تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 8 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر كس غمى از غم‏هاى دنيا را از مسلمانى برطرف نمايد، خداوند غمى از غم‏هاى روز قي...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1835189383




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

چرا مذاکرات هسته ای با ایران اهمیت دارد؟


واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: پایگاه اینترنتی نشنال اینترست در گزارشی درباره علت اهمیت توافق هسته ای ایران نوشت: توافق هسته ای ایران به منزله حکم مرگ سیاست خارجی سختگیرانه جرج دبلیو. بوش، رئیس جمهور سابق و دیک چنی، معاون وقت وی است.

به گزارش تراز ،باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا می گوید توافق تاریخی با ایران مبتنی بر اعتماد نیست، بلکه مبتنی بر «راستی آزمایی» است. منتقدان اوباما، این توافق را به منزله خیانت می دانند. کنگره چند هفته فرصت دارد درباره این توافقنامه بحث کند و آن را مورد موشکافی قرار دهد. ما پیشتر نیز شنیده ایم که -برای مثال- پیمان سالت 1 SALT I و سالت 2 SALT II و تقریباً هر پیمان تسلیحاتی که دولت برای دستیابی به آن مذاکره کرده است، به مسئله ای برای بحث بر سر امنیت ملی آمریکا تبدیل شده است.
اما یک نکته در مورد این توافقنامه وجود دارد که دور از واقعیت است: اینکه ایران از فعالیت های مخفیانه دست برخواهد داشت. همین مسئله است که موجب نگرانی نومحافظه کاران در واشنگتن و همچنین بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل است. نتانیاهو با همه توطئه چینی هایش، بزرگترین بازنده در این توافق هسته ای ایران است. در واقع، وی در تضمین این امر توفیق یافت که در توافق هسته ای ایران که ماههاست برای دستیابی به آن مذاکره می شود، هیچ امتیازی نصیب اسرائیل نشود.
توصیف روزنامه نیویورک تایمز از مذاکرات بدین شرح است: « مذاکرات بارها تمدید شد و به بزرگترین و تنها ماموریت جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا تبدیل شد. رو به رو شدن آمریکایی ها با دیپلمات های ایرانی که زمانی به ندرت صورت می گرفت، هم اکنون به مسئله ای روزانه و عادی تبدیل شده است. در تمام طول این مدت، کری وقت خود را بیشتر با ظریف گذرانده است تا وزیران امور خارجه کشورهای دیگر.»
آیا اغراق است اگر بگوییم نوعی دوستی عمیق بین دو طرف ایجاد شده است؟
واقعیت این است که اوباما تلاش می کند با سر و سامان دادن به اوضاع آشفته ای که از دولت های قبلی آمریکا به ارث برده است، زندگی را برای رؤسای جمهور بعدی این کشور آسان تر کند، حال چه رئیس جمهور بعدی آمریکا جب بوش باشد، یا مارکو روبیو یا هیلاری کلینتون. توافقنامه ایران نقشی محوری در سیاست خارجی ایران ایفا می کند. این توافقنامه به منزله حکم مرگ سیاست خارجی است که جرج دبلیو. بوش، رئیس جمهور سابق و دیک چنی، معاون وی دنبال می کردند.
منتقدان اوباما خواهند گفت که امتیازات زیادی به ایران داده شده است که موجب تقویت و تشجیع این کشور خواهد شد. اما این منتقدان هرگز راه عملی دیگری به جای مذاکرات پیشنهاد نکرده اند. این در حالی است که معلوم نیست بمباران ایران، که تنها موجب خشم ملی گرایان خواهد شد، یا حفظ تحریم ها - که رو به فرسایش است- مؤثر خواهد بود یا خیر.
واشنگتن و تهران در حال حاضر این فرصت را در اختیار دارند تا از مواضع سرد دیرینه خود دست بردارند. فرصت تنش زدایی بین دو طرف فراهم شده است. درست مانند دوران جنگ سرد، این بدان معنا نیست که هیچ رقابتی بین دو طرف نخواهد بود. به هر حال ایران حامی برخی گروههای شرور در خاورمیانه است.
اما در عین حال نمی توان انکار کرد که اوباما موجب تقویت جایگاه اصلاح طلبان در ایران شده است. بدون توافق فضای سیاسی در ایران بسیار بدتر می شد.
جنگ سرد هرگز بدون تلاش های ریچارد نیکسون، رئیس جمهور وقت آمریکا و هنری کیسینجر برای تنش زدایی پایان نمی یافت.
اشتباه بزرگی خواهد بود اگر جمهوریخواهان فکر کنند از انتقاد شدید از توافقنامه ایران در مبارزات انتخابات ریاست جمهوری 2016 بهره سیاسی خواهند برد. این چنین نیست. با این کار حزب جمهوریخواه در زمان متوقف خواهد شد. دیگر کشورهای جهان تلاش می کنند از مناقشه ایران و آمریکا -که به جامانده از دوران جنگ سرد است- اجتناب کنند. زمان آن فرارسیده است در خاورمیانه ای که صحنه تحولات گوناگون است، رویکرد جدید و مبتکرانه ای اتخاذ شود که ایران را یک دشمن نمی داند، بلکه رقیبی قلمداد می کند که می توان با آن مبادلات تجاری داشت. زمان آن فرا رسیده است تا فروشگاههای خود را به روی ایران بگشاییم.





زمانبندی انتشار: 24 تير 1394 - 14:39





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تراز]
[مشاهده در: www.taraznews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن