واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۹ تير ۱۳۹۴ (۱۷:۳۵ب.ظ)
ترفند جان کري و حاشيه هاي لغو تحريم ها در شوراي امنيت موج - دولت آمريکا با وجود مخالفت تندروها و اعتراض جمهوري خواهان، پيش نويس قطعنامه لغو تحريم هاي ايران را در شوراي امنيت سازمان ملل متحد به راي مي گذارد.
به گزارش خبرنگار موج، در طول مذاکرات هسته اي ايران و قدرت هاي جهاني در وين، جان کري، وزير خارجه آمريکا، براي ساکت کردن تندروهاي داخلي، استدلال مي کرد که شوراي امنيت سازمان ملل متحد تحريم ها عليه ايران را برنخواهد داشت تا زماني که کنگره بررسي توافق را به پايان برساند. اما گفته هاي وي با موجي از مخالفت هاي ايران، روسيه و حتي متحدان اروپايي آمريکا مواجه شد که مي گفتند اقدام ابتدايي بايد در شوراي امنيت، انجام شود.
اما دولت آمريکا با زيرکي پيش نويس لغو تحريم ها را برابر توافق نامه به شوراي امنيت فرستاد و سپس توافق نامه را براي بررسي به کنگره فرستاد تا در يک فرآيند 60 روزه پر از چالش مورد تصويب قرار بگيرد. البته اميد دولت اوباما به نمايندگان هم حزبي دموکرات است که مانع راي منفي دو سوم نمايندگان در کنگره و سناي آمريکا شوند. اگر در اين کار موفق شوند حتي اگر کنگره و سنا توافق را رد کنند، باراک اوباما مي تواند تصميم آنها را وتو کند و توافق پابرجا بماند.
حداقل دو سناتور ارشد دموکرات، در اعتراض به راي گيري شوراي امنيت سازمان ملل پيش از تصميم گيري کنگره، به جمهوري خواهان پيوسته اند. آنها ابراز نگراني مي کنند که تصويب برداشته شدن تحريم هاي شوراي امنيت موجب فرستادن پيام اشتباه به جهان است که تحريم ها پيش از بررسي قانونگذاران آمريکا لغو شده اند.
البته جان کري گفته است که کنگره همچنان فرصت کافي براي بررسي توافق را خواهد داشت. در بخشي از توافق به اصرار مذاکره کنندگان آمريکايي آمده است که توافق تا 90 روز پس از تاييد رسمي نهايي شوراي امنيت، عملي نخواهد شد.
وي با لحن سرزنش آميز به به برخي از همکاران پيشين خود در سنا گفته است: برخي افراد از روي غرور مي انديشند فرانسه، روسيه، چين، آلمان و بريتانيا بايد مطابق دستور کنگره آمريکا، عمل کنند. وي با اشاره به چهار عضو دايم ديگر شوراي امنيت و آلمان افزود: آنها هر يک حق راي در سازمان ملل دارند و نمي شود از همه خواست به خاطر کنگره ما راي گيري را به تاخير بيندازند.
کاخ سفيد اکنون به نمايندگان کنگره هشدار مي دهد که اگر به توافق هسته اي راي منفي بدهند، ديگر محدوديتي براي ايران وجود نخواهد داشت و تحريمي باقي نخواهد ماند. همچنين دوستان آمريکا به آن کشور پشت خواهند کرد.
اقدام دولت آمريکا در اين باره را مي توان نشانه اي بر جدي بودن آنها در اجراي توافق هسته اي با ايران دانست.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]