واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۴ مرداد ۱۳۹۴ (۱۲:۵۴ب.ظ)
به صلاح نبودن افزايش قيمت لبنيات در صنعت موج - گردهمايي مديران کارخانجات صنايع فرآوردههاي لبني با صدور قطعنامه اي در خصوص وضعيت لبنيات در کشور به کار خود پايان داد.
به گزارش خبرگزاري موج، اين گردهمايي که به منظور بررسي راه حلهاي مناسب براي چالشهاي پيش روي صنايع لبني با تکيه بر اصل ايجاد تعامل حداکثري في مابين ذينفعان (دولت، مصرف کنندگان، دامدارها و صنايع لبني برگزار شد، با صدور قطعنامه اي پايان يافت.
متن کامل اين قطعنامه که به اتفاق آرا تصويب شد، به شرح زير است:
1 – زنجيره کشاورزي (نهادههاي دامي)، دامداري، صنايع تبديلي و فراوري و شبکه حمل و توزيع با توجه به اهميت مصرف شير و لبنيات و نقش آن در سلامت آحاد ملت، بايستي از طرف حاکميت به عنوان کالاي استراتژيک تلقي شده و مشکلات و چالشهاي ايجاد شده فراروي صنعت لبنيات کشور، با توجه به پيشنهادهاي ذيل امکان برون رفت از وضعيت «رکود» بدون دامن زدن به تورم مورد امعان نظر قرار گيرد.
2 – محصولات لبني از گروه يک کالاهاي اساسي و قيمت گذاري دستوري خارج و قوانين حاکم بر بازار عرضه و تقاضا و رقابت آزاد تعيين کننده قيمت گذاري کل زنجيره با رعايت دستور العمل شماره 1/427311 مورخ 89/5/28 قيمت گذاري کالاهاي توليد داخل سازمان حمايت مصرف کنندگان و توليد کنندگان باشد.
دولت در هر مقطعي از زمان که بر طبق قانون اساسي و تبصره 2 ماده 101 قانون برنامه پنجم توسعه، در حمايت از امر سلامت آحاد ملت و مصرف کنندگان براي افزايش سطح مصرف سرانه سالانه شير و لبنيات و جلوگيري از کاهش توليد شير خام لازم و ضروري تشخيص دهد نسبت به کنترل قيمت و پرداخت مابه التفاوت قيمتهاي تعادلي عرضه و تقاضاي بازار و قيمتهاي دستوري هر يک از بخشهاي کل زنجيره اقدام نمايد.
وزارتخانههاي صنعت، معدن و تجارت، جهاد کشاورزي و وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکي مسوول تصميم گيري در اين امر خواهند بود.
3 – صنايع لبني آمادگي خود را جهت مشارکت در تأمين بخشي از منابع مالي مورد نياز امر توسعه فرهنگ سازي مصرف شير با همکاري ساير ذينفعان حاضر در زنجيره؛ به ويژه دامداريها با هماهنگي مسوولان وزارت بهداشت اعلان مينمايد. رشد وافزايش آگاهي مردم به مصرف فزاينده شير و لبنيات به عنوان روش پيشگيري قبل از درمان کمک خواهد نمود.
4 – سازمان دامپزشکي کشور براي اجراي طرح «ارتقاي بهداشتي و کيفي شير خام» و عملي نمودن استاندارد اجباري شير خام در سطح گاوداريهاي کشور برنامه ريزي و اقدام نمايد.
5 – سازمان دامپزشکي کشور و وزارت بهداشت و درمان و نظام صنفي، بر عرضه محصولات لبني سنتي غير صنعتي و غير پاستوريزه نظارت بيشتري به منظور جلوگيري از اشاعه بيماريهاي مشترک انسان و دام بنمايد.
6 – دولت اهتمام جدي به توسعه برنامه شير رايگان مدارس با هدف توسعه فرهنگ مصرف شير از کودکي و همچنين توسعه سلامت و پيشگيري از ابتلا به بيماريهاي متعدد نسل جوان آتي کشور به عمل آورد.
پيگيري درخواست انجمن صنفي صنايع لبني ايران از معاون اول محترم رياست جمهوري و ارجاع آن به معاونت محترم رياست جمهوري و رئيس سازمان مديريت و برنامه ريزي کشور جناب آقاي دکتر نوبخت مورد تقاضاست.
7- اصلاح قانون ماليات بر ارزش افزوده با هدف کاهش قيمت مصرف کننده مدنظر جدي قرار گيرد.
8- مقررات حاکم بر تعرفههاي گمرکي، ماليات بر درآمد، تعرفههاي ترجيحي انرژي جهت کاهش قيمت تمام شده به نفع کل زنجيره شير و لبنيات مورد بازنگري قرار گيرد.
9 – توجه مسوولين محترم دولتي سازمانهاي ذيربط را به کاهش فوق العاده قيمت جهاني شير خام و به تبع آن محصولات لبني در بازارهاي جهاني و کاهش قدرت رقابت پذيري شرکتهاي داخلي در صادرات را جلب مي نماييم.
در خاتمه با قدرداني از بذل توجه معاونت محترم اجرايي رياست جمهوري براي پوشش افزايش 6 درصدي هزينههاي دستمزد و سربار کارخانجات لبني و عليرغم اعتقاد به حق قانوني صنايع لبني براي برخورداري از اعمال آن در بهاي فروش کالاهاي خود، وليکن؛ با توجه به شرايط رکود حاکم بر صنعت و شرايط حاکم بر بازارهاي مصرف جامعه پس از توافق هسته اي و کاهش قدرت خريد خانوار بر اساس گزارش بانک مرکزي، هر گونه افزايش قيمت فرآوردههاي لبني رابه صلاح اهالي صنعت ندانسته؛ زيرا موجبات رشد زيان انباشت شده شرکتهاي توليدي را فراهم خواهد ساخت.
لذا توصيه ميشود کارخانجات لبني در انتظار پيدايش چشم انداز دوران رونق پساتحريم بمانند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 15]