تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 8 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):به راستى كه دانش، مايه حيات دل‏ها، روشن كننده ديدگان كور و نيروبخش بدن‏هاى ناتوان ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1834946365




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

طرح سؤال، راهي براي بيدار کردن وجدان‌هاي خفته است


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۲۳ تير ۱۳۹۴ (۱۰:۵۹ق.ظ)
نماينده ولي‏ فقيه در لرستان: طرح سؤال، راهي براي بيدار کردن وجدان‌هاي خفته است موج - خرم‌آباد - نماينده ولي‎فقيه در لرستان گفت: گاهي تبليغات رواني افراد را دچار انحراف مي‌کند و بعضي‌ها تحت‌تاثير جو قالب قرار مي‌گيرند و دچار شرک مي‌شوند که بايد با يک تلنگر و سؤال آن‌ها را از خواب غفلت بيدار کرد.
به گزارش خبرگزاري موج از خرم‌آباد، حجت‌الاسلام والمسلمين سيداحمد ميرعمادي، نماينده ولي ‎فقيه در استان و امام جمعه خرم‌آباد، در برنامه تفسير قرآن در مسجد بعثت خرم‌آباد در تفسير آيه 40 سوره مبارکه فاطر گفت: اين سوره راجع به بطلان اعتقادات مشرکان و کافران است خداوند متعال در اين آيه مسائل اعتقادي و روش‌هايي که مشرکان و کافران دارند را باطل اعلام مي‌کند.
وي با بيان اين‌که آيه 40 سوره فاطر شامل پنج بخش است، افزود: بخش اول اين آيه از قلْ أَرَأَيْتُمْ شُرَکَاءکُمُ الَّذِينَ تَدْعُونَ مِن دُونِ اللَّهِ» است، بهش دوم آيه از «أَرُونِي مَاذَا خَلَقُوا مِنَ الْأَرْضِ»، بخش سوم آيه شامل «أَمْ لَهُمْ شِرْکٌ فِي السَّمَاوَاتِ»، بخش چهارم شامل «أَمْ آتَيْنَاهُمْ کِتَابًا فَهُمْ عَلَى بَيِّنَةٍ مِّنْهُ» و بخش پنجم آيه نيز شامل «بَلْ إِن يَعِدُ الظَّالِمُونَ بَعْضُهُم بَعْضًا إِلَّا غُرُورًا» است.
اين مفسر قرآن‌کريم با بيان اين‌که توحيد يکي از اعتقادات ماست که نقطه مقابل آن شرک و کفر قرار دارد، اضافه کرد: توحيد شامل توحيد ذاتي و افعالي است که توحيد افعالي شامل توحيد در خالقيت، توحيد در رازقيت، توحيد در مالکيت و توحيد در ربوبيت است.
وي ادامه داد: آن‌چه که در رابطه با توحيد در قرآن مطرح شده و بر آن پافشاري مي‌کند و اعتقادات مشرکان در رابطه با آن را نفي مي‌کند، توحيد در عبادت و توحيد در خالقيت و ربوبيت است.
نماينده ولي‎ فقيه در لرستان با اشاره به اين‌که بيشترين اختلاف موحدان و مشرکان بر سر اين موضوع يعني توحيد در عبادت و توحيد در خالقيت و ربوبيت است، بيان کرد: در رابطه با توحيد در ربوبيت آيات فراواني داريم، تمام پيامبران که آمدند و تبليغ کردند بيشتر تاکيدشان روي توحيد در عبوديت و توحيد در ربوبيت بوده است.
اين مفسر قرآن‌ کريم با بيان اين‌که لازمه توحيد در مالکيت توحيد در خالقيت است؛ يعني اگر ما قائل شديم خدا خالق است معنايش اين است که خدا مالک هم هست، گفت: خداوند متعال در آيه 40 سوره فاطر مي‌فرمايد «بگو به من خبر دهيد از شريکان خودتان که به‌ جاى خدا مي‌خوانيد به من نشان دهيد که چه چيزى از زمين را آفريده‌‏اند يا آنان در [کار] آسمان‌ها همکارى داشته‌‏اند يا به ايشان کتابى داده‌‏ايم که دليلى بر [حقانيت] خود از آن دارند [نه] بلکه ستمکاران جز فريب به يکديگر وعده نمي‌دهند.»
ميرعمادي با يادآوري اين‌که توحيد در خالقيت، توحيد در مالکيت و توحيد در ربوبيت لازم و ملزوم يکديگر هستند، افزود: دلايل عقلي و نقلي فراواني داريم که دلالت مي‌کند بر اين‌که خالق و مالک هستي «الله» است.
وي ادامه داد: اگر بخواهيم خالقيت و مالکيت يک شخصي ثابت شود يک راهش اين است که خودش ادعا کند و دليل عقلي ديگر اين است که چيزي که مخلوق هست گواهي دهد که خالقش اوست، حال جاي اين سؤال است که آيا کسي پيدا شده بگويد من خالق و مالک هستي هستم؟ غير از الله کسي نيامده بگويد من خالق و مالک هستي هستم پس ادعايي وجود ندارد.
ميرعمادي گفت: هرچه در هستي نگاه مي‎کنيم اين هستي به ما مي‌گويد خالق من يکتاست چون يک نظم و انضباطي و يک هماهنگي و تدبير فوق‌العاده‌اي وجود دارد و اين نشان مي‌دهد اراده کننده يک نفر بيشتر نيست.
وي با اشاره به اين‌که قرآن براي اين‌که وجدان‌ها را بيدار کند، سؤال مي‌‎کند، بيان کرد: انگيزه و دلايل بر شرک در خالقيت و ربوبيت خدعه و نيرنگ و تهديد و تطميع است، گاهي افرادي‌که از نظر اعتقادي ضعيف و عادي هستند فريب مي‌خورند و گاهي هم تبليغات مسموم آن‌ها را به‌سمت خود مي‌کشاند که بصيرت مي‌تواند در اين زمينه بسيار مؤثر باشد.
وي گفت: قرآن کريم در آيه 40 سوره فاطر با طرح چهار سؤال مي‌خواهد وجدان‌ها را بيدار و ذهن‌ها را روشن کند بنا براين آيه مبارکه فريب، تهديد، تطميع سبب انحراف و فاسد شدن عقيده و عمل است.
اين مفسر قرآن‌کريم گفت: نکته حائز اهميت در اين آيه اين است که انسان به‌صورت فطري خداپرست است، منتهي گاهي تبليغات رواني افراد را دچار انحراف مي‌کند و بعضي‌ها تحت‌تاثير جو قالب قرار مي‌گيرند و دچار شرک مي‌شوند که راه بيدار کردن اين قبيل افراد اين است که با يک تلنگر و سؤال آن‌ها را بيدار کرد.
وي با تأکيد بر لزوم بصيرت‌بخشي و اين‌که تلنگر، هشدار و مسيرهاي اشتباه را معرفي کردن و همچنين آگاهي دادن به فرد منحرف از عواقب و آثار و تبعات شرک و يادآوري مسيرهاي اشتباه مي‌تواند افراد را در پيدا کردن مسير صحيح راهنمايي کند، گفت: بر اساس آيه 40 سوره فاطر انگيزه و دليل مشرکان بر شرک در خالقيت، نيرنگ و وعده‌هاي فريبکارانه و ظلم و زور و تهديد و تطميع است.













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 98]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن