واضح آرشیو وب فارسی:ورزش سه: جلالی: سرخابی ها در حال ذوب شدن هستند
رئیس مرکز پژوهش مجلس شورای اسلامی گفت: استقلال و پرسپولیس در حالت برزخی و در حال ذوب شدن هستند و نمیتوان دست روی دست گذاشت.
به گزارش "ورزش سه" و به نقل از فارس، کاظم جلالی بعد از برگزاری دومین جلسه هماندیشی بررسی خصوصیسازی باشگاه استقلال و پرسپولیس در مرکز پژوهش مجلس شورای اسلامی گفت: فوتبال و ورزش امروز تبدیل به یک منبع درآمد شده که نه تنها میتواند برای خود درآمدزایی کند بلکه برای سهامداران و صاحبان خود هم سوددهی میکند. به همین خاطر ما هم فکر میکنیم که باید گام بلندتری در راستای اداره ورزش برداریم.
وی افزود: امروز جلسه مهمی داشتیم و افرادی در این جلسه حاضر بودند که تاریخ ورزش هستند و آگاهیهای زیادی دارند. یکی از دغدغههای آنها این بود که مسئولان کمتر درد دل آنها را میشنوند. من از وزیر ورزش هم درخواست کردم امروز در جلسه حاضر شود ولی او اعلام کرد درگیر کار دیگری است. البته جلسه ما حدود 4 ساعت به طول انجامید که وزیر میتوانست به قدر بضاعت در بخشی از آن شرکت کند.
رئیس پژوهش مجلس در ادامه تاکید کرد: ما امروز برای آسیبشناسی وضعیت این دو باشگاه کنار هم جمع شدهایم. استقلال و پرسپولیس دو برند مهم در کشور هستند. وضعیت این دو باشگاه در حال حاضر مناسب نیست. از یک سو میگوییم آنها باید خصوصی شوند و بودجهای را برایشان در نظر نمیگیریم و از طرف دیگر این دو باشگاه خصوصی نشدند. در این میان آ»ها ضرر میکنند و باید فکری برایشان کرد.
جلالی در ادامه تصریح کرد: یکی از بحثهای امروز این بود که چرا در شرایطی که این دو باشگاه مشتری داشتند آنها را خصوصی نکردیم. در این مورد رئیس خصوصیسازی در جلسه اولمان توضیحاتی ارائه کرد که حول همان محور اهلیت بود. اگر الان شرایط خصوصیسازی نیست باید برنامهای در نظر بگیریم تا این دو باشگاه آسیب نبینند. این حرف کاملا منطقی است. از سوی دیگر مدیریت فوتبال با مشکلاتی روبرو است. یک باشگاه ورزشگاه ندارد و نمیتواند پولی را برای ادامه حیات خود تولید کند. آنها به موضوع حق پخش اشاره میکردند که تفاهمی با عزتالله ضرغامی انجام دادند که باید دید نظر سرافراز در مورد آن چیست. اگر هر باشگاه ورزشگاه داشته باشد میتواند از طریق آن منبع تولید درآمد کند. یکی دیگر از شیوههای درآمدزایی تبلیغات دور زمین است.
وی افزود: اگر بخشی از این مشکلات را حل کنیم باشگاهها میتوانند در کوتاه مدت کارشان را پیش ببرند. بحث تبلیغات دور زمین و حق پخش میتواند باعث شود که باشگاهها کارشان را ادامه دهند. ما پس از این جلسه گزارشی را تهیه میکنیم و اگر رئیس مجلس موافقت کرد جلسهای را با همین حاضران در حضور رئیس مجلس برگزار میکنیم. انشالله دولت محترم هم گام مثبتی در این رابطه بردارد تا تکلیف پرسپولیس و استقلال مشخص شود.
رئیس پژوهش مجلس در ادامه خاطرنشان کرد: برخی از حاضران در جلسه اعتقاد داشتند اگر باشگاهها خصوصی شوند و برنامه خوبی در نظر نگیریم آنها دچار مشکل خواهند شد. انشالله کارشناسان این مسئله را تجزیه و تحلیل میکنند تا به جمعبندی خوبی برسیم.
وی در رابطه با مطرح شدن بحث استیضاح وزیر ورزش و جوانان گفت: این مسئله را بنده هم رسانهها شنیدم و نمیدانم چقدر جدی است. امیدوارم مسئولان با جدیت کارشان را انجام دهند. از یک سو استیضاح هم چندان کارگشا نیست و در سال آخر مجلس حتی یک وزیر هم کنار برود این مسئله تبعات خودش را دارد. البته این حق نمایندگان است در مورد مسائل مختلف بررسیهای لازم را انجام دهند. نمیدانم این مورد در چه مرحلهای است.
جلالی در مورد نامه علی میرزایی مدیر سابق پرسپولیس که به او اعلام کرده باشگاه پرسپولیس خصوصی است گفت: این نامه را قبل از برگزاری جلسه دیدم و موفق نشدم آن را بخوانم. البته کم و بیش صحبت هایی در این مورد در رسانهها شنیده بودم که او اعلام کرده این باشگاه خصوصی بوده و نیازی به خصوصی شدن ندارد. برخی از نفرات حاضر در جلسه هم همین نظر را داشتند و البته اعتقاد داشتم منافع این باشگاه عمومی است. به دلیل اینکه نامه را نخواندم نمیتوانم اظهارنظری در این مورد داشته باشم.
وی در مورد اینکه آیا ممکن است با توجه به این نامه پرسپولیس نیازی به خصوصی شدن نداشته باشد این مسئله را نمیتوان قضاوت کرد. باید ابتدا نامه را بررسی کنیم. البته بهترین تصمیمگیرنده در این موضوع مراجع قضایی هستند که صحبت آنها فصلالخطاب است. میتوانند با مراجعه به مراجع قضایی این مسئله را بررسی کنند.
رئیس مرکز پژوهش مجلس در ادامه تصریح کرد: باید این جلسات استمرار داشته باشد. برگزاری این جلسه را مفید یافتیم. وقتی خصوصیسازی استقلال و پرسپولیس را آغاز کردیم حفرهای باز شد که به این نتیجه رسیدیم این ماجرا سر دراز دارد و باید بررسیهای خیلی زیادی صورت گیرد.
جلالی در مورد اینکه آیا فکر نمیکنند کمی دیر به این مسئله ورود کردند، گفت: این مسئله در زمان یک دولت تصویب شده و به تایید مجلس هم رسیده است. باید دید که براساس چه اسناد و پژوهشی این تصمیم را گرفتند که من آن را قوی نیافتم. باید کار جدیتری صورت بگیرد. بحث خصوصیسازی استقلال و پرسپولیس مثل بانک و کارخانه نیست چراکه این دو باشگاه ابعاد گستردهای دارند و یک برند تاثیرگذار هستند که به وسیله آن اوقات فراغت جوانان تامین میشود. باید در مورد مسائل مالی تصمیمات بهتری گرفته شود تا این دو باشگاه شرایط بهتری پیدا کنند.
وی در مورد اینکه برخی به ورود مجلس در بحث فساد در فوتبال اعتراض دارند و آن را بیربط به انتخابات نمیدانند، اظهار داشت: دوستان کمیسیون اصل نود. دوستان کمیسیون اصل نود به این مسئله ورود کردند. نماینده مجلس حق تحقیق و تفحص دارد. حال باید دید این موضوع تا حدی جدی است. آیا پرداختن به آن به اندازه ورزش هست یا نه که این مسئله جای تامل دارد.
جلالی در رابطه با اینکه آیا فکر میکند خصوصیسازی استقلال و پرسپولیس انجام میشود، گفت: اکنون نمیتوان در این مورد نظر شخصی داد. برای خصوصیسازی بحث قانون را داریم و هیچ کدام از ما حق جلوگیری از اجرای قانون را نداریم اما میتوانیم در قانون مشکلی وجود داشته باشد آن را رفع کنیم. اگر ابعاد خصوصیسازی در قانون دیده نشده باشد باید آن را رفع کنیم. نکته مهم اینجا است که دست روی دست گذاشتن جهت ذوب این دو باشگاه درست نیست. دولت باید در این رابطه تصمیمهای جدی بگیرد چراکه استقلال و پرسپولیس در حالت برزخی هستند. اگر قابلیت خصوصیسازی این دو باشگاه از سوی دولت دیده نمیشود بهتر است آن را به مجلس بگویم تا مجلس تصمیم دیگری بگیرد.
14:52 1394/05/03
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ورزش سه]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 11]