واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۴ مرداد ۱۳۹۴ (۱۴:۱۹ب.ظ)
ارتقاي کيفيت نان در گرو تقسيم کار ملي است موج - مدير عامل شرکت مادرتخصصي بازرگاني دولتي ايران گفت: نظارت بر توليد نان سالم، بهداشتي و با کيفيت بر عهده سازمان خاصي نبوده و شرح وظايف سازمانهاي مرتبط با اين حوزه، بيانگر آن است که سازمانها و نهادهاي مختلفي در زنجيره توليد سالم و کيفي نان مسووليت دارند.
به گزارش خبرگزاري موج، قنبري افزود: بنابراين ارتقاي کيفيت نان مستلزم تقسيم کار ملي است و بايستي هر کدام از سازمانها و نهادهاي مرتبط با اين زنجيره بر اساس تکاليفي که به آنها سپرده شده است، اقدامات لازم را انجام دهند.
قنبري با بيان اينکه شرکت مادرتخصصي بازرگاني دولتي ايران بر اساس مادهٔ 110 قانون پنجساله برنامه پنجم توسعهٔ اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي درزمينه افزايش کيفيت نان نقش مهمي بر عهده دارد، تصريح کرد: اما تنها ايفاي نقش اين شرکت در کيفي سازي توليدنان کافي نبوده و حضور ديگر سازمانها و نهادها نيز در اجراي اين طرح ضروري است.
مدير عامل شرکت مادرتخصصي بازرگاني دولتي ايران اظهار داشت: اين شرکت بر اساس مفاد اساسنامه خود وظيفه دارد تا فعاليتهاي تصديگري دولت در زمينه تنظيم بازار شامل: خريد، تدارک و نگهداري، فروش و توزيع کالاهاي اساسي، حساس و ضروري؛ به ويژه گندم را که ماده اصلي نان است، ساماندهي نمايد. همچنين با استفاده از توان تخصصي و اجرائي خود، اقدامات لازم را در خصوص تأمين امنيت غذائي کشور انجام ميدهد.
قنبري در ادامه در خصوص انجام اقدامات کيفي سازي توليد نان در کشور افزود: اين شرکت در وهله اول تلاش ميکندتا گندم برخوردار از شاخصهاي کيفي، که در آزمايشگاههاي ذيصلاح تاييد ميشوند، را از طريق توليد داخلي تهيه کند و در صورتي که توليدات داخلي، پاسخگوي نيازهاي مصرفي کشور نبوده و يا اينکه از کيفيت لازم برخوردار نباشد و در واقع اين احتمال وجود داشته باشد که به امنيت غذائي جامعه در ابعاد کمي و کيفي خدشه وارد ميشود، بر اساس مصوبات مراجع بالادستي از جمله: کارگروه تنظيم بازار، ستاد هدفمندسازي يارانهها و کارگروه تأمين، توزيع و ذخيره کالاهاي اساسي و ضروري کشور، نسبت به تأمين گندم از طريق واردات کالاهاي اساسي و با رعايت منافع و مصالح ملي و اصول سياستهاي اقتصاد مقاومتي (تنوع در مبادي خريد با ملاحظه تأمين شاخصهاي کيفي، قيمتهاي مناسب و حمل و نقل مطمئن) تأمين نمايد.
معاون وزير جهاد کشاورزي، فرايند ارزيابي کيفي گندمهاي توليد داخلي و گندمهاي وارداتي را فرآيندي حساس و دقيق برشمرد و تأکيد کرد: شرکت مادرتخصصي بازرگاني دولتي ايران با زحمات شبانهروزي همکاران خود تلاش نموده تا گندمهاي کيفي را براي توليد نان خريداري و ذخيره سازي کند و تاکنون با استقرار بازرسان مورد تاييد مراجع ذيصلاح در مراکز خريد گندم داخلي و مبادي خارج از کشور و انجام نظارت و بررسيهاي مجدد بر گندمهاي وارد شده، جهت کسب اطمينان بيشتر نسبت به تأمين گندمهاي کيفي، نقش خود را در تقسيم کار ملي ارتقاي کيفيت نان به درستي ايفا نموده است.
وي افزود: بر اساس رويکرد اين شرکت، حتي در همان ابتداي کار نيز ديگر سازمانها با توجه به سهم مشخص خود به ايفاي نقش ميپردازند، به گونه اي که سازمانهايي نظير غذا و دارو، قرنطينه و استاندارد نيز مجدداً از گندمهاي وارداتي نمونهبرداري کرده و در صورت تاييد آنها، گندمهاي وارداتي ترخيص شده و در فرايند توليد نان قرار ميگيرند.
مدير عامل شرکت بازرگاني دولتي ايران با بيان اين که تنها خريدو ارائه گندم باکيفيت و نگهداري آن بر اساس شاخصهاي کيفي در توليد نان مرغوب، سالم و بهداشتي کافي نيست و نظارت ساير سازمانهاي متولي را بر اساس تقسيم کار ملي در ارتقاي کيفيت نان طلب ميکند، تأکيد کرد: سازمان غذا و دارو بايستي بر توليد نانهاي باکيفيت، سالم و بهداشتي نظارت داشته و با نظارت مستمر خود نسبت به توليد اين گونه نانها اطمينان حاصل نمايد به علاوه اين که ضرورت دارد که مصرفکنندگان در نظارت بر اين وضعيت مشارکت داشته باشند و مشکلات بهداشتي و کيفي نان را به سازمان غذا و دارو و ديگر نهادهاي ذيربط گزارش نمايند. بنابراين خود مصرفکنندگان نيز در تقسيم کار ملي ارتقاي کيفيت نان سهيم ميباشند و بايد نقش خود را فعالانه ايفا کنند.
قنبري تصريح کرد: همچنين سازمانهاي صنعت، معدن و تجارت در استانها نيز با انجام بازرسيهاي دقيق خود از نظر ابعاد کمي توليد و نيز سازمان تعزيرات حکومتي با بررسي شکايتهاي واصله و رسيدگي و برخورد با متخلفين مطابق با قانون، جايگاه موثري در تقسيم کار ملي ارتقاي کيفيت نان دارند.
معاون وزير جهاد کشاورزي در پايان ابراز اميدواري کرد که همه سازمانها و نهادهاي دولتي و بخش خصوصي مرتبط با اين حوزه، بر اساس تقسيم کار ملي موجود، گامهاي اساسي را در ارتقاي کيفيت و ارائه نان سالم، بهداشتي به مصرفکنندگان برداشته و هر کدام بنابر شرح وظايف محوله، فرهنگسازي لازم در اين زمينه را با تاکيد بر جلب مشارکت مصرفکنندگان، انجام دهند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]