واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: گامی پس از لغو تحریم ها تهران - ایرنا - مسعود پزشکیان نماینده مجلس در ستون یادداشت روز یکشنبه روزنامه آرمان در خصوص اتخاذ سیاستهای لازم در دوران پساتحریم نوشت : گام بعدی با رسیدن به این شرایط، این است که ارتباطات اقتصادی، صنعتی، بانکی، بیمه ای و مسائل مختلفی که برای توسعه کشور لازم است را از نو طراحی کرد. درخصوص سیاست داخلی هم باید به جای اینکه همه تقصیرات را برگردن تحریم های خارجی بیندازیم مقداری به مشکلات داخلی خود بپردازیم.
در این یادداشت می خوانیم : پس از لغو تحریم ها، کشور به دوران 12 یا 13سال پیش بازمی گردد. گام بعدی با رسیدن به این شرایط، این است که ارتباطات اقتصادی، صنعتی، بانکی، بیمه ای و مسائل مختلفی که برای توسعه کشور لازم است را از نو طراحی کرد. درخصوص سیاست داخلی هم باید به جای اینکه همه تقصیرات را برگردن تحریم های خارجی بیندازیم مقداری به مشکلات داخلی خود بپردازیم
. اگر بتوانیم در سیاست داخلی افراد را بر اساس علم، آگاهی، وحدت و شایستگی انتخاب کنیم، نگاه های تند سیاسی را کنار بگذاریم و بر اساس تقوا و ارجحیت علمی و کارشناسی از افراد استفاده کنیم، کشور می تواند بسیاری از مشکلات را با هزینه کمتری پشت سر بگذارد و آنها را رفع کند. اشکالات، اختلافات و سوء مدیریت هایی که در کشور وجود داشته، هزینه هایی بیشتری از تحریم ها در جامعه ایجاد کرده است.
در اینجا ممکن است وعده هایی که دولت به مردم داده است نیز به ذهن برسند، اما اینگونه نیست چراکه حل مسائل سیاسی تنها در دستان دولت نیست. در بحث سیاسی سازمان ها، ارگان ها و تشکل های مختلفی تاثیرگذار هستند. این نهادها می توانند جناح بندی های مختلف را شکل دهند.
به این ترتیب در همه این نهادها و تشکل ها باید نگاهی واحد و وحدت آفرین به وجود آید که بتوان در جامعه با آن نگاه مشترک به جلو حرکت کرد. اگر چنین نگاهی در این مجموعه ها به وجود نیاید و دولت به تنهایی بخواهد کاری انجام دهد، تلاشش نتیجه مدنظرش را نخواهد داشت.
در واقع همه باید دست به دست هم دهند تا کشور به اهداف موردنظر خود دست پیدا کند، نه اینکه تمام بارها به دوش دولت بیفتد. در منشوری که حضرت علی(ع) برای مالک اشتر نوشته اند، مالک اشتر مسئول یا پاسخگو بود. می توان اذعان داشت مالک اشتر مسئول همه امور بود و مانند امروز اینگونه نبود که تنها در یک قسمت خاصی مسئولیت داشته باشد.
امروز مسئولین ما هرکدام در یک بخش مسئولیت دارند و یک نفر باید همه آنها را با همدیگر هماهنگ کند. وقتی این هماهنگی وجود نداشته باشد نوعی پیچیدگی ساختاری در جامعه وجود پیدا می کند. آنچه اهمیت دارد این است که دولت باید در چارچوب برنامه های بالادستی نقشه راهی طراحی کند و سپس برای این راه افرادی را به کار گیرد که بتوانند آن طرح ها را پیاده کنند.
منبع : روزنامه آرمان
اول ** 1647
04/05/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 41]