها و ورود پلتفورم هاي روز دنيا بحث کيفي شدن خودرو به طور ملموس در صنعت خودرو به چشم خواهد آمد.
مهرپورلايقي درباره چگونگي دور ماندن صنعت خودرو از آسيبهاي مشارکت با خودروسازان خارجي گفت: يک شرط خيلي خوبي که دولت براي ورود شرکتهاي خارجي به بازار خودور ايران گذاشته اين است که شرکتهاي خارجي بايد 30 تا 40 درصد توليد خودروها را صادر کنند و درصد ويژه اي هم بايد در داخل توليد شود که اين دو شرط کمک بزرگي به صنعت خودروي ماست که با هر کسي کار نکنيم.
وي با بيان اين که بايد شرکتهاي خودروسازي وارد ايران شوند که بتوانند حداقل در جذب بازار خاورميانه به ما کمک کنند، اظهار داشت: برتري غولهاي خودروسازي در وجود رقابت زياد و اقتصاد آزاد بوده چون آنها را فقط به افزايش کيفيت سوق داده است که به عنوان مثال از رقيب کره اي، ژاپني يا آلماني خود جلو بيافتند.
اين کارشناس اقتصادي خاطرنشان کرد: ولي ما به دليل اقتصاد نفتي و اتکا به درآمد نفتي از اين مزيت برخوردار نبوديم و عملاً در صنعت خودرو هر چي توليد کرديم و از در کارخانه بيرون فرستاديم با هر کيفيتي مردم خريدند چون انتخاب ديگري نداشتند و همين باعث شده به کيفيت فکر نشود.
مهرپور لايقي گفت: خودرويي بعد از 18 سال توليد بدون هيچ تغيير در کيفيت توليد ميشود و کسي نيست بگويد آقاي خودروساز اين خودرو اگر 18 سال پيش انتخاب خوبي بود اما توليد آن امروز با توجه به رشد فناوري و تکنولوژي نه تنها هيچ توجيهي ندارد بلکه توقف در کيفيت 18 سال پيش خطر بزرگي براي صنعت به حساب ميآيد.
به گفته اين کارشناس اقتصادي ورود شرکتهاي خودروسازي به ايران نه تنها بايد به توان کيفي سازي ايران کمک کند بلکه بايد رابطه با آنها به خودروسازان داخلي به گونه اي باشد که اگر در ميانه راه به هر دليلي اعم از سياسي يا اقتصادي از ايران خارج شدند، صنعت مثل دوران تحريم اخير با بحران روبه رو نشود.
مهرپور لايقي درباره شرايط صنعت خودرو در بازار سرمايه گفت: اگر پاي قراردادهاي خارجي به ميان بيايد در همان مرحله امضاء توسط فعالان بازار، EPS آن در نظر گرفته ميشود و قيمت سهام رشد ميکند و گاهي تا به مرحله امضا و اجرايي شدن برسد بخش قابل توجهي از افزايش P/E در قيمت سهم پيشخور ميشود با اين وجود اگر خبرهاي خوشي براي قراردادهاي جديد از شرکتهاي جديد در صنايع جديد خودروسازي برسد بازار سهام به سرعت به اين دست خبرها واکنش نشان ميدهد و رشد خوبي ميکند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 10]