محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1831217941
واقعیت هایی که توافق با ایران را برای آمریکا اجتناب ناپذیر کرد
واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین:
واقعیت هایی که توافق با ایران را برای آمریکا اجتناب ناپذیر کرد عضو ارشد بنیاد کارنگی در تحلیلی در نشریه «نشنال اینترست» به ارزیابی میزان تاثیر نیروها و عوامل بزرگتری که یک توافق هسته ای با ایران را ممکن ساخت، پرداخته و نوشته است که هفت واقعیت، توافق با ایران را برای آمریکا غیرقابل اجتناب کرد.
«آریل لوایت» که این تحلیل را به همراه «شای فلدمان» نوشته، عضو ارشد غیرمقیم در برنامه سیاست هسته ای بنیاد کارنگی است. وی پیش از پیوستن به کارنگی، بین سال های 2002 تا 2007 معاون ارشد مدیرکل سیاست در کمیسیون انرژی هسته ای رژیم صهیونیستی بود. وی همچنین برای مدتی معاونت مشاور سیاست دفاعی این رژیم بوده و ریاست دفتر امنیت بین المللی و کنترل جنگ افزار در وزارت جنگ را نیز برعهده داشت.
آریل لوایت نوشته است: در تحلیل های کنونی پیرامون توافق هسته ای با ایران، یک جنبه مسکوت مانده است: ارزیابی میزان تاثیر نیروها و عوامل بزرگتری که یک توافق هسته ای با ایران را ممکن ساخت و حتی شاید آن را برای ایالات متحده غیرقابل اجتناب کرد.
این عضو ارشد بنیاد کارنگی افزوده است: بیشتر تحلیل و تفسیرهایی که از برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) بین ایران و پنج بعلاوه یک ارائه شده، بر جزییات این توافق و نیز کاستی های فراوان آن تمرکز دارد. بیشتر این واکنش ها، چه موافق و چه مخالف توافق، به بررسی عناصر موجود در این بسته توافقی می پردازند.
وی تصریح کرده است: البته برخی از این تحلیل و تفسیرها به «تصویر بزرگتری» که این توافق در متن آن صورت گرفت اشاره داشته اند: در درجه اول گسترده «قماری» که باراک اوباما رییس جمهوری آمریکا درباره قابلیت های دگرگون کننده این توافق به آن تن داد یعنی این امکان که توافق هسته ای، نهایتا ایران را به تغییر گرایش در سیاست های منطقه ای اش سوق می دهد به گونه ای که این سیاست ها، با منافع آمریکا در منطقه سازگارتر باشند. یک فاکتور دیگر در این «تصویر بزرگتر»، به تصور این احتمال باز می گردد که ایران میلیاردها دلار سرمایه آزاد شده خود را صرف منطقه کند. اما با این حال، آنچه که تاکنون به آن توجه نشده، این ارزیابی است که تا چه اندازه تحت تاثیر عوامل و نیروهای بزرگتر، یک توافق هسته ای با ایران برای آمریکا «امکان پذیر» یا حتی غیرقابل پرهیز شد.
عضو ارشد بنیاد کارنگی نوشته است: آنچه بویژه نادیده انگاشته شده، آن است که این توافق تا چه اندازه بازتابی است از درک برخی از مهم ترین واقعیت های پانزده سال نخست قرن بیست و یکم جهان و خاورمیانه توسط آمریکا. این واقعیت هاست که انگیزه لازم را برای ایالات متحده فراهم آورد تا توافقی را بخواهد و در نهایت بپذیرد که در 10 سال گذشته حتی حاضر نبود به آن فکر کند. روشن ساختن این «حقایق نخواستنی» مفید است چرا که جوانب خاصی از توافق هسته ای ایران را توضیح می دهند که می تواند به نوبه خود بینش حتی مهم تری نسبت به پارامترهای کلان تر و نیز شرایط کنونی سیاست در خاورمیانه و جهان به دست دهد.
لوایت افزوده است: مهم ترین این واقعیت ها، آن است که تهاجم تحت رهبری آمریکا به عراق در سال 2003 و انحلال کامل نیروهای مسلح این کشور، ایران را در موقعیت یک قدرت بلامنازع در خلیج فارس باقی گذارد و در این فرایند سد سنتی موجود میان خلیج فارس و شام (سوریه) برداشته شد. اینگونه شد که ایران خواسته و ناخواسته با ظرفیتی برای گسترش قدرتش در منطقه که عمدتا هم بلامنازع بود، سر برآورد.
«هنگامی که هیچکس نبود تا بطور سامان یافته، توانمندی این کشور برای برتری در منطقه را متوقف کند (مگر تلاش های گاه به گاه و موردی توسط اسراییل، عربستان سعودی و کشورهای منطقه)، این باور، مبنای خود را از دست داد که تحریم ها بتواند نه تنها ایران را به میز گفتگو بکشاند بلکه موجب شود که این کشور زانو زده و پروژه هسته ای اش را بطور کامل منحل کند».
این عضو ارشد بنیاد کارنگی تصریح کرده است: واقعیت دوم این است که انتخاب رییس جمهور اوباما در سال 2008 با این عزم که نیروهای زمینی آمریکا را از عراق و افغانستان بیرون بکشد و به داد و ستد دیپلماتیک با تهران بپردازد، خستگی آمریکا از جنگ را بازتاب داد. وقتی به سال 2015 رسیدیم، پانزده سال بود که ایالات متحده به شکل سنگینی از بعد نظامی و غیرنظامی در منطقه درگیر بود و هزینه این درگیری دهها هزار تلفات انسانی و دست کم دو تریلیون دلار هزینه های مستقیم و غیرمستقیم مالی بود.
وی نوشته است: در نتیجه این وضعیت، بسیار غیرواقع بینانه بود که انتظار داشته باشیم ایالات متحده از نیروی نظامی علیه ایران استفاده کند یا حتی برای تقویت موضع خود در مذاکرات هم شده، به شکل باورپذیری این تهدید را به کار گیرد. شرایط آنقدر عجیب و غریب شده بود که حتی بکارگیری بسیار محدود و غیرتحریک آمیز زور توسط آمریکا یا اسراییل (رژیم صهیونیستی) هم می توانست به یک گرفتاری بی پایان نظامی تبدیل شود بنابراین، تکرار این عبارت که «همه گزینه ها روی میز است»، مگر در برخی موقعیت های حاد، نه از طرف ایران و نه از طرف متحدان منطقه ای آمریکا جدی گرفته نمی شد و این عبارت، صرفا یک ابزار ارتباطی ناگزیری شده بود که آمریکا و اسراییل (رژیم صهیونیستی) به آن چسبیده بودند.
لوایت تصریح کرده است: واقعیت سوم، دربردارنده بافت کلان ترعامل دوم بود: یک بدبینی فزاینده درباره بکارگیری زور در قرن بیست و یکم. این بدبینی نه تنها از زنجیره ای از ناکامی های آمریکا برای دستیابی به اهداف سیاسی با ابزار نظامی در عراق و افغانستان (و توسط اسراییل در لبنان و غزه) سرچشمه می گرفت، بلکه ناشی از این درک فزاینده بود که این گونه توسل به نیروی نظامی، اغلب به پیامدهایی ناخواسته منجر می شود.
وی اضافه کرده است: در واقع، همچون مورد عراق، چنین پیامدهایی می تواند به شرایطی شوم تر از وضعیت اولیه ای منتهی شود که منجر به استفاده از نیروی نظامی شده بود. جالب اینکه رییس جمهور اوباما، تنها رهبری نیست که چنین بدبینی ای دارد. بنیامین نتانیاهو هم- اگر ملاک نه شعار و بلکه رفتار باشد- در تمامی رویارویی های نظامی دوران نخست وزیری اش، ظاهرا به همان اندازه نسبت به استفاده از نیروی نظامی بدبین بارآمده و درباره پیامدهای مخرب آن حساسیت دارد و همین واقعیت موجب شده که در زمره محتاط ترین رهبران تاریخ اسراییل (رژیم صهیونیستی) به حساب آید. نتیجه آنکه اوباما و نتانیاهو، اقدام به تهدید باورپذیر برای توسل به نیروی نظامی را بسیار دشوار یافتند، تهدیدی که بتواند اهرم موثری در گفتگوها با ایران به دست دهد.
لوایت تصریح کرده است: واقعیت چهارم هم انقلاب جهانی انرژی و افزایش شدید خودکفایی آمریکا (و بطور جداگانه اسراییل) در این زمینه است. در نتیجه، برای نخستین بار از زمان پایان جنگ دوم جهانی، ایالات متحده در برابر تحولات منفی خاورمیانه کمتر آسیب پذیر نشان می داد. این وضعیت با توجه به این نگرانی که هرگونه حمله نظامی می تواند به یک درگیری عمده تبدیل شود، کار را برای توسل آمریکا به یک عملیات حتی محدود هم دشوارتر می کرد.
عضو ارشد بنیاد کارنگی نوشته است: پنجم، علاوه بر محدودیت های پیش گفته برای آمریکا، برجام (برنامه جامع اقدام مشترک) در جایگاه میانه ای بین دو ادبیات برجای مانده از کابوس های ناشی از واقعیت های گذشته، جای می گرفت: نخست، این ادبیات آمریکایی که جمهوری اسلامی ایران را بعنوان نظامی می نگرد که سابقه ای بیرحمانه در هدف گرفتن آمریکایی ها (در سفارت آمریکا در تهران و بعدها در عراق، افغانستان و لبنان) دارد و نیز رفتارش در پایبندی به تعهدات گذشته، بطور ثابتی نیرنگ آمیز بوده است. اینها، عزم آمریکا را برای پافشاری بر این نکته بیشتر کرد که توافق هسته ای با ایران باید نظارت و راستی آزمایی بسیار شدید بین المللی را به همراه آورد. دوم هم یک ادبیات ایرانی- که به سرنگونی دکتر مصدق در سال 1953 باز می گردد- با این مضمون که آمریکا ذاتا پنهانکاری می کند و هرگاه یک رهبر غیردوست در آمریکا بر سرکار آید، به دنبال تغییر رژیم در ایران برخواهد آمد. این ادبیات، بدسگالی عمیق ایران در مقاومت در برابر تدابیر نظارتی و راستی آزمایی را که می توانست اسرارش را فاش کند، تشدید می کرد. به همین دلیل است که ایران خواهان توافقی بود که ایالات متحده را به قرارداد پایبند سازد اما قادر به عادی سازی مناسبات دوجانبه هم نباشد.
لوایت تصریح کرده است: ششم، حملات دهشتناک القاعده در یازدهم سپتامبر (که توسط افراطیونی انجام شد که متولد عربستان بودند) به این معنی بود که تعصب ضد آمریکایی مسلمانان شیعه که غرب از زمان انقلاب 1979 ایران با آن سروکار داشته، اکنون یک قرینه افراط گرای سنی یافته است که آسیب هایش کمتر از اولی نیست. این واقعیت بعدها خودش را بیشتر هم نشان داد؛ زمانی که داعش راهبرد «شوک و دهشت» خود را مکررا به کار گرفت و همین شیوه کمابیش توسط دیگر گروههای سنی هم در لبنان و سوریه پیاده شد. در واقع، ظهور داعش، مناسبات آمریکا- ایران را از پیش دچار دگرگونی کرده است چرا که هر دو کشور دریافتند که هرچند منافع شان در بیشتر موارد بایکدیگر سرشاخ است اما برخی از منافع شان نیز همپوشی دارد و همین موجب می شود که روابط شان بیش از این در مدار صفر درجه باقی نماند.
عضو ارشد بنیاد کارنگی نوشته است: دست آخر هم واقعیت های بیش از پیش پیچیده منطقه در پی باصطلاح بهار عربی (بیداری اسلامی) و ظهور داعش به این معنی است که در بخش های مهمی از خاورمیانه- شامل عراق، سوریه، لیبی و یمن (و حتی شبه جزیره سینا)- که آشفتگی و آشوب وجه غالب اوضاع است، دیگر این امکان برای آمریکا وجود ندارد که بین دوست و دشمن خط روشنی ترسیم کند یا به همین دلیل بتواند «آدم های کاملا خوبی» را در بین جناح های درحال ستییز بیابد و به آنها کمک کند.
وی تصریح کرده است: این وضعیت، همچنین به این معنی است که علاوه بر خط کشی های مذهبی/غیرمذهبی، شیعه/سنی، جمهوریخواه/سلطنت طلب و دیگر انواع آن، خط کشی تازه ای هم خاورمیانه را در بر می گیرد: بین شطرنج بازان پیچیده ای چون ایران و متحدانش که در «مانورهای پیچیده ارسال علائم» وارد می شوند و دیگرانی چون داعش که به شکلی ماهرانه از نیروی دهشت استفاده می کنند. در چنین شرایطی، طرف نیازمند نمی تواند دست به انتخاب بزند و ایالات متحده هم خود را در شرایطی می بیند که نیازمند کنارآمدن با طرف معقول و پیچیده ای است که (هرچند گاه به گاه ابراز وجود کند، خشن بشود یا حتی آزاردهنده هم باشد اما) نه تنها فهم بکارگیری زور را دارد بلکه محدودیت های بکارگیری زور علیه دشمنان بیرحم ترش را هم می فهمد.
لوایت افزوده است: در واقع، این نکته قابل توجه است که در این تاریخ سی و شش ساله اش، جمهوری اسلامی هرگز حیات خود را به قمار نگذاشته است حال آنکه صدام حسین سه بار این قمار را مرتکب شد: در 1980 تا 1988، در 1990 و 1991 و در 2003.
عضو ارشد بنیاد کارنگی افزوده است: پیامدهای این واقعیت های جهانی و منطقه ای است که مذاکره کنندگان آمریکایی، با وجود موج انتقادهای درستی که به کاستی های مختلف توافق هسته ای پنج بعلاوه یک با ایران می شود، شایسته حدی از همدلی هستند. از آنجا که توافق های بین المللی معمولا بازتاب دهنده واقعیت هایی هستند، غیرمسئولانه خواهد بود که از حل و فصل سیاسی بحران هسته ای ایران در چنین شرایط پیچیده منطقه ای، بهره گرفته نشود. وقتی قرار بر تلاش جدی (برای گفت و گو) است، لاجرم پای داد و ستد امتیازهای جدی هم به میان می آید هرچند می شد که درونمایه و سرشت دقیق این امتیازها، بهتر مدیریت شوند.(ایرنا)
 
دوشنبه 5 مرداد 1394 ساعت 17:20
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[مشاهده در: www.jamejamonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 21]
صفحات پیشنهادی
اوباما:باید توافق هسته ای با ایران را مغتنم بشماریم / در هفته های آینده بحث هایی داغ و از سر بی صداقتی در مورد
اوباما باید توافق هسته ای با ایران را مغتنم بشماریم در هفته های آینده بحث هایی داغ و از سر بی صداقتی در مورد این توافق خواهید شنید باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا در پیام هفتگی خود خطاب به مردم کشورش توافق اخیر با ایران را یک فرصت تاریخی خواند که نباید آن را از دست داد به گزاتوافق با ایران باعث حمله به آمریکا میشود |اخبار ایران و جهان
توافق با ایران باعث حمله به آمریکا میشود نماینده جمهوریخواه کنگره و نامزد انتخابات ریاستجمهوری آمریکا مدعی شده توافق هستهای با ایران به وقو حمله به شهر نیویورک منجر خواهد شد کد خبر ۵۱۸۵۳۳ تاریخ انتشار ۳۰ تير ۱۳۹۴ - ۰۷ ۰۷ - 21 July 2015 نماینده جمهوریخواه کنگره و نامزد انتامام جمعه دیشموک: توافق هستهای به منزله توافق دائمی بین ایران و آمریکا نیست
امام جمعه دیشموک توافق هستهای به منزله توافق دائمی بین ایران و آمریکا نیستامام جمعه دیشموک گفت توافق هستهای به منزله توافق دائمی بین ایران و آمریکا نیست چراکه مشکل ما تنها در مذاکرات هستهای خلاصه نخواهد شد چون آنها با اسلام مخالف هستند به گزارش خبرگزاری فارس از دیشموک حجت&مهمترین چالش آمریکا در خاورمیانه بعد از توافق هسته ای ایران
وال استریت گزارش داد مهمترین چالش آمریکا در خاورمیانه بعد از توافق هسته ای ایران شناسهٔ خبر 2861652 - دوشنبه ۲۹ تیر ۱۳۹۴ - ۰۸ ۴۴ بین الملل > آمریکای شمالی یک روزنامه آمریکایی با اشاره به سفر وزیر دفاع آمریکا به خاورمیانه مطمئن ساختن متحدان منطقه ای واشنگتن در مورد بی خطر بوآمریکا: ایران هیچ توافق مخفی با آژانس ندارد
آمریکا ایران هیچ توافق مخفی با آژانس ندارد سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت اسنادی که ما در اختیار کنگره قرار داده ایم تمامی اسناد مربوط به این توافق شامل ضمایم و ارزیابی راستی آزمایی است به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر به نقل از خبرگزاری صدا وسیما سخنگوی وزارت خارجه آمریکتوافق ترکیه با آمريکا براي پوشش هوايي مخالفان سوري |اخبار ایران و جهان
توافق ترکیه با آمريکا براي پوشش هوايي مخالفان سوري کد خبر ۵۱۹۹۸۴ تاریخ انتشار ۰۵ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۰ ۴۲ - 27 July 2015 نخست وزیر ترکیه از توافق این کشور با آمریکا برای پوشش هوایی گروه های مسلح در سوریه خبر داد به گزارش شبکه تلویزیونی بی بی سی عربی احمد داود اوغلو اعلام کرد ترکیه ب58 درصد آمریکاییها از توافق هستهای ایران حمایت میکنند
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم نظرسنجی مشترک موسسه کاتو و یوگاو حاکی است که 58 درصد آمریکایی ها از توافق هستهای که بر اساس آن برنامه اتمی ایران طی 10 تا 15 سال محدود خواهد شد و در ازای آن تحریم های نفتی و اقتصادی لغو خواهد شد حمایت می کنند 40 درصد مردم آمریکا نیزایالتهای آمریکا میتوانند از پذیرش توافق هستهای با ایران امتناع کنند
ایالتهای آمریکا میتوانند از پذیرش توافق هستهای با ایران امتناع کنند یک پایگاه خبری آمریکایی مدعی شد که ایالتهای این کشور میتوانند از پذیرش مفاد توافق هستهای اخیر میان دولت واشنگتن و 5 کشور دیگر با ایران امتناع کنند به گزارش نامه نیوز پایگاه خبری بردی بیت با اشاره به اینکسناتور آمریکایی: اوباما اسرائیل را به توافق هستهای ایران فروخت
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم مارک کرک سناتور جمهوریخواه ایالت ایلینوی که یکی از معماران کلیدی تحریمها علیه ایران بوده گفت که دولت اوباما با توافق هستهای با ایران اسرائیل را فروخته است وی که با رادیو فایننشال اکسچنج مصاحبه میکرد گفت این توافق نسل بعدی را محکوماستقبال رئیس جمهور سابق آمریکا از توافق هستهای با ایران/ کارتر: معتقدم که ما کار درست را انجام میدهیم
استقبال رئیس جمهور سابق آمریکا از توافق هستهای با ایران کارتر معتقدم که ما کار درست را انجام میدهیم رییسجمهور پیشین آمریکا درباره مذاکرات هستهای ایران و گروه 1 5 گفت من معتقدم که ما کار درست را انجام میدهیم به گزارش نامه نیوز جیمی کارتر رییسجمهور پیشین آمریکا در سالکنگره آمریکا آرای لازم برای لغو توافق هستهای ایران را ندارد
گفتگوی مهر با مشاور دولتهای ریگان و کلینتون کنگره آمریکا آرای لازم برای لغو توافق هستهای ایران را ندارد شناسهٔ خبر 2862390 - سهشنبه ۳۰ تیر ۱۳۹۴ - ۰۷ ۲۷ بین الملل > ایران در جهان پروفسور گراهام آلیسون مشاور ویژه وزارت دفاع دولت ریگان و رئیس مرکز امور بین الملل بلفر دانشگاهنتایج دو نظرسنجی در آمریکا درباره توافق با ایران |اخبار ایران و جهان
نتایج دو نظرسنجی در آمریکا درباره توافق با ایران روزنامه آمریکایی واشنگتن پست و شبکه خبری ای بی سی آمریکا در نظر سنجی جداگانه اعلام کردند که اکثر آمریکاییان حمایت خود را از توافق جامع اتمی با ایران ابراز داشتند کد خبر ۵۱۸۵۴۶ تاریخ انتشار ۳۰ تير ۱۳۹۴ - ۰۸ ۰۸ - 21 July 2015 روزنامام جمعه موقت شفت: آمریکا نیازمند توافق با ایران است
امام جمعه موقت شفت آمریکا نیازمند توافق با ایران استامام جمعه موقت شفت دستاورد جمعبندی مذاکرات هستهای را محصول ایستادگی ملت و مرهون شهدای هستهای ایران عنوان کرد و گفت آمریکا نیازمند توافق با ایران است به گزارش خبرگزاری فارس از شفت حجتالاسلام صابر انصاری امروز در خطبه&چرا توافق با ایران بد است؟ نامزد انتخابات ریاست جمهوری آمریکا پاسخ داد
چرا توافق با ایران بد است نامزد انتخابات ریاست جمهوری آمریکا پاسخ داد نامزد انتخابات ریاست جمهوری آمریکا مدعی شد که توافقنامه هسته ای با ایران توافقنامه بدی است به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان نامزد انتخابات ریاست جمهوری آمریکا مدعی شد که توافقنامه هسته ای با ایرحمایت ۶۰ نفر از سران ارشد امنیت ملی آمریکا از توافق با ایران
حمایت ۶۰ نفر از سران ارشد امنیت ملی آمریکا از توافق با ایران روز نو همزمان با لابی گسترده کاخ سفید در کنگره برای جلب حمایت قانونگذاران آمریکایی از توافق با ایران حدود ۶۰ نفر از سران ارشد امنیت ملی آمریکا نیز از توافق وین حمایت کردند به گزارش آسوشیتدپرس در حالیکه پیشتر گزارشدر صورت توافق ایران و آمریکا، مشکلات ریشهای همچنان باقی خواهد ماند
ایزدی در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان در صورت توافق ایران و آمریکا مشکلات ریشهای همچنان باقی خواهد ماند یک کارشناس مسائل آمریکا در خصوص امکان لغو تحریمها از سوی غرب گفت حتی اگر توافقی بین ایران و گروه 1 5 صورت گیرد مشکلاتی که بین ایران و آمریکا وجود دارد به صورت ریشهافلاحتپیشه :۵۵ روز تا توافق نهایی فرصت داریم |اخبار ایران و جهان
فلاحتپیشه ۵۵ روز تا توافق نهایی فرصت داریم حشمت الله فلاحت پیشه استاد علوم سیاسی با اشاره به پیش نویس جمع بندی مذاکرات ایران و 1 5 گفت حدود 55 روز تا توافق نهایی فرصت داریم و امیدواریم اعضای تیم مذاکره هسته ای موارد ابهام را مد نظر داشته باشند کد خبر ۵۱۸۲۳۷ تاریخ انتشار ۲۹ ت-
گوناگون
پربازدیدترینها