تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1834919063
شن و ماسه پای محیط زیست لرستان را زخم کرد/ ماهی ها مهاجرت کردند
واضح آرشیو وب فارسی:مهر: گفتگوی تفصیلی مهر؛
شن و ماسه پای محیط زیست لرستان را زخم کرد/ ماهی ها مهاجرت کردند
شناسهٔ خبر: 2862723 - سهشنبه ۳۰ تیر ۱۳۹۴ - ۱۲:۳۷
استانها > لرستان
خرم آباد - برداشت بی رویه شن و ماسه از رودخانه و آلایندگی ناشی از فعالیت واحدهای صنعتی مرتبط با این حوزه موجب زخم شدن پای محیط زیست لرستان و مهاجرت ماهی ها از رودخانه ها شده است. به گزارش خبرنگار مهر، کارخانه های شن و ماسه از واحدهایی هستند که در ابعاد مختلف می توانند آلودگی های زیست محیطی و تخریب طبیعت و بستر رودخانه ها را به همراه داشته باشند.فعالیت غیراصولی این واحدهای صنعتی از یک سو موجب خسارات جدی به بستر رودخانه ها شده و از سوی دیگر آلودگی هوا، آب و خاک از دیگر پیامدهای فعالیت این واحدهای آلاینده است.افزایش ذرات معلق در هوا تا مسافت زیادی از محل فعالیت این واحدها موضوعی است که گاه موجب ابراز نارضایتی و انتقاد افراد ساکن در محدوده کارخانه های شن و ماسه شده است.
از سوی دیگر رهاسازی پساب و فاضلاب ناشی از فعالیت این واحدهای آلاینده موضوع دیگری بوده که تبعاتی چون آلودگی خاک محدوده فعالیت و حتی در برخی موارد آلودگی آب رودخانه ها را نیز به دنبال داشته است.در این میان وضعیت فعالیت کارخانه های شن و ماسه در برخی شهرستانهای استان بارها موجب انتقادات مسئولان مختلف شده است، انتقاداتی که محیط زیست را وارد میدان کرده تا برای مقابله با آلایندگی این واحدها دست به دامن دستگاه قضایی شود. کامران فرمانپور رئیس اداره محیط زیست خرم آباد در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه از میان منابع اساسی سازنده حیات آب از اهمیت ویژه ای برخوردار است اظهار داشت: رودخانه ها از دیر باز مورد توجه جوامع بشری بوده و در اساس زندگی و شكل گیری جوامع انسانی و تمدن های بشری بسیار موثر واقع شده اند. وی افزود: رودخانهها در حقیقت منابع حیاتی آب شیرین برای استفاده در امور کشاورزی، شرب، صنعت، تغذیه، انرژی، تفرج و توسعه به شمار میروند و هرگونه آلودگی در آن ها می تواند بر کیفیت زیست محیطی سایر بخش های طبیعت تاثیرگذار باشد. آلودگی رودخانه ها یكی از مهمترین معضلات زیست محیطی لرستانرئیس اداره محیط زیست خرم آباد با اشاره به اینکه هر رودخانه از نظر آلودگی دارای ظرفیت خود پالایی معینی است بیان کرد: چنانچه ورود آلاینده ها بیش از حد پذیرش رودخانه باشد در این صورت مشکلات زیست محیطی در آن به صورت پایدار در خواهد آمد.
فرمانپور یادآور شد: آلودگی رودخانه ها یكی از مهمترین مسائل و معضلات زیست محیطی است كه امروزه مورد توجه فراوان قرار گرفته است. وی رودخانه ها را آسیب پذیرترین اکوسیستم در برابر آلودگی دانست و گفت: اغلب منابع آلاینده انسان زاد مانند صنایع و یا مناطق شهری و روستایی (به علت اتکاء آنها به منابع آب سطحی) در اطراف و یا در نزدیکی رودخانه ها متمرکز شده اند. سرازیر شدن پسابهای کارخانجات تولید شن و ماسه به رودخانه هارئیس اداره محیط زیست خرم آباد با بیان اینکه وجود نخاله های ساختمانی در حاشیه شهرها به وفور دیده شده و این امر باعث شده رودخانه ها چهره زشتی به خود گیرند اضافه کرد: در اکثر شهر ها رودخانه های ناحیه شهری و مسکونی همواره کانون تخلیه فاضلابها، زباله ها و نخاله های ساختمانی است. فرمانپور یکی از انواع آلایندگی های محیط زیست لرستان را پسابهای کارخانجات تولید شن و ماسه دانست و عنوان کرد: به علت نبود آمایش سرزمین و مکان یابی مناسب، تمرکز واحدهای تولیدی در استان درست انجام نشده است و به همین دلیل هر ساله شاهد سرازیر شدن پساب ها به آب رودخانه ها و دریاچه ها و مرگ و میر آبزیان هستیم.
وی افزود: از هم اکنون باید برای مکان یابی شهرک های صنعتی استان چاره اندیشی شود تا از وقوع خسارت بیشتر جلوگیری شود. فعالیت غیر اصولی کارخانه های شن و ماسه در لرستانرئیس اداره محیط زیست خرم آباد وجود کارخانه های شن و ماسه را موجب آلودگی های زیست محیطی و تخریب طبیعت و بستر رودخانه ها دانست و بیان داشت: فعالیت غیراصولی این واحدهای صنعتی از یک سو موجب خسارات جدی به بستر رودخانه ها شده و از سوی دیگر آلودگی هوا، آب و خاک از دیگر پیامدهای فعالیت این واحدهای آلاینده است. فرمانپور با اشاره به اینکه افزایش ذرات معلق در هوا و خروج پساب تا مسافت زیادی از محل فعالیت واحدهای تولید شن و ماسه موجب ابراز نارضایتی و انتقاد افراد ساکن در محدوده کارخانه های شن و ماسه شده است افزود: وضعیت فعالیت این واحدها در برخی شهرستانها بارها موجب انتقادات مسئولان مختلف قرار گرفته به طوریکه این انتقادات محیط زیست را وارد میدان کرده تا برای مقابله با آلایندگی این واحدها دست به دامن دستگاه قضایی شود. وی با بیان اینکه رودخانه به عنوان یك اكوسیستم با ارزش زیستگاهی طیف گسترده ای از گیاهان، حشرات، پرندگان آبزی و ماهیان را از لحاظ غذایی تامین می کند اظهار داشت: روابط اكولوژیك بین همه این موجودات به گونه ای است كه بقای همدیگر را تضمین کرده و در صورت آسیب رسیدن به هر یک از آن ها سایرین نیز از آسیب مصون نخواهند ماند.
رئیس اداره محیط زیست خرم آباد تصریح کرد: موقعیت استراتژیك رودخانه های استان لرستان سبب شده تعداد زیادی از برداشت كنندگان شن و ماسه در درون و حاشیه رودخانه طوری پهنه بگیرند كه میدان مبارزه برای آبزیان رودخانه و ساكنین آن بسته شود. برداشت رسوبات آبرفتی و بهره برداری بی رویه از بستر رودخانه هافرمانپور افزود: شتاب ناموزون توسعه اقتصادی و تولید واحدهای شن و ماسه وابسته به معدن رودخانه با ظرفیت محیط و منابع طوری انجام شده كه مشكلات زیست محیطی این واحدها مستقیمًا متوجه رودخانه شده و آثار سوء ورود آلاینده های ناشی از فعالیت همین واحدهای شن و ماسه به رودخانه تحمیل شده است. وی هدف اصلی از بررسی اثرات زیست محیطی واحدهای شن و ماسه روی رودخانه ها را شناخت اهمیت زیست محیطی رودخانه و عوامل مخرب در آن دانست و گفت: همچنین در این بررسی طرح های كنترل كننده پیشنهاد شده و در نهایت نگهداری منابع با ارزش رودخانه مورد توجه قرار می گیرد. رئیس اداره محیط زیست خرم آباد برداشت رسوبات آبرفتی و بهره برداری بی رویه از بستر رودخانه ها را موجب بالارفتن سطح اثرات زیانبار آلودگی های مكانیكی دانست و افزود: همچنین این امر موجب تغییرات در منطقه برداشت می گردد بطوریکه این تغییرات محدود به منطقه برداشت نبوده بلكه كیلومترها پایین تر و بالاتر می تواند ظاهر شود.فرمانپور اضافه کرد: بروز این تغییرات در اكولوژی رودخانه سبب دگرگونی در تركیب و تعادل جمعیت زیستمندی آبزی رودخانه شده و در نتیجه باروری و كاركرد اكوسیستم و رژیم رودخانه را به شدت كاهش می دهد. اختلال در سیستم تنفسی ماهی ها و مرگ و میر آنهاوی بهره برداری و برداشت بی رویه شن و ماسه از بستر رودخانه ها را عامل بروز سه اثر اصلی در رودخانه ها خواند و گفت: این امور باعث ایجاد تغییرات در كیفیت فیزیكی و شیمیایی آب رودخانه شده، در الگوی جریان طبیعی آب تغییر ایجاد کرده که این امر دگرگونی طولی و عرضی رودخانه را به همراه داشته و همچنین باعث افزایش بار محیط زیست با مواد رسوبی معلق که نتیجه آن تخلیه آب بوده خواهد شد. رئیس اداره محیط زیست خرم آباد تصریح کرد: اثرات بیولوژیك برداشت شن و ماسه رودخانه با این كه پیامدهای منفی خاص خود را دارد اما تاثیر منفی این رسوبات و مواد معلق با مسدود كردن آبشش ماهیان بروز می كند لذا در صورتی كه تراكم بار مواد معلق زیاد باشد سبب اختلال در سیستم تنفسی ماهیان شده و باعث مرگ و میر آن ها خواهد شد.
فرمانپور برداشت شن و ماسه از بستر رودخانه را باعث وادار كردن ماهیان به مهاجرت در بالادست رودخانه و از بین رفتن مناطق تخم ریزی آن ها دانست و اضافه کرد: این امر تاثیر زیانباری بر تولید مثل و تخم ریزی بسیاری از گونه های ماهیان موجود در رودخانه گذاشته است. وی افزود: بار رسوبی مواد معلق رودخانه مانعی در برابر تغذیه ماهیان بشمار می رود و از تغذیه ماهیان كم و بیش جلوگیری می كند. لزوم صدور مجوز برداشت شن و ماسه در یک دوره معین محدودرئیس اداره محیط زیست خرم آباد به پیامدهای کیفی برداشت شن و ماسه از رودخانه ها اشاره کرد و گفت: صدماتی که برداشت شن و ماسه به محیط زیست رودخانه ها وارد می کند به موقعیت، روش و نحوه فعالیت های مربوط به برداشت از بستر رودخانه ها بستگی دارد. فرمانپور بر محدود کردن کامل میزان برداشت شن و ماسه از رودخانه ها تاکید کرد و اظهار داشت: بایستی واحدهای تولید شن و ماسه را به سمت برداشت این مواد از کوه ها تشویق کرد و همچنین مناطق فعالیت های برداشت و مجراهای آبریز را بایستی جدا کرد. وی افزود: در رودخانه هایی که عمدتا به دلیل وجود سد، حمل مواد رسوبی در آنها وجود نداشته یا بسیار کم است و یا در رودخانه هایی که مورد استفاده ماهیان مهاجر قرار دارد بایستی برداشت شن و ماسه به طور کامل ممنوع شود.
رئیس اداره محیط زیست خرم آباد تاکید کرد: لازم است مجوزهای برداشت شن و ماسه در یک دوره معین محدود شده و بر حجم برداشت متناسب با مجوز صادره نظارت صورت گیرد همچنین بهره برداران را به احیاء محیط زیست رودخانه پس از خاتمه فعالیت خود موظف کرد. فرمانپور همچنین بر محدودیت برداشت مواد آبرفتی در دشت های سیلابی تاکید کرد و افزود: در مورد متقاضیان جدید برداشت شن و ماسه بایستی پیامدهای برداشت مورد ارزیابی قرار گرفته و نتیجه آن قبل از صدور مجوز مشخص شود. وی گفت: احداث حوضچه های ترسیب و آرامش برای تصفیه پساب خروجی به محیط پذیرنده پساب از راهکارهای دیگر برای رفع مشکل در این حوزه است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 77]
صفحات پیشنهادی
شن و ماسه محیط زیست لرستان را زخم کرد/ ماهی ها مهاجرت کردند
گفتگوی تفصیلی مهر شن و ماسه محیط زیست لرستان را زخم کرد ماهی ها مهاجرت کردند شناسهٔ خبر 2862723 - سهشنبه ۳۰ تیر ۱۳۹۴ - ۱۲ ۳۷ استانها > لرستان خرم آباد - برداشت بی رویه شن و ماسه از رودخانه و آلایندگی ناشی از فعالیت واحدهای صنعتی مرتبط با این حوزه موجب زخم شدن محیط زیست لرسمدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان خبر داد کشف و ضبط 102 قطعه ماهی صید شده از صیادان غیرمجاز در نیکشهر
مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان خبر دادکشف و ضبط 102 قطعه ماهی صید شده از صیادان غیرمجاز در نیکشهرمدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان گفت یگان حفاظت شهرستان نیکشهر موفق به کشف و ضبط 102 قطعه ماهی از صیادان غیرمجاز شدند به گزارش خبرگزاری فارس از زاهدان به نقل از روسخنگوی فراکسیون حفاظت از محیط زیست و توسعه پایدار مجلس خواستار شد رفع کمبود تجهیزات در منطقه حفاظت شده مارکان
سخنگوی فراکسیون حفاظت از محیط زیست و توسعه پایدار مجلس خواستار شدرفع کمبود تجهیزات در منطقه حفاظت شده مارکان خویسخنگوی فراکسیون حفاظت از محیط زیست و توسعه پایدار مجلس خواستار رفع مشکلاتی چون کمبود تجهیزات در منطقه حفاظت شده مارکان خوی شد مؤید حسینیصدر امروز در گفتوگسرپرست اداره محیط زیست بهارستان: نخستین قرارداد نصب سیستم پایش آنلاین هوا در بهارستان منعقد شد
سرپرست اداره محیط زیست بهارستان نخستین قرارداد نصب سیستم پایش آنلاین هوا در بهارستان منعقد شدسرپرست اداره حفاظت محیط زیست شهرستان بهارستان از انعقاد نخستین قرارداد نصب سیستم پایش لحظهای آنلاین هوا در واحدهای صنعتی این شهرستان خبر داد به گزارش خبرگزاری فارس از غرب استان تهران ردر توسعه پایدار نباید فشاری به محیط زیست وارد شود
استاندار اردبیل در توسعه پایدار نباید فشاری به محیط زیست وارد شود خبرگزاری پانا استاندار اردبیل گفت در مسیر حرکت به سمت توسعه پایدار نباید فشاری به محیط زیست وارد شود ۱۳۹۴ پنج شنبه ۱۸ تير ساعت 12 27 به گزارش خبرگزاری پانا مجید خدابخش در اتاق فکر محیط زیستی افزود توسعه ای کهساخت مرکز تحقیقات زیستمحیطی بام لرستان به کجا رسید؟
دوشنبه ۲۹ تیر ۱۳۹۴ - ۰۵ ۱۰ مدیرکل حفاظت محیط زیست لرستان گفت پروژه ساخت مرکز تحقیقات زیست محیطی بام لرستان فعال و در حال اجرا شدن است مهرداد فتحی بیرانوند در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقه لرستان بیان کرد براساس مصوبات سنوات گذشته ساخت موزه تاریخمدیرکل حفاظت محیط زیست استان قم: پایان نامههای دانشجویی به رفع چالشهای زیست محیطی هدایت شود
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان قم پایان نامههای دانشجویی به رفع چالشهای زیست محیطی هدایت شودمدیرکل حفاظت محیط زیست استان قم گفت امروز برای دستیابی به راهکارهای علمی و عملی برای رفع چالشها و معضلات زیست محیطی در استان پایان نامههای دانشجویی باید به این سمت و سو هدایت شود به گ1270پمپ آب عامل فاجعه زیست محیطی در لرستان
1270پمپ آب عامل فاجعه زیست محیطی در لرستان مدیر کل محیط زیست لرستان در مورد 1270 پمپ غیر مجاز در حوزه پل دختر هشدار داد به گزارش گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان از سازمان محیط زیست مهرداد فتحی بیرانوند مدیر کل محیط زیست لرستان با تائید خشک شدن بخشی از آب رورییس ستاد محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران: سهم هر ایرانی از مصرف مواد نفتی 10 لیتر در یک سال است
رییس ستاد محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران سهم هر ایرانی از مصرف مواد نفتی 10 لیتر در یک سال استرییس ستاد محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران گفت سهم هر ایرانی از مصرف مواد نفتی 10 لیتر در یک سال است به گزارش خبرنگار اجتماعی فارس محمد شاعری امروز در مراسم روز بدون نایلکحق آبه های زیست محیطی درلرستان رعایت شود/برداشت۸۰ درصدی دخایر آبی
مدیر کل محیط زیست لرستان در گفتگو با مهر مطرح کرد حق آبه های زیست محیطی درلرستان رعایت شود برداشت۸۰ درصدی دخایر آبی شناسهٔ خبر 2861760 - دوشنبه ۲۹ تیر ۱۳۹۴ - ۱۰ ۰۱ استانها > لرستان خرم آباد - مدیر کل محیط زیست لرستان بر لزوم رعایت حق آبه های زیست محیطی در این استان تاکید کردمعاون نظارت و پایش محیط زیست تهران در گفتوگو با فارس: هوای تهران امروز باز هم «ناسالم» است
معاون نظارت و پایش محیط زیست تهران در گفتوگو با فارس هوای تهران امروز باز هم ناسالم استمعاون نظارت و پایش اداره کل محیط زیست استان تهران گفت هوای تهران امروز باز هم ناسالم است محمد رستگاری در گفتوگو با خبرنگار گروه جامعه خبرگزاری فارس در تشریح آخرین وضعیت کیفیت هوای تهرايجاد اداره مستقل محيط زيست در سروستان تا پايان تير
۱۵ تير ۱۳۹۴ ۹ ۳۶ق ظ مدير کل حفاظت محيط زيست فارس خبر داد ايجاد اداره مستقل محيط زيست در سروستان تا پايان تير موج - شيراز - مديرکل حفاظت محيطزيست فارس گفت تا پايان تير رييس اداره محيطزيست شهرستان سروستان به همراه يک کارشناس و دو محيطبان کل امور منطقه اعم از محيطزيست طبيعيرئیس اداره حفاظت محیط زیست دزفول: حمله پلنگ منجر به زخمی شدن یک چوپان دزفولی شد
رئیس اداره حفاظت محیط زیست دزفول حمله پلنگ منجر به زخمی شدن یک چوپان دزفولی شدرئیس اداره حفاظت محیط زیست دزفول گفت حمله پلنگ در دزفول منجر به زخمی شدن یک چوپان نوجوان شد فرهاد قلینژاد امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در دزفول اظهار کرد این دومین حمله پلنگ در منطقه سدیدار مدیر کل محیط زیست لرستان با امام جمعه کوهدشت
دیدار مدیر کل محیط زیست لرستان با امام جمعه کوهدشت استانها > لرستان - به گزارش خبرآنلاین در یک دیدار صمیمانه مدیر کل محترم حفاظت محیط زیست استان لرستان و معاونین ایشان با کارکنان اداره حفاظت محیط زیست در سالن اجتماعات این اداره مسائل و مشکلات زیست محیطی این شهرستهزار و 270 پمپ آب عامل فاجعه زيست محيطي در لرستان
۲۰ تير ۱۳۹۴ ۱۲ ۱۹ب ظ هزار و 270 پمپ آب عامل فاجعه زيست محيطي در لرستان موج - فتحي پيرانوند با بيان اين که در حوزه پل دختر هزار و 270 پمپ غير مجاز نصب شده افزود از آنجايي که رودخانه سيمره نسبت به سال گذشته 95 درصد کاهش دبي رودخانه داشت هم اکنون در حال خشک شدن است به خبرگزاريرئیس فراکسیون محیط زیست و توسعه پایدار مجلس: 80 درصد دشتهای ایران به سمت نابودی میرود
رئیس فراکسیون محیط زیست و توسعه پایدار مجلس 80 درصد دشتهای ایران به سمت نابودی میرودرئیس فراکسیون محیط زیست و توسعه پایدار مجلس گفت با این نحوه مدیریت منابع آب 80 درصد دشتهای ایران به سمت نابودی میرود و آینده امیدوارکنندهای نخواهند داشت به گزارش خبرگزاری فارس از یزد محمدمشکلات اقتصاد نفتي براي محيط زيست/ توليد 2 ميليون تن کالا با پايه پلاستيک در کشور
۲۱ تير ۱۳۹۴ ۱۲ ۳۹ب ظ مشکلات اقتصاد نفتي براي محيط زيست توليد 2 ميليون تن کالا با پايه پلاستيک در کشور موج - رييس ستاد محيط زيست و توسعه پايدار شهرداري تهران گفت سالانه بيش از 2 ميليون تن کالا با پايه پلاستيک در کشور توليد مي شود و دليل آن نيز ارزان بودن نفت در کشور است به گز-
گوناگون
پربازدیدترینها