واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: آیتالله مکارم شیرازی پاسخ میدهد؛
پیروان ادیان دیگر در روز قیامت چه سرنوشتی خواهند داشت؟
آیت الله مکارم شیرازی عاقبت پیروان سایر ادیان الهی و نحوه برخورد خداوند با آنان در قیامت را این گونه بیان کرده اند.
به گزارش حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ متن این سئوال و پاسخ در «والاترین بندگان» اثر آیت الله مکارم شیرازی آمده است.
پرسش : آیا پیروان سایر ادیان همه جهنّمی می شوند؟
پاسخ اجمالی: مردم از یک نظر به چهار دسته تقسیم مى شوند: 1- عدّه اى«طالب حق» هستند؛ که اهل بهشتند. 2- گروه دیگر«جاهلان قاصِر» هستند؛ که اگر به حق دست نیابند در قیامت عذر آنها پذیرفته خواهد بود. 3- برخی«جاهلان مقصّر» هستند که اگر حق را نیابند یا پیروی از حق نکند در قیامت عذر آنها پذیرفته نخواهد بود. 4- گروهی که آگاهانه با حق مخالفت مى کنند. اینها در قیامت گرفتار قهر و عذاب الهی خواهند شد.
پاسخ تفصیلی آیت الله مکارم شیرازی
1ـ عدّه اى «طالب حق» هستند. هر کجا که حق را بیابند، از آن پیروى و تبعیّت مى کنند، و هیچ عذر و بهانه اى نمى آورند. اینها هم طالب حقّند، و هم واصل به حق شده اند. این گروه که زیر سایه تعالیم انبیا و اولیا و پیامبران و امامان، و پس از آنها علما و دانشمندان بوده و هستند، خارج از محلّ بحث ماست.
2ـ گروه دیگر، «جاهلان قاصِر» هستند؛ یعنى افراد نادانى که به علماء و دانشمندان دسترسى ندارند. همانند ساکنین منطقه اى که پاى عالمى به آنجا نرسیده، یا کسى که در مرکز علم و دانش و در کنار دانشمندان زندگى مىکند، امّا تاکنون به ذهنش خطور نکرده که فلان عملش اشتباه مى باشد، تا آن را اصلاح کند، و طرز صحیح آن را از آگاهان بپرسد؛ و به عبارتى کوتاه، چون غافل بوده، جاهل قاصر شمرده مى شود. خلاصه این که جاهل قاصر کسى است که دسترسى به عالم ندارد؛ چه بر اثر عدم حضور عالم، و یا به سبب غفلت جاهل. باید این افراد را با یک برنامه ریزى صحیح و مدوّن و دراز مدّت تحت تعلیم و تربیت قرار داد، و با فراهم آوردن امکانات، آنها را از بیابان جهل و نادانى به سوى نور و روشنایى هدایت کردتنها این گروه هستند که اگر به حق دست نیابند در قیامت نیز عذر آنها پذیرفته خواهد بود.
3ـ سومین دسته «جاهلان مقصّر» هستند. آنها کسانى هستند که توانایى تحقیق و جستجو و پرسش دارند، و امکان دسترسى به عالم و دانشمند نیز برایشان فراهم است، ولى انسانهایى تنبل، بى تفاوت، بى اعتنا به مسائل دینى، دنیاپرست و بى قید و بند هستند. و به دنبال فراگیرى مسائل خود نمىباشند. لازم است برای این افراد انگیزه حرکت و تلاش و تحقیق و بررسى ایجاد کرد و با این کار آنها را به فراگیرى مسائل دینى وادار نمود. اما اگر این افراد حق را نیابند یا پیروی از حق نکند در قیامت عذر آنها پذیرفته نخواهد بود.
4ـ گروه چهارم کسانى هستند که آگاهانه با حق مخالفت مى کنند و با توجّه و علم و آگاهى با حقیقت سر ستیز دارند. با این افراد نیز باید تا سر حدّ امکان به نرمى و ملاطفت برخورد نمود، تا شاید هدایت شوند و به سوى حق باز گردند و چنانچه از حق پیروی نکنند در قیامت گرفتار قهر و عذاب الهی خواهند شد.
منبع: کتاب «والاترين بندگان»، اثر آيت الله ناصر مكارم شيرازى
انتهای پیام/
اخبار مرتبط
ثبتنام سی و هشتمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم آغاز شد
آمین گفتن در نماز حرام است یا مستحب؟
67 قاری نوجوان در اردوی استعدادهای درخشان قرآنی شرکت میکنند
مسابقه بزرگ كتابخوانی عفاف و حجاب در حرم مطهر رضوی برگزار میشود
پناهیان: مثبت نبودن یک بیماری در فرهنگ ماست/ دین انسان را مثبتنگر میکند
افزایش سلامت مالی و اداری کشور با اجرای امر به معروف و نهی از منکر
روحانیون در شبکههای اجتماعی چه میکنند؟
شیخ عباس قمی(ره) دست چه کسی را بوسید؟
چرا به امام حسین(ع) "قتیل الله" میگویند؟
شبکه تلویزیونی حضرت معصومه(س) راهاندازی شود
۰۷ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۳:۱۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 77]