تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 14 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر(ع):بالاترین عبادت، عفت شکم و شهوت است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1837685688




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

نامردهایی به نام پژو و رنو!


واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: با وجود این همکاری‌ها اما، اوایل سال 1391 بود که پژو تحت فشار گروه‌های ضد ایرانی و به بهانه تحریم، برخلاف قرارداد فی‌مابین، همکاری‌های دوجانبه را کاملا قطع و ایران را ترک کرد. البته رقیب فرانسوی این شرکت در ایران (رنو) هوشمندانه‌تر عمل کرد و به جای ترک و قطع کامل همکاری با ایران، راهکار کاهش همکاری را برگزید.

به گزارش تراز ، سفر رولاند فابیوس، وزیر خارجه جنجالی فرانسه به کشورمان با حاشیه‌های فراوانی روبرو شده است. فابیوس از چند جهت نزد ایرانیان منفور است. فابیوس در دوران دور در سالهای 62 و 63 نخست وزیر فرانسه بود و در پرونده ورود خونهای آلوده به کشورمان نقش موثری داشت. اگرچه وی در دادگاهی که در این زمینه برگزار شد تبرئه گردید اما موضوع خونهای آلوده هنوز پرونده بازی در ایران به شمار می رود. پرونده‌ای که پای ایدز را به کشورمان باز کرد و 3200 بیمار هموفیلی در این زمینه به جهت واردات خونهای آلوده به کشورمان آسیب دیدند که از این تعداد حدود 2700 نفر توانستند غرامت خود را بگیرند و 600 نفر نیز پرونده شان در قوه قضائیه مفتوح و درحال بررسی است اما با این حال دولت فرانسه هنوز غرامتی به ایران در این زمینه پرداخت نکرده است.

فرانسه به مثابه پلیس بد در مذاکرات

فابیوس در مذاکرات  هسته‌ای ژنو 5 نیز با کارشکنی در حالی که مذاکرات هسته ای روند رو به جلویی داشت جلوی پیشرفت مذاکرات را گرفت و وزرایی که برای اولین بار تا این سطح به توافق نزدیک شده بودند دست خالی به کشورهای خود بازگشتند. فابیوس در این زمینه به عنوان نماینده رژیم صهیونیستی در مذاکرات هسته ای ایران عمل کرد و سبب شد تا مذاکرات به بن بست کشیده شود. موضع فرانسه تا جایی کارشکانه بود که بسیاری از کارشناسان این کشور را پلیس بد مذاکرات لقب دادند و جن ساکی، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا به نقش منفی فابیوس در مذاکرات هسته ای اشاره کرد و وی را عامل شکست این دور از مذاکرات قلمداد کرد.

فابیوس حال عازم ایران است تا به عنوان اولین وزیر خارجه گروه 1+5 به کشورمان سفر کند و به میوه پایان مذاکرات هسته ای ایران را بچیند. وزیر خارجه فرانسه حالا با توجه به اینکه مواضع سفت و سختی در مذاکرات هسته ای ایران اتخاذ کرد به شدت فشار شرکت های تجاری و صنعتی فرانسوی قرار دارد . فرانسه در حوزه اقتصادی بسیار به ایجاد ارتباط اقتصادی با ایران تمایل دارد و با توجه به وضعیت اقتصادی که دارد نیاز به حوزه‌ای برای گسترش روابط اقتصادی با خاورمیانه دارد از این رو ایران محل خوبی برای سرمایه گذاری است.

فابیوس در سخنانی درباره سفر به ایران نتوانسته نیات اقتصادی خود از این سفر را پنهان کند. شرکت‌های خودروسازی فرانسوی نظیر پژو و رنو بی صبرانه به دنبال بازگشت به ایران هستند اما حضور خودرسازان فرانسوی با تجربه تلخ ایران در این زمینه همراه است.

فرانسوی‌ها درواقع بعد از چندین سال سرمایه‌گذاری در کشورمان توانستند نبض صنعت خودروسازی کشورمان را در دست گیرند و پایه‌های صنعت ایران را فرانسوی کنند. از این رو پروژه گروگانگیری صنعت خودرو کشورمان توسط فرانسوی‌ها رقم خورد.

شرکت پژو در دهه 70 شراکت خود را با ایران خودرو آغاز کرد. همکاری دو شرکت ایرانی و فرانسوی در مقطعی به سرعت افزایش یافت و خودروهای پژو بخش اعظم محصولات ایران خودرو را به خود اختصاص دادند.

با وجود این همکاری‌ها اما، اوایل سال 1391 بود که پژو تحت فشار گروه‌های ضد ایرانی و به بهانه تحریم، برخلاف قرارداد فی‌مابین، همکاری‌های دوجانبه را کاملا قطع و ایران را ترک کرد. البته رقیب فرانسوی این شرکت در ایران (رنو) هوشمندانه‌تر عمل کرد و به جای ترک و قطع کامل همکاری با ایران، راهکار کاهش همکاری را برگزید.

خسارت‌های شدید به دلیل تحریم ایران

خروج پژو از ایران با لطمات اقتصادی برای این شرکت فرانسوی همراه بود به‌گونه‌ای که برخی از قطعه‌سازان فرانسوی تحت تاثیر توقف ارسال قطعات به ایران، ورشکست شدند. این موضوع و زیان اقتصادی پژو از ترک بازار ایران موجب شد تا این شرکت از حدود دو سال پیش تلاش‌های رسمی و غیر رسمی خود را برای بازگشت به ایران آغاز کند.

در این شرایط و با نهایی شدن مذاکرات هسته‌ای ایران و 1+5، وزیر امور خارجه فرانسه نیز نتوانسته اشتیاق خود را برای بازگشت و حضور شرکتهای فرانسوی در بازار پس از تحریم ایران پنهان کند. فابیوس در این زمینه اظهار کرده که فرانسه امیدوار است شرکت‌های فرانسوی سهم مناسبی از بازار ایران پس از لغو تحریم‌ها داشته باشند.


البته تنها شرکت‌های فرانسوی از چنین رفتاری متضرر نشدند. پس از تشدید تحریم‌ها علیه ایران و تحریم صنعت خودرو، کارشناسان شرکت پژو بدون توجه به قرارداد این شرکت با ایران خودرو و بدون کوچک‌ترین پایبندی به آن، یک شبه ایران را ترک کردند و به همه سرمایه‌گذاری‌های انجام شده و برنامه‌ریزی صورت گرفته برای تأمین نیاز بازار خودرو ایران پشت پا زدند.

به این ترتیب، در شرایطی که ایران سرمایه‌گذاری بالایی برای برند پژو انجام داده بود، اما بعد از ۲۳ سال همکاری، طی فراخوانی تنها در عرض یک هفته ۳۰ کارشناس شرکت پژو از ایران خارج شدند.

پس از این اقدام، شرکت پژو هیچ پاسخی به تماس‌های ایران خودرو نداد و رابطه پژو و ایران خودرو برای مدتی قطع شد. چنین برخوردی با یک شرکت پس از ۲۳ سال همکاری مشترک، در تاریخ صنعت خودرو جهان بی‌سابقه بود.

برای شرکت پژو مهم نبود که در ایران چه میزان سرمایه‌گذاری برای این شرکت صورت گرفته و پس از خروج از ایران، چه برخوردی با مشتریان محصولات پژو خواهد شد.

به گفته یک مقام آگاه، طبق برآورد‌های اولیه ۵۰۰ میلیون یورو بابت عدم تحقق برنامه تولید سال‌های ۹۰ و ۹۱ زیان به شرکت ایران خودرو وارد شد و این در حالی بود که باید خسارت ناشی از سرمایه‌گذاری‌های معطل مانده را نیز محاسبه کنیم. البته شرکتهای فرانسوی هنوز هیچ صحبتی درباره جبران خسارتهای ایران در این زمینه مطرح نکردند.

خودروسازان فرانسه با توجه به اینکه پایه‌های صنعت خودرو ایران فرانسوی شده‌اند امیدواری زیادی دارند که دوباره نبض صنعت خودرو کشورمان را در دست گیرند. اما با توجه به رفتار فریبکارانه سیاسی و اقتصادی فرانسویها به نظر می رسد که بایستی گام های محتاطانه‌‌تری در این زمینه برداشت و بدون شتاب زدگی و ذوق زدگی سیاسی و اقتصادی با فرانسه غیر قابل اطمینان برخورد کنیم.

واقعیت این است که حضور اقتصادی فرانسه برای کشورمان با مخاطرات و چالش‌های زیادی روبرو بوده است و در عالم اقتصاد نیز نمی‌توان به شریک و سرمایه‌گذار نامطمئن برای پیشرفت اعتماد کرد و همین مساله ضرورت وارد کردن بازیگران اقتصادی مختلف و ایجاد یک بازار رقابتی نه انحصاری برای سرمایه‌گذاران خارجی را ایجاب می‌کند.

 در واقع موضع ایران در قبال برخورد با فرانسه بایستی به صورت نظام تشویقی و تنبیهی باشد. واقعیت این است که اقتصاد اسیب دیده فرانسه بسیار نیازمند ایجاد روابط اقتصادی با ایران است و در این معامله هریک از طرفین که اشتیاق و نیاز بیشتری به معامله نشان دهند بازنده میدان خواهد بود. فرانسه با توجه به اینکه رقبای زیادی برای سرمایه گذاری در ایران وجود دارد در تنگنای شدیدی قرار دارد درحالی که کشورمان می تواند با توجه به تعدد سرمایه گذاران برای ورود به بازار تجاری و صنایع مختلف خود سرمایه گذاران را با ویژگی های مطمئن بودن و مسئولیت پذیری انتخاب کند.

 در این زمینه تنبیه اقتصادی فرانسه و تشنه نگه داشتن این کشور برای ورود به بازار اقتصادی ایران می تواند وسیله خوبی برای برخورد سیاسی با کشور نیز باشد که در مذاکرات هسته‌ای سنگ‌اندازی و کارشکنی های زیادی با توجه به منافعی که با دشمنان ایران داشت، انجام داد. به هر جهت بازگشت به عقب و گروگان قرار دادن صنعت خودرو کشورمان به دست فرانسوی‌ها با توجه به پیشنه تلخی که این کشور در این صنعت دارد کار عقلانی نه در حوزه اقتصاد و نه در حوزه سیاست است و بایستی با تامل و تدبیر بیشتری در این زمینه عمل کرد.


منبع: فردا



زمانبندی انتشار: 5 مرد 1394 - 09:05





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تراز]
[مشاهده در: www.taraznews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 57]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن