محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1827980157
ادوات كشاورزي را با رشوه معاينه فني ميكنند!
واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: ادوات كشاورزي را با رشوه معاينه فني ميكنند!
مكانيزاسيون به عنوان عامل ضروري و محرك اصلي توسعه كشاورزي نقش مهمي در پاسخگويي به نيازهاي متنوع توليدكنندگان و مصرفكنندگان ايفا ميكند، اما در طول اين سالها نه تنها توسعه نيافته، بلكه در برخي از ماشينآلات با نوسازي مجدد، محصولات كشاورزي را دچار آسيب كرده و در هنگام درو محصول، كشاورزان متضرر شدهاند
نویسنده : بهناز قاسمي
مكانيزاسيون به عنوان عامل ضروري و محرك اصلي توسعه كشاورزي نقش مهمي در پاسخگويي به نيازهاي متنوع توليدكنندگان و مصرفكنندگان ايفا ميكند، اما در طول اين سالها نه تنها توسعه نيافته، بلكه در برخي از ماشينآلات با نوسازي مجدد، محصولات كشاورزي را دچار آسيب كرده و در هنگام درو محصول، كشاورزان متضرر شدهاند. منوچهر مساحي مربي مكانيزاسيون كشاورزي چندين دهه است پس از اخذ مدرك از سوئد در كشور مغشول كار است. از نوسازي كمباينهاي فرسوده، واردات كمباينهاي تركيهاي ناكارآمد و... سخن ميگويد و معتقد است كه وزارت جهاد كشاورزي بر واردات ماشينآلات كشاورزي و آسيبي كه در فصل برداشت به كشاورزان وارد ميكند، هيچ نظارتي ندارد. گفت و گوي «جوان» را با وي بخوانيد:
به نظر شما دليل اينكه بخش كشاورزي در اين سالها توسعه نيافته، چيست؟
بخش كشاورزي بيشترين سهم اشتغال را در كشور دارد، اما در توليد ملي سهم اندكي داشته و بازدهي كشاورزان در اين بخش نيز پايين است. از طرف ديگر در كشور ما با توجه به محدوديت منابع آبي نميتوان زمينهاي بيشتري را به منظور افزايش توليد به زير كشت برد. در اين ميان اگر ماشينآلاتي كه وظيفه درو محصولات كشاورزي را دارند استاندارد نباشند، برداشت محصول را دچار آسيب كرده و توليد را كاهش ميدهند.
بيشتر توضيح دهيد، لطفاً.
حدود 80 سال از ورود ماشينها و ادوات كشاورزي به ايران ميگذرد، مدت زماني كه ميتوانست همانند بسياري از كشورهاي پيشرفته در اين زمينه كه حتي عمر بسيار كوتاهتري در اين عرصه دارند، ايران را به يكي از قطبهاي توليد ماشينها و ادوات كشاورزي مانند ايتاليا، فرانسه، انگلستان و غيره تبديل كند، اما دريغ! ما در اين مدت زمان طولاني، نه فقط سعي و تلاشي در بر پا كردن كارخانههاي توليدي چنين نيازهايي متناسب با شرايط داخلي و نيز منطقهاي نكردهايم كه حتي حاضر به تدوين قوانين و قواعدي براي چنين كالاهايي نيز نبودهايم؛ قوانيني كه ميتوانست برداشتي از استانداردهاي كشورهاي توليدكننده آنها باشد. در چند دهه گذشته و به ويژه پس از اجراي قانون اصلاحات اراضي و مالك شدن كشاورزان امكان مكانيزه كردن بخش كشاورزي در تمامي زمينهها بهوجود آمد اما بيتوجهي مسئولان چه در دوران رژيم پيشين و چه بعد از انقلاب اسلامي به كشاورزي و التفات يكسويه بر صنعتي كردن كشور، كشاورزي را در حاشيه قرار داد. تا ساليان طولاني نيازها از طريق واردات تأمين ميشد كه هيچگونه نظارتي بر كيفيت آنها اعمال نميشد و فقط به صرف آنكه فلان كالا «خارجي» بود مُهر تأييد بر آن زده ميشد. نتيجه چنين روندي نداشتن قوانين و استانداردهاي لازم براي نظارت بر توليد ماشينها و ادوات كشاورزي، اعم از وارداتي يا ساخت داخل بود. در حالي كه براي توليد ظروف يك بار مصرف پلاستيكي بايد استانداردهايي رعايت شود اما براي توليد ادوات كشاورزي، كه سرمايههاي بيشتري براي تهيه آنها بايد هزينه نمود و سالهاي طولاني از آنها استفاده كرد، هيچ استانداردي وجود ندارد. با گشت و گذاري در هر يك از روستاها يا حتي مراكز كشاورزي پيشرفته ميتوانيم شاهد ادواتي باشيم كه به دليل عيوبي اندك يا نداشتن قطعات يدكي در گوشهاي، به آهنپاره تبديل شدهاند؛ آهنپارههايي كه امكان دارد به دليل نداشتن يك گريسخور چند توماني، موجبات از بين رفتن ميليونها تومان از سرمايههاي كشاورزان فقير كشور را كه در واقع بخشي از سرمايههاي كل جامعه ميباشد، فراهم آورد.
پس از انقلاب، در هنگامه جنگ تحميلي و شرايط ناشي از تحريمها، جمعي از كارآفرينان داخلي بدون هرگونه نظارت و منحصراً به شكل كپيبرداري از توليدات خارجي، خارج از رعايت شرايط كيفي مواد متشكله و عناصر توليد يك دنبالهبند و منطبق با شرايط اقليمي، اقدام به ساخت ادواتي كردند كه اندك زماني پس از استفاده، مبدل به آهنپاره شدند. اولين پرسش آن است كه چرا وزارتخانههايي مانند صنايع، جهاد كشاورزي، سازمان استاندارد و حتي بخش نظارت بر واردات مانند گمركات كشور نسبت به شرايط كيفي و الزامات ساختاري ادوات كشاورزي توجه كافي مبذول نكردهاند؟
فردي پاسخگوي اين سؤال نيست كه ما در كشور چه تعداد واقعي توليدكننده دنبالهبندهاي كشاورزي داريم و توليدات آنها در چه رده كيفي در مقايسه با توليدات خارجي قرار دارد؟ چرا تا به حال از سوي هيچيك از مراجع مسئول تعاريفي براي ادوات ساخت داخل تدوين نشده است؟ حال كه در حدود نيمي از برنامه 20 ساله توسعه اقتصادي پشت سر نهاده شده و براساس مفاد مندرج در آن، ما بايد در سال 1404 به قدرت اول اقتصادي منطقه خاورميانه تبديل شويم براي توليد ادوات فاقد استاندارد كشاورزي خود، كه بايد بخش عظيمي از توليد را در بخش كشاورزي و ساير صنايع وابسته آن بر دوش بكشند، چه حرفي براي گفتن داريم؟ آيا براي آلياژ يك تيغه ديسك يا اسكلت يك كودپاش معيارهايي را معرفي كردهايم؟ آيا در ساختار رديفكارهاي بذور نظارت كافي به عمل آوردهايم؟ يا بايد به قول فردوسي بزرگ «چو فردا شود، فكر فردا كنيم.»
چرا وزارت جهاد كشاورزي مانند وزارت بهداشت و درمان كه دائماً بر كيفيت و چگونگي ساخت مواد دارويي و بهداشتي نظارت دارد و هر از گاهي، مواد غيراستاندارد را معرفي ميكند، بر ساخت و توليد ادوات و حتي ماشينهاي كشاورزي نظارتي ندارد و هر كس در هر جايي هر آنچه را بخواهد توليد و به بازار فاقد نظارت عرضه ميكند؟ گواه بر اين مدعا كمباين به اصطلاح «كاهكوب»ي بود كه از تغيير شكل كمباينهاي فرسوده جاندير توليد شد و حاصلي جز بر باد دادن سرمايه كشاورزان و ضايع كردن گندمها نداشت. اما سؤال اين است، وزارت جهاد كشاورزي تا چه زماني ميخواهد در كنار اين گود و تنها ناظر بر حركت ادوات غيراستاندارد و تحميل خسارت بر كشاورزان باشد؟
آيا كمباينهاي موجود دركشور همگي غيراستاندارد و ناكارآمد است؟
نه، منظورم اين است كه هيچ نظارتي وجود ندارد. چند سال پيش مطلع شدم كه در شهرستان پيرانشهر يك نفر نوعي كمباين ساخته كه كاملاً استاندارد است. او نخستين كمباينش را در سال 81 و تا سال 89، 105 دستگاه ساخته و فروخته بود. من تلاش كردم تا سال 93 برايش مجوز ساخت گرفتم. اما همزمان در زنگيآباد شيراز كمباينهاي فرسوده مدل 1955 را از وسط بريده و شبيه كمبايني كردند كه در پيرانشهر ساخته شده و با آن نام به فروش ميرسانند. اين كمباين كاه را به جاي جداسازي از گندم بر روي خاك پخش ميكند و گندم را نيز خرد كرده و همراه با كاه از بين ميبرد، به طوري كه در لرستان، پس از برداشت گندم، كاه را جمعآوري كردند و 2 تن گندم در كاه از بين رفته بود. در اراك نيز كمبايندار به جاي دستمزد، كاه را برده بود. اين يك فاجعه است، از نظر من. اما وزير جهاد كشاورزي بدون اينكه بداند به سازنده اين كمباينها لوح تقدير داد. اين درحالي است كه مخترع واقعي در حال ورشكستگي است. دست به دامن استانداري اروميه شده تا تسهيلات بانكي بگيرد و... بنده موضوع را به قائم مقام وزير اطلاع دادم، اما هيچ اتفاقي نيفتاد.
اگر غيراستاندارد است، چگونه معاينه فني گرفته است؟
سازندگان كمباينها، پول دادند و معاينه فني گرفتند، به همين راحتي! در حال حاضر سالانه 2 ميليون و 600 هزار تن ضايعات گندم داريم و هيچ كس پاسخگو نيست. به عنوان مثال كمباين نيوهلند گندم را با 90 درصد ضايعات برداشت كرده است. به نظر شما كشاورزي كه 5 هكتار زمين ديم دارد و فقط 700 تن محصول برداشت ميكند، ميتواند با فروش محصولاتش يك سال زندگي كند؟
متأسفانه بخش كشاورزي چنان در مشكلات غرق شده كه به هرطرف نگاه ميكني، با چالشي مواجه ميشوي. متأسفانه ، اين وزارتخانه مركز آموزش كشاورزي را تعطيل كرده و ساختمانها را اجاره داده است. در تمام كشورها وزارت جهاد نقش ناظر را دارد، اما در ايران نظارت، تشويق و تنبيه معني ندارد.
آيا اين نابسامانيها در سالهاي گذشته نيز وجود داشت؟
بله در زمان وزير سابق، دكتر خليليان نيز وضع همين بود. آنقدر وضعيت وزارتخانه آشفته بود كه حجتي وزير فعلي با اصرار فراوان رئيسجمهور حاضر به قبول مسئوليت شد. در دولت قبل آموزش و ترويج قلع و قمع شد. خوابگاهها تعطيل شد و مربيان از كار بيكار شدند و بخش تحقيقات نيز دچار آشفتگي شد به طوري كه دانشجويان اين رشته براي نظارت بر برداشت گندم مأمور ميشوند.
در همان زمان اعلام كردند كه نوعي كمباين از تركيه وارد كشور شده و از من خواستند از نظر فني آن را بررسي كنم. كمباينها در اسلامآباد غرب بود كه بدون اطلاع وزارت جهاد كشاورزي، مركز توسعه مكانيزاسيون از طريق اداره بازرگاني كرمانشاه، وارد كشور كرده بودند. رفتم سر زمين ديدم كشاورزان دانههاي شكسته گندم را ميشمارند، ديدم كاور بغل كمباين، دريچهها قفل شده و حاضر نشدند كليد را در اختيارم قرار دهند تا كسي مشكلات فني كمباين را متوجه نشود.
اين كمباينها توسط بخش خصوصي وارد شده؟
بله، متأسفانه بخش خصوصي وارد كرده، بدون اطلاع وزارتخانه. بروشور را خواستم، در اختيارم نگذاشتند و با بهانههاي مختلف طفره رفتند. با كلي سماجت متوجه شدم كه دسته گهواره كمباين شكسته و غلطكهايي كه وظيفه جداسازي علفهاي هرز دانهها را دارند، بسته بود و تمام دانههاي گندم همراه علفها روي خاك ميريخت و كشاورزان با دست گندمها را تخليه ميكردند....
قيمتش چند بود؟
23 ميليون تومان وارد كردند و با قيمت 50 ميليون تومان به فروش ميرسيد. اعلام كردم كه اين كمباينها به درد ايران نميخورد، اما چند ماه بعد تبليغاتش را در نشريات ديدم با قيمت 85 ميليون تومان.
چند دستگاه وارد شده بود؟
معلوم نيست. مراجعه كردم دفتر نمايندگي، ديدم رنگ و لعابش را بيشتر كردند بدون اينكه مشكلات فنياش را رفع كنند.
خلاصه تا زماني كه وزارت جهادكشاورزي نقش نظارتياش را به درستي ايفا نكند و رسالت خود را در آموزش نيروهاي فني در بخش كشاورزي انجام ندهد، مشكلات اين بخش همچنان ادامه خواهد داشت و متأسفانه مديران مربوطه نيز بدون توجه به مشكلات به فكر رياست خود هستند و دلسوزي نميكنند. مدام به من پيغام ميفرستند كه «مساحي» پيگيري نكن...
اگر به زمينهاي كشاورزي مراجعه كنيد، ميبينيد كه واقعاً چقدر برداشت محصولات با ضايعات همراه است و كشاورزان چقدر متضرر ميشوند.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۳۰ تير ۱۳۹۴ - ۱۷:۱۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 71]
صفحات پیشنهادی
در نشست مشترک انجمنها و اتحادیههای حملونقل اعلام شد جلوگیری از صدور بارنامه برای ناوگان فاقد معاینه فنی
در نشست مشترک انجمنها و اتحادیههای حملونقل اعلام شدجلوگیری از صدور بارنامه برای ناوگان فاقد معاینه فنی شرکتها ملزم به کنترل مخزن سوخت اتوبوسها شدنددر مراکز معاینه فنی اطلاعات خودرو نظیر شماره پلاک و گزارش فنی به صورت آنلاین به سازمان راهداری متصل است و اگر برگه معای100 دانش فنی کشاورزی به مرحله تجاری سازی و فروش رسیده است
معاون تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی کشور 100 دانش فنی کشاورزی به مرحله تجاری سازی و فروش رسیده است زابل- ایرنا- معاون پژوهشی سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی کشور گفت 100 دانش فنی در موضوعات باغبانی شیلات آب و خاک بیوتکنولوژی و دامپروری به مرحله تجاری سازی و فروش رسیدهاز سوی مدیر باغبانی جهاد کشاورزی مازندران اعلام شد توصیههای فنی برای برداشت سیب در مازندران
از سوی مدیر باغبانی جهاد کشاورزی مازندران اعلام شدتوصیههای فنی برای برداشت سیب در مازندراناز سوی مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی مازندران توصیههای فنی برای برداشت محصول سیب درختی اعلام شد محمدتقی شکوهی امروز در گفتوگو با خبرگزاری فارس در شهرستان ساری با بیان اینکه یکیسرپرست اداره حفاظت محیط زیست بهارستان: معاینه فنی خودروها باعث کاهش 25 درصدی آلودگی هوا میشود
سرپرست اداره حفاظت محیط زیست بهارستان معاینه فنی خودروها باعث کاهش 25 درصدی آلودگی هوا میشودسرپرست اداره حفاظت محیط زیست بهارستان گفت معاینه فنی خودروها باعث کاهش 25 درصدی آلودگی هوا میشود به گزارش خبرگزاری فارس از غرب استان تهران به نقل از سایت اطلاعرسانی محیط زیست استرئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجانشرقی عنوان کرد عدم استفاده بهینه از 670 دستگاه ادوات کشاورزی در آذربایجانشر
رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجانشرقی عنوان کردعدم استفاده بهینه از 670 دستگاه ادوات کشاورزی در آذربایجانشرقیرئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجانشرقی گفت 670 دستگاه ادوات کشاورزی در سطح استان در حال فعالیت هستند که متاسفانه از این تعداد استفاده بهینه نشده و بهرهبرداری لازم به عسرپرست مدیریت حفظ نباتات جهاد کشاورزی مازندران مطرح کرد لزوم توجه کشاورزان به توصیههای فنی برای خرید و مصرف س
سرپرست مدیریت حفظ نباتات جهاد کشاورزی مازندران مطرح کردلزوم توجه کشاورزان به توصیههای فنی برای خرید و مصرف سموم کشاورزیسرپرست مدیریت حفظ نباتات جهاد کشاورزی مازندران گفت کشاورزان به توصیههای فنی برای خرید و مصرف سموم کشاورزی توجه کنند عبدالرحمن زاغی امروز در گفتوگو با خدانشگاهیان برای تولید محصول خوب کشاورزی اقدام به تحقیقات فنی کنند
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی دانشگاهیان برای تولید محصول خوب کشاورزی اقدام به تحقیقات فنی کنند شناسهٔ خبر 2853053 - دوشنبه ۱۵ تیر ۱۳۹۴ - ۱۶ ۴۱ استانها > آذربایجان شرقی تبریز- رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی گفت دانشگاهیان برای تولید محصول خوب کشاورزی اقداکاهش ۲۵ درصدی آلودگی هوا از طریق معاینه فنی خودروها
کاهش ۲۵ درصدی آلودگی هوا از طریق معاینه فنی خودروها شناسهٔ خبر 2858242 - دوشنبه ۲۲ تیر ۱۳۹۴ - ۱۷ ۳۳ جامعه > محیط زیست سرپرست محیط زیست شهرستان بهارستان در بازدید از ۳ مرکز معاینه فنی سبک و سنگین شهرهای نسیم شهر گلستان و صالحیه شهرستان بهارستان گفت کاهش ۲۵ درصدی آلودگی هوا اکلانشهرها براي صدور معاينه فني مستقل عمل ميکنند
۲۱ تير ۱۳۹۴ ۱۱ ۲۴ق ظ کلانشهرها براي صدور معاينه فني مستقل عمل ميکنند موج - مدير کل دفتر حملونقل و ترافيک وزارت کشور گفت کلانشهرهاي تهران اصفهان تبريز مشهد اهواز و البرز براي صدور معاينه فني مستقل عمل ميکنند به گزارش خبرگزاري موج سيد مهدي يدي همداني مدير کل دفتر حملفرصتي دوباره براي واردات دانش فني در کشاورزي
۲۳ تير ۱۳۹۴ ۱۶ ۲۶ب ظ با لغو تحريم ها فرصتي دوباره براي واردات دانش فني در کشاورزي موج - ساير رسانه ها بهنام ملکي افزود در حال حاضر گفته ميشود که کشاورزي در بحران است بنابراين بايد براي جلوگيري از اين مسأله صادرات محصولات پرآببري همچون هندوانه خربزه خيار و صيفيجات را محبا اجرايي شدن استانداردهاي جديد عبور خودروها از كنكور معاينه فني سختگيرانهتر ميشود
با اجرايي شدن استانداردهاي جديد عبور خودروها از كنكور معاينه فني سختگيرانهتر ميشود سرانجام پس از بحثها و چالشهاي متعدد بر سر چگونگي اعمال استانداردهاي معاينه فني خودروها براي كاهش آلودگي هوا معاون مركز ملي هوا و تغيير اقليم سازمان حفاظت محيطزيست از تصويب حدود و استانداردفقر علمی و سطح نازل مهارت های فنی نیروی انسانی از مهمترین موانع ارتقاء کشاورزی
تبریز فقر علمی و سطح نازل مهارت های فنی نیروی انسانی از مهمترین موانع ارتقاء کشاورزی دانشیار گروه ترویج و توسعه روستایی دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز گفت فقر علمی و سطح نازل دانش و مهارتهای فنی و حرفهای نیروی انسانی شاغل در بخش کشاورزی از مهمترین موانع ارتقاء این بخش استمجری طرح سامانههای نوین آبیاری وزارت جهاد کشاورزی در گفتوگو با فارس: 50 درصد اعتبارات سامانههای نوین آبیار
مجری طرح سامانههای نوین آبیاری وزارت جهاد کشاورزی در گفتوگو با فارس 50 درصد اعتبارات سامانههای نوین آبیاری سال 93 تأمین نشدمجری طرح سامانههای نوین آبیاری وزارت جهاد کشاورزی گفت از اعتبار1300 میلیارد تومانی اختصاص یافته به این طرح در بودجه 93 فقط 47 درصد محقق و از اعتبار 121مصرف زیاد و بازدهی کم آب در بخش کشاورزی، زمینه ساز مشکلات جدی در تامین منابع آبی
مصرف زیاد و بازدهی کم آب در بخش کشاورزی زمینه ساز مشکلات جدی در تامین منابع آبی ارومیه - ایرنا - معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای آذربایجان غربی گفت مصرف زیاد و راندمان کم آب مصرفی از چالش های جدی بخش کشاورزی در حوزه تامین آب به شمار می روند افشین امیرپور دیلمی روز سمدیرکل دفتر استانداردهای فنی و زیستمحیطی وزارت نیرو: پیشنویس استاندارد رعایت حریم کیفی منابع آب کشور ابلاغ ش
مدیرکل دفتر استانداردهای فنی و زیستمحیطی وزارت نیرو پیشنویس استاندارد رعایت حریم کیفی منابع آب کشور ابلاغ شد امکان استفاده از ۲ سامانه آبرسانیمدیرکل دفتر استانداردهای فنی مهندسی اجتماعی و زیستمحیطی آب و آبفای وزارت نیرو از ابلاغ پیشنویس و عملیاتی شدن استاندارد رعایت حریمپیش بینی برداشت 40هزار تن جو از زمینهای کشاورزی چهارمحال وبختیاری
پیش بینی برداشت 40هزار تن جو از زمینهای کشاورزی چهارمحال وبختیاری شهرکرد - ایرنا - مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری از آغاز زمان برداشت جو در استان خبر داد و پیش بینی کرد حدود 40 هزارتن جو از زمینهای زراعی استان برداشت شود به گزارش روز سه شنبه روابط عمومی سازماننقش کشاورزی در خشکسالی چقدر است؟
سهم آب شرب در جیب بخش کشاورزی نقش کشاورزی در خشکسالی چقدر است کشاورزی به عنوان یکی از مولفههای تولید از جایگاه ویژهای در اقتصاد برخوردار است اما گاهی اوقات با تغییر در شرایط باید نگاهی نو به این مقوله داشت به گزارش سرویس اقتصادی جام نیوز کشاورزی به عنوان یکی از مؤلفهه-
اقتصادی
پربازدیدترینها