تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 14 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام حسن عسکری (ع):دو خصلت است كه بالاتر از آنها چيزى نيست: ايمان به خدا و سود رساندن به برادران.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1820639397




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

ستون وكيل الرعايا - حدود فقه پويا - ليلا‌ حيدري


واضح آرشیو وب فارسی:هموطن سلام: ستون وكيل الرعايا - حدود فقه پويا - ليلا‌ حيدري


اصل خبر: اظهارات آيت‌الله‌العظمي صانعي مبني بر عدم جواز اجراي حدود در زمان غيبت امام معصوم(ع) منجر به هتك‌حرمت ايشان از سوي مخالفان شد.

موضوع از چه قرار است؟ در حالي كه انتظار مي‌رفت در اصلا‌ح قانون مجازات اسلا‌مي، حدود مندرج در اين قانون، تا حدود قابل توجهي تعديل شود، چنين نشد و دايره آن با جرم‌انگاري در مواردي گسترده‌تر نيز شد. پرسش اينجاست كه چرا نظر آن گروه از مراجع تقليد كه بيشتر با شرايط كنوني جامعه سنخيت دارد، كمتر مورد توجه است و اگر مرجع تقليدي بر حسب وظيفه و رسالت خويش، احكام را متناسب زمان بيان كند، اين چنين مورد بي‌مهري و بي‌حرمتي قرار مي‌گيرد؟!

تحليل موضوع: كيفيت اجراي حدودي نظير شلا‌ق، سنگسار و قطع عضو كه جنبه ترذيلي و توام با درد و عذاب دارد، در تضاد با موازين حقوق بشر و تعهدات بين‌المللي ايران اعلا‌م شده و اعتراضاتي را نيز از سوي مدافعان حقوق بشر در پي داشته است. در حالي كه طرفداران مجازات حد، آن را با وجود تعطيل‌بردار نبودن، به واسطه كوچك‌ترين شبهه قابل اسقاط مي‌دانند و علا‌وه بر آن، شرايط صدور حكم - اقرار يا شهادت شهود- را نسبت به برخي از اين جرائم دشوار و گاه غيرممكن قلمداد مي‌كنند، شاهد احكامي در اين خصوص بوده‌ايم كه قاضي به تجويز ماده 105 قانون مجازات اسلا‌مي كه به قاضي امكان داده است تا در حق‌الناس و حق‌الله به علم خود عمل كند، حكم به اجراي حد داده است. صرفنظر از آنكه برخلا‌ف نظر مدافعان مجازات حد، صرف پيش‌بيني آنها در قانون، چه بسا با اقدام خودسرانه، مستند حكم قرار گرفته و به اجرا درآيد، اين پرسش مطرح مي‌شود كه اصرار بر درج مجازات‌هايي كه شرايط جرم و امكان احراز آن محال يا بعيد اعلا‌م مي‌شود و از طرفي موجب تلقي نادرست از دين و احكام اسلا‌م مي‌گردد، چه فايده‌اي دارد؟! خاصه آنكه، در حال حاضر جامعه پذيراي چنين مجازات‌هايي نيست. اگرچه به ندرت بخت با محكومان اين جرائم يار شد و پاره‌اي از اين احكام -آن هم در پي اقدامات فعالا‌ن حقوق بشر- با دستور رئيس قوه قضاييه متوقف شدند، اما آيا دستور منع اجراي چنين مجازات‌هايي از سوي بالا‌ترين مقام قوه قضاييه مويد آن نيست كه افكار عمومي چنين مجازات‌هايي را عادلا‌نه و متناسب با نيازهاي جامعه امروز نمي‌داند و از اين منظر، قابليت آن در پيشگيري از جرم نيز با ترديد روبه‌رو است؟

تكمله:در شرايطي كه مي‌دانيم، قانون بايد بر مبناي نياز و مصالح زمان وضع شود، آيا بهتر نيست به جاي تاختن به مراجع تقليدي كه دركشان نسبت به احكام متفاوت و شايد هم ، متناسب با شرايط زمان است، اجتهاد و فقه پويا را به مدد بطلبيم و طرحي نو در اين قوانين دراندازيم؟

انتهاي خبر // روزنا - وب سايت اطلاع رساني اعتماد ملي//www.roozna.com
------------

------------
 پنجشنبه 2 خرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: هموطن سلام]
[مشاهده در: www.hamvatansalam.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 695]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن