واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
نمایشگاه «نگاه در نگاه» در اهواز چشم نوازی می کند
شناسهٔ خبر: 2875906 - پنجشنبه ۱۵ مرداد ۱۳۹۴ - ۰۸:۴۸
استانها > خوزستان
اهواز - نمایشگاه گروهی نقاشی «نگاه در نگاه» با آثار رنگ روغن و سياه قلم جمعی از هنرمندان اهوازی برای بازديد عموم برپا شده و با آثار متنوع چشم نوازی می كند. به گزارش خبرنگار مهر، نمایشگاه گروهی «نگاه در نگاه» با آثاری از زهرا تاجمیری، مریم امیر صفوی، لیلا نوری میسا، لادن نورمند، آیگین شیخ حسین، مهسا متقی، مریم شریف، پریا یعقوبی، علی یعقوبی در حال برپایی است. این نمایشگاه در نگارخانه محمدخواه واقع در منطقه پادادشهر اهواز راه اندازی شده است.نمایشگاه «نگاه در نگاه» مجموعه متنوعی از تصاویر مختلف را به نمایش گذاشته است. تابلوهایی که اغلبشان کار با رنگ روغن بوده، با روغن جلا پوشیده شده و در قاب های رنگی و پر زرق و برق قرار دارند. منظره ای از زمستان با درختانی پوشیده از برف، غروبی سرفام که در آن خورشید همچون گلوله ای از آتش می درخشد. البته تابلوهای سیاه قلم نیز وجود دارد. پرتره هایی از زن و مرد با چهره های خسته و صورتی چروک. پیوستگی و محتوای اثرها تا اندازه ای بیانگر شور جوانی است.تابلوها چشم را نوازش می دهند. گویی به تازگی از روی سه پایه نقاشی برداشته شده است. رنگ روغن آن هنوز مرطوب است. روی دیواری دیگر منظره ای با شکوه از خیابانی در شب دیده می شود. شبیه به عکس های «بوکه» می ماند. در کنار این اثر نوشته شده علی یعقوبی.
اما پرتره هایی با سیاه قلم در گوشه ای از نمایشگاه بر دیوار نصب شده است که پیرمردی با سیمایی خسته را به تصویر می کشد. به نظر می رسد نقاش چهره وی را در لحظه ای که دچار هیجان بیمارگونه یا در حالت غمگینی غلیظی بوده به تصویر کشیده است. چهره او حاکی از نیروی مرموزی بود که خاص مردان اهل جنوب است. چشمان او بی رحمی و تندی آفتاب نیمروز را تداعی می کند. به نظر می رسد این پرتره اثر دست هنرمندی توانا است. قدرت مداد خالق آن فوق العاده می نمود. جذاب ترین و غیر عادی ترین بخش چهره وی چشمانش بودند که برای خلق آنها، هنرمند اوج تلاش و استعداد فوق العاده خویش را به کار برده بود. چشمان تصویر آنچنان زنده به بیننده خود می نگریستند که حتی هماهنگی کل پرتره را نیز مختل کرده و تحت تاثیر خود قرار داده بودند.قاب پایین تر از پرتره پیرمرد، پرتره یک پیرزن بود. تاثیر خیرگی و بی رحمی چشمان زن بسیار نمودار بود. آنها بر روی افراد دیگر نیز اثر داشتند. دوستی که بعدا این تصویر را دیده بود بانگ زد «آه، عجب نگاهی دارد!» و گامی به عقب برداشت.چشمان این زن نیز خیره کننده اند به طوری که مخاطب را متحیر می کند. حتی کوچکترین چروک های چهره نیز فراموش نشده و بر روی بوم نقش شده بودند. اما چیزی عجیب در این پرتره وجود داشت. حالتی که فراتر از هنر بود و هماهنگی کل تصویر را مختل کرد. آنها چشمانی زنده و انسانی بودند. گویی چشمان را از چهره فردی زنده جدا ساخته و در تصویر جای داده بودند. نگاه پیرزن تا اعماق وجود مخاطب فرو می رود.پرتره ها آثار زهرا تاجمیری جوان هنرمند با استعدادی است که به نظر آینده درخشانی در پیش رو دارد. آثار وی که گاه حاکی از بینشی دقیق بود و اشتیاق اش را برای نزدیکی به طبیعت بیان می کرد.زهرا تاجمیری نقاش جوانی است که اولین تجربه نمایشگاهی خود را می گذراند. وی درباره نمایشگاه «نگاه در نگاه» می گوید: استقبال خیلی خوب بود و واقعا چنین انتظاری را نداشتیم.وی درباره آثارش می گوید: سه اثرم یک داستان را دنبال می کنند و بر گرفته از هفت شهر عشق عطار است که مسیر سیر سلوک عارف را نشان می دهد.تاجمیری می افزاید: اثر «حیران» انسانی را نشان می دهد که دچار سردگمی و حیران شده، افکار و سودایی در سر خود دارد که بر قلب او اثر می گذارد و باعث می شود به درون و افکار خود غرق شود.این نقاش می گوید: در اثر «هیچ» نیز سعی کردم مرحله فنای عارف را نشان بدهم که عارف وقتی به باور هیچ بودن و پوچی این دنیا مادی می رسد لبریز می شود از هیچی و از بین رفتن و فنا شدن. کل خودخواهی ها و دغدغه های پوچ این دنیای مادی. سپس این فنا، جان دوباره ای از ذات یگانه می گیرد.وی با اشاره به یکی دیگر از آثارش توضیح می دهد: سعی کردم این موضوع را در اثر «وهم» نیز نشان بدهم. دو ماهی درون این اثر نماد دو انسان هستند که در این نقاشی این دو ماهی اوهام این را در سر دارند و به دلیل دیوار آبی که پشت سرشان است فکر می کنند در دریا زندگی می کنند. ولی در اصل زندگی بسته و عاری از لذت دریابی شدن دارند.
نوعروسی بر دیواراما اثری از مریم امیر صفوی، تابلوی دختری که در حال سه تار نوازی بود. این نقاشی به زیبایی، کمال و پاکی یک نوعروس بود. اثر نقاش با پاکی، سادگی و فروتنی یک فرشته به گونه ای خارق العاده همه چیز را تحت الشعاع خود قرار داده بود. سراسر تابلو از تناسب و استحکامی درونی برخوردار بود. کاملا آشکار بود آنچه را که هنرمند از جهان پیرامون خویش به تصویر کشیده است، ابتدا در خود جذب کرده و سپس از جایگاهی آسمانی با سرودی پیروزمندانه و هماهنگ به صفحه بوم منتقل کرده است.خالق اثر دختر سه تارنواز که خودش نیز نوازنده است، می گوید: تکنیک رنگ روغن کار می کنم و آثارم الهام گرفته از طبیعت هستند. درباره اثر دختر تارنواز نیز چون خودم تجربه نوازندگی دارم بیشتر با این اثر ارتباط برقرار می کنم.صفوی توضیح می دهد: سبک رئال را دوست دارم و همیشه علاقمندم که آثاری را به نمایش بگذارم که به مخاطب آرامش دهد.بر روی دیواری دیگر آثاری از آیگین شیخ حسینی نصب شده است. گویی سر سه جغد کنده شده و بر دیوار نصب شده اند. چشمانی درنده که چشم مخاطب را می درد.در گوشه ای دیگر از نمایشگاه چند اثر از لیلا نوری میسا وجود دارد. نقاشی ماشین های قراضه ای که انسان را یاد دهه ۶۰ می اندازد. آثار دیگری نیز از میسا بر روی دیوار دیده می شود.لیلا نوری میسا از دیگر شرکت کنندگان در این نمایشگاه است. میسا می گوید: آثار متنوع با تکنیک های رنگ روغن، آب رنگ، اکرولیک و سیاه قلم در این نمایشگاه عرضه شده است.وی می افزاید: در این نمایشگاه آثار ۱۰ نفر از هنرمندان که نتیجه یک سال فعالیت آنها بود بر روی دیوار نصب شده است.دغدغه جاکمبود نگارخانه های مناسب و استاندارد همواره مورد دغدغه بسیاری از اهالی هنر و هنردوست بوده است. با این حال نمایشگاهی هرچند در فضایی نسبتا کوچک اما روزنه ای است برای فعالیت نقاشان اهوازی. نمایشگاه «نگاه در نگاه» شامل تعدادی از آثار جوانان نقاشی است که به همراهی یکدیگر اقدام به برگزاری نمایشگاه جمعی کردند. در این نمایشگاه آثار متنوعی وجود دارد و بازدید برای عموم آزاد است.گزارش: قاسم منصور آل کثیر
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 91]