محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1845728442
نیاز امروز خاورمیانه؛دیپلماسی تعاملی یا دیپلماسی امنیتی؟
واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین:
نیاز امروز خاورمیانه؛دیپلماسی تعاملی یا دیپلماسی امنیتی؟ بین الملل > خاورمیانه - توافق هسته یی و رفت و آمدهای دیپلماتیک پس از آن نشان می دهد که این توافق می تواند آغازگر مسیری باشد که به افزایش همکاری ها در خاورمیانه کمک می کند.
چنین امری نه در سایه فروش تسلیحات، بلکه از راه تعامل و گفت و گوی درون متقابل منطقه یی به دست می آید. سفر هفته پیش «جان کری» وزیر امور خارجه آمریکا، به مصر و قطر نشان داد خاورمیانه همچنان یکی از کانون های سفرهای دیپلماتیک به شمار می آید که نشان از اهمیت جایگاه ژئوپلتیک این منطقه در معادلات قدرت جهانی از یک سو و وجود بحران های متعدد در این منطقه و لزوم مدیریت این بحران ها از سوی دیگر دارد.
نیازی به گفتن نیست که منطقه خاورمیانه از سال های پس از پایان جنگ جهانی اول همواره درگیر تنش و جنگ های درون منطقه یی متعددی بوده است. این تنش ها به ویژه در سال های پس از وقوع خیزش های عربی به صورت عمودی و افقی در سطوح موضوعی و گستره یی بسیار گسترده یی گسترش یافته است.
در چند سالی که از وقوع خیزش های عربی می گذرد برخی کشورها دچار خلا حاکمیتی و سیاسی شده اند و برخی دیگر با سوء استفاده از این فضاهای خلا، به بی ثباتی ها دامن زده اند. در این میان، افکار افراطی و گروه های تروریستی تندرو رشد بی سابقه یی پیدا کرده است؛ به گونه یی که می توان گفت اکنون خاورمیانه به آزمایشگاه رشد و تکثیر تروریسم و افراط گرایی تبدیل شده است.
جنگ در یمن و سوریه، بی ثباتی ها در عراق، لبنان، لیبی و حتی مصر، و فشارهای سیاسی بر مخالفان در بحرین نمودی از پیامدهای رقابت های منفی امنیتی برخی کشورها و تشدید بحران ها در سال های پس از خیزش های عربی در خاورمیانه است.
در این راستا، تاکنون هیچ طرح و راهکاری که مورد وفاق همه کشورها برای عبور از بحران های کنونی در خاورمیانه باشد ارایه نشده و اندک طرح های کارآمد نیز با مخالفت برخی کشورها به شکست انجامیده است.
در میانه این فضای بحران خیز و در تب و تاب تشدید رقابت های منفی منطقه یی و گسترش خشونت های کور تروریستی، با توافق هسته یی ایران و گروه 1+5، خاورمیانه شاهد یک واقعه مهم نه تنها در تاریخ روابط بین الملل این منطقه، بلکه در تاریخ روابط بین الملل جهانی بود که به عنوان نقطه آغازی برای شروع همکاری های منطقه یی به شمار می آید.
«برجام» (برنامه جامع اقدام مشترک) عزم جمهوری اسلامی ایران را برای زدودن فضای «ایران هراسی» در منطقه و گذار به یک منطق تعاملی و همکاری جویانه در منطقه نشان داد.
اما همانگونه که اهل فن و دانش سیاسی همواره بر آن تاکید داشته اند، حلقه تکمیل کننده برجام، ایجاد یک فضای همکاری جویانه منطقه یی با تکیه بر یک دیپلماسی منطقه یی تعاملی است تا از این راه همه کشورهای منطقه از مزایای چنین توافقی بهره مند شوند.
سفر «محمد جواد ظریف» وزیر امور خارجه ایران به کویت، قطر و عراق بلافاصله پس از توافق هسته یی نمایانگر این مساله بود که دستگاه سیاست خارجی ایران به خوبی به این امر آگاه است که موفقیت این توافق در گروی تثبیت نگاه همکاری جویانه ایران در مسایل منطقه یی میان کشورهای همسایه است و نشان داد که هرگونه همکاری منطقه یی باید در چارچوب یک دیپلماسی موفق منطقه یی باشد.
در ادامه این سفر، مقاله اخیر وزیر امور خارجه ایران که در برخی روزنامه های مشهور جهان عرب نیز منعکس شد و بر همکاری منطقه یی و نگاه برد-برد کشورهای منطقه به مسایل پیش رو تاکید دارد، به عنوان تکمیل کننده دیپلماسی کلاسیک بود.
چنین ابتکارهایی به خوبی نشان می دهد که وزارت امور خارجه ایران به خوبی به اهمیت افکار عمومی و دیپلماسی رسانه یی آگاه است و چنین روش هایی می تواند با تاثیر مثبت بر افکار عمومی منطقه، فضای همکاری های منطقه یی را تسهیل کند.
در سوی دیگر ماجرا ما شاهد سفر وزیر امور خارجه آمریکا به منطقه هستیم. این سفر که نخستین سفر جان کری به خاورمیانه پس از توافق هسته یی بود، موضوع تضمین های امنیتی پس از این توافق برای متحدان منطقه یی آمریکا و به ویژه برای کشورهای حاشیه خلیج فارس را در دستور کار داشت.
نیازی به گفتن نیست که از همان آغاز گفت و گوهای هسته یی ایران و گروه 1+5، فشارهای زیادی از سوی لابی های صهیونیستی و برخی لابی های عربی با تکیه بر ابزارهای سیاسی و رسانه ای گسترده برای به شکست کشاندن این گفت و گوها وجود داشت.
در این میان، آمریکا با وجودی که خواهان توافق هسته ای با ایران بود، اما هم زمان برای حفظ نفوذ منطقه یی خود خواهان تقویت پیوندهای امنیتی-دفاعی اش با متحدان خود در خاورمیانه و به ویژه در خلیج فارس بود.
به همین دلیل «باراک اوباما» رییس جمهوری آمریکا، پس از بیانیه سوییس، کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس را به استراحتگاه «کمپ دیوید» دعوت کرد و تضمین های امنیتی تازه یی را با تکیه بر فروش سیستم های دفاعی موشکی به آن ها داد.
در ادامه چنین رویکردی، سفر جان کری هر چند تلاشی است برای متقاعد کردن متحدان آمریکا برای پذیرش برجام، اما هم زمان آمریکا بر خلاف ایران -که خواهان تثبیت منطقه یی و جهانی توافق هسته یی از راه همکاری و دیپلماسی تعاملی است- تلاش دارد این امر را از راه فروش تسلیحات بیشتر به متحدانش به انجام برساند.
بر همین پایه، باید سفر اخیر وزیر امور خارجه آمریکا به خاورمیانه را تلاشی در جهت تثبیت فضای دیپلماتیک و تثبیت جایگاه برجام به شمار آورد که می تواند امری مثبت و در راستای تقویت همکاری های منطقه ای به شمار آورد. اما این نکته را نیز باید در نظر داشت که تثبیت جایگاه برجام از راه ارایه تضمین های امنیتی و با تکیه بر فروش تسلیحات بیشتر تنها به گسترش فضای امنیتی و جنگ و خونریزی بیشتر در منطقه می انجامد.
این مساله را باید در نظر داشت که امنیت منطقه یی نه از راه افزایش خریدهای تسلیحاتی بیشتر، بلکه از راه تقویت فضای اعتماد متقابل میان کشورها به دست می آید. در چنین چارچوبی است که می توان به ایجاد یک «مجمع گفت و گوی منطقه یی» (همانگونه که ظریف در مقاله اخیرش به آن اشاره کرده است) برای حل بحران های منطقه خارومیانه و جهان اسلام دست یافت.
بنابراین می توان گفت، توافق هسته یی فضای دیپلماسی را در منطقه تقویت کرده است و این امر می تواند آغازگر مسیری باشد که کشورهای منطقه با تکیه بر اعتماد متقابل، دامن جهان اسلام را از رقابت های منفی و خشونت های گروه های تروریستی پاک کنند. اما این امر تنها با تکیه بر حسن نیت و مبتنی بر یک راهکار درون منطقه یی قابل دستیبابی است و تکیه بر تضمین های امنیتی از راه فروش بیشتر تسلیحات تنها به تشدید تنش های منطقه ای می انجامد. 4949
کلید واژه ها: خاورمیانه -
شنبه 17 مرداد 1394 - 12:56:12
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[مشاهده در: www.khabaronline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]
صفحات پیشنهادی
نیاز امروز جامعه ما امید و نشاط است
استاندار فارس در دیدار با فرماندهان سپاه استان نیاز امروز جامعه ما امید و نشاط است خبرگزاری پانا استاندار فارس گفت نیاز امروز جامعه ما امید و نشاط است تا مردم به سرمایه گذاری و کار و تلاش راغب شوند ۱۳۹۴ جمعه ۱۶ مرداد ساعت 16 51 به گزارش خبرگزاری پانا مهندس سید محمد علی افشانوزیر بهداشت در مشهد: یکی از مهمترین نیازهای امروز ایرانیان تحرک است/میانگین عمر هر ایرانی بدون معلولیت حدود 6
وزیر بهداشت در مشهد یکی از مهمترین نیازهای امروز ایرانیان تحرک است میانگین عمر هر ایرانی بدون معلولیت حدود 62 سال استوزیر بهداشت با بیان اینکه یکی از مهمترین نیازهای امروز ایرانیان تحرک است گفت اگر معتقد هستیم که کشور باید پیشرفت کند و از سویی دیگر انسان محور توسعه و پیشرفت انیاز امروز جامعه شادی است
استاندار فارس در دیدار با شهردار و مدیران شهرداری شیراز نیاز امروز جامعه شادی است خبرگزاری پانا استاندار فارس گفت امروز نیاز مردم و جامعه آرامش و شادی است و این موضوع بیش از همه به شهرداری وابسته است ۱۳۹۴ چهارشنبه ۱۴ مرداد ساعت 13 14 به گزارش خبرگزاری پانا مهندس سید محمد علفرمانده سپاه قدس گیلان: نیاز امروز جامعه، ترویج سبک زندگی شهداست
فرمانده سپاه قدس گیلان نیاز امروز جامعه ترویج سبک زندگی شهداست رشت - ایرنا - فرمانده سپاه قدس استان گیلان گفت سبک زندگی شهدا یک سبک باصفا و پر از اخلاص بود و ترویج این سبک زندگی نیاز امروز جامعه ماست به گزارش روز جمعه روابط عمومی سپاه قدس گیلان به ایرنا سردار محمد عبدالله پورئیس خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی: امروز اقتصاد کشور نیاز به ترویج گفتمان امید دارد/باید قوانین دست و پ
رئیس خانه صنعت معدن و تجارت خراسان رضوی امروز اقتصاد کشور نیاز به ترویج گفتمان امید دارد باید قوانین دست و پاگیر در زمینه تولید حذف شودرئیس خانه صنعت معدن و تجارت خراسان رضوی گفت باید قوانین دست و پاگیر در زمینه تولید حذف شود و البته دولت یازدهم بسیاری از آییننامهها را حذف کآتش سوزی مراتع اندیکا بامداد امروز مهار شد/ نیازمند تجهیزات اطفا
در گفتگو با مهر عنوان شد آتش سوزی مراتع اندیکا بامداد امروز مهار شد نیازمند تجهیزات اطفا شناسهٔ خبر 2876550 - پنجشنبه ۱۵ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۱ ۳۶ استانها > خوزستان اهواز ـ فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی خوزستان گفت آتش سوزی مراتع اندیکا بامداد امروز به صورت کامل مهار شد ولی برایامنیتی که امروز در کشور داریم، امنیت بی نظیری است
امیر اسماعیلی امنیتی که امروز در کشور داریم امنیت بی نظیری است فرمانده قرارگاه پدافند هوایی گفت پدافند هوایی همواره در حال مأموریت است و تحت هیچ شرایطی سیستمهای راداری و الکترونیکی و سامانه های موشکی و دیدهبانی آن خاموش نمیشوند و به طور مداوم در حال انجام وظیفه هستند به گزاتوسعه فرهنگ قرآنی، نیاز و ضرورت جامعه امروز است
توسعه فرهنگ قرآنی نیاز و ضرورت جامعه امروز است شیراز- ایرنا- فرمانده ارشدارتش دراستان های فارس و کهگیلویه و بویراحمد توسعه فرهنگ قرآنی را نیاز و ضرورت جامعه امروز دانست و گفت رسیدن به این مهم با تبلیغ گسترده قرآن توسط استادان و معلمان قرآنی ممکن خواهد بود به گزارش ایرنا امیرساتحاد اصلی ترین نیاز امروز کشور است
اتحاد اصلی ترین نیاز امروز کشور است شهرکرد- ایرنا- معاون هماهنگ کننده نمایندگی ولی فقیه در سپاه گفت اتحاد و همدلی مهمترین نیاز امروز کشور است به گزارش ایرنا به نقل از روابط عمومی سپاه چهارمحال و بختیاری سردار سرتیپ پاسدار محمدحسین سپهر در جمع فرماندهان مدیران و مسوولان و پایسامان تولید داخلی، نیاز امروز!
سامان تولید داخلی نیاز امروز تهران - ایرنا- روزنامه اطلاعات در یادداشتی نوشت همه با اعلام توافق در پرونده هسته ای سخن از مرحله جدید در مدیریت کشور دارند این یادداشت به قلم ابوالقاسم قاسم زاده در ادامه می افزاید هر روز خبر آمدن مسئولین کشورها و یا هیأت های سیاسی ـ تجاری از ارجامعه امروز نیازمند توسعه فرهنگ پهلوانی است
مدیرکل ورزش و جوانان قم جامعه امروز نیازمند توسعه فرهنگ پهلوانی است شناسهٔ خبر 2874062 - دوشنبه ۱۲ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۵ ۰۸ استانها > قم قم - مدیرکل ورزش و جوانان استان قم توسعه و نشر فرهنگ پهلوانی را یک ضرورت مورد نیاز جامعه امروز عنوان کرد به گزارش خبرنگار مهر همایش بزرگ70 درصد مردم سوریه همین امروز به کمک نیاز دارند
سازمان ملل 70 درصد مردم سوریه همین امروز به کمک نیاز دارند جنگ داخلی سوریه با وجود هشدارهای بیوقفه سازمانهای بینالمللی بدون راهحلی سیاسی بیش از چهار سال است که ادامه دارد به گزارش سرویس بین الملل جام نیوز سازمان ملل متحد با ابراز نگرانی از شدت گرفتن دوباره درگیریهابانک:دفاع مقدس پشتوانه دیپلماسی امروز است/اعتراف سنای آمریکا به قدرت علمی ایران
بانک دفاع مقدس پشتوانه دیپلماسی امروز است اعتراف سنای آمریکا به قدرت علمی ایران تهران - ایرنا – معاون کل سرپرست نهاد ریاست جمهوری پیروزی هسته ای را نشات گرفته از نهال دفاع مقدس دانست و گفت بی تردید دفاع مقدس پشتوانه دیپلماسی امروز است و اگر اقدامات هشت سال دفاع مقدس نبود امروز نوزیر بهداشت: یکی از مهمترین نیازهای امروز ایرانیان تحرک است/میانگین عمر هر ایرانی بدون معلولیت حدود 62 سال اس
وزیر بهداشت یکی از مهمترین نیازهای امروز ایرانیان تحرک است میانگین عمر هر ایرانی بدون معلولیت حدود 62 سال است وزیر بهداشت با بیان اینکه یکی از مهمترین نیازهای امروز ایرانیان تحرک است گفت اگر معتقد هستیم که کشور باید پیشرفت کند و از سویی دیگر انسان محور توسعه و پیشرفت است بدوپیام آیتالله علوی گرگانی به جهادگران اردوی جهادی تشکیل گروههای جهادی برای کارهای عمرانی و فرهنگی نیاز ضروری
پیام آیتالله علوی گرگانی به جهادگران اردوی جهادیتشکیل گروههای جهادی برای کارهای عمرانی و فرهنگی نیاز ضروری امروز کشور استآیتالله علوی گرگانی در پیامی تاکید کرد شرایطی که امروزه با آن دچار هستیم که شامل بیکاری گسترده و کمبود منابع مادی و فرهنگی می شود فقط با اراده قوی و کار جهخروج فابیوس درپناه سپاه از مهرآباد/ تدابیرامنیتی شدید درنوفل شاتو
خروج فابیوس درپناه سپاه از مهرآباد تدابیرامنیتی شدید درنوفل شاتو شناسهٔ خبر 2870048 - چهارشنبه ۷ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۱ ۲۳ سیاست > سیاست خارجی حضور دانشجویان معترض به سفر وزیرخارجه فرانسه در نهایت منجر به این شد که فابیوس در پناه نیروهای سپاه از مسیر دیگری خارج شده و مواجه ای با دارسانههای عربی اعلام کردند نیاز امارات به واردات سالانه 450 میلیون متر مکعب گاز طبیعی
رسانههای عربی اعلام کردندنیاز امارات به واردات سالانه 450 میلیون متر مکعب گاز طبیعیامارات به منظور تامین انرژی مورد نیاز خود نیازمند واردات سالانه 450 میلیون متر مکعب گاز طبیعی است به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس به نقل از سایت خبری عربی جدید اخیرا برخی رسانه های ایران ب-
گوناگون
پربازدیدترینها