واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۲ مرداد ۱۳۹۴ (۱۵:۷ب.ظ)
ايران و عراق موافقتنامه همکاري کشاورزي امضا کردند موج - اين موافقتنامه در 12 بند امروز به امضاي محمود حجتي وزير جهادکشاورزي و فلاح حسن زيدان اللهيبي، وزير کشاورزي عراق، رسيد.
به گزارش خبرگزاري موج، ايران و عراق موافقتنامه همکاري در زمينه حفظ نباتات و قرنطينه گياهي امضا کردند.
در ديدار يک ساعته وزير جهاد کشاورزي ايران و وزير کشاورزي عراق و هيات همراه، مهندس حجتي در مورد انتقال تجارت و دانش در زمينههاي مختلف تحقيقاتي، شيلاتي، سيستمهاي نوين آبياري و بهزراعي کشورمان به عراق اعلام آمادگي کرد.
وي ابراز اميدواري کرد که اين نشست منجر به اجرايي شدن هر چه بيشتر توافقات ميان دو کشور در حوزه کشاورزي شود.
وزير جهاد کشاورزي تشکيل کميته کاري مشترک کشاورزي دو کشور را براي توسعه همکاريها ضروري خواند و گفت: دو کشور در اين زمينه بايد اهتمام داشته باشند.
وي با بيان اين که زمينههاي مشترک زيادي براي همکاريهاي کشاورزي دو کشور وجود دارد، اظهار داشت: زمينههاي مشترک و راهکارهاي همکاري مي تواند در دستور کار اين کميته کاري مشترک قرار گيرد.
حجتي به محدوديتهاي آب و مسائل خشکسالي کشورمان اشاره کرد و گفت: باتوجه به شرايط خشکسالي، ما توجه جدي بر چگونگي مصرف آب در کشاورزي داشتهايم و آن را در دستور کار خود قرار دادهايم.
وي ادامه داد: ايران به منظور مصرف بهينه و صرفه جويي در مصرف آب کشاورزي به دنبال انتقال بخش عمده اي از کشت سبزي و صيفي به گلخانهها است.
وزير جهادکشاورزي همچنين با اشاره به توسعه سيستمهاي آبياري نوين براي کاهش مصرف آب کشاورزي، تصريح کرد: براساس برنامه ريزيهاي انجام شده درصدد هستيم سالانه 400 هزار هکتار از اراضي کشاورزي را به سيستم آبياري تحت فشار مجهز کنيم.
وي با اذعان به دستاوردهاي ايران در زمينه تحقيقات، آموزش و ترويج کشاورزي، اظهار داشت: بخش تحقيقات با برخورداري از 23 موسسه تحقيقاتي، 230 نفر کادر هيات علمي و بيش از 10 هزار کارشناس در شاخههاي مختلف از جمله شيلات، آبزي پروري، زراعي، باغي، بذور فعاليت ميکند و نتايج آن را در اختيار کشاورزان قرار ميدهد.
حجتي ابراز اميدواري کرد که ايران همکاريهاي گسترده اي در زمينه تحقيقات، آموزش و ترويج با کشور عراق داشته باشد.
وي با اشاره به قابليتهاي توليد در حوزه کشاورزي کشورمان، گفت: ما در حال حاضر 400 هزار تن ماهي از طريق آبزي پروري توليد ميکنيم و در صنعت دام و طيور و توليد شير و فرآورده هاي لبني نيز پيشرفتهاي خوبي داشتهايم به طوري که امروز توليد ما در اين محصولات، بيش از نياز کشور است و صادرکننده گوشت طيور، تخم مرغ و محصولات لبني هستيم.
وزير جهاد کشاورزي اضافه کرد: ايران در دو دهه قبل، واردکننده عمده محصولات کشاورزي بود، اما با توجه و حمايتهاي دولت، همکاري مردم و کشاورزان، استفاده از تکنولوژيهاي نوين، امروز علاوه بر تأمين نياز گوشت مرغ و تخم مرغ کشور به دنبال صادرات اين محصولات هستيم.
وي در ادامه، ظرفيتهاي بالقوه عراق به لحاظ خاک و آب را خوب ارزيابي کرد و اعلام داشت: عراق مي تواند کشاورزي خود را توسعه دهد.
حجتي حجم تبادلات تجاري ايران و عراق را 1.7 ميليارد دلار اعلام کرد و گفت: اين حجم تبادلات در حوزه کشاورزي مي تواند افزايش يابد.
وزير کشاورزي عراق خواستار سرمايهگذاريهاي مشترک شد
وزير کشاورزي عراق نيز در اين ديدار بر تشکيل کميته کاري مشترک و معرفي کارشناسان و نمايندگان دو کشور تاکيد کرد و گفت: توسعه همکاريهاي ايران و عراق در چارچوب موافقتنامهها و اين کميته مشترک همکاري ميتواند گسترش يابد.
وي با اشاره به اين که اراضي کشاورزي عراق به خصوص در مناطق شمالي به علت حمله داعش از بين رفته است، اظهار داشت: ما نزديک به 700 هزار هکتار از اراضي خود را در سه استان شمالي به علت ناآراميها و اشغال نيروهاي داعش از دست دادهايم.
وزير کشاورزي عراق افزود: در استان نينوا 20 درصد گندم و 50 درصد جو مورد نياز کشور مان توليد ميشد که اکنون به صحنه نبرد ميان ما و داعش تبديل شده است.
وي گفت: ما بايد به مناطق مرکزي و جنوبي براي انجام عمليات کشاورزي روي بياوريم و به علت کم آبي نياز داريم سيستم آبياري نوين را در اراضي کشاورزي توسعه دهيم.
زيدان اللهيبي تصريح کرد: ما دهها سال است که به خصوص در زمينه گندم و جو، مراکز تحقيقاتي و مطالعاتي راه اندازي کردهايم و با اين حال نيازمند تجربيات ايران در اين حوزه هستيم.
وي ميزان توليد گندم عراق را در سالهاي گذشته، 4 ميليون تن عنوان کرد و اظهار داشت: هم اکنون اين ميزان توليد به يک ميليون و 400 هزار تن کاهش يافته است.
وزير کشاورزي عراق ادامه داد: ما براي توليد گندم در مناطق مرکزي و جنوبي با مشکل درصد بالاي نمک و خشکسالي و کم آبي مواجه هستيم و به بذر مناسب براي کشت در اين مناطق نياز داريم.
وي در عين حال خواستار سرمايه گذاريهاي مشترک دو کشور در حوزه کشاورزي شد و گفت: در اين راستا ميتوان بخشهاي خصوصي را براي سرمايهگذاري تشويق کرد.
زيدان اللهيبي با بيان اين که بيشترين حجم مبادلات محصولات کشاورزي عراق با کشور ايران صورت ميگيرد، اظهار داشت: در راستاي توسعه اين مبادلات، صدور گواهيهاي بهداشتي از سوي ايران ضروري است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]