محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1845213903
ديپلمات ايراني نسبتي با جايزه جنايتكاران ندارد
واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: ديپلمات ايراني نسبتي با جايزه جنايتكاران ندارد
« محمدجواد ظريف نامزد جايزه صلح نوبل ميشود.» اين خبري است كه پس از اعلام نتايج جمعبندي وين در رسانههاي غربي ساخته و پرداخته شد و خيلي زود در ميان رسانههاي تجديدنظرطلبان بازتاب پيدا كرد.
نویسنده : جعفر تكبيري
«محمدجواد ظريف نامزد جايزه صلح نوبل ميشود.» اين خبري است كه پس از اعلام نتايج جمعبندي وين در رسانههاي غربي ساخته و پرداخته شد و خيلي زود در ميان رسانههاي تجديدنظرطلبان بازتاب پيدا كرد. رسانههايي كه پس از اعلام خبر حصول جمعبندي گفتوگوها بر سر پرونده فعاليتهاي صلحآميز هستهاي كشورمان در وين تلاش بسياري كردند تا منافع حزبي و جرياني خود را از اين روند ملي به دست بياورند و اين پروژه معرفي دكتر ظريف به عنوان كانديداي دريافت جايزه صلح نوبل را نيز در همان پازل ادامه دهند.
مرور اسامي كه تاكنون اين جايزه را دريافت كردهاند، نشان ميدهد كه اكثر آنان در جوامع خود مسئول تئوريزه كردن استانداردهاي غربي بودهاند و حتي در مواردي اين جوايز به افرادي تعلق گرفته كه نقش بسيار مهمي در جنايات جنگي داشتهاند. از اين رو بايد گفت كه تلاش براي معرفي دكتر ظريف به عنوان كانديداي دريافت جايزه صلح نوبل، نه تنها خدمتي به وي محسوب نميشود بلكه با قرار دادن ايشان در رديف چنين افرادي، توهيني آشكار به ايشان شده است.
جايزه صلح نوبل چيست؟
پيش از معرفي برخي چهرههاي سؤالبرانگيزي كه تاكنون اين جايزه را دريافت كردهاند، به معرفي اين جايزه و اهداف اعطاي آن خواهيم پرداخت؛ جايزهاي كه همواره جزو بحث برانگيزترين جوايز دنيا بوده است.
جايزه صلح نوبل يكي از پنج جايزه نوبل است كه آلفرد نوبل ابداع كرد. بر اساس وصيتي كه نوبل كرده بود، اين جايزه براي مشاركتهاي برجسته در شيمي، فيزيك، ادبيات، صلح و فيزيولوژي يا پزشكي به افراد تعلق ميگيرد و همانطور كه در وصيتنامه نوبل نوشته شده جايزه صلح ميبايست توسط كميته نروژي نوبل اداره و توسط كميتهاي از پنج نفر به انتخاب پارلمان نروژ اعطا شود. بنابراين بر اساس تعاريف موجود، كميته نروژي نوبل هر ساله جايزه صلح نوبل را به شخصي كه بيشترين يا بهترين كار را براي دوستي بين ملتها، به وسيله لغو يا كاهش ارتش و برگزاري و ترويج كنگره صلح انجام داده، اهدا ميكند.
اما چرا اين جايزه همواره جزو بحث برانگيزترين، جوايز دنيا بوده است؟
پاسخ به اين سؤال را بايد در افرادي كه تاكنون موفق به دريافت اين جايزه شدهاند جستوجو كرد. افرادي كه از سال 1901 كه اين جايزه ابداع شد تا سال 1959 همگي از اهالي كشورهاي اروپايي و امريكايي بودهاند و پس از اين سال كه جايزه به افراد غيرغربي اعطا شد نيز تمام برندگان آن كساني بودند كه از نظر فكري وابستگي شديدي به دنياي غرب داشتند. گفتن اين نكته نيز بد نيست كه اتباع امريكا و انگليس جزو بيشترين مليتهايي بودند كه اين جايزه را از آن خود كردهاند.
نكته جالب در خصوص جايزه صلح نوبل نيز آنجاست كه مهاتما گاندي رهبر سياسي و معنوي هند كه نقش ويژهاي در رهايي اين كشور از استبداد انگليس داشت، با وجود پنج بار نامزدشدن براي دريافت اين جايزه، هرگز جايزهاي را دريافت نكرد. پس از ترور او در سال ۱۹۴۸، كميته در نظر گرفت كه جايزه را پس از مرگش به او اهدا كند، اما در ادامه تغيير نظر داد و با توضيح نبود هيچ فرد زنده شايستهاي براي دريافت اين جايزه، از دادنش در آن سال اجتناب كرد.
نگاهي به چهرههاي دريافتكننده جايزه صلح نوبل
تا سال ۲۰۱۴، جايزه صلح نوبل به ۱۰۳ نفر و ۲۲ سازمان تعلق گرفته است. در ميان اين 103 تن چهرههاي جالبي قرار دارند كه نه تنها هيچ فعاليتي براي توسعه صلح در دنيا نداشتهاند، بلكه اقدامات آنها در دامن زدن به آتش جنگ، امكان تحت تعقيب قرار دادن آنها توسط مجامع بينالمللي را محتمل ميسازد.
يكي از اين چهرهها جرج كاتلد مارشال از رهبران نظامي امريكا بين دو جنگ بزرگ جهاني بود. او در پستهاي فرمانده ستاد ارتش، وزير خارجه و وزير دفاع امريكا خدمت كرد. به خاطر مديريت قدرتمند او در جنگ مقابل نيروهاي متحدين كه منجر به پيروزي متفقين در جنگ دوم جهاني شد، چرچيل او را «طراح پيروزي» ناميد. در طول جنگ جهاني دوم، او هم به عنوان فرمانده جنگي و هم مشاور مستقيم روزولت خدمت ميكرد. وي در سال 1953 برنده جايزه صلح نوبل شد.
از چهرههاي ديگر امريكايي كه برنده جايزه صلح نوبل در سال 1973 شده، هنري كيسينجر است. وي يكي از ديپلماتهاي معروف امريكايي و مشاور اسبق امنيت ملي ايالات متحده امريكا بود كه اصليتي يهودي داشت. كيسينجر در دوره ريچارد نيكسون به عنوان وزير امور خارجه امريكا مشغول به كار شد و پس از پايان دوره نيكسون به خاطر رسوايي واترگيت در همان سمت با جرالد فورد به همكاري ادامه داد. وي در سال ۱۹۷۳ به خاطر تلاشهايش براي نجات امريكا از منجلاب جنگ ويتنام، جايزه صلح نوبل گرفت.
از ديگر چهرههاي جنجالي كه در سال 1975 برنده جايزه صلح نوبل شده، آندره ساخاروف است. فردي كه به پدر بمب هستهاي شوروي مشهور بود و به دليل جاسوسي براي امريكا توسط سرويس جاسوسي شوروي بازداشت و به تبعيد فرستاده شد. امريكا سپس براي قدرداني از خدمات وي در دوران جنگ سرد، باعث اعطاي جايزه صلح نوبل به وي شد.
چهره جنجالي ديگري كه برنده جايزه صلح نوبل شده، انور سادات رئيسجمهور سابق مصر بود. وي به دليل به رسميت شناختن رژيم صهيونيستي موفق به دريافت جايزه صلح نوبل شد.
اين جايزه در ۱۹۷۸ به «مناخم بگين» نيز تعلق گرفته بود و نبايد از ياد برد كه وي اولين نخستوزير رژيم اشغالگر اسرائيل بود كه قبل از تأسيس آن در دهه ۴۰ ميلادي فرماندهي سازمان نظامي «ايرگون» را به عهده داشت؛ سازماني كه حتي اداره قيموميت بريتانيا بر فلسطين آن را سازمان تروريستي ميدانست.
ميخائيل گورباچف كه از وي به عنوان يكي از عوامل ضعف و فروپاشي شوروي ياد ميكنند هم از ديگر برندگان جايزه صلح نوبل است. وي يك سال پيش از فروپاشي شوروي به عنوان رهبر اين كشور برنده اين جايزه شد.
اما شايد عجيبترين افرادي كه جايزه صلح نوبل دريافت كردهاند، شيمون پرز و اسحاق رابين رئيس دولت و نخست وزير رژيم اشغالگر قدس باشند؛ دو فردي كه در كشتار مردم فلسطين و سركوب قيام انتفاضه آنان نقش فراواني داشتند.
شيرين عبادي نيز يك ايراني سابق است كه در سال 2003 جايزه صلح نوبل را از آن خود كرد؛ فردي كه در ادامه مشخص شد يكي از اركانهاي اصلي ايجاد فشارهاي حقوق بشري به جمهوري اسلامي از سوي دولتهاي غربي است و امروز به عنوان يكي از اپوزيسيونهاي جمهوري اسلامي، تلاش زيادي براي انزواي كشورمان در موضوعات حقوق بشري ميكند.
اما يكي از جنجاليترين برندگان جايزه صلح نوبل، باراك اوباما است. درسال ۲۰۰۹، كميته نروژي صلح نوبل، بار ديگر دريك انتخاب به شدت پرسش برانگيز، باراك اوباما رئيسجمهور امريكا را به علت آنچه «تلاش فوقالعاده براي تقويت ديپلماسي بينالمللي و ترغيب به همكاري ميان مردم» ميخواند، برنده جايزه 4/1 ميليون دلاري صلح نوبل اعلام كرد. اين درحالي است كه او تنها چندماه قبل به عنوان رئيسجمهور وارد كاخ سفيد شده و پيش از آن هيچ عملكرد شاخص يا حتي معمولي مورد نظر نوبل در كارنامه او ديده نميشود.
ظريف همتراز آنان نيست
اما به اين اسامي بايد نامهايي همچون آنگ سان سو چي، ياسر عرفات و توكل كرمان يمني را نيز اضافه كرد كه اگرچه روزگاري برنده جايزه صلح نوبل شدند، اما هركدام در برابر جناياتي كه در كشور و محل زندگيشان به وقوع پيوست، سكوت كردند و از اين طريق با عاملان اين جنايات همراه شدند.
از اين رو رسانههاي مختلف اگر به راستي دوستدار ديپلمات غيور كشورمان هستند، نبايد با دامن زدن به شايعات در خصوص اعطاي جايزه صلح نوبل به وي، او را همتراز چهرههايي كنند كه بسياريشان يا همراه جنايات غربيها بودند يا استانداردهاي غربيها را در سرزمينشان پياده و تئوريزه كردند. موضوعاتي كه به هيچ عنوان نسبتي با دكتر ظريف ندارد.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۰۳ مرداد ۱۳۹۴ - ۲۱:۲۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 155]
صفحات پیشنهادی
ترکان : دیپلمات های ایرانی به شایستگی از حقوق ایران دفاع کردند
ترکان دیپلمات های ایرانی به شایستگی از حقوق ایران دفاع کردند اردبیل - ایرنا - مشاور رییس جمهوری گفت دیپلمات های ما شایستگی ایران را در حوزه های مختلف از جمله فرهنگ دیپلماسی و فناوری به صورت چشمگیر به نمایش گذاشتند و به خوبی از حقوق هسته ای ایران و خطوط قرمز ترسیمی رهبر معظمجایزه برترین دانشمند جوان در استونی به یک ایرانی تعلق گرفت
چهارشنبه ۲۴ تیر ۱۳۹۴ - ۱۳ ۰۰ پژوهشگر جوان ایرانی در زمینه علوم ژنتیک موفق به دریافت جایزه برترین دانشمند جوان از دانشگاه تارتو شد به گزارش سرویس علمی ایسنا دکتر لیلی میلانی به عنوان پژوهشگر برتر دانشگاه تارتو جایزه خود را از دست رئیس جمهور کشور استونی دریافت کرده است وی فوق لیاعطای جایزه بنیاد علمی یونگ به دانشمند جوان ایرانی
اعطای جایزه بنیاد علمی یونگ به دانشمند جوان ایرانیتاریخ انتشار چهارشنبه ۲۴ تير ۱۳۹۴ ساعت ۱۳ ۵۱ پژوهشگر برجسته ایرانی و معاون مرکز تحقیقاتی جامع سرطان خون آخن آلمان به دلیل تحقیقات بر روی سرطان خون از سوی بنیاد علمی – تحقیقاتی یونگ در هامبورگ بعنوان برنده جایزه علمی سال ۲۰اعطای جایزه بنیاد علمی تحقیقاتی آلمان به پژوهشگر برجسته ایرانی
به دلیل تحقیقات در زمینه سرطان خون اعطای جایزه بنیاد علمی تحقیقاتی آلمان به پژوهشگر برجسته ایرانی شناسهٔ خبر 2859656 - چهارشنبه ۲۴ تیر ۱۳۹۴ - ۱۱ ۳۷ دانش و فناوری > علم و دانش دکتر بهزاد خارابی ماسوله پژوهشگر برجسته ایرانی به دلیل تحقیقات بر روی سرطان خون از سوی یک بنیاد علمیدیپلمات های تاریخ ساز ایرانی بامداد چهارشنبه به تهران بازمی گردند
دیپلمات های تاریخ ساز ایرانی بامداد چهارشنبه به تهران بازمی گردند تیم مذاکره کننده ایرانی در پایان مذاکرات طولانی ١٨ روزه و رسیدن به بیانیه مشترک به تهران برمی گردند به گزارش نامه نیوز تيم مذاكره كننده هسته اي ايران كه پس از ٢٣ ماه مذاكرات فشرده توانست به توافقي مهم و تاریخیتحلیل متفاوت یک بازیگر از بازی دیپلماتهای ایرانی
تحلیل متفاوت یک بازیگر از بازی دیپلماتهای ایرانی فرهنگ > تئاتر - رضا بهبودی بازیگر تئاتر سینما و تلویزیون در روزنامه اعتماد نوشت مفهومي در تحليل درام وجود دارد كه به «كنش سراسري » معروف است اينكه يك متن دراماتيك در نهايت ميخواهد با مخاطبانش چه كجایزه 210 هزار یورویی یک بنیاد علمی آلمانی به پژوهشگر ایرانی
جایزه 210 هزار یورویی یک بنیاد علمی آلمانی به پژوهشگر ایرانی دانش > پزشکی - دکتر بهزاد خارابی ماسوله جایزه 210 هزار یورویی یک بنیاد علمی آلمانی به نام ارنست یونگ را به دلیل تحقیقاتش بر روی سرطان خون از آن خود کرد جایزه 210 هزار یورویی یک بنیاد علمی آلمانی به پژوهشگرجایزه ۲۱۰ هزار یورویی یک بنیاد علمی آلمانی به پژوهشگر ایرانی+عکس
جایزه ۲۱۰ هزار یورویی یک بنیاد علمی آلمانی به پژوهشگر ایرانی عکس دکتر بهزاد خارابی ماسوله جایزه ۲۱۰ هزار یورویی یک بنیاد علمی آلمانی به نام ارنست یونگ را به دلیل تحقیقاتش بر روی سرطان خون از آن خود کرد آفتاب دکتر بهزاد خارابی ماسوله ۳۴ ساله استاد یار پزشکی در کلینک سرطان شناسیزن ایرانی برنده جایزه راجر تیلور بریتانیا شد
زن ایرانی برنده جایزه راجر تیلور بریتانیا شد دکتر ماندانا امیری عضو هیات علمی گروه شیمی دانشگاه محقق اردبیلی موفق به دریافت جایزه باارزش یادبود راجر تیلور شد روزنامه خراسان دکتر ماندانا امیری عضو هیات علمی گروه شیمی دانشگاه محقق اردبیلی موفق به دریافت جایزه باارزش یادبود راجر تجایزه سال ۲۰۱۵ ایکوموس به یک ایرانی تعلق گرفت
جایزه سال ۲۰۱۵ ایکوموس به یک ایرانی تعلق گرفت شناسهٔ خبر 2862665 - سهشنبه ۳۰ تیر ۱۳۹۴ - ۱۰ ۵۲ فرهنگ > میراث فرهنگی و گردشگری شرکت کننده ایرانی به عنوان یکی از هشت برنده جهانی صندوق ایکوموس انتخاب و جایزه ای به وی تعلق گرفت به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی سازمانجايزه سال 2015 ايکوموس به يک ايراني تعلق گرفت
۳۰ تير ۱۳۹۴ ۹ ۳۶ق ظ جايزه سال 2015 ايکوموس به يک ايراني تعلق گرفت موج- شرکت کننده ايراني به عنوان يکي از هشت برنده جهاني صندوق ايکوموس انتخاب و جايزه اي به وي تعلق گرفت به گزارش خبرگزاري موج لادن جعفري تهراني مدير کل دفتر امور بين الملل با اعلام اين خبر افزود براي نخستين باجوان ایرانی برنده جایزه برترین دانشمند استونی
لیلی میلانی پژوهشگر برتر دانشگاه تارتو جوان ایرانی برنده جایزه برترین دانشمند استونی لیلی میلانی محقق جوان علوم ژنتیک دانشگاه تارتو جایزه برترین دانشمند جوان استونی را از رئیس جمهور این کشور دریافت کرد به گزارش سرویس علمی جام نیوز به نقل از مهر دکتر لیلی میلانی پژوهشگر برترمذاکرات هوشمندانه دیپلماتهای ایرانی موجب تضمین امنیتی برای کشورمان شد
معین آبادی در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان مذاکرات هوشمندانه دیپلماتهای ایرانی موجب تضمین امنیتی برای کشورمان شد یک کارشناس سیاست خارجی گفت تیم مذاکره کننده ایران با دیپلماسی قوی توانست حق مسلم هستهای مان را به دنیا ثابت کند حسین معین آبادی در گفتگو با خبرنگار سیاز اهدای یک جایزه به فیلمی ایرانی تا نمایشنامهخوانی برای سمندریان
شنبه ۲۰ تیر ۱۳۹۴ - ۱۹ ۰۷ برگزاری نمایشنامهخوانی به مناسبت سالگرد درگذشت حمید سمندریان برگزیده شدن فیلم ماجرای یک شب طولانی به عنوان بهترین فیلم و جایزه منتخب تماشاگران از جشنواره یوتا آمریکا انتخاب اولیهی مقاله برای دومین همایش ملی انیمیشن ایران و فراخوان بخش مسابقه طرحاهدای یک جایزه به فیلمی ایرانی
اهدای یک جایزه به فیلمی ایرانی برگزاری نمایشنامهخوانی به مناسبت سالگرد درگذشت حمید سمندریان برگزیده شدن فیلم ماجرای یک شب طولانی به عنوان بهترین فیلم و جایزه منتخب تماشاگران از جشنواره یوتا آمریکا انتخاب اولیهی مقاله برای دومین همایش ملی انیمیشن ایران و فراخوان بخش مسابدیپلمات ایرانی: تا دوشنبه توافق نشود، برمیگردیم
دیپلمات ایرانی تا دوشنبه توافق نشود برمیگردیم مذاکرات هستهای در حالی تا روز دوشنبه تمدید شده است که یک دیپلمات ایرانی از ترک وین از سوی نمایندگان ایران پس از روز دوشنبه در صورت نرسیدن به توافق خبر داد به گزارش آنا به نقل از پایگاه خبری المانیتور این دیپلمات ایرانی تاکید کردچه کسی نظر اوباما را برگرداند؟/دیپلمات ضدایرانی عامل حبس دود سفید
گزارش مهر از وین چه کسی نظر اوباما را برگرداند دیپلمات ضدایرانی عامل حبس دود سفید شناسهٔ خبر 2855650 - جمعه ۱۹ تیر ۱۳۹۴ - ۲۰ ۵۷ بین الملل > ایران در جهان از همان ابتدا میان جان کری وزیر امور خارجه و سوزان رایس مشاور امنیت ملی اوباما بر سر موضوع حساس رفع تحریم های ایران در-
گوناگون
پربازدیدترینها