تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1837586628
آیا اراده لازم وجود دارد؟
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: آیا اراده لازم وجود دارد؟ تهران - ایرنا - روزنامه جمهوری اسلامی در سرمقاله خود نوشت: در 25 سال اخیر 4 میلیون هکتار از جنگل های شمال برای ساخت و ساز در اختیار بخش خصوصی قرار گرفته است.
این مقاله که روز دوشنبه انتشار یافته در ادامه می افزاید: این، خبر تکان دهنده ایست که یکی از مسئولین سازمان جنگل ها در اختیار رسانه ها قرار داده است. اهمیت این خبر هنگامی روشن تر می شود که بدانیم داشتن جنگل برای هر کشوری لازمه ادامه زندگی سالم و بانشاط است و متاسفانه ایران سهم بسیار کمی از جنگل های جهان را دارد بطوری که اولاً نام آن در میان 10 کشوری که دو سوم جنگل های جهان در آنها توزیع شده به چشم نمی خورد و ثانیاً سهم هر ایرانی از جنگل 18 صدم هکتار است درحالی که این سهم در جهان برای هر نفر 8 دهم هکتار می باشد.
به عبارت روشن تر، ما باید تلاش کنیم میزان جنگل های کشورمان را به حداقل 4 برابر فعلی افزایش دهیم تا بتوانیم به میزان موجود در سطح جهانی از مواهب طبیعی برخوردار باشیم.
آمارهای تکان دهنده دیگری نیز وجود دارند که نشان می دهند وضعیت حفاظت از محیط زیست بسیار بدتر از آنست که تصور می شود. برای نمونه، براساس آمارهای دولتی در فاصله سال های 1389 تا 1390 بیش از 5/1 میلیون متر مکعب چوب از جنگل های شمال ایران برداشت شده است. این رقم قطعاً نشان دهنده تمام برداشت ها نیست زیرا قطع کردن درختان به صورت غیرقانونی هم زیاد بوده که همچنان ادامه دارد.
نمونه دیگر اینکه نرخ بیابان زدائی در کشور، یک درصد است و سالانه 50 هزار هکتار از رویش گاه های جنگلی کشور درحال نابود شدن است.
انتشار بعضی از این خبرها به مناسبت هشتم مرداد ماه که با عنوان «صیانت از جنگل» و با شعار «جنگل، رمز حیات» گرامی داشته شد، صورت گرفته است. هر چند انتخاب این عنوان و این شعار را باید به فال نیک گرفت ولی این هشدار نیز باید به مسئولین محیط زیست و سازمان های مرتبط با منابع طبیعی و جنگل ها و کشاورزی داده شود که خود را با عناوین و شعارها سرگرم نکنند و به صورت جدی درصدد مقابله با تخریب منابع طبیعی و محیط زیست برآیند.
این درست است که فقدان آموزش های لازم، فقر فرهنگی و سودجوئی افراد سوداگر موجب شده عده ای به جان طبیعت بیافتند و جنگل ها و منابع طبیعی را نابود کنند ولی تا زمانی که این کمبودها برطرف شوند و راه ها بر روی افراد سودجو بسته شود، مسئولان باید به وظایف خود عمل کنند و مانع نابود شدن مهم ترین مجاری تنفسی و حساس ترین عوامل حیات و نشاط مردم شوند. نگاه به جنگل ها و مراتع حتی اگر نگاه سیاحتی و تفریحی باشد نیز ایجاب می کند با تخریب این سرمایه های خدادادی مقابله شود چه رسد به اینکه این مقابله به لحاظ حفاظت از نیازهای اولیه حیات انسانی، یک ضرورت انکارناپذیر است.
مهم ترین عوامل از میان برنده جنگل و منابع طبیعی در دوران کنونی که باید از آنها با عنوان عوامل ضد حیات انسانی نام برد، برداشت های غیرمتعارف چوب از جنگل ها، بی توجهی به فرهنگ آیش، تغییر کاربری، تخریب به بهانه توسعه اقتصادی و تجاوزهای غیرقانونی مرفهان با تکیه بر ثروت و قدرت و رابطه است.
برداشت چوب از جنگل های کشوری که بهره کمی از جنگل دارد به هر دلیل و بهانه ای صورت بگیرد غیرقابل قبول است. نیازهای چوبی کشور را می توان از کشورهای برخوردار از جنگل های کافی تامین کرد و در داخل کشور به همان مقدار چوب که از فرسودگی جنگل ها عاید می شود اکتفا نمود. تردیدی نیست که سود سرشار مواهب طبیعی جنگل برای کشور و مردم از نظر محیط زیست و حیات انسانی بسیار ارزنده تر از بهره های کوتاه مدت ظاهری و زیان آوری است که به خاطر تامین نیازهای داخلی صورت می گیرد.
کشور ما با توجه به آمارهای تکان دهنده ای که از نابودی جنگل ها و کاهش نزولات آسمانی دردست می باشد اکنون به طرح های بزرگ آیش برای توسعه جنگل ها و منابع طبیعی نیاز دارد. ما باید سرمایه فراوانی را به این امر مهم اختصاص دهیم تا بتوانیم حیات نسل های آینده را تضمین کنیم. این، وظیفه مهمی است که برعهده دولت است و سازمان های مرتبط با محیط زیست و منابع طبیعی و کشاورزی باید برای اجرای سریع و دقیق آن احساس مسئولیت کنند.
آفت بزرگ تغییر کاربری زمین های کشاورزی، منابع طبیعی، پارک ها و باغ های موجود در شهرها و حتی مناطق جلگه ای و جنگلی را باید تهدیدی دانست که به دست طماعان برخوردار از امکانات با همدستی بعضی مسئولان در دستگاه های مختلف صورت می گیرد. شاید حفره های موجود در مقررات و قوانین، راه را برای چنین خیانتی باز گذاشته اند و شاید سوءاستفاده هائی که از موقعیت ها می شود زمینه این تخلف را فراهم کرده است ولی هرچه هست مسئولان بالاتر می توانند این مشکل را حل کنند و تغییر کاربری را بگونه ای محدود و منضبط نمایند که به زیان محیط زیست نباشد. همین مشکل در مورد بهانه هائی از قبیل توسعه اقتصادی نیز وجود دارد درحالی که حیات انسانی را نباید فدای هیچ چیز حتی توسعه اقتصادی کرد، توسعه اقتصادی اگر برای رفاه انسان هاست، باید در چارچوبی قرار گیرد که به حیات سالم انسانی لطمه نزند. این، چیزی است که مسئولان کشور باید برای اجرائی شدن آن همت کنند و اهرم های لازم را جهت برخورد با تخلف از مصالح جامعه ایجاد نمایند.
بزرگ ترین تهدید برای منابع طبیعی، جنگل ها و کشاورزی کشور، تجاوزهای غیرقانونی مرفهان با تکیه بر ثروت و قدرت و رابطه است که به این مواهب خدادادی صورت می گیرد. آنها با تکیه بر ثروتی که معمولاً بادآورده است، از تمام سدها عبور می کنند، موانع قانونی را کنار می زنند و به زمین خواری، دریاخواری و حتی کوه خواری ادامه می دهند. برای آنها نه محیط زیست اهمیت دارد، نه جان انسان ها و نه مصالح کشور. آنها فقط رفاه و آسایش کوتاه مدت خود را می خواهند هر چند اگر درست فکر کنند خواهند فهمید که استراحت های کوتاه مدت در ویلاهای میلیاردی حتی به زیان خود آنها نیز هست، زیرا وقتی محیط زیست آسیب ببیند، عوارض آن شامل همه می شود.
تهدید دیگر، که آنهم بسیار مهم است، به کشاورزی کشور مربوط می شود.
بسیاری از عواملی که محیط زیست را تهدید می کنند، برای کشاورزی نیز تهدید هستند. ایران، کشور پهناور چهار فصلی است که می تواند در زمینه های محصولات کشاورزی خودکفا باشد البته اگر مسئولان کشور برای رسیدن به این مهم از اراده کافی برخوردار باشند. اکنون متاسفانه زنگ خطر در زمینه وابستگی محصولات کشاورزی نیز به صدا درآمده است.
تبدیل شدن بسیاری از زمین های کشاورزی به ویلاها و شهرک های مسکونی ثروتمندانی که فقط چند روز از سال را در این ویلاها می گذرانند و خشکسالی ناشی از کاهش بارندگی، خطر وابستگی کشور در زمینه محصولات کشاورزی را هر روز بیشتر می کند. نکته قابل تامل اینست که مسئولان علیرغم آگاهی از این خطر بزرگ، اراده ای برای مقابله جدی با آن نشان نمی دهند. هشدارهای جدی سال گذشته رهبر انقلاب که حتی خطر کوه خواری را نیز گوشزد کردند و به صورت بسیار جدی از مسئولین قوا خواستند با این خطر مقابله کنند نیز فقط چند صباحی با شعار و بخشنامه بعضی مسئولین همراه گردید و بعد از مدت کوتاهی به فراموشی سپرده شد.
تردید نباید کرد که حفاظت از حیات انسانی و مقابله با تهدیدهائی از قبیل خشکسالی و سیل و رسیدن به خودکفائی کشاورزی نیازمند اراده جدی مسئولان ارشد نظام است، واقعیتی که نادیده گرفتن آن خطرهای بزرگی را متوجه کشور خواهد کرد. رشد این خطر در دورانی که نظام جمهوری اسلامی در کشور حاکمیت دارد، بهیچوجه قابل قبول نیست. نظام جمهوری اسلامی به اقتضای احکام فقهی باید سلامت جسم و روح مردم و رفاه حال و آینده جامعه را تامین کند.
براین اساس، در این دوران باید جنگل و منابع طبیعی در ایران افزایش یابد، برای حفاظت از محیط زیست برنامه ریزی های گسترده صورت بگیرد و این برنامه ها بدون ذره ای کوتاهی و مسامحه به مرحله عمل و اجرا در آید.
مطالعه اوضاع کنونی نشان می دهد درحال حاضر متاسفانه اراده ای برای چنین کاری وجود ندارد. چنین وضعیتی زیبنده نظام جمهوری اسلامی نیست و مسئولان ارشد نظام باید اراده لازم را برای رسیدن به آنچه شایسته این نظام است به وجود بیاورند.
* منبع: روزنامه جمهوری اسلامی
** اول ** 1337
12/05/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 49]
صفحات پیشنهادی
آیا اراده لازم برای حفاظت از محیط زیست هست؟ |اخبار ایران و جهان
آیا اراده لازم برای حفاظت از محیط زیست هست در 25 سال اخیر 4 میلیون هکتار از جنگلهای شمال برای ساخت و ساز در اختیار بخش خصوصی قرار گرفته است این خبر تکان دهندهایست که یکی از مسئولین سازمان جنگلها در اختیار رسانهها قرار داده است کد خبر ۵۲۱۷۰۳ تاریخ انتشار ۱۲ مرداد ۱۳۹۴ -امیدوارم برای رفع مشکل صندلیها اعتبارات لازم تامین شود تقیون: نیروی انتظامی اجازه عبور به خبرنگاران را نداد/
امیدوارم برای رفع مشکل صندلیها اعتبارات لازم تامین شودتقیون نیروی انتظامی اجازه عبور به خبرنگاران را نداد در بازی تراکتورسازی و نفت مشکل خاصی به وجود نیامدمدیر روابط عمومی هیأت فوتبال آذربایجان شرقی گفت نیروی انتظامی به خبرنگاران حاضر در ورزشگاه یادگار امام اجازه عبور از زیرعضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران: مدارک و مستندات لازم برای محکوم کردن دولت فرانسه درخصوص پرونده خون
عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران مدارک و مستندات لازم برای محکوم کردن دولت فرانسه درخصوص پرونده خونهای آلوده وجود داردعضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران ضمن انتقاد به صحبتهای وزرای بهداشت و دادگستری گفت مستندات و مدارک لازم برای محکوم کردن دولت فرانسه در خصوصارادهای قوی برای خصوصیسازی استقلال وجود ندارد کردنوری:انتخاب نجفنژاد به خاطر سیاسیکاری و انتخابات مجلس نبو
ارادهای قوی برای خصوصیسازی استقلال وجود نداردکردنوری انتخاب نجفنژاد به خاطر سیاسیکاری و انتخابات مجلس نبود قهرمانی استقلال شرط نانوشته برای مظلومی استنایب رئیس هیات مدیره باشگاه استقلال گفت انتخاب نجفنژاد به عنوان رئیس هیات مدیره به دلیل مسائل سیاسی و انتخابات مجلس شورای اسخادم: عدم وجود زیر ساختهای لازم در استقلال و پرسپولیس مانع از خصوصی سازی شد
شنبه ۳ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۴ ۰۷ معاون وزیر ورزش و جوانان میگوید که عدم وجود زیر ساختهای دو باشگاه استقلال و پرسپولیس مانع از خصوصی سازی این دو باشگاه شد به گزارش ایسنا امیررضا خادم در حاشیه نشست خصوصی سازی باشگاههای ورزشی گفت تلاشمان را کردیم تا این دو تیم را به بخش خصوصی واگذارعزم لازم برای خروج سیلاب کلوار از بن بست وجود دارد
نماینده ولی فقیه در کهگیلویه و بویراحمد عزم لازم برای خروج سیلاب کلوار از بن بست وجود دارد خبرگزاری پانا آیت الله ملک حسینی اظهار کرد پیگیری های لازم برای اجرای طرح ساخت 18 کیلومتر از جاده سیلاب کلواب با مسوولان کشوری انجام شده است ۱۳۹۴ شنبه ۱۰ مرداد ساعت 11 20 به گزارش خبرنگتوافق هسته ای شاهکار دیپلماتیک است/ وجود حمایت لازم در کنگره
نانسی پلوسی توافق هسته ای شاهکار دیپلماتیک است وجود حمایت لازم در کنگره شناسهٔ خبر 2871229 - جمعه ۹ مرداد ۱۳۹۴ - ۰۱ ۴۲ بین الملل > ایران در جهان نانسی پلوسی رهبر گروه اقلیت در مجلس نمایندگان آمریکا گفت توافق هسته ای ایران و گروه ۱ ۵ یک شاهکار دیپلماتیک است به گزارش خبرگزاروزیر الجزایری: اراده بین المللی «قوی » برای مبارزه با تروریسم وجود دارد
وزیر الجزایری اراده بین المللی قوی برای مبارزه با تروریسم وجود دارد یک وزیر الجزایری تاکید کرد ریشه کن کردن تروریسم از طریق متحد کردن همه نیروها امکان پذیر است به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان یک وزیر الجزایری تاکید کرد اراده بین المللی قوی برای مبارزه با ترکار بزرگ دست انسانهای کوچک باشد همین میشود غمخوار: ارادهای برای خصوصی شدن سرخابیها وجود ندارد/ وزیر ورزش ب
کار بزرگ دست انسانهای کوچک باشد همین میشودغمخوار ارادهای برای خصوصی شدن سرخابیها وجود ندارد وزیر ورزش به جلسه امروز اهمیت ندادمدیرعامل اسبق باشگاه پرسپولیس گفت ارادهای در وزارت ورزش برای واگذاری استقلال و پرسپولیس به بخش خصوصی وجود ندارد و ما این مسئله را میدانستیم به گورود مجلس به این بحث نشان از اهمیت بالای آن دارد خادم: به دلیل عدم وجود زیرساختهای لازم خصوصیسازی سرخابیها
ورود مجلس به این بحث نشان از اهمیت بالای آن داردخادم به دلیل عدم وجود زیرساختهای لازم خصوصیسازی سرخابیها به سرانجام نرسیدمعاون وزیر ورزش جوانان گفت به دلیل عدم وجود زیرساختهای لازم خصوصیسازی و واگذاری سرخابیها به سرانجام نرسید به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری فارس امیررضنوبخت : مدارک لازم درخصوص تخلفات دولت قبل موجود است/مسئولین قبلی پاسخگو باشند
نوبخت مدارک لازم درخصوص تخلفات دولت قبل موجود است مسئولین قبلی پاسخگو باشند سخنگوی دولت گفت ما استقبال می کنیم که هر یک از مسئولان دولت گذشته بخواهند از خود دفاع کنند یا موضوعاتی را مطرح کنند به قوه قضاییه مراجعه کنند چرا که مدارک لازم موجود است و ما آنچه که داوری و قضاوت دادگفرماندار کامیاران خبر داد وجود 130 پروژه نیمهتمام در کامیاران / 200 میلیارد اعتبار لازمه اتمام این طرحها
فرماندار کامیاران خبر دادوجود 130 پروژه نیمهتمام در کامیاران 200 میلیارد اعتبار لازمه اتمام این طرحهافرماندار کامیاران از وجود 130 پروژه نیمهتمام در این شهرستان خبر داد و اظهار داشت احداث و اتمام این پروژهها نیازمند بیش از 200 میلیارد تومان اعتبار است به گزارش خبرگزمشکلات و ضوابط ارسال پیامک تبلیغاتی به مشترکان تلفن همراه/۲ بین اطلاعرسانیهای لازم و تبلیغات غیرضروری توسط پ
مشکلات و ضوابط ارسال پیامک تبلیغاتی به مشترکان تلفن همراه ۲بین اطلاعرسانیهای لازم و تبلیغات غیرضروری توسط پیامک تفکیک صورت نمیگیرد در رابطه با ضوابط این تبلیغات خلاء قانونی وجود داردرئیس اسکودا فقدان تفکیک بین اطلاعرسانیهای لازم و تبلیغات غیرضروری توسط پیامک را یکی از مشکلارتبه اسکواش زنجان با حمایتهای لازم تک رقمی می شود
رئیس هیئت اسکواش استان زنجان رتبه اسکواش زنجان با حمایتهای لازم تک رقمی می شود شناسهٔ خبر 2865270 - شنبه ۳ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۱ ۴۳ استانها > زنجان زنجان- رئیس هیئت اسکواش استان زنجان گفت رتبه اسکواش استان زنجان با حمایتهای لازم تکرقمی میشود به گزارش خبرنگار مهر سید ولی موسواخلاق حرفه ای لازمه پویایی و پیشرفت هنر نمایش است
اخلاق حرفه ای لازمه پویایی و پیشرفت هنر نمایش است خبرگزاری پانا رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی ملایر گفت باید با رعایت اخلاق حرفه ای و بکارگیری اصول فنی برای پویایی و پیشرفت هنر نمایش این شهرستان تلاش کنیم ۱۳۹۴ شنبه ۳ مرداد ساعت 11 17 به گزارش خبرنگار پانا غلامرضا جمالی زادهسفر نمایندگان مجلس فرانسه به کریمه با وجود مخالفت دولت
شنبه ۳ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۰ ۱۷ گروهی از قانونگذاران فرانسوی در اولین سفر یک هیات اروپایی برای اولین بار پس از الحاق کریمه به روسیه به این شبهجزیره سفر کردند به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا به نقل از خبرگزاری فرانسه این سفر از سوی دولت فرانسه محکوم شده است اما این نمایندوجود سم مرگبار در این دو خوراکی خوشمزه
والدین بخوانند وجود سم مرگبار در این دو خوراکی خوشمزه این خوراکی ها با مواد مهندسی ژنتیکی ساخته شده اند وهیچ مواد سالم و طبیعی در آن وجود ندارد به گزارش سرویس علمی جام نیوز بسیاری از والدین خوردن برخی تنقلات و اسنک ها را به راحتی در اختیار کودکان خود قرار داده و توجه چندانی به-
گوناگون
پربازدیدترینها