واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: اقدامات مخفیانه پاکستان برای جاسوسی سایبری در سطح جهانی
دولت پاکستان از طریق نهاد اطلاعاتی این کشور یعنی ISI در صدد است تا با استفاده از تجهیزات و سایت های ساحلی که در بندر کراچی وجود دارد به مسیر نقل و انتقال داده های جهانی دست پیدا کرده و از این طریق به جاسوسی سایبری در رقابت با ایالات متحده و NSA بپردازد.
کد خبر: ۵۱۹۲۵۶
تاریخ انتشار: ۰۲ مرداد ۱۳۹۴ - ۰۷:۰۰ - 24 July 2015
دولت پاکستان از طریق نهاد اطلاعاتی این کشور یعنی ISI در صدد است تا با استفاده از تجهیزات و سایت های ساحلی که در بندر کراچی وجود دارد به مسیر نقل و انتقال داده های جهانی دست پیدا کرده و از این طریق به جاسوسی سایبری در رقابت با ایالات متحده و NSA بپردازد. به گزارش «تابناک» نهاد اطلاعاتی پاکستان در پی آن است که به واسطه کابل های زیر دریایی مستقر در بندر کراچی به ترافیک جهانی اینترنت دسترسی پیدا کرده و از این طریق اقدام به عملیات جاسوسی سایبری و رقابت با ایالات متحده کند. این موضوعی است که ارگان Privacy International به آن اشاره کرده است – اینجا. بر اساس این گزارش آژانس اطلاعات و امنیت پاکستان ISI در پی این هدف اقدام به واسطه کردن برخی شرکتها در راستای خرید تجهیزات جاسوسی سایبری از کشورهای غربی و چین کرده است که البته گفته میشود این تجهیزات و هدف اولیه آنها جاسوسی در سطح داخلی این کشور است. اما آنگونه که این گزارش بیان کرده است این کشور همچنین قرار است از طریق سه سایت مستقر در نواحی ساحلی بندر کراچی دسترسی خود به ترافیک جهانی اینترنت را تسهیل کرده و بر جریان داده ها کنترل پیدا کند:
گفته میشود که پاکستان از سال 2013 با یکی از شرکت های اروپایی در همین خصوص و برای دریافت تکنولوژی لازم، مذاکرات را آغاز کرده است اما هنوز مشخص نیست که آیا این مذاکرات به توافق یا قراردادی منجر شده است یا خیر. ماتیو رایس مشاور نهاد Privacy International در این رابطه گفته است که: کابلهای نقل و انتقال داده ها که از آبهای بندر کراچی عبور میکند داده های مختلفی را از کشورها و مناطق مختلف در جریان قرار میدهد. برخی از آنها از اروپا به آفریقا میروند و بسیاری به آسیای جنوب شرقی. همچنین ترافیک اینترنتی از آمریکای شمالی و رقیب منطقه ای پاکستان یعنی هند نیز از طریق همین کابل ها انتقال پیدا میکنند. این گزارش بر اساس اسنادی است که قبل از این در رده محرمانه طبقه بندی شده بودند و بیان میداشتند که تلاش ISI برای دسترسی به داده ها و کنترل جریان آن تلاشی آشکار برای رقابت با برنامه های جاسوسی بزرگ و رقیب همچون برنامه های ایالات متحده و انگلستان است. در این رابطه یکی از مقامات نظامی پاکستان اشاره کرده است که در این خصوص در حال حاضر نمیتواند هیچ توضیحی ارائه کند.
این در حالی است که ماه گذشته و در پی افشای این نکته که انگلستان به اطلاعات اغلب کاربران اینترنت در پاکستان دسترسی پیدا کرده است، برخی جناح های مخالف دولت این کشور در مجلس دولت اسلام آباد را تحت فشار گذاشتند تا اقدامات اساسی را در راستای صیانت از حریم خصوصی شهروندان این کشور اتخاذ کند. همچنین این کشور در حال مشاجره و بحث بر سر لایحه جرایم سایبری است که احزاب دست راستی در این کشور معتقدند در شکل فعلی محدود کننده حقوقی همچون آزادی بیان و ناقض حریم خصوصی است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]