تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 18 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):مؤمن به ميل و رغبت خانواده اش غذا مى خورد ولى منافق ميل و رغبت خود را به خانواده ا...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1839260737




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

چه کسانی می خواهند از «روحانی» عبور کنند؟/ مخالفان دولت را بشناسید


واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: چه کسانی می خواهند از «روحانی» عبور کنند؟/ مخالفان دولت را بشناسید
دولت یازدهم در آستانه دوساله شدن است و مخالفان آن در نوسان نسبت به شرایط روز کشور، هر روز نقدی را نسبت به عملکرد دولت وی مطرح می کنند؛ البته حمایت رهبری انقلاب از دولت تدبیر و امید مهمترین سرمایه این دولت برای پاسخگویی به انتقادات بوده است.
آفتاب : مریم محمدپور: دولت البته در برابر انتقادات سکوت نکرده و حتی رئیس جمهور گاه به تندی به مخالفان پاسخ داده است. با این وجود منتقدان همچنان در حوزه‌هایی که دولت تمرکز بیشتری بر آن داشته، بر طبل انحراف و ناکارآمدی می کوبند.

من روحانی هستم

برخی مخالفان روحانی انتقاداتشان فراتر از عملکرد دولت اوست، آنها به کلی با شخص روحانی مشکل دارند، او را یک پراگماتیست می دانند که حتی حاضر است با مک فارلین وارد مذاکره شود یا مجمع عقلا راه بیندازد تا موضوع پایان جنگ را پیگیری کند. حسن روحانی در گفتگو با ماهنامه نسیم بیداری درباره جلسه عقلا می‌گوید: «ما از مجلس دوم تا پنجم، جمعی با عنوان «عقلای مجلس» داشتیم. تعداد اعضا حدود ۳۰ و چند نفر بود. اما خیلی خطی و جناحی نبود و هر دو جناح در آن عضو بودند. ما می‌گفتیم هرکس صاحب نظر، فکر و اندیشه، سابقه و آشنایی با مسائل است و تأثیر دارد، عضو آن جمع باشد. ابتدا هم در مجلس دوم به دلیل بررسی موضوع جنگ این جمع تشکیل شد. در ابتدا به طور مثال آقای کروبی عضو جلسه بود، آقای یزدی هم بود؛ آقای بیات زنجانی عضو بود، آقای موحدی کرمانی هم حضور داشت که این جلسات تا دوره پنجم مجلس ادامه داشت.»

اما مخالفان روحانی نگاه مثبتی به محمع عقلا ندارند و هر بار که روحانی در سخنانش اشاره ای به مجمع عقلا می کند، در رسانه‌هایی مانند 9 دی، فردا و فارس به انتقاد از این مجمع می پردازند. اوج انتقادات این طیف در مستند «من روحانی هستم» تجلی پیدا کرد. این فیلم مستند به کارگردانی معصومه نبوی و تهیه‌کنندگی گروه چند رسانه‌ای شفق تولید شد که به زندگی سیاسی حسن روحانی می‌پردازد. این مستند همزمان با سالروز تولد حسن روحانی، در روز ۹ دی ماه ۱۳۹۲، برای اولین بار از شبکه اجتماعی افسران اکران شد.

عبور از اصولگرایی با هویت دلواپسی

مخالفان دولت در حوزه سیاست خارجی، بیش از سایر حوزه‌ها فعالیت منسجم داشتند. نمود اصلی از فعالیت آنها حدود 9 ماه پس از آغاز دولت یازدهم نمایان شد، آنجا که حامیان دولت قبل به ساختمان سابق سفارت آمریکا در ایران رفتند و همایش «دلواپسیم» را برگزار کردند، محمود نبویان، حمید رسایی، مهدی کوچک زاده، سعید زیباکلام، جواد کریمی قدوسی، وحيد يامين‌پور و مهدي محمدي از جمله کسانی بودند که در این همایش فعال ظاهر شدند. آنها دلواپس بودند که مذاکره با آمریکا منافع کشور را به خطر بیندازد و به هر نحوی با به نتیجه رسیدن مذاکرات هسته ای مخالف بودند. به دنبال آن، کریمی قدوسی هر از چندی، پای ظریف را برای پاسخ به سوالی به مجلس باز می کرد و حتی کار به جایی رسید که طرحی سه فوریتی علیه مذاکرات آماده کرد که برای امضا گرفتن از سایر نمایندگان مجلس به آنها دروغ گفته بود. مهدی کوچک زاده نیز در مجلس، ظریف را خائن خوانده بود؛ ماجرایی که فیلم آن منتشر شد و سروصدای زیادی در فضای رسانه اي برپا کرد.

آیت الله مصباح یزدی پدر معنوي جبهه پايداري نيز تلاش می کند که این دولت را وابسته به غرب نشان دهد. آیت الله جنتی نیز در یکی از خطبه‌های نمازجمعه تهران گفته بود: «یک عده در این مملکت در حال ساختن شبکه‌های زیرزمینی برای رابطه با آمریکا هستند و من نمی‌دانم اینها از کوزه‌ای که آمریکا از آن نوشیده چه خورده‌اند که به دنبالش می‌روند. آیا شما چهار تا آدم می‌خواهید با آمریکا رابطه برقرار کنید یا مردم؟ مردم نه آمریکا را قبول دارند و نه شما را. چرا راهتان را از مردم جدا می‌کنید؟ این کار شما باطل است، به نتیجه نمی‌رسد و هر چقدر در جلسات مخفی‌تان پیام بگذارید، مردم با شما نیستند و تا مردم هم نخواهند کاری صورت نمی‌گیرد».

موضع مخالفان مذاکرات هسته ای حالا که مذاکرات ایران با قدرت‌های جهانی به نتیجه رسیده، قدری با سکوت همراه شده، برخی از آنها نیز تلاش می کنند بگویند اگر امروز نتیجه ای حاصل شده، به دلیل پیشرفت‌های هسته ای در دولت قبل بوده است.

مخالفان سیاست داخلی؛ از اصلاح طلب تا اصولگرا

مخالفان دولت در حوزه سیاست داخلی به یک طیف محدود نمی شود. غیراعتدالی‌ها از اصلاح طلب و اصولگرا به آن نقد دارند. اصلاح طلبان در زمان انتخابات، برای پیروزی در انتخابات آرای خود را از سبد عارف برداشتند و به سبد روحانی ریختند اما پس از روی کار آمدن دولت، از تعیین مصداق متصدی سیاست داخلی دولت یعنی رحمانی فضلی چندان راضی به نظر نمی رسیدند. انتقاد اصلی اصلاح طلبان به تعامل دولت با احزاب اشاره داشت. البته رحمانی فضلی نیز نشان داده که بیدی نیست که با باد انتقادات اصلاح طلبان بلرزد، او گفته بود که دولت محل تاخت و تاز اصلاح طلبان نیست.

خاستگاه سیاسی رحمانی فضلی اصولگرایی است و حالا خود او مصداق مخالفت بخشی از اصولگرایان با دولت نیز شده است. ماجرا با انتخاب استاندار فارس بدون توجه به نظر نمایندگان استان فارس وارد فاز جدی شد و حالا طرح استیضاح رحمانی فضلی آماده شده است. همان وزیری که اصلاح طلبان هم بدشان نمی آید کرسی او در هیات دولت به شخص دیگری سپرده شود.

هنر، نقطه افتراق دولت و روحانیت

با روی کار آمدن روحانی، فضای کار برای بسیاری از هنرمندان مساعدتر شد، برخی از بازیگران ممنوع الکار به سینما بازگشتند و تعداد کنسرت‌ها نیز بیشتر شد. البته اگر از آنهایی که لحظه آخری لغو شدند، بگذریم. این روند با انتقادات شدیدی نسبت به عملکرد پسر آیت الله جنتی همراه شد. به عنوان مثال آیت الله یزدی در بهمن 93 خطاب به علی جنتی گفت که با رانت پدر به وزارت رسیده و نسبت عملکرد دولت در زمینه موسیقی تذکر داده و تاکید کرده که موسیقی در اسلام حرام است. آیت الله مصباح یزدی نیز در انتقاد به عملکرد هنری دولت گفته است: «در این دولت به صراحت بیان شده که وظیفه ما اعتلای هنر است و کاری به دین نداریم؛ ثمره این رفتارها یعنی کاشتن نهالی که ثمره‌اش فتنه‌ای خطرناک‌تر از فتنه 88 را رقم می‌زند. برخی از مسئولین فرهنگی کشور دور شدن از فرهنگ اسلامی را نشانه پیشرفت دانسته و برخی از مصادیق آن را ترویج می‌کنند، اما بهترین کار در این زمینه، تلاش برای آشنایی افراد با ارزش‌های اسلامی است و در این راه باید از همة روش‌ها، از سخنرانی تا فیلم و رمان اسلامی و غیره بهره جست».

آیت الله جنتی که در زمینه فرهنگی حدود یک سال از دولت انتقاد نکرد، نیز در اردیبهشت ماه سال گذشته به پسرش تذکر داد و گفت: «باید توجه کرد که ارشاد وزارت فرهنگ باید اسلامی باشد. باید اسلامی فکر کنند، تصمیم بگیرند و با مسائل برخورد کنند. نباید به کتابی که ضداسلامی است مجوز چاپ داده شود. کتاب نویسنده بی‌پروا، بی‌اعتقاد و لاابالی نباید منتشر شود».

بیشتر منتقدان عملکرد دولت در حوزه فرهنگی از پشت تریبون نمازجمعه سخن می گویند، یکی دیگر از آنها آیت الله علم الهدی، خطیب جمعه مشهد است که در یکی از سخنرانی‌های خود گفته بود: «آقای وزیر ارشاد در مصاحبه خود گفته به آقایان مراجع خبرهای غلط می دهند.. مرجعیت را زیر سوال می برید.. کار به اینجا رسیده که ارزش یک زن آوازه خوان در یک مملکت انقلابی از مراجع تقلید بالاتر شده !؟  به افراد ولنگار و لاابالی در جامعه امید می دهید که زن آوازه خوان آزاد شد».

بودجه بدون نفت

مخالفان اقتصادی دولت حسن روحانی هم نسبت به نوع بودجه ریزی تیم او معترض هستند. به زعم آنها بودجه بیش از حد نفتی بسته می شود و دولت نسبت به بودجه ریزی غیرنفتی بی تفاوت است. یکی از راه های جایگزین پیشنهادی آنها برای بودجه غیرنفتی حذف یارانه پردرآمدهاست، البته درآمد حاصل از این راه، بسیار کمتر از بودجه کل کشور است. این انتقادات عمدتا از سوی مدیران اقتصادی دولت قبل مطرح می شود، به عنوان مثال مسعود میرکاظمی، وزیر اسبق نفت که اکنون نماینده مجلس است، در یک جلسه غیرعلنی با زنگنه وزیر نفت کنونی، جدل کلامی پیدا کرده بود.

***

هرچند نسبت به سیاست‌های ورزشی، بهداشتی، رفاهی - یارانه ای و سایر حوزه‌هایی که دولت یازدهم سیاست‌های متفاوتی در پیش گرفته نیز نقدهایی وجود دارد، ولی مثلث «سیاست خارجی - سیاست داخلی - فرهنگ» مهمترین سه ضلعی برای هجمه منتقدان به دولتی است که پس از دولت احمدی نژاد، بار سنگینی را برای اصلاح وضعیت کشور بر دوش می کشد.

اینکه این منتقدان تا چه اندازه می توانند بر افکارعمومی اثر بگذارند سوالی است که هفتم اسفند و در جریان برگزاری دو انتخابات سرنوشت ساز می توان به آن پاسخ داد.



تاریخ انتشار: ۰۲ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۰:۲۲





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 70]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون
پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن