واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۹ تير ۱۳۹۴ (۱۵:۵۷ب.ظ)
30 داروخانه فروشنده داروي قاچاق و تقلبي شناسايي شد موج - رئيس دادگاه بدوي نظام پزشکي کشور گفت: بر اساس بررسيهاي اخير از سوي وزارت بهداشت، 30 داروخانه داراي داروهاي قاچاق شناسايي و پرونده تخلفاتي تشکيل شد.
به گزارش خبرگزاري موج، ايرج خسرونيا در آستانه برگزاري سمينار مبارزه با داروهاي قاچاق و تقلبي ضمن بيان اين مطلب اظهار کرد: در مورد قاچاق دارو آمار دقيقي در دست نيست، اما؛ بر اساس بازرسيهاي اخير که توسط وزارت بهداشت از داروخانهها انجام گرفت متأسفانه حدود 30 داروخانه داراي داروهاي قاچاق شناسايي شدند که پروندههاي شان به دادگاه ارسال شد.
وي ادامه داد: بررسيها نشان ميدهد حدود 80 تا 85 درصد داروهاي قاچاق تقلبي هستند؛ به ويژه داروهايي که از دبي، ترکيه و پاکستان وارد ميشوند.
وي تصريح کرد: داروخانهها موظفاند تا داروهاي قاچاق نفروشند و کساني که اين کار را ميکنند خود به خود محکوم هستند.
رئيس جامعه پزشکان متخصص داخلي کشور تصريح کرد: مردم به هيچ عنوان نبايد داروهايي که در ناصرخسرو و جلوي برخي از داروخانهها به فروش ميرسند را خريداري کنند؛ زيرا اغلب آنها تاريخ گذشته و تقلبي هستند. ضمن اين که فروشندگان مربوطه مبالغ قابل توجهي هم از مردم ميگيرند؛ البته مسوولين وزارت بهداشت در اين امر رسيدگي ميکنند و اميدواريم که همه از جمله مردم دست به دست هم دهند که بازار سياه فروش دارو در ناصرخسرو براي هميشه جمع شود.
رئيس دادگاه بدوي سازمان نظام پزشکي کشور هشدار داد: زماني که دارويي تاريخ گذشته و تقلبي باشد خود به خود عارضه دارد و ممکن است که بر کبد، کليه، سيستم خوني مغز و اعصاب نيز اثرات بسيار جدي داشته باشد.
وي در پاسخ به اين سؤال که آيا مقدار قاچاق دارو در کشور نگران کننده است يا نه گفت: خوشبختانه قاچاق دارو و توزيع داروي تقلبي تا اندازه اي نيست که جاي نگراني داشته باشد؛ زيرا مسوولين دانشگاهها در اين خصوص مشغول کار خود و بازرسيهاي دايمي مربوطه هستند. ضمن اين که نبايد فراموش کرد در همه کشورها داروهاي قاچاق وجود دارد که البته مقدار وجود چنين داروهايي متفاوت است.
به گفته معاون نظام پزشکي تهران، قدر مسلم با استقبال بيشتر مردم، بالطبع قاچاق دارو هم افزايش مييابد، پس مردم به هيچ عنوان نبايد داروها را به غير از داروخانهها از محل ديگري خريداري کنند.
خسرونيا تأکيد کرد: خواهش ميکنم که مردم از طريق اينترنت و تبليغات از بازارهاي غير رسمي به هيچ عنوان هيچ دارويي را خريداري نکنند.
وي درباره مجازاتهاي موجود براي افرادي که دست به قاچاق دارو و توزيع داروي تقلبي ميزنند، نيز گفت: اگر مسوولين ذي ربط مانند داروخانهها داروي قاچاق بفروشند، حکم آنها بين 3 تا 6 ماه محرويت از کار است. طي روزهاي اخيرنيز 2 داروخانه را به همين حکم محکوم کرديم؛ حال اگر افراد غير پزشک اين کار را انجام دهند بالطبع بين 3 تا 6 ماه و يا حتي تا يک سال حکم زنداني دارند که البته فکر ميکنم در صورتي که اين مجازاتها اجرا شوند، کافي است.
رئيس انجمن پزشکان متخصص داخلي کشور يادآور شد: اميدواريم مردم به صحبتها و پيشنهادات وزارت بهداشت، دانشگاهها و سازمان غذا و دارو به خوبي گوش فرا دهند و از خريد داروهاي غير مجاز به طور جدي خودداري نمايند؛ چراکه در صورت مصرف اين قبيل داروها سلامت خود و اطرافيان شان را به خطر مي اندازند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]