تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 30 بهمن 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):خود را از تمامى مردم با بسم اللّه‏ الرحمن الرحيم و قل هو اللّه‏ احد حفظ كن. آن را...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

بانک کتاب

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

ایونا

تعمیرگاه هیوندای

اوزمپیک چیست

قیمت ورق سیاه

چاپ جزوه ارزان قیمت

کشتی تفریحی کیش

تور نوروز خارجی

خرید اسکرابر صنعتی

طراحی سایت فروشگاهی فروشگاه آنلاین راه‌اندازی کسب‌وکار آنلاین طراحی فروشگاه اینترنتی وب‌سایت

کاشت ابرو با خواب طبیعی

هدایای تبلیغاتی

زومکشت

فرش آشپزخانه

خرید عسل

قرص بلک اسلیم پلاس

کاشت تخصصی ابرو در مشهد

صندوق سهامی

تزریق ژل

خرید زعفران مرغوب

تحصیل آنلاین آمریکا

سوالات آیین نامه

سمپاشی سوسک فاضلاب

مبل کلاسیک

بهترین دکتر پروتز سینه در تهران

صندلی گیمینگ

کفش ایمنی و کار

دفترچه تبلیغاتی

خرید سی پی

قالیشویی کرج

سررسید 1404

تقویم رومیزی 1404

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1860636319




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

به رسیمت شناخته شدن حقوق هسته ایران، دستاورد بزرگ توافق با غرب


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: سفیر سابق پاکستان در سازمان ملل به رسیمت شناخته شدن حقوق هسته ایران، دستاورد بزرگ توافق با غرب اسلام آباد - ایرنا - سفیر و نماینده پیشین پاکستان در سازمان ملل معتقد است توافق هسته ای اخیر میان قدرت های بزرگ و ایران، دست کم سه دستاورد بزرگ برای ایران داشته که به رسمیت شناخته شدن حقوق هسته ای ایران از مهم ترین آنها است.


منیر اکرم در مقاله که در روزنامه انگلیسی زبان داون منتشر شده، نوشته است: توافق هسته ایران و گروه 1+5، این کشور در این توافق، به سه هدف بزرگ و عمده خود دست یافته است هرچند که در مقابل امتیازاتی نیز واگذار کرده است.
برساس این مقاله، اولین دستاورد ایران، به رسمیت شناخته شدن حقوق هسته ای ایران و برخورداری از حق غنی سازی است.
دستاورد دوم، لغو فوری تمام تحریم های مالی، تجاری و اقتصادی علیه ایران است که باعث می شود این کشور به میلیاردها دلار از دارایی های بلوکه شده خود دست پیدا کند ضمن اینکه باعث می شود صادرات نفت ایران روزانه به بیش از یک میلیون بشکه افزایش یابد. همچنین ایران قادر خواهد بود تا آزادانه با دیگر کشورها همکاری های تجاری و اقتصادی انجام دهد و البته فرصت های فراوانی برای ورود فناوری های مختلف و سرمایه های خارجی به ایران به ویژه در بخش نفت و گاز مهیا می شود.
بر اساس مقاله این دیپلمات پاکستانی، سومین دستاورد بزرگ توافق هسته ای برای ایران، بازگشتن وضعیت ایران به عنوان یک کشور عادی و آزاد برای دنبال کردن منافع ملی خود است و اگر چه ممکن است در روابط ایران با برخی قدرت ها همچنان فاصله های وجود داشته باشد اما احترام متقابل حفظ خواهد شد.
نویسنده معتقد است: همه قدرت های جهان ترویج همکاری با ایران را برای خود درارای منافع بزرگ اقتصادی می دانند و معتقدند همکاری ایران، می تواند موجب تقویت ثبات در خاورمیانه شود.
در ادامه این مقاله آمده است: بدیهی است که توافق هسته ای امتیازی بزرگ برای برای اوباما در جهت افزایش مقبولیت او در کشورش محسوب می شود و انتظار می رود وی با قدرت از این توافق در مقابل مخالفان و منتقدان داخلی دفاع کند. رییس جمهوری آمریکا به درستی معتقد است که توافق دیپلماتیک، بهترین گزینه و شاید تنها گزینه برای آمریکا و متحدانش برای رفع مشکلات خود با ایران محسوب می شود زیرا متوسل شدن به زور، می تواند وضعیت فاجعه باری را برای تمام منطقه و امنیت جهانی رقم می زند.
منیر اکرم معتقد است: اوباما همچنین به دنبال این است تا از طریق توافق هسته ای، راه همکاری با ایران را برای کمک به حل مسایل منطقه ای از جمله اقدام مشترک علیه تروریست های داعش، یافتن راه حل سیاسی برای سوریه، کمک به ثبات افغانستان و یمن و یافتن راه هایی برای کمک به کاهش تنش ها میان فلسطین و رژیم صهیونیستی هموار می کند.
اجرای این توافق برد-برد ممکن است از سوی کنگره آمریکا با خطر مخالفت آنان مواجه شود. جمهوری خواهان تندروی آمریکا که تحت حمایت رژیم صهیونیستی هستند نه فقط خواستار محدود کردن فعالیت های هسته ای ایران هستند بلکه می خواهند قابلیت هسته ای تهران بطور کامل از بین برود. اما باراک اوباما رییس جمهوری آمریکا تندروهای کنگره را به وتو کردن هرگونه اقدام آنان علیه اجرای توافق هسته ای با ایران تهدید کرده است. به هر حال به نظر نمی رسد که جمهوری خواهان کنگره آمریکا بتوانند در برابر حق وتو اوباما رای اکثریت کنگره (دو سوم) را بدست آورند.
مخالفت نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی با توافق هسته ای ایران در واقع جزو خصوصیات ذاتی او است اما اکنون این مخالفت تبدیل به یک طنز و یا موضوعی بدبینانه نسبت به وی شده است. نکته اصلی این است که عادی شدن تعاملات آمریکا و ایران، میزان اتکای واشنگتن به تل آویو، متحد خاورمیانه ای خود را در آینده کاهش می دهد و حتی ممکن است آمریکا به حمایت از ایده خاورمیانه عاری از تسلیحات هسته ای روی آورد.
نویسنده در ادامه با اشاره به نگرانی های اعراب از توافق ایران و غرب هم نوشته است: دولت اوباما تلاش می کند تا اعتماد رژیم صهیونیستی و متحدان خود در شورای همکاری خلیج فارس را نسبت به این جلب کند که خطری از سوی توافق هسته ای با ایران آنان را تهدید نمی کند..
سفیر سابق پاکستان در سازمان ملل درباره آثار توافق هسته ای ایران برای کشور متبوع خود هم نوشته است: توافق هسته ای ایران آثار مثبت فراوان و البته برخی نکات منفی برای پاکستان دارد که نکات مثبت آن به مراتب بیشتر است. طرح خط لوله انتقال گاز ایران به پاکستان اکنون می تواند به واقعیت تبدیل شود، شرکت های پاکستانی قادر خواهند بود تا به طور آزاد همکاری های دوجانبه جدید را با ایران در بخش های تجارتی، واردات مواد نفتی، صادرات برنج و مواد غذایی آغاز کنند.
توافق هسته ای ایران همچنین همکاری تهران و اسلام آباد را در راستای برقراری ثبات در افغانستان نزدیک می کند.
در این مقاله به احتمال افزایش روابط ایران و هند بعد از توافق هسته ای، به عنوان یک نکته منفی برای پاکستان اشاره شده و آمده است: اما گسترش روابط ایران و هند ، چندان برای پاکستان خوشایند نیست. ایران و هند به دنبال احداث مسیری از طریق بندر چابهار هستند که به آسیای مرکزی وصل می شود و این اقدام احتمالا حرکتی در مقابل طرح احداث راهروی اقتصادی مشترک چین و پاکستان است.
از طرفی ، پاکستان روابطی عمیق با کشورهای حوزه خلیج فارس دارد و بنا براین ضروری است که اسلام آباد با دقت روابط خود با تهران و ریاض را مدیریت کند به این نکته توجه داشته باشد که در شرایط امروزی ایران از اقتدار بیشتری نسبت به گذشته در منطقه برخوردار خواهد ضمن اینکه عربستان در وضعیت اضطراب قرار دارد.
در این مقاله آمده است: ظهور ایرانی جدید و خارج از فضای تحریم و فشار، فرصتی را برای ایجاد یک ساختار امنیت منطقه ای فراهم می کند که می تواند نتیجه آن همگرایی میان اعضای شورای همکاری خلیج فارس با اعضای سازمان های سابق "سنتو" , "آر. سی. دی" که امروز به عنوان سازمان "اکو" گسترش یافته است، باشد.
نماینده پیشین پاکستان در سازمان ملل متعقد است: ایجاد چنین جایگاهی، برای بدست آوردن اهداف مشترک و پرداختن به حل اختلافات مفید است و می تواند ساختاری برای همکاری های منطقه ای و همکاری با قدرت های جهان را باهدف تقویت امنیت و ثبات منطقه ای فراهم سازد.
آساق*274*1723*



03/05/1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 86]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن