تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 24 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):مبادا جز حق، با تو اُنس بگيرد و جز باطل، از تو بهراسد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1815711008




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

جنجال در باره ورود سرمایه گذاران خارجی


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: جنجال در باره ورود سرمایه گذاران خارجی تهران - ایرنا - پایگاه اینترنتی فرارو به نقل از حسین راغفر کارشناس مسائل سیاسی نوشت که عده ای بخاطر از دست دادن منافع خود، در باره ورود سرمایه گذاران خارجی جنجال آفرینی می کنند.


در نوشتار این رسانه آمده است: ایران می تواند به یک هاب صنعتی در منطقه تبدیل شود و کالاهای تولیدی در آن، در کشورهای هم جوار توزیع شود. این فرصت بزرگی است که با یک برنامه ریزی صحیح می توان از آن بهره گرفت.
درهای کشور در دو عرصه سیاست و اقتصاد به روی دنیا بازشده است. بلافاصله بعد از توافق هسته ای میان ایران و اعضای 1+5 هیئت آلمانی به ایران آمد، وزیر خارجه ایتالیا، فدریکا موگرینی و فابیوس هم در راه اند. این رفت وآمدها بیش از هر چیز در اقتصاد اثر خواهد داشت و مقدمات حضور سرمایه گذاران خارجی را در کشور فراهم می کند.
این همان فرصتی است که فعالان اقتصادی از مدت ها قبل چشم انتظار آن بوده اند و اکنون با فراهم شدن مقدمات آن از سوی برخی نگرانی های طرح می شود. عده ای از آمدن بابک زنجانی های خارجی می گویند و برخی بعد از شنیدن خبر سفر فابیوس بوی خون به مشامشان رسیده است. سؤال اینجا است که این نگرانی ها چقدر منطقی است؟ آیا حضور سرمایه گذاران خارجی در کشور برای اقتصاد خطرساز است؟ در این صورت باید چطور مسئله را مدیریت کرد؟
حسین راغفر کارشناس مسائل اقتصادی روز یکشنبه در گفت وگو با فرارو ضمن تأکید بر اینکه ارتباط با خارج و حضور سرمایه گذاران خارجی در کشور می تواند فرصت ها و تهدید هایی را به همراه داشته باشد، گفت: مسئله مهم این است که ما چطور از ظرفیت های موجود استفاده کنیم.
وی در خصوص چرایی مخالفت ها و موضع گیری هایی که نسبت به این مسئله، گفت: به اعتقاد من اصلی ترین دلیل این جنجال ها به خاطر این است که عده ای با توافق صورت گرفته منافع مالی بزرگ خود را از دست می دهند زیرا اکنون امکان حضور شرکت های خارجی در ایران فراهم می شود. این در حالی است که پیش ازاین بسیاری از کالاها و تولیدات همین کشورها از طریق دوبی و قطر وارد ایران می شد.
این استاد دانشگاه ادامه داد: شیخ نشین های کوچکی که تا 35 سال قبل خرابه ای بیش نبودند به واسطه تحریم های علیه ایران به مناطق پیشرفته تبدیل شدند و بیش ترین درآمد خود را از همین طریق کسب کردند. عده بسیاری نیز نقش واسطه میان آنها و کشور را داشتند و کالای خارجی را از نمایندگی آنها که در کشورهای اطراف بود باقیمت بالاتر به دست مصرف کننده ایرانی رساندند.
به گفته وی، مردم ایران در دوران تحریم گروگان منافع این گروه ها بودند و برای کالاهای شرکت ها خارجی هزینه ای به مراتب بیشتر از قیمت های جهانی پرداختند لذا طبیعی است که واسطه گران اکنون جنجال آفرینی کرده و مانع تراشی کنند.
راغفر با تأکید بر اینکه این گروه ها هزینه زیادی به کشور تحمیل می کنند و مانع رشد اقتصادی کشور یا به عبارتی توزیع کننده رشد نازل اقتصادی هستند، گفت: این مسئله به شکل های مختلف اقتصادی و اجتماعی بروز پیدا می کنند. رشد بیکاری، افسردگی، جرم و جنایت، فرار مغزها و سرمایه ها ازجمله هزینه هایی است که این ها به کشور تحمیل کرده اند.
وی در پاسخ به این پرسش که فرصت ها و تهدیدات حضور سرمایه گذاران خارجی در کشور چیست، گفت: اگر دولت برنامه مشخصی برای ارتباط با جهان در بخش های مختلف به خصوص اقتصاد داشته باشد، حرف هایی که اکنون می زنند و نگرانی هایی که عنوان می کنند کاملاً محتمل است.
این کارشناس مسائل اقتصادی افزود: ما همیشه با دنیا و اقتصاد جهانی در ارتباط بوده ایم. حتی در دوران سخت تحریم نیز از طریق واسطه ها و به چند برابر قیمت کالای خارجی به کشور آمده است. این یعنی که هزینه ای ارتباط را داده ایم و از منافع آن استفاده نکرده ایم. اکنون با یک برنامه ریزی صحیح و مشخص می توان از این منافع نیز بهره برد.
راغفر ادامه داد: اگر برنامه مشخصی وجود داشته باشد می توان گفت که از ورود سرمایه به کدام بخش ها استقبال می کنیم و حتی برای آن بخش ها فرصت هایی را فراهم کرد. به عنوان مثال در صنایع ماشین سازی به عنوان پیش نیاز دیگر صنایع تکنولوژی عالی مانند فناوری اطلاعات، صنایع نفتی و پتروشیمی یا حتی خودروسازی می توان از ورود شرکت های خارجی استقبال کرد مشروط به اینکه برنامه ریزی های دقیق دولت به رشد صنایع و دانش فنی در کشور منجر شود با رشد صنایع مونتاژی مواجه نشویم.
به گفته این استاد دانشگاه فرصت خوبی است تا ایران به یک هاب صنعتی در منطقه تبدیل شود و کالاهای تولیدی در آن در کشورهای هم جوار توزیع شود. این فرصت بزرگی است که با یک برنامه ریزی صحیح می توان از آن بهره گرفت.
راغفر در مورد تهدیدات احتمالی حضور شرکت های خارجی در اقتصاد کشور نیز گفت: اگر برنامه ریزی لازم صورت نگیرد و دولت همه چیز را به نیروهای کور و خودجوش و خودتنظیم بازار واگذار کند، فرصت های موجود تبدیل به تهدید می شود. همان طور که گفته شد اگر برنامه فعال داشته باشیم از ظرفیت های بازار به صورت مقتضی و در جهت منافع جامعه استفاده می شود و در غیر این صورت تهدید رشد صنایع مونتاژی بدون انتقال تکنولوژی وجود دارد.
وی افزود: رشد خدمات نیز از دیگر تهدیدات موجود است. نمونه این خدمات حضور پررنگ فست فودهای شناخته شده در اقتصاد کشور است. در شرایطی که ما کاستی در خصوص تأمین غذا نداریم؛ حضور آنها با ترویج فرهنگ مصرف گرایی همراه است و این مسئله را می توان تهدید دانست.
راغفر همچنین گفت: در شرایط کنونی نیز فرهنگ مصرف بومی تا حدودی تخریب شده است لذا ادامه این شیوه و از بین رفتن فرهنگ بومی و یا ادغام آن با فرهنگ مبتذل مصرف گرایی بی ضرر نیست و ضرورت دارد که دولت برای این مسئله نیز برنامه ریزی کند؛ مانند کاری که در کره انجام شد باید میان رشد صنعتی و رشد و ارتقای فرهنگ بومی و سنتی یک توازن برقرار شود.
منبع: پایگاه اینترنتی فرارو
اول**1577



05/05/1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن