واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۳ تير ۱۳۹۴ (۱۰:۵۹ق.ظ)
نماينده ولي فقيه در لرستان: طرح سؤال، راهي براي بيدار کردن وجدانهاي خفته است موج - خرمآباد - نماينده وليفقيه در لرستان گفت: گاهي تبليغات رواني افراد را دچار انحراف ميکند و بعضيها تحتتاثير جو قالب قرار ميگيرند و دچار شرک ميشوند که بايد با يک تلنگر و سؤال آنها را از خواب غفلت بيدار کرد.
به گزارش خبرگزاري موج از خرمآباد، حجتالاسلام والمسلمين سيداحمد ميرعمادي، نماينده ولي فقيه در استان و امام جمعه خرمآباد، در برنامه تفسير قرآن در مسجد بعثت خرمآباد در تفسير آيه 40 سوره مبارکه فاطر گفت: اين سوره راجع به بطلان اعتقادات مشرکان و کافران است خداوند متعال در اين آيه مسائل اعتقادي و روشهايي که مشرکان و کافران دارند را باطل اعلام ميکند.
وي با بيان اينکه آيه 40 سوره فاطر شامل پنج بخش است، افزود: بخش اول اين آيه از قلْ أَرَأَيْتُمْ شُرَکَاءکُمُ الَّذِينَ تَدْعُونَ مِن دُونِ اللَّهِ» است، بهش دوم آيه از «أَرُونِي مَاذَا خَلَقُوا مِنَ الْأَرْضِ»، بخش سوم آيه شامل «أَمْ لَهُمْ شِرْکٌ فِي السَّمَاوَاتِ»، بخش چهارم شامل «أَمْ آتَيْنَاهُمْ کِتَابًا فَهُمْ عَلَى بَيِّنَةٍ مِّنْهُ» و بخش پنجم آيه نيز شامل «بَلْ إِن يَعِدُ الظَّالِمُونَ بَعْضُهُم بَعْضًا إِلَّا غُرُورًا» است.
اين مفسر قرآنکريم با بيان اينکه توحيد يکي از اعتقادات ماست که نقطه مقابل آن شرک و کفر قرار دارد، اضافه کرد: توحيد شامل توحيد ذاتي و افعالي است که توحيد افعالي شامل توحيد در خالقيت، توحيد در رازقيت، توحيد در مالکيت و توحيد در ربوبيت است.
وي ادامه داد: آنچه که در رابطه با توحيد در قرآن مطرح شده و بر آن پافشاري ميکند و اعتقادات مشرکان در رابطه با آن را نفي ميکند، توحيد در عبادت و توحيد در خالقيت و ربوبيت است.
نماينده ولي فقيه در لرستان با اشاره به اينکه بيشترين اختلاف موحدان و مشرکان بر سر اين موضوع يعني توحيد در عبادت و توحيد در خالقيت و ربوبيت است، بيان کرد: در رابطه با توحيد در ربوبيت آيات فراواني داريم، تمام پيامبران که آمدند و تبليغ کردند بيشتر تاکيدشان روي توحيد در عبوديت و توحيد در ربوبيت بوده است.
اين مفسر قرآن کريم با بيان اينکه لازمه توحيد در مالکيت توحيد در خالقيت است؛ يعني اگر ما قائل شديم خدا خالق است معنايش اين است که خدا مالک هم هست، گفت: خداوند متعال در آيه 40 سوره فاطر ميفرمايد «بگو به من خبر دهيد از شريکان خودتان که به جاى خدا ميخوانيد به من نشان دهيد که چه چيزى از زمين را آفريدهاند يا آنان در [کار] آسمانها همکارى داشتهاند يا به ايشان کتابى دادهايم که دليلى بر [حقانيت] خود از آن دارند [نه] بلکه ستمکاران جز فريب به يکديگر وعده نميدهند.»
ميرعمادي با يادآوري اينکه توحيد در خالقيت، توحيد در مالکيت و توحيد در ربوبيت لازم و ملزوم يکديگر هستند، افزود: دلايل عقلي و نقلي فراواني داريم که دلالت ميکند بر اينکه خالق و مالک هستي «الله» است.
وي ادامه داد: اگر بخواهيم خالقيت و مالکيت يک شخصي ثابت شود يک راهش اين است که خودش ادعا کند و دليل عقلي ديگر اين است که چيزي که مخلوق هست گواهي دهد که خالقش اوست، حال جاي اين سؤال است که آيا کسي پيدا شده بگويد من خالق و مالک هستي هستم؟ غير از الله کسي نيامده بگويد من خالق و مالک هستي هستم پس ادعايي وجود ندارد.
ميرعمادي گفت: هرچه در هستي نگاه ميکنيم اين هستي به ما ميگويد خالق من يکتاست چون يک نظم و انضباطي و يک هماهنگي و تدبير فوقالعادهاي وجود دارد و اين نشان ميدهد اراده کننده يک نفر بيشتر نيست.
وي با اشاره به اينکه قرآن براي اينکه وجدانها را بيدار کند، سؤال ميکند، بيان کرد: انگيزه و دلايل بر شرک در خالقيت و ربوبيت خدعه و نيرنگ و تهديد و تطميع است، گاهي افراديکه از نظر اعتقادي ضعيف و عادي هستند فريب ميخورند و گاهي هم تبليغات مسموم آنها را بهسمت خود ميکشاند که بصيرت ميتواند در اين زمينه بسيار مؤثر باشد.
وي گفت: قرآن کريم در آيه 40 سوره فاطر با طرح چهار سؤال ميخواهد وجدانها را بيدار و ذهنها را روشن کند بنا براين آيه مبارکه فريب، تهديد، تطميع سبب انحراف و فاسد شدن عقيده و عمل است.
اين مفسر قرآنکريم گفت: نکته حائز اهميت در اين آيه اين است که انسان بهصورت فطري خداپرست است، منتهي گاهي تبليغات رواني افراد را دچار انحراف ميکند و بعضيها تحتتاثير جو قالب قرار ميگيرند و دچار شرک ميشوند که راه بيدار کردن اين قبيل افراد اين است که با يک تلنگر و سؤال آنها را بيدار کرد.
وي با تأکيد بر لزوم بصيرتبخشي و اينکه تلنگر، هشدار و مسيرهاي اشتباه را معرفي کردن و همچنين آگاهي دادن به فرد منحرف از عواقب و آثار و تبعات شرک و يادآوري مسيرهاي اشتباه ميتواند افراد را در پيدا کردن مسير صحيح راهنمايي کند، گفت: بر اساس آيه 40 سوره فاطر انگيزه و دليل مشرکان بر شرک در خالقيت، نيرنگ و وعدههاي فريبکارانه و ظلم و زور و تهديد و تطميع است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 98]