واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۵ مرداد ۱۳۹۴ (۱۵:۲۱ب.ظ)
يک مسوول در سازمان توسعه و تجارت: تجارت ترجيحي راه ورود سرمايهگذاران ترک به ايران را هموار کرد موج-مديرکل دفتر نمايندگيهاي سازمان توسعه تجارت گفت: اگر ما خواهان پيوستن به سازمان تجارت جهاني هستيم بايد به تجارت ترجيحي نگاه حرفهاي داشته باشيم.
به گزارش خبرگزاري موج، رضا عباسقلي اظهارکرد: تفاهمنامهاي که بين ايران و ترکيه به امضا رسيد هم در ميزان تخفيف به ترکيه و هم در زمانبندي اعطاي تخفيف، برگ برندهاي براي ايران است؛ زيرا از يکسو دستاوردهاي تيم مذاکرهکننده پيشين حفظ شده و از سوي ديگر ميزان تخفيفدهي به کالاهاي ترکيه کاهش يافته است. علاوه بر اينها اين تخفيفدهي در بازه زماني 10 ساله پيشبيني شده است.
وي با تاکيد بر اين که تجارت ترجيحي با ترکيه ميزان صادرات ايران به اين کشور را افزايش داده است، ادامه داد: اگرچه رسيدن به توافق بر سر تعرفههاي ترجيحي 10 سال به طول انجاميد اما با روي کار آمدن دولت يازدهم، تيم مذاکرهکننده اين موضوع را براي رسيدن به نتيجه برد ـ برد در دستور کار قرار داد و موفق شد در بخشهايي که واردات ايران به ترکيه با تعرفههاي بالايي مواجه است تخفيفات قابل توجهي بگيرد؛ نتيجه اجرايي شدن تجارت ترجيحي افزايش بيش از صادرات ايران به ترکيه بوده است.
عباسقلي با بيان اين که تجارت ترجيحي با ترکيه در ايران بسيار مورد افراط و تفريط قرار گرفته است، يادآور شد: متاسفانه در دولت قبل به علت فشار براي انعقاد تجارت ترجيحي با ترکيه، نظرات مخالفان چندان در نظر گرفته نشد و در دولت يازدهم و پس از انعقاد تفاهمنامه ترجيحي نيز به دليل قضاوتهاي متعصبانه صداي صاحبنظران و کارشناسان شنيده نشده است.
وي با بيان اين که يکي از جاذبههاي انعقاد تفاهمنامه ترجيحي ايران و ترکيه، بسترسازي براي حضور سرمايهگذاران ترک در ايران است، اضافه کرد: ترکها به دليل موقعيت و ويژگيهاي ايران ازجمله دسترسي به منابع انرژي ارزانقيمت و نيروي انساني تحصيلکرده بسيار علاقهمند به سرمايهگذاري در ايران هستند، به اين طريق ما ميتوانيم تکنولوژي ترکيه را در داخل کشور داشته باشيم و کيفيت توليدات داخلي را ارتقا دهيم.
عباسقلي با ابراز نگراني نسبتبه از دست دادن بازار کشورهاي هدف به علت پايين بودن کيفيت برخي توليدات، تصريح کرد: نبايد فراموش کنيم که بازار بسياري از کشورها از جمله عراق، افغانستان و کشورهاي سي.آي.اس را به دليل ضعف در کيفيت برخي محصولاتمان از دست دادهايم، اگر ميخواهيم اين اتفاق تکرار نشود بايد کيفيت توليد را افزايش دهيم و حمايت از بخشهاي توليدي هم با هدف افزايش کيفيت باشد اما اين موضوع با ايجاد رقابت حاصل خواهد شد.
وي با تاکيد بر اين که تعرفه ترجيحي با ترکيه يکي از ابزارهاي مهم در بوميسازي تکنولوژيهاي توليدي ترکيه، ايجاد رقابت و کيفيسازي محصولات ايراني است، افزود: توليدکنندگان ما بايد به اين باور برسند که در بخشهايي که در توان آنها است کيفيت کالاهايشان را افزايش دهند و در بخشهايي که به تنهايي قادر به کيفيسازي توليداتشان نيستند با سرمايهگذاران خارجي مشارکت کنند.
مديرکل دفتر نمايندگيهاي سازمان توسعه تجارت گفت: اگر ما خواهان پيوستن به سازمان تجارت جهاني هستيم بايد به تجارت ترجيحي نگاه حرفهاي داشته باشيم، ممکن است که با اجرايي شدن اين نوع تعرفهها بخشهايي از توليد در کوتاهمدت تحتالشعاع قرار گيرد اما تأمين منافع ملي مانند رونق توليد، دسترسي به بازارهاي جديد، جذب سرمايهگذار خارجي و انتقال تکنولوژي روز دنيا به کشور نتايج مطلوبي است که نبايد از آنها چشمپوشي کرد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 78]