واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: کارمند همراه اول، اطلاعات مردم را سرقت کرد
رئیس پلیس فتای تهران بزرگ از دستگیری سارق حرفه ای دیتابیس بزرگترین اپراتور تلفن همراه کشور خبر داد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر به نقل از خبرگزاری صدا و سیما، سرهنگ محمد مهدی کاکوان گفت: پلیس با رصد چهار روزه سارقان حرفه ای و متخصص رایانه، قبل از فروش اطلاعات مشترکان، به عنوان خریدار سرقرار حاضر شد.
وی افزود: در این عملیات غافلگیرانه، سارق اصلی در دام پلیس افتاد و گرفتار شد.
وی گفت: این سارق قصد داشت اطلاعات مشترکان اپراتور تلفن همراه اول نظیر شماره تلفن، نشانی و کدهای ملی را برای سوء استفاده های اقتصادی و اخلاقی به مبلغ 150 میلیون تومان در اختیار باندهای سرقت قرار دهد.
رئیس پلیس فتای تهران بزرگ خواستار توجه ویژه شرکت های دولتی و خصوصی در حفظ و حراست از بانک اطلاعات مردمی با بکارگیری کارمندان متعهد و معتمد در چنین پست هایی شد.
سارق دستگیر شده با مدرک کارشناسی رایانه از یکی از دانشگاه های معتبر کشور، کارمند بخش دیتابیس اپراتورتلفن همراه اول بود. * واکنش همراه اول، همراه با تبلیغ و تاکید بر امن بودن آنجا! اداره کل ارتباطات شرکت ارتباطات سیار ایران نیز، امروز با انتشار گزارشی نوشت: با هوشیاری سیستم نظارتی همراه اول، مشخص شد که تلاش هایی برای بازاریابی اطلاعاتی از مشترکین، در خارج از شرکت در حال انجام است. به دنبال آن، ارتباطات فردی که در بیرون شرکت، واسطه ماجرا بود، شناسایی و موضوع به اطلاع پلیس فتا رسانده شد. در ابتدای هفته جاری، با عملیات پلیسی به عمل آمده، واسطه بیرونی بازاریابی دستگیرو به دنبال آن عامل داخلی نیز شناسایی و دستگیر شد که هردو مدعی، در اختیار مراجع قضایی قرار گرفتند. همراه اول در ادامه، خاطرنشان کرده است که طی ۲۱ سال فعالیتش، همواره اطلاعات مشترکین، ارزشمند ترین سرمایه این اپراتور بوده و با هوشمندی و سرمایه گذاری سنگین و مداوم در حوزه امنیت شبکه، از آن به دقت حفاظت کرده؛ به نحوی که اطلاعات مشترکین تاکنون از گزند هرگونه دستبردی مصون مانده است. همراه اول تاکید کرده است، سیستم های امنیتی و کنترلی همراه اول به نحوی است که اطلاعات مشترکین در آن از ضریب امنیتی بسیار بالایی برخوردار بوده و هرگونه اقدام برای دسترسی غیر متعارف به آن، در ابتدای امر شناسایی می شود.
هکرسامانه چکاوک در دام پلیس فتا
رئیس پلیس فتای تهران بزرگ از دستگیری هکر سامانه چکاوک هنگام سرقت میلیاردی خبر داد.
سرهنگ محمد مهدی کاکوان گفت: سارق اصلی با سِروری که در اختیار داشت به راحتی مبلغ 600 میلیون تومان چک صادره از بانک عامل را بدون وجود خارجی آن وجه در حساب مشتری تایید و از دیگر بانک ها دریافت کرد.
سرهنگ کاکوان با اشاره به پیگیری پلیس فتا در پی شکایت این بانک افزود: با تهیه لیست همه کارمندانی که دراین بانک به سامانه چکاوک دسترسی داشتند به سرنخ هایی از حضور دو فرد دارای سوابق کیفری دست یافتیم.
وی گفت: اطلاعات سرور این بانک حاکی است سارق اصلی با سوء استفاده از اعتماد یک کارمند معتمد و در اختیار گرفتن شناسه و رمز ورود وی با دسترسی به سامانه چکاوک توانست 600 میلیون تومان وجه نقد را سرقت کند.
وی افزود: پس از نقد چک در بانک های دیگر، سارقان همان لحظه وجه نقد را به کارت های جعلی از پیش تهیه شده به نام افراد مختلف انتقال دادند که عامل نقد این کارت ها نیز در مراجعه به صرافی ها و طلا فروشی ها، شناسایی و دستگیر شد.
وی با بیان اینکه درسامانه چکاوک امکان برداشت چک های صادر شده بانک عامل از سایر بانک ها مقدور است، افزود: همین موضوع در واقع راه سرقت از حساب پولی بانک اصلی را تسهیل می کند.
رئیس پلیس فتای تهران بزرگ همچنین خواستار بکارگیری افراد امین و مورد اعتماد در جایگاه دسترسی به رمز عبور سامانه چکاوک برای پیشگیری از سرقت های احتمالی شد.
شورای پول و اعتبار در قالب مصوبه اسفند سال 91 با هدف ساکن سازی لاشه چک، قابلیت پذیرش و پردازش الکترونیکی چک های کاغذی بین بانکی، کاهش هزینه های پردازش برای ارائه خدمات بهتر و سریع تر، طراحی و پیاده سازی سامانه چکاوک را در کشور الزامی کرد.
چهار شنبه ۱۴ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۶:۲۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 107]