تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1837059569
نقش شبکه های اجتماعی در تامین همبستگی از منظر امام
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: نقش شبکه های اجتماعی در تامین همبستگی از منظر امام تهران - ایرنا - پایگاه اطلاع رسانی آستان مقدس امام خمینی (س) در یادداشت خود شبکه های اجتماعی را از منظر بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران، یکی از مصادیق همبستگی اجتماعی تلقی و به بررسی این موضوع پرداخت.
در این یادداشت که روز شنبه به قلم سید محسن امامی فر منتشر شد، آمده است: مارشال مک لوهان مطرح کننده مفهوم «دهکده جهانی» تاریخ را به سه دوره تقسیم می کند، اول مرحله شفاهی یا گفتگوی رودررو که به عقیده وی سرد ترین نوع رسانه است. دوم اختراع دستگاه چاپ به عنوان گرم ترین رسانه و مرحله سوم اختراع تلویزیون به عنوان مقدمه ای برای تشکیل دهکده جهانی. اما جهانی شدن بیش از آنکه ملهم از اختراع تلویزیون باشد، متاثر از انقلاب ارتباطات و پس از آن انفجار اطلاعات بود.
جوامع مختلف به تناسب مختصات جغرافیایی و عواملی همچون نظام های سیاسی حاکم و فرهنگ اجتماعی خود با شدت و ضعف های متفاوتی در معرض پدیده جهانی شدن قرار گرفتند.
تحول ارتباطات و شکل گیری طبقه متوسط فرهنگی
تحولات وسیع در حوزه ارتباطات در چند دهه اخیر، در ایران پس از انقلاب اسلامی موجبات شکل گیری طبقه اجتماعی جدیدی را تحت عنوان طبقه متوسط فرهنگی فراهم ساخت که خواهان حضور و نفوذ بیشتری در حوزه های تصمیم گیری چه در عالم سیاست و چه در وادی های دیگر بود.
این طبقه اجتماعی همواره نقش کلیدی در سطح مشارکت بالا در انتخابات مختلف و همچنین نقش تعیین کننده ای در نتایج آن انتخابات ایفا کرده است.
عصر رسانه ها و جوامع شبکه ای
پس به نظر می رسد وجود این طبقه اجتماعی مدرن از ملزومات یک نظام سیاسی دموکراتیک است و مسئولان جمهوری اسلامی باید شکرگزار و قدردان این طبقه اجتماعی باشند و برای تقویت صحیح این سرمایه اجتماعی گام های اساسی بردارند.
باید توجه داشت که پیشرفت مدل های ارتباطی و توسعه روز افزون اطلاعات، موجب اثربخشی زیادی در حوزه عمومی شده است تا جایی که دنیای امروز را عصر رسانه ها و جوامع شبکه ای می نامند. علی الخصوص شبکه های اجتماعی که در حال حاضر به یکی از مولفه های مهم در جهت افزایش تعاملات اجتماعی که پس از انقلاب صنعتی به سردی هر چه بیشتر گرایش یافت، تبدیل شده است و حتی باعث افزایش چشمگیر مشارکت سیاسی شهروندان می شود.
پایان دوران استبداد پیام و گفت و گوهای یک طرفه
آنچه که در ذات شبکه های اجتماعی نهفته است، گسترش بحث و گفت و گو، تعامل و تضارب آراء میان کاربران آن است که همین امر موجب تقویت رفتار مدنی شهروندان می شود و این همان پارامتری است که جامعه ایرانی شدیداً محتاج آن است. در واقع می توان گفت زمانه فعلی، پایان دوران استبداد پیام و گفت و گوهای یک طرفه است و باید خواستار حضور فعال و موثر مردم در شبکه های اجتماعی باشیم.
همان طور که رفتار سیاسی اجتماعی حضرت امام خمینی نیز بر همین اساس بوده است. کاریزمای ایشان تجمیع ارزش های مطلوب جامعه بود. مردم در امام اقتدارگرایی ضد آزادی نمی دیدند بلکه در ایشان وعده تحقق آزادی می دیدند و در اسلامی که ایشان مطرح می کردند، سلب آزادی وجود نداشت.
درگفتمان حضرت امام، اسلام خواهی مغایرتی با آزادیخواهی، عدالتخواهی و حق حاکمیت مردم بر سرنوشت خویش نداشت. این جلوه کاریزمای امام خمینی بود که سبب پیوستگی نیروهای مختلف اجتماعی می شد.
کاریزمای امام نماد مطلوبیت های اجتماعی بود و از آن جا که مطالبات گروه های مختلف اجتماعی را پاسخ می داد، زمینه ائتلاف گسترده نیروهای اجتماعی را در جریان پیروزی انقلاب میسر کرد. در واقع با تغییر و تحول در جنس ارتباطات اجتماعی می توان یکی از مصادیق همبستگی اجتماعی مورد نظر و مطلوب امام(ره) در زمانه فعلی را شبکه های اجتماعی دانست. هرچند که باید در نظر داشت آثار سوء و منفی هم بر این شبکه ها مترتب می باشد که باید مورد تحلیل قرار بگیرد.
اما در حال حاضر حضور ایرانیان در شبکه های اجتماعی برای ارائه مطلوبیت های اجتماعی مورد نظر جامعه با سختی هایی روبروست، چرا که برخی شبکه های اجتماعی تاثیرگذار در ایران فیلتر بوده و باقی آن ها نیز در جریان کشمکش میان نهادهای تصمیم گیر برای فیلترشدن یا نشدن قرار دارند.
مساله بسیار مهمی که باید به آن اشاره کرد اینکه بر اساس آمار اعلام شده توسط وزارت ارتباطات، تعداد کاربران اینترنت در شش ماه نخست سال1392 حدود 41میلیون نفر بوده است. این در حالی است که پلیس فتا (پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات) می گوید حدود 85درصد کاربران ایرانی در اینترنت، عضو شبکه های اجتماعی هستند. با محاسبه ای ساده می توان گفت بر اساس آمارهای رسمی حدود 35میلیون ایرانی یا به عبارتی با احتساب جمعیت 77میلیونی ایران، حدود 46درصد ایرانیان عضو شبکه های اجتماعی هستند و این در حالی است که تنها 32درصد جمعیت ایران بین 15 تا 29 سال است، یعنی دقیقاً همان هایی که قرار است آیندهٔ این کشور را بسازند.
پس در نتیجه مواجهه سلبی همچون فیلترینگ با خواست این قشر عظیم اجتماعی و طبقه تاثیرگذار جامعه به طور قطع پیامدهایی معکوس به دنبال دارد.
مواجهه سلبی مسئولان به جای مدیریت ایجابی
البته نمی توان کتمان کرد که اینترنت و شبکه های اجتماعی و اساساً کلیه وسایل ارتباطی مدرن، آثار سوء و منفی بالقوه ای دارند و زمینه برای به فعلیت درآمدن آنها نیز وجود دارد و شاید مسئولان ذیربط به همین دلیل در مواجهه با این مسائل به صورت کاملاً سلبی برخورد می کنند، در واقع به جای پذیرفتن اصل موضوع و یافتن راهکارهای مدیریت موثر فرهنگی و ایجابی در این زمینه، به طور کلی صورت مسأله را پاک کرده و از اساس آن را نفی می کنند. اما قدر مسلم این شیوه برخورد صحیح نیست.
مواجهه سلبی و نتایج معکوس
رییس جمهور روحانی در نقد این رویکر می گوید: «فکر می کردیم اگر ویدئو وارد کشور می شد، ایمان جوان ها پر می زد. سال های اول انقلاب دغدغه ما این بود که مبادا یک دستگاه ویدئویی وارد کشور شود، دیدیم آمد و به همه خانه ها رخنه کرد و بر ایمان جوان هایمان اثر منفی نگذاشت. غصه دیگری شروع شد که با ماهواره چه کنیم. آمدیم و در پشت بام ها و بالکن ها با آن مبارزه کردیم. اما تاثیری نداشت. امروز ظاهراً غصه دیگری برپا شده و آن اینکه با اینترنت و جوان کاربر و ایمیل و موبایل و نسل سوم و چهارم چه کنیم. اما من به همه دوستان عرض می کنم که به جوان ها اعتماد کنیم، به نسل جوان اعتماد کنیم».
همانطور که رییس جمهور به درستی اشاره کرده است، در طول زمان ثابت شده که برحورد سلبی با ورود تکنولوژِی های جدید ارتباطی در ایران، نتیجه کاملاً معکوس در پی داشته است. به طور مثال دولت احمدی نژاد حد فاصل سال های 84 تا 92 که درست زمان جان گرفتن شبکه های اجتماعی در ایران بود، با همین رویکرد سلبی و نفی صورت مسأله به مقابله با آن پرداخت، اما استقبال جامعه نسبت به این پدیده سیر صعودی چشمکیری داشت. به نظر می رسد به دلیل تمرکز تلاش دولت در جهت نفی و مقابله با این شبکه ها به جای پذیرش اصل آن و فرهنگ سازی جهت استفاده کاربردی مناسب، شاهد استفاده های بعضاً نادرست و غیراخلاقی نیز از این پدیده بودیم. اما به نظر می رسد دولت تدبیر و امید رویکردی معقولانه و مدبرانه با این پدیده داشته و سعی در عادی سازی و رفع ممنوعیت استفاده از شبکه های اجتماعی دارد.
شبکه های اجتماعی و مدیریت افکار عمومی
آنچه مسلم است اینکه دیر یا زود پدیده شبکه های اجتماعی هم به امری کاملاً عادی برای مردم تبدیل می شود اما چه بهترکه در این موضوع، نهادهای تصمیم گیر ابتکار عمل را به دست بگیرند و به جای نفی و انکار شبکه های اجتماعی، تغییر و تحولات در حوزه ارتباطات و روابط عمومی را پذیرفته و اتفاقا از آن در جهت منافع ملی وعمومی بهره جسته والبته می توانند از همین طریق هم افکار عمومی را مدیریت کنند. در این صورت می توان امید داشت که ارتباط و اعتماد بین جامعه علی الخصوص طبقه متوسط فرهنگی با حاکمیت روز به روز بیشتر و تقویت شود و آنچه مهم است اینکه باید خطرات بالقوه این شبکه ها را نیز با فرهنگ سازی تشریح و تبیین کرد و در جهت باز شناسی و تعریف کاربردی صحیح آن برای جامعه گام برداشت تا به اصل موضوع آسیبی وارد نگردد.
منبع:پایگاه اطلاع رسانی آستان مقدس امام خمینی (س)
اول**1577
11/05/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]
صفحات پیشنهادی
نخستین اظهارنظر احمدی نژاد پس از توافق هسته ای/ حمله نظامی به ایران در روز تحلیف/ نقش پدر اصولگرایان کیست؟/ دخ
نخستین اظهارنظر احمدی نژاد پس از توافق هسته ای حمله نظامی به ایران در روز تحلیف نقش پدر اصولگرایان کیست دختری که اشک ظریف را درآورد نظر آیت الله مکارم شیرازی درباره شبکههای اجتماعی سفر زیارتی خالد مشعل رصدخانه تابناک خبرهایی برای مخاطبان آماده میکند که غیررسمی هستندنقش شبکههای اجتماعی در افزایش طلاق
نقش شبکههای اجتماعی در افزایش طلاق در حالی که هدف از راهاندازی شبکههای اجتماعی مجازی افزایش ارتباط بین مردم بوده اما در عمل این ابزار ارتباطی عامل جدایی هم بوده است به گزارش فرهنگ نیوز کارشناسان چینی با بیان اینکه در سال 2014 بیش از سه میلیون زوج در این کشور از یکدیگر جدا شدمدیرکل تامین اجتماعی چهار محال و بختیاری: تامین اجتماعی در صیانت از نیروی کار نقش اساسی ایفا میکند
مدیرکل تامین اجتماعی چهار محال و بختیاری تامین اجتماعی در صیانت از نیروی کار نقش اساسی ایفا میکندمدیرکل تامین اجتماعی چهار محال و بختیاری گفت سازمان تامین اجتماعی نقش اساسی در پشتیبانی و صیانت از نیروی کار ایفا میکند به گزارش روابط عمومی اداره کل تامین اجتماعی استان چهار محالامام جمعه شبستر در دیدار مسئولان تامین اجتماعی: تامین اجتماعی، بهترین راهکار برای اجرای عدالت اجتماعی در جامعه
امام جمعه شبستر در دیدار مسئولان تامین اجتماعی تامین اجتماعی بهترین راهکار برای اجرای عدالت اجتماعی در جامعه استامام جمعه شبستر با اشاره به بهترین راهکار برای اجرای عدالت اجتماعی در جامعه گفت توجه به کارگران و حق و حقوق آنان بسیار مهم است و یکی از حقوق کارگران بیمه کردن آنان اسنقش شبکههای استانی در همبستگی ملی
نقش شبکههای استانی در همبستگی ملی تاریخ انتشار دوشنبه 5 مرداد 1394 ساعت 02 30 | شماره خبر 2032295529557307592 تعداد بازدید 0 پ پ همدلی از همزبانی بهتر است این شعار میتواند به شعوری بدل شود که جامعه امروز ما بهآن نیازمند است البته تحقق هر تفکر و ایده ناب و عملی شدن هر نامام جمعه اسفراین: نقش نماز جمعه در اعتدال بخشی سیاسی و اجتماعی جامعه بیبدیل بوده است
امام جمعه اسفراین نقش نماز جمعه در اعتدال بخشی سیاسی و اجتماعی جامعه بیبدیل بوده استامام جمعه اسفراین گفت بدون شک نقش نماز جمعه در اعتدال بخشی سیاسی و اجتماعی جامعه بعد از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی ایران تا به امروز بیبدیل بوده است به گزارش خبرگزاری فارس از اسفراین حجت الانقش شبکههای اجتماعی در افزایش طلاق |اخبار ایران و جهان
نقش شبکههای اجتماعی در افزایش طلاق کد خبر ۵۲۰۲۵۰ تاریخ انتشار ۰۶ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۲ ۳۵ - 28 July 2015 در حالی که هدف از راهاندازی شبکههای اجتماعی مجازی افزایش ارتباط بین مردم بوده اما در عمل این ابزار ارتباطی عامل جدایی هم بوده است به گزارش ایسنا کارشناسان چینی با بیان اینکهروحانیها در شبکههای اجتماعی چه میکنند؟!
روحانیها در شبکههای اجتماعی چه میکنند خیلی از طلاب و روحانیون از فضای شبکههای اجتماعی استفاده کرده و از همان متنی که در تحقیقات خود برای منابر استفاده می کنند در این شبکهها استفاده میکنند به گزارش خبرگزاری فارس سایت گرداب نوشت با توجه به تجربه های تبلیغی فضای مجازی تقرینظر آیتالله مکارم شیرازی درباره شبکههای اجتماعی چیست؟
نظر آیتالله مکارم شیرازی درباره شبکههای اجتماعی چیست آیتالله مکارم شیرازی دیدگاه خود را درباره استفاده افراد از شبکههای اجتماعی بیان کرد آفتاب نظر آیتالله مکارم شيرازي درباره شبکههای اجتماعی به این شرح است استفاده مشروع اشکال ندارد براساس خبر واحد مرکزی خبر آیتاللچهره ها در شبکههای اجتماعی
در روزگاری که جامعه مجازی و شبکه های اجتماعی یکی از ارکان اصلی ارتباط افراد با یکدیگر شده است ستارگان و چهره های هر جامعه ای نیز این صفحات را برای ارتباط بهتر با طرفداران خود و مردم انتخاب کرده اند چهره های جامعه ما نیز از این قضیه مستثنی نیستند و بسیاری از ستارگان سینما موسیقآمار منفی از شبکه های اجتماعی در چین
آمار منفی از شبکه های اجتماعی در چین فناوری اطلاعات > ارتباطات - در حالی که هدف از راهاندازی شبکههای اجتماعی مجازی افزایش ارتباط بین مردم بوده اما در عمل این ابزار ارتباطی عامل جدایی هم بوده است ایسنا نوشت کارشناسان چینی با بیان اینکه در سال 2014 بیش از سه میلیونالویری: امام موسی صدر اصلاح اجتماعی را در جهان آغاز کرد
دوشنبه ۵ مرداد ۱۳۹۴ - ۲۲ ۲۴ یک عضو هیات علمی دانشگاه باقرالعلوم ع گفت تمدناندیشی امام موسی صدر در اجتماع به تجربه آزموده شده است ایشان پیش از پیروزی انقلاب اسلامی در یک محیط کوچک و پر از فرهنگ های متفاوت مثل لبنان این تمدناندیشی را اجرا کرد و سبب تحول در آن جامعه شد و یک جامجهزترین بیمارستان برای بیمه شدگان تامین اجتماعی اصفهان احداث می شود
مجهزترین بیمارستان برای بیمه شدگان تامین اجتماعی اصفهان احداث می شود اصفهان - ایرنا - مدیریت درمان اداره کل تامین اجتماعی استان اصفهان از احداث بیمارستان با پیشرفته ترین تجهیزات برای بیمه شدگان تامین اجتماعی این استان تا سه سال آینده خبر داد دکتر علی اعتصام پور روز دوشنبه در گفتامام جمعه خورموج: اجرای زنده برنامه قرآنی 1449از شبکه قرآن موجب ترویج فرهنگ قرانی می شود
امام جمعه خورموج اجرای زنده برنامه قرآنی 1449از شبکه قرآن موجب ترویج فرهنگ قرانی می شود بوشهر-ایرنا امام جمعه خورموج مرکز شهرستان دشتی بوشهر گفت اجرای زنده وپخش مستقیم برنامه تلویزیونی قرآنی 1449 از شبکه قرآن موجب ترویج فرهنگ قرآنی وتوسعه فعالیت های قرآنی دربین نونهالان نوجوانشبکه های اجتماعی به یک معضل در جامعه تبدیل شده است
یک مسوول فرهنگی در خراسان شمالی شبکه های اجتماعی به یک معضل در جامعه تبدیل شده است شیروان- ایرنا- مسوول نمایندگی شورای سیاستگذاری ائمه جمعه خراسان شمالی گفت شبکه های اجتماعی به معضل اساسی در جامعه بویژه قشر جوان تبدیل شده است به گزارش ایرنا حجت الاسلام حسین عابدینی عصر روز دوشدلایل نارضایتی میلیونها مشترک اینترنت و شبکههای اجتماعی در کشور
دوشنبه ۲۹ تیر ۱۳۹۴ - ۰۵ ۱۹ سرعت پایین اینترنت در ایران موضوع تازهای نیست اما همین مشکل مدتهای مدیدی است که به اصطلاح کفر میلیونها کاربر ایرانی را در سراسر کشور درآورده است هر بار که صحبت از مشکلات اینترنت میشود از کارشناس نماینده مدیر دولتی و مسئولان مخابرات چاره کار را درامام جمعه موقت ورامین: نماز جمعه منشا خدمات فرهنگی و اجتماعی است
امام جمعه موقت ورامین نماز جمعه منشا خدمات فرهنگی و اجتماعی استامام جمعه موقت ورامین گفت نماز جمعه منشا خدمات فرهنگی و اجتماعی فراوانی است به گزارش خبرگزاری فارس از جنوب استان تهران حجتالاسلام سید محسن محمودی بعد از ظهر امروز و همزمان با پنجم مرداد ماه و سالرو-
گوناگون
پربازدیدترینها