تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1836338546
نمره استقلال بانک مرکزی ایران
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: نمره استقلال بانک مرکزی ایران تهران - ایرنا - سرمقاله روز چهارشبه روزنامه دنیای اقتصاد به قلم صدیقه رهبر با طرح این سوال که آیا پیش نویس لایحه قانونی بانک مرکزی، استقلال آن بانک را تامین می کند؟ به تشریح سنجش میزان استقلال این بانک پرداخته است.
در این سرمقاله می خوانیم : چندی پیش معاون اقتصادی بانک مرکزی اعلام کرد که در لایحه قانون بانک مرکزی که در حال نزدیک شدن به مراحل نهایی خود است، به دولت پیشنهاد شده که ساختار شورای پول و اعتبار را تغییر دهد.در لایحه پیشنهادی قرار است شورای پول واعتبار به دو بخش سیاست گذاری و نظارتی تقسیم شود.
وی اظهار کرده که اگرچه بررسی ها در مورد ترکیب شورای پول واعتبار به اتمام نرسیده، ولی به احتمال قوی و البته پس از تصویب دولت، بخش سیاست گذاری این شورا متشکل از رئیس کل بانک مرکزی، وزیر امور اقتصادی و دارایی، رئیس سازمان مدیریت وبرنامه ریزی وسه نفر از متخصصان پولی، حقوقی وفقهی خواهد بود.
از این رو، نگارنده برآن شد با بهره گیری از مطالعه میدانی انجام شده توسط پژوهشگران Amirul Ashan ، Micheal Skully، J. Wickramanayake در سال 2006،1 ضمن ارائه توضیحات بیشتر درخصوص مولفه های تاثیرگذار بر تامین استقلال بانک مرکزی، در چارچوب مدل شاخص محققان یاد شده، میزان استقلال بانک مرکزی را کمی کند. البته به منظور راستی آزمایی امتیازات داده شده به هر یک از شاخص ها، تلاش شده در حد امکان، مستندات قانونی و مقرراتی مرتبط با شاخص ارائه شود.
چنانچه این بررسی نشان می دهد نمره استقلال و حاکمیت بانک مرکزی از عدد 27 به عنوان بهترین حالت (Best Practice)، عدد 84/ 9 است که حتی پایین تر از حد متوسط است.
این بررسی نشان می دهد که در گذشته پژوهشگران حوزه بانکداری مرکزی، در ادبیات بانک مرکزی بیشتر به موضوع استقلال آن توجه داشتند؛ ولی درحال حاضر نگاه ها بیشتر به سمت حاکمیت بانک مرکزی Central Bank Corporate Governance معطوف است. این نوع نگرش، درجه اختیارات هیات مدیره بانک برای تصمیم گیری و انجام و ظایف آن، اعتبار سیاست پولی واصلاح مناسب قانون بانک مرکزی را دربرمی گیرد.
استدلال آنها این است از آنجا که بانک های مرکزی با لایحه قانونی پیشنهادی دولت ایجاد می شوند، همواره نوعی ارتباط بین دولت و بانک مرکزی وجود دارد. اگرچه جداسازی کامل این دو از هم ممکن نیست، ولی بحث بر سر این است که چه درجه ای از فاصله و جدایی بین دولت و بانک مرکزی استقلال آن بانک را تامین خواهد کرد.
از نظر پژوهشگران این حوزه، واژه حاکمیت شرکتی برای یک بانک مرکزی مستلزم اقتدار برای اجرای سیاست ها (Authority)، جهت دهی به اقتصاد در راستای اهداف (ِDirection) و کنترل ابزارها و فنون برای نیل به اهداف (Control) است این ادبیات به سمت حاکمیت بانک مرکزی تغییر یافته است.
سه محقق نامبرده تلاش کردند به پشتوانه مطالعات پیشکسوتان خود در این حوزه، برای استقلال وحاکمیت بانک مرکزی مدل شاخصی را به ترتیبی که در شکل قابل مشاهده است طراحی کنند.
آنها برای این 6 شاخص با عناوین جنبه های حقوقی، سیاسی، اهداف ثبات قیمت، سیاست نرخ ارز، سیاست پولی و تامین مالی کسری بودجه و شفافیت و پاسخگویی، 27 متغیر را شناسایی و تلاش کردند با تعریف هرچه دقیق تر هر یک از شاخص ها از هم پوشانی بین آنها پیشگیری کنند.
مزیت این مدل شاخص در این است که مسیر را برای کاربردی کردن استقلال و حاکمیت بانک مرکزی هموار می کند. کاربردی به این مفهوم که بانک مرکزی از قدرت قانونی برای حفاظت از خود در برابر اعمال نفوذ بیرونی برخوردار و آزاد باشد، سیاست پولی خود را تعیین کند و بتواند اهدافش را بدون هرگونه مداخله سیاسی پیاده کرده، ابزارهای مناسب را برای کنترل قیمت ها، تورم و ثبات قیمت ها انتخاب کند و ضمن پاسخگویی محدود به پارلمان کشور، در شفاف سازی فعالیت هایش اهتمام ورزد.
پی نوشت:
1- Determinants of Central Bank Independence and Governance:Problems and Policy Implications: Amirul Ashan ، Micheal Skully، J. Wickramanayake،2006
2- به موجب مصوبه 10 آبان 1393 مجمع تشخیص مصلحت نظام، دوره زمانی تصدی رئیس کل بانک مرکزی 5 سال خواهد بود و انتخاب مجدد وی بلامانع است.
3- به موجب مصوبه 10 آبان 1393 مجمع تشخیص مصلحت نظام، مقرر شد با پیشنهاد وزیر امور اقتصادی و دارایی و تایید هیات دولت، رئیس جمهور تایید و در مورد صدور حکم انتصاب رئیس کل بانک مرکزی اقدام نماید.
4- به موجب مصوبه 10 آبان 1393 مجمع تشخیص مصلحت نظام، مقرر شد با پیشنهاد وزیر امور اقتصادی و دارایی و تایید هیات دولت، رئیس جمهور تایید و در مورد صدور حکم برکناری رئیس کل بانک مرکزی اقدام نماید.
5- بند ب ماده 11 قانون پولی وبانکی کشور مصوب تیر ماه 1351 از وظایف و اختیارات بانک مرکزی نظارت بر بانک ها و موسسات اعتباری اعلام شده است.
6- بررسی دوره تصدی روسای کل بانک مرکزی بیانگر این موضوع است که به ویژه، در دهه اخیر کمتر رئیس کلی توانسته دوره تصدی خود را به طور کامل به اتمام برساند. علت عمده وقوع این رخداد اختلاف نظر بین رئیس کل بانک مرکزی و وزیر امور اقتصادی ودارایی در سیاست های پولی بوده است.
7- به موجب بند ه ماده 20 قانون پولی و بانکی کشور مصوب تیرماه 1351، اعضای هیات عامل که رئیس کل نیز یکی از آنان محسوب می شود، در دوران تصدی خود نمی توانند در دستگاه های دولتی یا خصوصی سمت موظفی دارا باشند.
8- به موجب بندهای الف و ب قانون پولی وبانکی کشور، بانک مرکزی مسوول تنظیم واجرای سیاست پولی واعتباری براساس سیاست کلی اقتصاد کشور و نیز حفظ ارزش پول وموازنه پرداخت ها وتسهیل مبادلات بازرگانی وکمک به رشد اقتصادی کشور اعلام شده است.
9- به موجب بند 4 ماده 14 قانون پولی و بانکی کشور مصوب تیرماه 1351، بانک مرکزی با تصویب شورای پول واعتبار مسوول تعیین میزان حداقل و حداکثر بهره و کارمزد دریافتی وپرداختی بانک ها است.
به موجب ماده 7 آیین نامه اجرایی فصل دوم قانون عملیات بانکی بدون ربا مصوب 27/ 9/ 1362 هیات وزیران، مدت وسایر شرایط سپرده های سرمایه گذاری کوتاه مدت و بلند مدت به تصویب شورای پول و اعتبار خواهد رسید.
همچنین به موجب ماده 2 آیین نامه فصل سوم قانون عملیات بانکی بدون ربا مصوب 12/ 10/ 1362 هیات وزیران، ضوابط تعیین سود یا نرخ بازده مورد انتظار ناشی از تسهیلات اعطایی بانک ها و حداقل وحداکثر سود یا بازده مورد نظر به تصویب شورای پول واعتبار و تایید نخست وزیر (با حذف سمت نخست وزیر، رئیس جمهور جایگزین شده است) خواهد رسید.
در ضمن به موجب ماده 92، شورای پول و اعتبار موظف است نرخ سود علی الحساب سپرده های یکساله را حداقل به میزان میانگین نرخ تورم سال قبل و پیش بینی سال مورد عمل تعیین کند. نرخ سود تسهیلات متناسب با نرخ سود سپرده ها و سود مورد انتظار بانک ها توسط شورای پول و اعتبار تعیین می شود. بانک ها در صورتی ملزم به پرداخت تسهیلات در قالب عقود مبادله ای با نرخی کمتر از نرخ اعلام شده توسط شورای پول و اعتبار هستند که علاوه بر تایید معاونت، مابه التفاوت سود از طریق یارانه یا وجوه اداره شده توسط دولت تامین شود.
با توجه به پایان یافتن مدت اجرای برنامه پنجم توسعه و به عبارتی منسوخ شدن برنامه، ماده 89 قانون برنامه پنجم توسعه در مورد ترکیب اعضای شورای پول و اعتبار لغو شده و این ترکیب به قانون پولی و بانکی سال 1351 تغییر می یابد.
وزیر امور اقتصادی و دارایی یا معاون وی، رئیس کل بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور یا معاون وی، دو تن از وزرا به انتخاب هیات وزیران، وزیر بازرگانی، دو نفر کارشناس و متخصص پولی و بانکی به پیشنهاد رئیس کل بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و تایید ریاست جمهوری، دادستان کل کشور یا معاون وی، رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن، رئیس اتاق تعاون، نمایندگان کمیسیون های اقتصادی و برنامه و بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی (هرکدام یک نفر) به عنوان ناظر با انتخاب مجلس.
تبصره 1 ریاست شورا بر عهده رئیس کل بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران خواهد بود.
10- این تجربه بارها در بانک مرکزی تکرار شده است که به دلیل اعمال فشار دولت ها و ترکیب غالب دولتی اعضای شورای پول واعتبار، بر خلاف نظرات کارشناسی کارشناسان بانک مرکزی، مداخله در بازار به صورت تعیین دستوری نرخ سود سپرده ها و تسهیلات و یا تعیین نرخ ارز (مثل حذف ناگهانی نرخ مرجع)، عمدتا با نظر دولت انجام شده است.
11- در بند های ذیل ماده 11 قانون پولی و بانکی کشور مصوب تیرماه 1351 بانک مرکزی به عنوان تنظیم کننده نظام پولی و اعتباری کشور موظف به انجام وظایف زیر است:
• بند ج - تنظیم مقررات مربوط به معاملات ارزی و تعهد یا تضمین پرداخت های ارزی
• بند ه- نظارت بر صدور و ورود ارز و پول رایج ایران و تنظیم مقررات مربوط به آن با تصویب شورای پول واعتبار
• بر اساس بند ج ماده 82 قانون برنامه پنجم توسعه و نیز قانون بودجه سال 92، نظام ارزی کشور «شناور مدیریت شده» تعیین شده است. نرخ ارز با توجه به حفظ دامنه رقابت پذیری در تجارت خارجی و با ملاحظه تورم داخلی و جهانی و همچنین شرایط اقتصاد کلان از جمله تعیین حد مطلوبی از ذخایر خارجی تعیین خواهد شد.
12- پاسخ صحیح این پرسش، مجلس است.چون ایجاد هر گونه تعهد ارزی برای کشور مستلزم مصوبه قانونی است.
13- به موجب بندهای 4 و 5 قانون پولی و بانکی کشور مصوب تیر ماه 1351، شورای پول واعتبار که از ارکان بانک مرکزی محسوب می شود، از جمله وظایف زیر را عهده دار است:
• اظهار نظر در مسائل بانکی و پولی و اعتباری کشور و همچنین اظهار نظر نسبت به لوایح مربوط به وام یا تضمین اعتبار و هر موضوع دیگری که از طرف دولت به شورا ارجاع شود.
• دادن نظر مشورتی و توصیه به دولت در مسائل پولی و اعتباری کشور که به نظر شورا در وضع اقتصادی و به خصوص در سیاست اعتباری کشور موثر خواهد بود.
14- به موجب بند های 1 و2 ماده 13 قانون پولی و بانکی کشور مصوب تیرماه 1351 دادن وام واعتبار به وزارتخانه ها و موسسات دولتی و تضمین تعهدات آنها صرفا با مجوز قانونی امکان پذیر است.ضمن اینکه دادن وام و اعتبار و تضمین وام و اعتبارات اعطایی به وزارتخانه ها و موسسات دولتی موکول به تضمین وزارت دارایی است.
15 -لازم به توضیح است در مواردی به موجب مصوبات شورای پول و اعتبار برای بخش های اقتصادی به منظور تقویت یک بخش خاص نرخ های متفاوت تعیین می شد. این روش به دلیل شائبه ایجاد رانت، منسوخ شد و شورا به سمت یکسان کردن نرخ های سود رفت. با وجود این در برخی از قوانین بودجه، حمایت های بخشی به تصویب مجلس شورای اسلامی می رسد. ولی در آنها تاکید می شود که یارانه سود (تفاوت بین نرخ سود مصوب مجلس تا سود مصوب شورای پول و اعتبار) باید توسط دولت تامین شود.
منبع : روزنامه دنیای اقتصاد
اول ** 1647
07/05/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 15]
صفحات پیشنهادی
بانک مرکزی: درآمد خانوار ایرانی کفاف هزینهها را نمیدهد + جداول
تراز نتایج بررسی بانک مرکزی نشان میدهد که در سال گذشته هزینه سالانه یک خانوار ایرانی ۳۲میلیون و ۸۷۶هزار تومان و درآمد سالانه همان خانوار ۳۱میلیون و ۳۹۳هزار تومان بوده است به گزارش تراز نتایج بررسی بودجه خانوار در مناطق شهری ایران در سال 1393 نشان میدهد که در سالی که گذشفارس گزارش میدهد پولهای بلوکه شده ایران؛ یک عدد و دهها سوال/ بانک مرکزی فضای غبارآلود را روشن کند
فارس گزارش میدهدپولهای بلوکه شده ایران یک عدد و دهها سوال بانک مرکزی فضای غبارآلود را روشن کندرقم 29 میلیارد دلار اعلام شده برای پولهای بلوکه شده کشور و تفاوت آن با رقم 100 میلیارد دلار اعلام شده در گذشته و 150 میلیارد دلار مطرح شده توسط آمریکاییها سوالات متعددی را برای رسادخل و خرج خانوارایرانی بهروایت بانک مرکزی
دخل و خرج خانوارایرانی بهروایت بانک مرکزی نتایج بررسی بانک مرکزی نشان میدهد که در سال گذشته هزینه سالانه یک خانوار ایرانی ۳۲میلیون و ۸۷۶هزار تومان و درآمد سالانه همان خانوار ۳۱میلیون و ۳۹۳هزار تومان بوده است تسنیم نتایج بررسی بودجه خانوار در مناطق شهری ایران در سال 1393 نشانرئیس مرکز آمار ایران: نرخ رشد اقتصادی بانک مرکزی قطعی نیست/ بانک مرکزی توافق عدم انتشار آمار را رعایت نکرد
رئیس مرکز آمار ایران نرخ رشد اقتصادی بانک مرکزی قطعی نیست بانک مرکزی توافق عدم انتشار آمار را رعایت نکردرئیس مرکز آمار ایران گفت اعلام چند نرخ تورم در جامعه موجب تشدد آماری است و نرخ رشد اقتصادی بانک مرکزی قطعی نبوده و طبق توافق بانک مرکزی از عدم انتشار آمار تمکین نکرد به گزامعاون ارزی بانک مرکزی: پولهای بلوکه شده ایران 93 میلیارد دلار است، فقط یک سوم را میتوانیم خرج کنیم
تراز معاون ارزی بانک مرکزی گفت اگرچه همه داراییهای ارزی بانک مرکزی در دفاتر قانونی ثبت و در صورتهای مالی افشاء می شود اما بانک مرکزی هیچ گاه رقم ذخایر ارزی را در آمارهای خود اعلام نمیکند به گزارش تراز یکی از ابهامات اصلی بعد از اعلام جمعبندی مذاکرات هستهای وینرئیس کل بانک مرکزی پولهای بلوکه شده ایران 29 میلیارد دلار است/ یکسانسازی نرخ ارز ۶ ماه زمان میبرد
رئیس کل بانک مرکزیپولهای بلوکه شده ایران 29 میلیارد دلار است یکسانسازی نرخ ارز ۶ ماه زمان میبردرئیس کل بانک مرکزی درخصوص میزان پولهای بلوکه شده ایران گفت 23 میلیارد دلار از اموال بانک مرکزی و 6 میلیارد دلار درآمد نفت در کشورهای ژاپن کره و امارات متحده عربی و هند موجود استتکرار/مصباحیمقدم در سخنان پیش از خطبههای نماز جمعه تهران: خطوط قرمز توافق در مجلس بررسی میشود/ دست مذاکرهک
تکرار مصباحیمقدم در سخنان پیش از خطبههای نماز جمعه تهران خطوط قرمز توافق در مجلس بررسی میشود دست مذاکرهکنندگان ایران پُر بود ۱۳۰ میلیارد دلار ذخیره در حسابهای خارجی بانک مرکزینماینده تهران در مجلس با تأکید بر اینکه ایران ۱۳۰ میلیارد دلار ذخایر خارجی دارد که در خارج از کشوراقدام بانک مرکزی برای بورس گران تمام شد |اخبار ایران و جهان
اقدام بانک مرکزی برای بورس گران تمام شد فعالان اقتصادی به تحلیل دلایل واکنش منفی بورس به توافق هستهای ایران و ۱ ۵ پرداختند کد خبر ۵۲۰۳۲۷ تاریخ انتشار ۰۶ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۶ ۱۷ - 28 July 2015 فعالان اقتصادی به تحلیل دلایل واکنش منفی بورس به توافق هستهای ایران و ۱ ۵ پرداختند به گبانک مرکزی ایران چقدر آماده دوران پساتحریم است؟/ارز تک نرخی منتظر همت بانک مرکزی
بانک مرکزی ایران چقدر آماده دوران پساتحریم است ارز تک نرخی منتظر همت بانک مرکزی اقتصاد > اقتصاد کلان - آنچه آقای رییس کل بانک مرکزی بعد از اعلام خبر لغو تحریم ها بدان اشاره نکرده برنامه های او برای ساماندهی بازار پول است شاید بهتر بود آقای سیف در کنار اعلام ارقام بلرئیس مرکز آمار ایران: نرخ رشد اقتصادی بانک مرکزی قطعی نیست
رئیس مرکز آمار ایران نرخ رشد اقتصادی بانک مرکزی قطعی نیست رئیس مرکز آمار ایران گفت اعلام چند نرخ تورم در جامعه موجب تشدد آماری است و نرخ رشد اقتصادی بانک مرکزی قطعی نبوده و طبق توافق بانک مرکزی از عدم انتشار آمار تمکین نکرد به گزارش نامه نیوز مناقشه آماری دو مرکز دولتی در مانقدی بر رویکرد غیرمحتاطانه بانک مرکزی در قبال نخستین هیئت تجاری اروپایی آلمان پنجمین کشور دارای تراز منفی تجا
نقدی بر رویکرد غیرمحتاطانه بانک مرکزی در قبال نخستین هیئت تجاری اروپاییآلمان پنجمین کشور دارای تراز منفی تجاری با ایرانبه نظر میرسد ابراز اشتیاقهای فراوان برای حضور شرکتهای آلمانی در ایران ناشی از نوعی وابستگی و اتکای اقتصادی به غربِ غیرقابل اعتماد باشد و بایستی در برقراری روگزارش بانک مرکزی از افت قیمت میوه |اخبار ایران و جهان
گزارش بانک مرکزی از افت قیمت میوه بانک مرکزی گزارش هفتگی متوسط قیمت خرده فروشی برخی از مواد خوراکی در تهران هفته منتهی به ۲۶ تیر ۹۴ را اعلام کرد کد خبر ۵۱۸۹۸۴ تاریخ انتشار ۳۱ تير ۱۳۹۴ - ۱۶ ۲۷ - 22 July 2015 بانک مرکزی گزارش هفتگی متوسط قیمت خرده فروشی برخی از مواد خوراکی در تهوجوه آزادشده و قابل دسترسی بانک مرکزی بالغ بر 29 میلیارد دلار است/ ایران در حال حاضر قابلیت جذب 150 میلیارد دل
معاون ارزی بانک مرکزی وجوه آزادشده و قابل دسترسی بانک مرکزی بالغ بر 29 میلیارد دلار است ایران در حال حاضر قابلیت جذب 150 میلیارد دلار سرمایه خارجی را دارد تهران - ایرنا - معاون ارزی بانک مرکزی با تأکید بر تفاوت دو مفهوم ذخایر ارزی با دارایی های ارزی گفت منابع بانک مرکزی کهفرصت ۳ ماهه بانک مرکزی به بدهکاران ارزی |اخبار ایران و جهان
فرصت ۳ ماهه بانک مرکزی به بدهکاران ارزی براساس بخشنامه بانک مرکزی گیرندگان تسهیلات ارزی تا سهماه فرصت دارند بدهی خود به قیمت روز گشایش را با بانک عامل تأدیه و یا تعیین تکلیف کنند کد خبر ۵۱۹۹۸۸ تاریخ انتشار ۰۵ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۰ ۴۸ - 27 July 2015 براساس بخشنامه بانک مرکزی گیرندمیزان منابع بلوکه شده ایران، محور سوال از دو وزیر و رییس بانک مرکزی در مجلس
پنجشنبه ۱ مرداد ۱۳۹۴ - ۰۹ ۲۸ نایب رییس کمیسیون ویژه اقتصادی مجلس با بیان اینکه تحریم بانک مرکزی موجب مشکل در نقل و انتقالات ارز بین ایران و سایر کشورهای دنیا شد تصریح کرد به اعتقاد بنده برآورده پول های بلوکه شده ایران در خارج از کشور بیش از 29 میلیارد دلار است و هفته آینده وزیراعتراف بانک مرکزی: درآمد خانوار ایرانی کفاف هزینهها را نمیدهد
اعتراف بانک مرکزی درآمد خانوار ایرانی کفاف هزینهها را نمیدهد شناسهٔ خبر 2868087 - دوشنبه ۵ مرداد ۱۳۹۴ - ۰۹ ۰۲ مجله مهر > دیگر رسانه ها نتایج بررسی بانک مرکزی نشان میدهد که در سال گذشته هزینه سالانه یک خانوار ایرانی ۳۲میلیون و ۸۷۶هزار تومان و درآمد سالانه همان خانوار ۳۱میلآلمانی ها به بانک مرکزی رفتند/شعب کدام بانک های آلمانی در ایران فعال می شود؟
آلمانی ها به بانک مرکزی رفتند شعب کدام بانک های آلمانی در ایران فعال می شود اقتصاد > اقتصاد سیاسی - تیم اقتصادی آلمان با حضور در بانک مرکزی در خصوص فاز جدید تبادل مالی و بانکی ایران و آلمان پس از رفع تحریم ها مذاکره کردند هیئت بلندپایه اقتصادی آلمانی که به عنوان او-
گوناگون
پربازدیدترینها