تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 25 دی 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):فضیلت خواندن نماز در اول وقت نسبت به تأ خیر انداختن آن، مثل فضیلت آخرت بر دنیاست....
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1853288812




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

کویت قربانی عدم همراهی با آل‌سعود؛ از توافق هسته‌ای تا سوریه


واضح آرشیو وب فارسی:مهر: گزارش بین‌الملل؛
کویت قربانی عدم همراهی با آل‌سعود؛ از توافق هسته‌ای تا سوریه


شناسهٔ خبر: 2874341 - جمعه ۱۶ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۰:۰۸
بین الملل > خاورمیانه و آفریقای شمالی

تضاد سیاست‌های کویت با عربستان سعودی در بسیاری از موارد از جمله برنامه هسته‌ای ایران، تشکیل ائتلاف علیه یمن و بحران سوریه موجب شده تا این کشور آماج حملات آل‌سعود قرار گیرد. خبرگزاری مهر ـ گروه بین‌الملل: اختلافات پنهانی میان عربستان و کویت پس از آن آشکار شد که حدود یک ماه پیش یک عامل انتحای تبعه سعودی مسجد شیعیان کویت در منطقه «الصوابر» را هدف قرار داد. بر اساس آخرین آمارهای منتشر شده در ارتباط با قربانیان این انفجار تروریستی، ۲۷ نفر شهید و ۲۲۷ تَن دیگر نیز به شدت مجروح شدند که هم اکنون نیز شمار زیادی از آنها از اثرات ناشی از این انفجار رنج می برند.گروه تروریستی داعش با انتشار مطلبی در صفحه منسوب به خود در توئیتر مسئولیت این انفجار را بر عهده گرفت، با این وجود این ابهام وجود دارد که چه انگیزه ای داعش را برآن داشت ارتکاب یک اقدام تروریستی در این سطح وسیع علیه کویت را به ارتکاب اقدام مشابهی به طور مثال علیه شیعیان بحرین ترجیح دهد. اگر فرض را بر این قرار دهیم که دولت کویت حمایت مالی و تسلیحاتی از گروه تروریستی داعش در عراق و سوریه به عمل نیاورده و نمی آورد، اما در مقابل می توان گفت که این کشور هیچ نقشی در مبارزه با تکفیریهای داعش در هیچیک از کشورهای منطقه ایفا نکرده که اکنون مورد غضب این گروه واقع شود. بنابراین بعید به نظر می رسد که این اقدام تروریستی توسط داعش صورت گرفته باشد. در این میان باید به دنبال گزینه های دیگر بود؛ گزینه هایی که از انگیزه لازم برای ارتکاب این جنایت برخوردار هستند.
انفجار کویت
با توجه به سیاست های دولت کویت در تحولات منطقه که در برخی موارد با سیاست های آل سعود در تضاد کامل بوده و هست، تحلیلگران و کارشناسان مسائل منطقه ای مقامات سعودی را عامل وقوع این انفجار معرفی می کنند. آنها بر این باورند که مخالفت های گاه و بی گاه دولت کویت با عربستان سعودی که داعیه رهبری خاورمیانه را دارد موجب شد تا مقامات سعودی تصمیم به ارتکاب چنین اقدام غیرانسانی بگیرند. از سوی دیگر، از آنجایی که عامل انتحاری که دست به این این اقدام زد از اتباع سعودی بود، دیدگاه کارشناسان و رسانه ها مبنی بر دست داشتن آل سعود در انفجار مسجد شیعیان امام صادق (ع) کویت تقویت شد.اما ریشه اختلافات میان کویت و عربستان و خشم بی حد و حصر مقامات سعودی از این کشور در چیست؟ با نگاهی به تلاش ها و رایزنی های گسترده و فشرده مقامات سعودی برای تشکیل ائتلاف عربی به منظور اقدام نظامی در یمن به خوبی مشاهده می کنیم که کویت از جمله کشورهایی بود که وجود فشارهای بسیار از پیوستن به ائتلاف سعودی علیه یمن امتناع کرد. در همین ارتباط «صباح خالد الصباح»  وزیر خارجه کویت در جلسه استیضاح خود در پارلمان تصریح کرد: به دلیل فشارهای زیاد سعودی مجبور به مداخله در جنگ علیه یمن شده و این مشارکت خیلی محدود و تنها به چند پرواز خلاصه شده است. اظهارات وزیر خارجه کویت نشان داد که این کشور تنها به انجام چند حمله محدود به یمن بسنده و از عضویت در ائتلاف سعودی امتناع کرده است. علاوه بر کویت کشورهای دیگری نظیر عمان و پاکستان نیز به ائتلاف سعودی علیه یمن ملحق نشدند.
حمله به یمن
از سوی دیگر، دولت کویت هیچگاه عربستان سعودی را در سیاست های سرکوبگرانه آن در بحرین همراهی نکرد. سیاست عربستان سعودی در بحرین مبتنی بر اعزام نیروهای نظامی به این کشور به منظور سرکوب مخالفان آل خلیفه بوده و هست اما در این زمینه نیز مقامات کویتی حاضر به همراهی ریاض در بحرین نشدند.سیاست های آل سعود در دیگر تحولات منطقه از جمله سوریه نیز به مذاق کویت خوش نیامد و به همین دلیل این کشور تلاش کرد تا خود را تا جایی که می تواند از آنچه که در سوریه می گذرد به دور نگاه دارد. هرچند که به اعتقاد بسیاری از کارشناسان و تحلیلگران می توان کویت را در زمره کشورهای حامی تروریسم در سوریه به شمار آورد، اما نباید از این نکته غافل شد که حمایت های کویت از تروریست ها بسیار محدود بوده و نمی توان آن را در محور عربستان، قطر و ترکیه قلمداد کرد. در این زمینه نیز دولتمردان کویت مورد هجمه گسترده سعودیها قرار گرفتند، اما در نهایت تصمیم گرفتند تا راهی مشابه عمان را طی کرده و در تحولات منطقه از جمله سوریه و بحرین بی طرف باقی بمانند.از طرفی دیگر، با وجود اینکه عربستان سعودی و کویت در طول چند دهه گذشته تاکنون دو متحد استراتژیک در بازار نفت و در میان کشورهای عضو اوپک بودند به طوری‌که همواره کویت از مواضع عربستان در اوپک دفاع کرده، اما به نظر می رسد اختلافات این دو کشور برای توسعه میادین مشترک نفتی در خلیج فارس افزایش یافته است، زیرا پس از تعلیق طرح توسعه میدان گازی آرش توسط عربستان و کویت به دلیل اختلاف در نحوه انتقال نفت و گاز این میدان، توسعه میدان نفتی مشترک خفجی در خلیج فارس هم به حالت تعلیق درآمده است.پس از توقف بهره برداری از این میدان نفتی توسط مقامات سعودی، دولت کویت خواستار جبران خسارت های ناشی از این اقدام سعودیها شد؛ مسأله ای که روابط دو کشور را بیش از پیش تیره و تار ساخت.در همین ارتباط پایگاه «رای الیوم» نوشت: بار دیگر بحران نفتی میان دو کشور سعودی و کویت به مرحله انفجار رسیده تا بدان جا که مقامات کویتی از شرکت نفتی آمریکایی «شورون» که با سعودی ها در این دو حوزه نفتی همکاری می کند، خواسته اند تا تجهیزات خود را جمع کنند». در همین ارتباط علی العمیر وزیر نفت کویت در نامه ای به علی نعیمی همتای عربستانی خود هرگونه خسارت مادی که در نتیجه بسته شدن و توقف میدان نفتی الخفجی که متوجه کشورش می شود را بر عهده عربستان گذاشت. وی در نامه خود همچنین نوشت: من با توافقات مشترک دو شرکت که مرجع قانونی آن توافق تقسیم سال ۱۹۶۵ است، موافقم.
میدان نفتی
روابط میان عربستان و کویت تا جایی تیره و تار شد که برخی از منابع غیررسمی خبر دادند که جانشین ولیعهد پادشاه عربستان و وزیر دفاع این کشور، دولت کویت را تهدید به اشغال این کشور کرده است. این منابع اعلام کردند که «محمد بن سلمان» در جلسه ای محرمانه گفته است: ما کویت را از چنگال صدام نجات دادیم و الان چه کسی او را از دست ما رها خواهد کرد. کویت هیچ دلیلی برای برتری بر ما را ندارد و کشوری است که یک چهارم ریاض وسعت دارد.هرچند که هیچ منبع رسمی از جمله خبرگزاری رسمی عربستان (واس) این خبر را که به تیتر اصلی بسیاری از رسانه ها تبدیل شد، تأیید نکرد اما با این وجود هم با توجه به روابط میان عربستان و کویت حداقل طی سالهای اخیر وجود چنین مسأله ای دور از ذهن به نظر نمی رسد، به ویژه اینکه آل سعود با حمله به یمن ثابت کرد که از یک سو حقوق بشر دوستانه و قوانین بین المللی برای آن محلی از اعراب ندارد و از سوی دیگر نشان داد که هرگاه که به قول معروف کارد به استخوانش برسد عنان از کف داده و به کشوری که بیش از حد سیاست های آن را لگد مال کرده، یورش می برد.

محمد بن سلمان
از جمله دیگر مواردی که در زمره مخالفت های دولت کویت با سیاست های کلان آل سعود به شمار می رود، برنامه هسته ای ایران است. دولت کویت از یک سو هیچگاه با کشورهای غربی و هم پیمانان آنها از جمله عربستان سعودی در قبال برنامه هسته ای ایران بر طبل مخالفت و دشمنی نکوبید.درست است که این کشور از برنامه هسته ای صلح آمیز ایران حمایت نکرد اما در کارنامه آن هیچ موضعی مبنی بر ابراز نگرانی در قبال این مسأله دیده نمی شود. این در حالی است که عربستان سعودی همواره مدعی بوده که ایران با برنامه اتمی خود عامل بی ثباتی در منطقه بوده و این برنامه هرچه سریعتر باید متوقف شود.حتی اگر بگوییم که طی سالهای اخیر مواضع سعودیها در قبال پرونده هسته ای ایران با صهیونیست ها برابری کرده است، گزافه نگفته ایم. از سوی دیگر پس از تحقق توافق هسته ای میان ایران و کشورهای غربی «شیخ الجابر الأحمد الصباح» امیر کویت با ارسال پیام هایی جداگانه به مقام معظم رهبری و رئیس جمهوری ایران این توافق را تبریک گفت. وی در نامه خود ضمن آرزوی پیشرفت و شکوفایی برای ملت ایران، ابراز امیدواری کرد که این توافق در تحقق امنیت و ثبات منطقه و شکوفایی هرچه بیشتر ملت ها سهیم باشد.همچنین «مبارک الخرینج» نایب رئیس پارلمان کویت نیز در پیامی توافق هسته ای ایران و 1+5 را تبریک گفت. وی در پیام خود ابراز امیدواری کرد که این توافق کلید صلح و ثبات برای خاورمیانه باشد. در مقابل، پس از تحقق توافق هسته ای ایران مقامات سعودی بسیار خشمگین به نظر می رسیدند. خشم آنها تاحدی گسترده بود که جان کری وزیر خارجه آمریکا مجبور شد برای راضی نگاه داشتن آنها به ریاض سفر کند. با این حال پس از سفر کری به ریاض هم شاهد مواضع خصمانه آل سعود در قبال برنامه هسته ای ایران بودیم. هرچند که این رژیم پس از سفر کری از توافق استقبال کرد اما پیش از آن از ادامه تحریم های حقوق بشری و ... علیه تهران به شدت استقبال کرد. تضاد سیاست های منطقه ای کویت در مقایسه با سیاست های رژیم آل سعود در حال حاضر به حدی رسیده است که این رژیم در صدد نوشاندن جام زهر خود به کویت برآمده است.









این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن