تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 2 فروردین 1404    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):تکمیل روزه به پرداخت زکاة یعنى فطره است، همچنان که صلوات بر پیامبر (ص) کمال نماز ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

خرید پرینتر سه بعدی

سایبان ماشین

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

بانک کتاب

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

خرید از چین

خرید از چین

خرید محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

خودارزیابی چیست

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

مهاجرت به استرالیا

ایونا

تعمیرگاه هیوندای

کاشت ابرو با خواب طبیعی

هدایای تبلیغاتی

خرید عسل

صندوق سهامی

تزریق ژل

خرید زعفران مرغوب

تحصیل آنلاین آمریکا

سوالات آیین نامه

سمپاشی سوسک فاضلاب

بهترین دکتر پروتز سینه در تهران

صندلی گیمینگ

سررسید 1404

تقویم رومیزی 1404

ویزای توریستی ژاپن

قفسه فروشگاهی

چراغ خطی

ابزارهای هوش مصنوعی

آموزش مکالمه عربی

اینتیتر

استابلایزر

خرید لباس

7 little words daily answers

7 little words daily answers

7 little words daily answers

گوشی موبایل اقساطی

ماساژور تفنگی

قیمت ساندویچ پانل

مجوز آژانس مسافرتی

پنجره دوجداره

خرید رنگ نمای ساختمان

ناب مووی

خرید عطر

قرص اسلیم پلاس

nyt mini crossword answers

مشاوره تبلیغاتی رایگان

دانلود فیلم

قیمت ایکس باکس

نمایندگی دوو تهران

مهد کودک

پخش زنده شبکه ورزش

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1867823113




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

اختیارات پارلمان در توافقنامه ها


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: اختیارات پارلمان در توافقنامه ها تهران - ایرنا - علی نجفی توانا رئیس کانون وکلای دادگستری عنوان یادداشت روز سه شنبه روزنامه آرمان را به بررسی نقش پارلمان در توافقنامه ها اختصاص داده و در آن اورده است : قوانین حاکم بر ایران و کشورهای طرف مذاکره توافق و قراردادی را که برای کشورهای آنها ایجاد تعهد نماید در صورتی قابل اعتبار می دانند که توسط مجلس یا قوه مقننه مورد تایید قرار گرفته باشد.


در این یاداشت می خوانیم : آنچه در تعقیب مذاکرات هسته ای در مدت 12سال که با حدت و شدت بیشتری در ماه های اخیر استمرار داشت و در نهایت منجر به تهیه متنی موردتفاهم در چارچوب موارد حقوقی و در قالب توافقی دیپلماتیک درعرصه سیاسی شد می توان گفت این است که توافق حاکی از اراده طرفین برای حل وفصل موارد مورد اختلافشان بوده است.
طبیعتا توافقی با این حجم و وسعت بر سر موضوعی چنین اساسی که ابرقدرت های دنیا از یک طرف و ایران از سوی دیگر اسباب آن تلقی می شوند، نتایج و تبعاتی از لحاظ سیاسی، اقتصادی و اجتماعی به همراه خواهد داشت که خود موجب تغییرات و تحولات در ایران، منطقه و جهان خواهد شد و احتمالا‍ به گونه ای در تغییر موازنه قدرت در منطقه و جهان اثرگذار خواهد بود.
قطعا با این حجم از تحولات باید سند تنظیمی فیمابین که متضمن تعهدات و تضمین برای طرفین این تفاهم هسته ای است به لحاظ اصول و قوانین حاکم بر کشورها مورد بررسی قرار گیرد. قوانین حاکم بر ایران و کشورهای طرف مذاکره توافق و قراردادی را که برای کشورهای آنها ایجاد تعهد نماید در صورتی قابل اعتبار می دانند که توسط مجلس یا قوه مقننه مورد تایید قرار گرفته باشد.
معمولاً این گونه تفاهمنامه ها و تعهدات به صورت قرارداد دوطرفه یا چندطرفه منعقد می شود و توسط مجلس و نمایندگان ملت یعنی قوه مقننه مورد بررسی و تصویب قرار می گیرد. اصل 77 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران مقرر می دارد: عهدنامه ها، قراردادها و موافقتنامه های بین المللی باید به تصویب مجلس برسد.
اصل 125 همین قانون نیز ضمن تاکید براختیار و تکلیف مجلس برای تصویب عهدنامه ها، تفاهمنامه و... امضای این تفاهمنامه ها و قراردادها را درنهایت با رئیس جمهور و نماینده قانونی وی می داند. به عبارت روشن تر آنچه در نتیجه مذاکرات ایران و 1+5 مورد موافقت و امضای وزاری خارجه کشورهای مذاکره کننده قرار گرفته است باید به مجلس ارائه و نمایندگان محترم مجلس بعد از بررسی و تصویب آن را برای امضا و اجرا به قوه مجریه تحویل دهند و همین فرآیند در کشورهای طرف مذاکره و تفاهم نیز اجرا خواهد شد.
کنگره آمریکا و کشورهای دیگر با تایید متن توافق قبول می کنند تعهداتی را در رابطه با این تفاهمنامه بپذیرند. البته گاهی دیده می شود که برخی از افراد کم توجه به حاکمیت مفاد قانون اساسی بررسی و تصویب این توافقنامه را درمجلس لازم ندانسته و به شورای عالی امنیت ملی یا خود قوه مجریه مرتبط می دانند درحالی که قطعا باید این توافقنامه در مجلس مورد بررسی و تصویب قرار گیرد.
منبع : روزنامه آرمان
اول ** 1647



06/05/1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 54]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن