واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: رئیس جمهور میانمار در آستانه انتخابات حدود 7 هزار نفر را عفو کرد کوالالامپور – ایرنا – "تین سین" رئیس جمهور میانمار در آستانه انتخابات عمومی شش هزار و 966 زندانی سیاسی و افسران اطلاعات نظامی که سال 2004 پاکسازی کرده بود را به همراه ده ها خارجی عفو کرد.
به گزارش ایرنا، تارنمای "میانمار تایمز" روز جمعه اعلام کرد 210 خارجی نیز در بین زندانی هایی هستند که موردعفو دولت این کشور قرار گرفته اند.
در بین افراد مورد عفو قرار گرفته 155 شهروند چینی هستند که به اتهام ورود غیرمجاز به "کاچین" به حبس ابد محکوم شده بودند.
دادگاه "میتکینا" در استان کاچین در شمال میانمار اواخر تیر ماه با لغو حکم اعدام دو تبعه چینی و تخفیف آن به 10 سال زندان، برای 153 تن دیگر از آنها حبس ابد تعیین کرده بود.
رئیس جمهور میانمار عفو زندانیان را براساس اصلاحاتی که از سال 2011 در میانمار آغازکرده و آشتی ملی و مشارکت گروه ها در روند سیاسی انجام داده است.
این یکی از بزرگترین عفوها در میانمار در سال های اخیر است، اما فعالان حقوق بشر می گویند که هنوز مشخص نیست چرا بسیاری از زندانیان سیاسی آزاد شده اند.
چند روزنامه نگار و ناشر نیز در میان افرادی هستند که مورد عفو قرار گرفته اند . این افراد تقریبا یکسال را به اتهام انتشار مقالاتی که دولت آن ها را توهین آمیز تلقی کرده بود، در زندان بسر بردند.
دولت میانمار که مسلمانان روهینگیا را تحت فشارهای زیاد قرار داده است اواسط مهرماه سال گذشته نیز در آستانه یک نشست سران منطقه ای بیش از سه هزار زندانی را که در بین آن ها تعدادی زندانی سیاسی بودند، عفو و آزاد کرد.
به نظر می رسد عفو روز پنجشنبه حدود هفت هزار زندانی در میانمار در آستانه انتخابات سراسری که قرار است هشتم نوامبر (17 آبان) برگزار شود، برای مشارکت بیشتر مردم و گروه ها در انتخابات صورت گرفته است.
رییس جمهور میانمار سال 2013 و در آستانه سال نو میلادی نیز در یک عفو گسترده گروهی از زندانیان سیاسی را آزاد کرد.
"تین سین" از زمانی که به قدرت رسیده گام هایی در راه اصلاحات سیاسی و اقتصادی برداشته و هزاران زندانی سیاسی را آزاد و "آنگ سان سوچی" را از حصر خانگی خارج کرد، هر چند براساس مصوبه اخیر مجلس و قانون اساسی حق ندارد در انتخابات ریاست جمهوری نامزد شود.
دولت میانمار که مدعی است همانند دولت های غیرنظامی عمل می کند سال 2011 قدرت را در دست گرفت و برگزاری تظاهرات مسالمت آمیز را به شرط دریافت مجوزهای لازم مجاز دانست.
نظامیان حدود 50 سال در این کشور جنوب شرق آسیا خودسرانه مخالفان را به زندان می انداختند در حالی که وجود هرگونه زندانی سیاسی را رد می کردند.
نظامیان پس از کودتای سال 1962 توسط ژنرال "ن وین" که منجر به سرنگونی دولت غیرنظامی نخست وزیر "او نو" شد، حاکمیت را در این کشور به دست گرفتند.
از آن زمان رهبری میانمار تحت کنترل رهبر نظامی درآمد. این شرایط تا سال 2011 ادامه داشت، زمانی که شورای نظامی به دنبال انتخابات سال قبل از آن منحل و مراسم تحلیف رییس جمهوری دولت غیرنظامی برگزار شد.
این عفوها در میانمار در حالی انجام می شود که اکنون ده ها هزار نفر از مسلمانان روهینگیایی به علت فشارهای دولت میانمار و خشونت های بوداییان در اردوگاه ها زندگی می کنند.
در خشونت های سال 2012 میلادی علیه مسلمانان در میانمار ده ها نفر کشته و 140 هزار نفر از مسلمانان آواره شدند و امسال نیز هزاران نفر بدنبال فشار بوداییان تندرو با همکاری دولت مجبور به سپردن خود به قاچاقچیان شدند که بحرانی در منطقه جنوب شرق آسیا بوجود آورد.
آساق**1611
09/05/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 55]