تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 24 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):نماز، از آيين‏هاى دين است و رضاى پروردگار، در آن است. و آن راه پيامبران است. ب...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1852939905




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

فارس گزارش می‌دهد تمدن کهگیلویه در اسارت مالکان حریم بافت / بلادشاپور؛ هویت زیر خاک خفته+تصاویر


واضح آرشیو وب فارسی:فارس: فارس گزارش می‌دهد
تمدن کهگیلویه در اسارت مالکان حریم بافت / بلادشاپور؛ هویت زیر خاک خفته+تصاویر
بافت تاریخی 35 هکتاری دهدشت قدیم متشکل از بلادشاپور مدفون زیر خاک و شهری هویدا، در اسارت مالکان در حریم بافت روزگار سختی دارد.

خبرگزاری فارس: تمدن کهگیلویه در اسارت مالکان حریم بافت / بلادشاپور؛ هویت زیر خاک خفته+تصاویر



به  گزارش خبرگزاری فارس از کهگیلویه، میراث تمدن هر دیار در حکم دریچه‌هایی است که به سوی خلق و خوی، آداب و رسوم آن دیار باز می‌شود و از هر دریچه که به فرهنگ مردم نگاه شود یک پیام کاملا شفاف از دل تاریخ بر کتیبه زمانه حک شده را نمایان می‌بینیم: «آینده از آن ملتی است که گذشتگان خود را بشناسد». میراث فرهنگی در واقع عصاره شخصیت وجودی و هویت فرهنگی هر ملتی در تاریخ بوده و هر ملتی همان قدر دارای شخصیت هویت، اصالت و ارزش تاریخی است که مستنداتی به عنوان میراث فرهنگی از خود ارائه نماید. شهر باستانی دهدشت قدیم آیینه تمام نمای فرهنگ کهگیلویه در بافتی به وسعت 45 هکتار و قدمتی به دوران ساسانی و صفویه دارد. این شهر قدیمی با دارا بودن آثار و ابنیه‌های تاریخی با معماری زیبا و مشهور، فرصت بالقوه‌ای برای توسعه بخش گردشگری است که در ایام مختلف سال پذیرای گردشگران زیادی از اقصی نقاط کشور بوده و در نوروز نیز مهمانانی از خارج را به خود جذب می‌کند. دهدشت قدیم در گذشته شهری مذهبی و تجاری بوده است؛ وجود هفت امامزاده در این بافت آن را به شهر «هفت گنبد» ملقب کرده و آثار به جای مانده از بازار بزرگ، کاروانسرا و دیگر بناهای موجود نشان می‌دهد این شهر شاهرگ تجارت و نقطه اتصال بنادر جنوبی به مرکز حکومت صفویه و از اهمیت ویژه‌ای برخوردار بوده است. در بخشی از بافت وجود راه‌های سنگ فرش شده، پل‌های متعدد و مرکزیت تجاری آن به گفته کارشناسان حکایت از این دارد که شاخه‌های فرعی جاده ابریشم از این شهر عبور می‌کرده است.



درآمیختگی هنر و مذهب باعث خلق شاهکارهای شگفت‌انگیزی در این شهر کهن شده است؛ وجود هفت امامزاده در گوشه‌های بافت، کاروانسرایی در دل شهر که با معماری جذاب خود هر گردشگری را در سفر به اعماق تاریخ و همسفر شدن با مسافران سال‌های دور مهمان می‌کند، حمام‌ها، مساجد، مدارس و بازار بزرگ گواه بر شگفتی این شاهکار است. همجواری شهر قدیم بلادشاپور با دهدشت 50 ساله، اهمیت نگاه داشتن بافت تاریخی به لحاظ حفظ هویت تاریخی شهر را بیشتر می‌کند، بنابراین در حفظ و حیات‌بخشی به هویت تاریخی باید مردم و به خصوص مالکان بناهای در محدوده بافت، به نگهداری و زنده نگاه داشتن هویت تاریخی قانع شوند.

اگر مردم به اهمیت میراث فرهنگی آگاه شوند و مجموعه‌های تاریخی را همچون شناسنامه که نشانگر هویت تاریخی و ملی ماست بدانند قطعا فقدان آن را غیرقابل جبران می‌دانند. با توجه به وجود منازلی در حریم بافت دهدشت برای حفظ بناهای تاریخی این بافت می‌توان با در اختیار قرار دادن ابزار از ظرفیت مالکان منازل در حریم بافت در نگهداری آثار و ابنیه‌ها استفاده و آنان را به حفظ بافت تاریخی تشویق کرد؛ چون نگهداری از فضایی که در آن زندگی جریان دارد به مراتب آسان‌تر است. سیاوش زمان در تبیین اهمیت تاریخ و گذشته یک ملت با بیان این‌که اگر کسی با گذشته خود قطع ارتباط کند بی‌هویت می‌شود این بی‌هویتی را منجر به سردرگمی خواند و اظهار کرد: تکیه بر میراث فرهنگی به معنای باور کردن توانمندی‌ها و عزت‌هاست و برای آینده یک ملت لازم و ضروری است. رئیس میراث فرهنگی و گردشگری کهگیلویه، این شهرستان را مهد تمدن و فرهنگ استان دانست و در تشریح قدمت بافت دهدشت قدیم گفت: بخشی از بافت تاریخی مربوط به دوره صفویه و در مسیر بنادر جنوبی قرار داشته است.

رئیس میراث فرهنگی و گردشگری کهگیلویه با بیان این‌که هم اکنون 35 هکتار از بافت تاریخی به جای مانده است افزود: این بافت در سال 64 در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است. زمان، با اشاره به شهر مدفون شده زیر خاک در همین بافت خاطرنشان کرد: شهر بلادشاپور مربوط به زمان ساسانیان و زیر بافت تاریخی قرار دارد که به علت نبود اعتبار لازم هنوز مورد کاوش قرار نگرفته است.





این مقام مسئول، حمام کهیار، کاروانسرا، گرمابه،مساجد، بازار سرپوش ، هفت امامزاده و آب انبار را نمونه‌هایی از آثار موجود نام برد و گفت: حمام کهیار و کاروانسرا مرمت شده و کار مرمت امامزاده جابر نیز در دست اقدام است. رئیس میراث فرهنگی و گردشگری کهگیلویه از واگذاری دو ابنیه حمام کهیار و کاروانسرا به بخش خصوصی خبر داد و تصریح کرد: کار واگذاری حمام، ظرف هفته آینده و کاروانسرا تا مهرماه انجام خواهد شد. وی محصور نبودن حریم بافت را از معضلات و باعث دامن گیر شدن بسیاری از مشکلات خواند و افزود: خطراتی که به همین علت متوجه بافت است کار یگان حفاظت را سخت‌تر می‌کند. این مقام مسئول حفاظت از میراث فرهنگی و آثار تاریخی را وظیفه ذاتی ادارات و مردم دانست و با اینکه میراث فرهنگی به تنهایی و با داشتن تنها هفت نفر پرسنل کار حفاظت و نگهداری بافت را انجام می‌دهد خاطرنشان کرد: در حالی که بافت در حریم شهر قرار دارد اما شهرداری در زمینه خدمات‌رسانی سهل انگاری می‌کند و تعهداتی که شبکه بهداشت و شهرداری دادند تاکنون عملی نشده است. وی تعداد منازل مسکونی در محدوده بافت تاریخی را 180 باب عنوان و با برآورد اعتبار 18 میلیارد تومانی برای تملک این منازل تصریح کرد: 60 مورد از ساختمان‌های در حریم بافت در اولویت تملک قرار دارند. «با وجود وسعت بافت و فراوانی ابنیه و آثار تاریخی و رتبه اول استان در بخش میراث فرهنگی اما هنوز تابلوی نمایندگی میراث فرهنگی بر سردرب این مجموعه حک شده و در حالی که لیاقت استقرار اداره کل دارد اما در حد ارتقای نمایندگی به اداره نیز کاری صورت نگرفته است». زمان، در اینباره علت را در تجمیع سه اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی عنوان و با بیان این‌که تلفیقی از این سه در نمایندگی مبهم مانده است افزود: نمایندگان مردم شهرستان‌های گچساران و بویراحمد از نفوذ خود استفاده کرده و به رغم این‌که کلیه کهگیلویه در تمامی آیتم‌ها پیشرو بوده اما نفوذ نمایندگان این شهرستان‌ها باعث به ثمر نشستن تلاش آن‌ها در استقرار اداره میراث فرهنگی دارد. به گفته زمان، هر چند نمایندگی در حال حاضر همان مزایای اداره را داشته و تنها عنوان نمایندگی را دارد اما نماینده کهگیلویه این هفته برای پیگیری نامه فرماندار مبنی بر درخواست ارتقای نمایندگی به اداره قول مساعد داده و در دست اقدام است.

علی پوزش نیز در حاشیه بازدید از بافت با مهم خواندن فرهنگ و تمدن این دیار از میراث فرهنگی به مجموعه به جای مانده از گذشته یاد کرد و با تاکید بر لزوم حفاظت و حراست از آثار و بناهای تاریخی تصریح کرد: حفظ اماکن تاریخی علاوه بر لحاظ هویتی منبع مهم جذب توریست در شهرستان است. فرماندار کهگیلویه اهمیت حفاظت و نگهداری بافت تاریخی را قابل کتمان ندانست و افزود: همکاری ادارات، سمن‌ها و مردم در این راستا یک ضرورت است. وی با بیان این‌که کهگیلویه از نظر وسعت و آثار تاریخی حرف اول را در سطح استان می‌زند تصریح کرد: برای ارتقای نمایندگی میراث فرهنگی مستقر شده در شهرستان، اقدام خواهد شد. پوزش، نمایندگی‌بودن میراث فرهنگی را عامل دخیل در توزیع اعتبارات ندانست و گفت: البته تلاش‌هایی برای ارتقای این نمایندگی در دست اقدام است. به گزارش فارس، امید است این آثار نفیس که نشانگر هویت و تاریخ ماست با فرهنگ‌سازی درست و با مشارکت همگانی به خوبی حراست و برای سپردن به آیندگان حفاظت شود. *******************************
گزارش و عکس: سیده طیبه سعادتی‌نیک
******************************* انتهای پیام/82016/م30/

94/05/07 - 05:32





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 121]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن