واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: 25 خانه ورزش روستایی در مناطق مرزی خراسان رضوی ایجاد شد مشهد - ایرنا - رییس هیات ورزشهای روستایی و بازیهای بومی و محلی خراسان رضوی گفت: با هدف گسترش کمی و کیفی این ورزشها 25 خانه ورزش روستایی در مناطق مرزی این استان دایر شد.
محمدرضا خوش باطن روز سه شنبه در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ورزشی ایرنا افزود: ورزش های روستایی و بازیهای بومی و محلی ریشه در فرهنگ و آداب و سنن مردم مناطق مختلف و از جمله روستاها دارد.
وی اظهار کرد: این ورزش ها به رغم گستردگی و ظرفیتهای خاص خود از توجه مناسب مسوولان و دست اندرکاران ذیربط بی بهره هستند.
خوش باطن گفت: 83 برنامه در این رشته ها طی سالجاری در دستور کار است که به دلیل کمبود اعتبارات قادر به برگزاری تعداد زیادی از آنها نیستیم.
وی از مسوولین مربوطه خواست عنایت بیشتری به این ورزشها داشته باشند.
وی خاطر نشان کرد: نخستین اردوی تیم منتخب سنگ نوردی بانوان خراسان رضوی با حضور 50 نفر از بانوان منتخب مناطق روستایی استان از روز سه شنبه به مدت یک هفته در مشهد برگزار می شود.
خوش باطن گفت: منتخبین این اردو در قالب تیم این استان به مسابقات هفت سنگ بانوان روستایی کشور راه می یابند.
وی افزود: نخستین جشنواره منطقه ای بازیهای بومی و محلی مناطق شهری نیز با حضور 16تیم در رشته های هفت سنگ، دال پلان، خروس جنگی و داژ بال در دو بخش زنان و مردان از استانهای خراسان رضوی، خراسان شمالی و خراسان جنوبی مهر ماه سالجاری به مناسب دهه ولایت و امامت از عید قربان تا عید غدیر در مشهد برگزار می گردد.
وی گفت: تیم فوتسال روستایی تربت جام نیز به نمایندگی از استان خراسان رضوی به رقابتهای فوتسال روستایی کشور که مرداد ماه جاری در اصفهان برگزار می شود اعزام خواهد شد.
رییس هیات ورزشهای روستایی و بازیهای بومی و محلی خراسان رضوی افزود: همچنین تیم های دو و میدانی و والیبال بانوان روستایی خراسان رضوی اواخر مرداد ماه جاری به مسابقات سراسری در تهران عزیمت می کنند.
خوش باطن گفت: برای گسترش ورزشهای روستایی و بازیهای بومی و محلی تفاهم نامه ای بین این هیات با شهرداری، آموزش و پرورش و مدارس سما وابسته به دانشگاه آزاد اسلامی مشهد منعقد شده است.
وی ادامه داد: همچنین با هدف گسترش این ورزشها علاوه بر راه اندازی 28 هیات ورزشهای روستایی و بازیهای بومی و محلی، نمایندگان این هیات در 70 بخش استان راه اندازی شده است.
وی اظهار کرد: از سال تحصیلی آینده ورزش کشتی با چوخه مخصوص دانش آموزان پسر و رشته هفت سنگ مختص دختران دانش آموز در مدارس سمای دانشگاه آزاد اسلامی مشهد تدریس می شود.
وی گفت: 200 بازی بومی و محلی در مناطق شهری و روستایی خراسان رضوی شناسایی شده و پیش بینی می شود یکصد بازی بومی و محلی دیگر نیز شناسایی شوند که شناسایی آنها مستلزم جذب اعتبارات و امکانات لازم است.
از مجموع دو میلیون ورزشکار رشته های روستایی و بازیهای بومی و محلی کشور حدود یکصد هزار نفر در استان خراسان رضوی سازماندهی شده و فعالیت دارند./3
2095/ 6053
06/05/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 81]