واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: حسرت مدالآوري بانوان المپيكي ايران
بانوان ورزشكار ايراني در ادوار مختلف برگزاري رقابتهاي المپيك هرگز موفق به كسب عنوان و مدال نشدهاند
نویسنده : دنيا حيدري
بانوان ورزشكار ايراني در ادوار مختلف برگزاري رقابتهاي المپيك هرگز موفق به كسب عنوان و مدال نشدهاند. اما حضور آهسته و پيوسته آنها در اين رقابتها از المپيك توكيو تا لندن، مسيري جديد را براي بانوان ورزشكار رقم زده است. خصوصاً كه در المپيك لندن حضور پرتعداد بانوان ورزشكار ايراني، آيندهاي روشن را براي بانوان جامعه ورزش ايران ترسيم كرد.
المپيك 1964 توكيو اولين المپيكي بود كه زنان ايراني در آن حاضر بودند. در اين رقابتها نازلي بيات در رشته پرش ارتفاع، ژوليت گفركف در پرتاب ديسك، سيمين صفامهردر دو 100 متر و پرش طول و جميله سروري در رشته ژيمناستيك بانوان كاروان ايران را تشكيل ميدادند. بعد از المپيك توكيو، بانوان ايراني ديگر نتوانستند سهميه حضور در المپيك را كسب كنند. تا اينكه در المپيك 1976 مونترال بار ديگر پاي بانوان ورزشكار ايراني به بزرگترين تورنمنت ورزشي دنيا باز شد. در المپيك مونترال ژيلا الماسي، گيتي محبان و مهوش صفايي ورزشكاران كاروان ايران بودند و در انفرادي شمشير بازي مسابقه دادند. ضمن اينكه در بخش تيمي شمشيربازي نيز گيتي محبان، ژيلا الماسي، مهوش صفايي و مريم آچاك مبارزه داشتند. ليدا فريمان، ديگر ورزشكار ايراني بود كه بعد از وقفهاي 20 ساله از حضور بانوان ايراني در المپيك، موفق به كسب جواز حضور در المپيك 1996 آتلانتا شد. ليدا فريمان اولين تيرانداز المپيكي ايران بود كه در رشته تفنگ 10 متر بادي حضور داشت و توانست رنكينگ 47 را به دست بياورد. حضور ورزشكاران بانوي ايران در المپيك 2000 سيدني هم تكرار شد. منيژه كاظمي در المپيك سيدني توانست در رشته تپانچه 10 متر بادي تيراندازي كند و طلسم مقطعي بودن راهيابي بانوان به المپيك را بشكند. المپيك 2004 آتن نيز با حضور يك بانوي ورزشكار همراه بود و باز هم در رشته تيراندازي. نسيم حسنپور بانوي ورزشكار ايران در 10متر تپانچه بادي بود.
بعد از المپيك مونترال، حضور بانوان ورزشكار ايراني در المپيك كمرنگ بود. اما سال 2008، بار ديگر بانوان ايراني نقشي پررنگ در اين رقابتها داشتند. در المپيك پكن نجمه آبتين در تيروكمان، هما حسيني در قايقراني و سارا خوش جمال فكري در وزن منفي 49 تكواندو بانوان كاروان ايران بودند. ضمن اينكه در اين رقابتها هما حسيني، پرچم دار كاروان ايران بود. با وجود آنكه بانوان ورزشكار ايراني در طول اين سالها تلاش كرده بودند تا حداقل سهميه را در كاروان المپيكي ايران داشته باشند، اما در تمام ادوار اين رقابتها، هرگز تعداد بانوان كاروان ايران از چهار ورزشكار تجاوز نكرده بود. طلسمي كه در المپيك لندن شكست و اميدواريهاي زيادي را براي جامعه ورزش بانوان ايجاد كرد. در المپيك 2012 لندن تعداد بانوان ورزشكار ايران به هشت نفر رسيده بود كه اين مسئله انگيزه و تلاش بانوان را چند برابر كرد.
الهه احمدي، تيرانداز المپيكي ايران اولين ورزشكار زن ايراني بود كه شعله اميد را در دل بانوان ورزشكار ايراني روشن كرد و به مرحله فينال تيراندازي المپيك راه يافت تا در نهايت در جايگاه ششمي قرار گرفت. اتفاقي كه در تاريخ تيراندازي ايران بيسابقه بود. مهلقا جام بزرگ ديگر تيرانداز ايراني در لندن هر چند عملكردي قابل قبول را به نمايش گذاشت، اما نتوانست چون احمدي به فينال اين بازيها راه پيدا كند. يكي از موفقترين رشته المپيكي بانوان در المپيك لندن پينگپنگ بود. ندا شهسواري، نماينده ايران در اين رشته ورزشي به عنوان اولين پينگپنگ باز ايران در المپيك در اولين رقابت خود مقابل حريفي قرار گرفت كه 200 رتبه از او بالاتر بود اما توانست بازي نزديك و قابل قبولي را برابر او به نمايش بگذارد، اما نتوانست پيروز اين مسابقه باشد و با قبول شكست از المپيك كنار رفت. ديگر نماينده بانوان ايران در لندن سوسن حاجيپور بود. تنها تكواندوكار زن ايراني در اين رقابتها دور از انتظار و جنگنده ظاهر شد.
حاجيپور برابر حريفش با رنكينگ هشت جهان نمايشي قابل قبول را ارائه كرد، اما در راند طلايي بازي را واگذار كرد. زهرا دهقان، كماندار المپيكي ايران دومين كماندار المپيكي تاريخ ورزش ايران در لندن بود. دهقان با توجه به حواشي پيش آمده پس از بركناري صفايي از رياست فدراسيون تيروكمان، تا آخرين روزهاي اعزام به المپيك از حضورش به عنوان نماينده ايران مطمئن نبود و بدون داشتن مربي در لندن حاضر شد و نتوانست امتياز قابل توجهي كسب كند.
سولماز عباسي و آرزو حكيمي نيز دو بانوي ورزشكار كاروان ايران در بخش رويينگ و كانو بودند كه آنها نيز پيش از اعزام به لندن با حاشيههاي تعويض مديريتي فدراسيون مواجه بودند اما با كادر كامل قايقراني در اين رقابتها شركت كردند ولي در نهايت نتوانستند نتيجهاي مطلوب را رقم بزنند و بدون پيروزي از دور رقابتها حذف شدند. هر چند عباسي در مرحله رپه شاژ يك بار توانست خود را به مرحله بعد برساند، اما اين موفقيت به راهيابي به جمع 21 نفر برتر نينجاميد. آرزو حكيمي هم به عنوان جوانترين ورزشكار كاروان ايران پس از مسابقه اول از دور بازيها حذف شد.
ديگر نماينده بانوان در المپيك ليلا رجبي بود كه به عنوان اولين نماينده زن ايران در پرتاب وزنه محسوب ميشد. رجبي در زمان مسابقات از ناحيه پا دچار مصدوميت بود و تغيير در شرايط تمريناتش در بلاروس از جمله موضوعاتي بود كه در ثبت ركوردهايش كه خود هم از آن رضايت نداشت، تأثير داشت.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۱۳ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۵:۵۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 40]