واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۳۰ تير ۱۳۹۴ (۱۱:۵۵ق.ظ)
افزايش توليد نفت ايران، قيمت ها را مي شکاند؟/ نظرهاي متضاد مديران ارشد وزارت نفت موج - درحاليکه مديرکل امور اوپک وزارت نفت معتقد است که عرضه و تقاضا قيمت نفت را بعد از افزايش صادرات نفت ايران تعيين مي کند اما مدير امور بين الملل شرکت ملي نفت مي گويد افزايش و کاهش قيمت نفت بيشتر به مديريت بازار بر مي گردد و عرضه و تقاضا در آن موثر نيست.
به گزارش خبرگزاري موج، مهدي عسلي مديرکل امور اوپک و مجامع جاري در ششمين نشست از سلسله نشست هاي تحليل شرايط اقتصادي کشور، با بيان اينکه كالاهايي مثل نفت بسيار زياد به شوكهاي عرضه و تقاضا حساس هستند، گفت: نكتهيي كه به پيچيدگي تحليل قيمت نفت دامن ميزند اين است كه نفت در ۱۵سال گذشته صرفا خريداري نميشود تا در پالايشگاهها به بنزين و گازوييل تبديل شود بلكه خيلي از صندوقهاي سرمايه و بانكها نفت را خريد و نگهداري ميكنند تا در آينده بفروشند و از مواهب آن در بازار آينده استفاده كنند. در حال حاضر بهدليل پايين بودن نرخ بهره ميلياردها پول دراختيار موسسات مالي است و آنها به خريد و نگهداري از نفت مبادرت ورزيده و در زمان لازم نيز آن را در بازار ميفروشند.
*عرضه و تقاضا قيمت ها را تعيين مي کند
وي خاطرنشان كرد: صندوق بينالمللي پول كالاها را به چهار بخش تقسيم كرده و در بيشتر موارد نوسانات قيمت نفت از اكثر اين كالاها بيشتر است چراكه حجم تجارت و ميزان مصرفش از همه اين كالاها بيشتر است، بنابراين مجموعه اين عوامل باعث دشواري پيشبيني قيمت نفت ميشود.
عسلي با بيان اينكه ما در حال حاضر شاهد يك شكاف ميان رشد اقتصادي و تقاضا براي نفت هستيم، افزود: براي رشد اقتصادي دنيا، امسال و سال آينده رقم۳/۳درصد پيشبيني شده است. در گذشته همبستگي ميان رشد اقتصادي و تقاضا براي نفت وجود داشت اما اكنون ديگر اينگونه نيست. از طرفي طبق آمارها مازاد عرضه در سه ماهه ابتدايي سال ميلادي بسيار بالا بوده بهطوري كه در روز2.5 ميليون بشكه مازاد عرضه نفت وجود دارد و اين بدون احتساب يكميليون بشكه گم شده است. افزايش ارزش دلار نيز روي قيمت نفت اثر ميگذارد.
مديركل امور اوپك و مجامع انرژي وزارت نفت همچنين درخصوص پيشبيني قيمت نفت گفت: پيشبينيها نشان ميدهد كه احتمالا تقاضاي نفت از عرضه آن پيشي خواهد گرفت و اين اميدواري بسيار خوبي است. هرچند به گمان من چون رشد اقتصادي چين در حال كاهش است احتمال تحقق اين مورد كم است. اگر تحريمها برطرف شود و ميزان صادرات ما افزايش پيدا كند فكر ميكنيم قيمت نفت خيلي افزايش پيدا نخواهد كرد.
*بازارها مديريت مي شود
در ادامه ميزگرد محسن قمصري مدير امور بين الملل با بيان اينکه واقعيتهاي بازار در بسياري مواقع با مسائل علمي مغاير است، گفت: ما معتقديم كه بازار نفت مديريت ميشود. ما معتقديم بازار را در ۵سال گذشته بالا نگه داشتهاند تا هزينهها با صرفه باشد و به دو اتفاق منجر شود؛ اتفاق اول افزايش عرضه از منابعي كه هزينه توليدش بهشدت بالاست مانند خليج مكزيك. دليل دوم بالا بودن قيمت تحقيقات روي منابع جايگزين را بهصرفه و اقتصادي ميكند و باعث ميشود كه در بخش نفتخام كاهش مصرف ايجاد شود، بنابراين ما خيلي به عرضه و تقاضا اعتقادي نداريم البته اين معناي انكار آن نيست.
وي تاكيد كرد: طي دو دهه اخير به ما ثابت شده گزارشها جهتدار است و بازار نفت مديريت ميشود. اگر واقعا 2.5ميليون عرضه در بازار وجود دارد چرا قيمتها كاهش نمييابد؟ پيشبينيها نشان ميدهد كه قيمت نفت افزايش پيدا نخواهد كرد درحالي كه تعداد بسيار بالايي خريدار آتي در بازار وجود دارد. اگر قيمت سير صعودي ندارد پس اين خريداران براي چه در بازار هستند؟
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 73]