واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: محیط بان حافظان کم توقع طبیعت؛2700 حافظ محیط زیست در 10 هزار هکتار مناطق حفاظت شده تهران - ایرنا - حفاظت از عرصه های طبیعی و محیط زیست بر دوش معدودی از افراد زحمتکش و کم توقع است که محیط بان نامیده می شوند از این رو یک روز جهانی و یک روز ملی در کشور به نامشان ثبت شده است.
شهادت 113 محیط بان کشور در 30 سال گذشته نشان از اقتدار و ایمان این افراد سختکوش در حوزه کاری آنها دارد، این افراد با کمترین امکانات رفاهی و تجهیزاتی با تمام وجودشان از محیط های طبیعی و گونه ای حیات وحش محافظت می کنند زیرا معتقدند که این نسل میراث دار نسل بعدی است.
اکنون 10 درصد از مساحت کشور جزو مناطق حفاظت شده در اختیار سازمان حفاظت محیط زیست است که افزایش آن به میزان 17 درصد جزو برنامه های سازمان است، این در حالی است که سازمان برای حفاظت از همان 10 درصد نیز مشکل دارد زیرا هم تجهیزات فرسوده و هم تعداد محیط بانان نسبت به وسعت مناطق کم است.
بر اساس آمار اعلام شده از سازمان حفاظت محیط زیست، اکنون حدود دو هزار و 700 محیط بان در کشور مشغول به کار هستند که نسبت به وسعت مناطق حفاظت شده بسیار کم است، بر این اساس هر محیط بان 10 هزار هکتار را پوشش می دهد در حالی که بر اساس استاندارد، هر محیط بان باید 3 هزار هکتار را تحت پوشش قرار دهد.
به اعتقاد کارشناسان محیط زیستی این مساله موضوعی است که بیش از پیش جان محیط بانان را به خطر انداخته است بنابراین پاسداشت سربازان محیط زیست ضروری است از این رو در تقویم ایران یازدهم ذی القعده روز تولد ضامن آهو امام هشتم ما شیعیان به عنوان روز محیط بان ثبت شده است و در این روز برنامه های در سراسر کشور برگزار می شود.
در جهان برای اولین بار در سال 2007 و همزمان با پانزدهمین سالگرد تاسیس فدراسیون بین المللی محیط بانان (International Ranger Federation – IRF) روز جهانی محیط بان نامیده و جشن گرفته شد.
گروه های 63 گانه عضو رسمی این فدراسیون، فعالیت های مختلفی را برای این روز پیشنهاد می کنند از جمله از روشن کردن شمع و یک دقیقه فکر کردن به محیط بانانی که حین انجام وظیفه جان باخته است تا کاشت یک درخت به عنوان ادای احترام به این افراد و آموزش های عمومی و بحث و گفت و گو و چانه زنی با مسوولان حکومت ها.
محمد درویش مدیرکل آموزش و مشارکت مردمی سازمان حفاظت محیط زیست در یادداشتی به همین مناسبت چنین نوشته است : تقدیم به مردی که همواره در ذهن دوستداران طبیعت ایران جاری است ...89 سال از آن روز می گذرد؛ روزی که شهر خاطره انگیز شیراز، صاحب فرزندی شد که خود نگین فیروزگون خاطرات محیط زیست ایران است.از اسکندر فیروز می گویم، مردی که بی نیاز از القاب و شجره خانوادگی و طبقه اجتماعی و مناصب حکومتی است. انسان شریفی که یکان یکان از روزهای زندگیش به عشق زندگی، ایران و طبیعت گذشت.
امروز - 9 مرداد - مصادف با 31 ژوییه - روز تولد اوست؛ بنیانگذار سازمان حفاظت محیط زیست؛ بنیانگذار نخستین و مهمترین کنوانسیون جهانی محیط زیستی در ایران – کنوانسیون 1349 در رامسر - و الهام بخش اندیشه توسعه پایدار در کنفرانس 1972 سران جهان در استکهلم سوئد.
نویسنده 9 کتاب وزین در حوزه محیط زیست ایران و جهان، مردی که دو دانشمند بنام دنیا، یعنی پروفسور فرد هرینگتون و دکتر درک اسکات با افتخار از او خواستند تا مقدمه ای بر کتاب های شان بنویسد.
فیروز، 48 سال پیش تفنگ شکاری اش را برای همیشه با دوربین عکاسی مبادله کرد و پنج سال پس از آن تاریخ، در مقام قائم مقام دبیرکل اجلاس استکهلم، بسیار کوشید تا پنج ژوئن، به عنوان روز جهانی محیط زیست نامگذاری شود.
اصلا کسی چه می داند!شاید عشق بی حد و حصرش به طبیعت و به ویژه به حافظان طبیعت، محیط بانان شجاع و سلحشور وطن، سبب شده تا روز جهانی محیط بان هم بر روز میلادش نشسته و 31 جولای را نه فقط در ایران که در جهان هم گرامی دارند.
علمی 9014**1599
10/05/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]